September 2012
Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂
Urcite po narodeni treba mat nejaku 56-tku, to vydrzi tak mesiac - dva, podla toho ako bude babo rast, moj bol chrustik.Ja som to robila tak, ze som mala najprv 56 (samozrejme zbytocne vela), zopar 62 a potom som si dokupovala cez net podla toho, co mi vyhovovalo a co sme potrebovali. Je rozdiel, ak budes mat takeho drobceka ako ja alebo valibuka. Doteraz nosime cisla mensie o 3 mesiace ako skutocne mame. Takze letne veci po bratrancovi, ktory mal v lete tolko, co on, nam budu velmi velke.....A co sa tyka overalu, radsej vacsi, lebo babo don mozno este zababusis a malemu babatku nevadi, ked v tom "plava" Ja osobne kupim 62, lebo jeden 68 mam, ale bojim sa, ze ak budeme mat dalsieho mrnusa, aby mu overal nebol velmi velky
baby prvorodicky, odporucam vam kupit namiesto kosielok bodycka, je to ovela praktickejsie a dupacky a polodupacky take, aby sa dali rozopinat pri nozickach
@zahadka No, aj ja som mala oblecenie velkosti 56 ako nam odporucali kupit. Maly sa nam narodil s dlzkou 50 cm a vahou 3,1 kg co je v pohode a vsetky oblecenia mu boli dost velke. Aj lekarka so sestrickou mi povedali, ze nemoze mat take. Musela som poslat manzela, aby kupil aspon 2-3 ks oblecenia velkosti 50. Nie vela a pouzivali sme to skoro mesiac co stacilo.
Ked je v perinke ci zavinovacke, alebo v zime tak samozrejme to vobec nevadi, ale my sme nepouzivali perinku ani zavinovacku. 😅
Overalik sme kupovali na jesen 56 a na zimu 62-68. A vyslo nam to. 🙂 Som rada, ze teraz nemusime kupovat tolko veci, mame vela neutralnych farieb...aj prve dieta je septembrovciatko. 😀
@jenny6 Uz som aj rozmyslala, ze by som isla na PN-ku, lenze akurat sa stahujeme, tak potrebujem behat po vonku a vselico zariadovat a nie chodit von iba cez urcene vychadzky. A zasa na druhej strane, prave sme zobrali uver a nejake peniaze sa este zidu, z materskej uz vela nenasetrime. Neviem, co spravit, uvidim, co mi povie dr, ale mam to naozaj hrozne. Keby to aspon nebolelo.Ja som vedela, ze s tym raz budem mat problemy, lebo mam nadvahu a vsetky zeny v nasej rodine trapia krcove zily. Askorutin doma nemam, ani som o takom niecom nepocula, ale opytam sa v lekarni.
Baby,
@zahadka ma naozaj pravdu. Kosielky radsej nie, svokra na tom velmi trvala a dala mi. Priznam sa, ja som ani nepouzila, nie su prakticke. Body a dupacky su super. My sme kazdy den pokial sme boli doma sme pouzivali dlhe body a ked som ho prebalovala, tak som jednoducho iba rozopla gombiky medzi nohami. Nemusela som ho vyzliekat celeho. Odporucam body a par dupaciek. 😉
Este raz k velkostiam, tazko povedat ake velke babatko sa narodi, je to aj individualne. Nas sa nam narodil s normalnymi mierami a doteraz je taky drobcek. Nikto by nepovedal, ze ma 3,5 roka. Takze to berte s rezerou. Na zimu je lepsie kupovat vacsie, ved v kociku to nebude vidiet keby to malo moc velke. 😉
a prečo?? september nie je dobrý?My budeme mať jesen zaplnenú oslavami, bábo september, mm-oktober, ja-november a december -Vianoce🙂))a január - mám meniny🙂)
@dadika663 moje je nocny vtacik 😀 o pol 11vecer robi salta.niekedy aj cez den,ale oproti veceru je to nic 😀 raz na boku ma stuchne potom dolu.a najlepsie je ked sa po sprchovani idem nohu utriet tak sa asi vysponuje na lavej strane ze sa neviem zohnut 😀 bude to besne vajco po mame a ocinovy 😀 😀
@soniatko Uhm, poznam to...Vies, nase mamy, skor svokra trvala na kosielkach ako to bolo volakedy moderne. 😒 Svokra mi dala asi 10 ks, ma to v hlave zafixovane ze kosielku musi mat za kazdu cenu inak je chudak. Co som mala s nimi robit, musela som to zobrat aj ked som jej jasne povedala, ze mu nebudem davat, uz to nie je moderne (nosili to este moj manzel so svagrom). Ked sme boli u svokry, tak ona mi naschval robila, ze maleho obliekla do kosielky, aby suseda videla ze ma aj kosielku. 😠 Ale moja mamina hned zmenila nazor ked videla v obchode krasne veci, tak prestala na kosielke trvat. Ale na krst sa naozaj patri mat kosielku. Mozno tebe bude viac vyhovovat kosielka, uvidis ako bude ked sa narodi a rozhodnes sa sama ci je lepsia. Veru, skoda uz nevyuzit par krat kosielku ked uz mas kupene. 😉
@kucharikova tak ja neiem po kom bude taka besna nasa malinka lebo uz je hore 🙂 a hlavne nech je zdravucke miminusko nech sa vrti ako chce. a neviem ci jej nevadilo ked som zjedla redkovku
@danjelca Nepisem, ze september nie je dobry. Ale ja uz mam doma prveho narodeneho v septembri, je super dieta, zboznujeme ho. 😵 Ale chcela som v iny mesiac, aby to bolo pestrejsie. Mat kazdy mesiac oslavy... 😀 😉 Teraz budu obaja oslavovat v jeden den, nema vyznam robit dva krat oslavu ked bude medzi nimi rozdiel cca 2 tyzdne. Uvidime, kedy sa druhe narodi....
@danjelca Ja mam maleho v znameni Vah (24.9.). Byva nerozhodny, ale velmi mily, dobry, spolocensky, citlivy ale aj hyperaktivny. 😀 Bol ako babatko velmi dobre, malo plakal. Ked mal cca 4-5 mesiacov spal celu noc, len ja som sa musela budit a odsavat mliecko...Ale aj tak som sa dobre vyspala. Nemozem sa stazovat.
Teraz budeme mat babatko v znameni Panny, tak som zvedava ake bude...
@andrea_stella jasné, mne len vadí, že teraz mám ja meniť meno, ked je to pre mna proste Tadeáško, len kvoli tomu, že to niekto povedal... a on uz nato aj zabudol, a mna a muza to trapi... kaslem na vsetkých... ja si iné meno neviem predstavit a vyberala som ho pre neho, ostatných je do toho prd 😀 a ani muzovi nepovolím, lebo on ho chce zmenit len preto, ze to niekto povedal... mne je tak jedno, ze ci ma bude niekto ohovárať, alebo nie... ked sa to narodí, všetci si zvyknú a bude... sranda je, že s Tobiášom (v rodine, má uz rôčik) nikto nemal problém...
jaj baby mna s toho vybavovania hypoteku uz slak triafa take mam nervy, stale cosi.chuda moje male v bruchu asi ani jemu ten stres nerobi dobre
@lusinda1989 krasa, jedna fotka krajsia ako druhaaa 🙂 🙂
ja stale neviem co s tym menom ja by som aj bola za toho jurka po drahom ale ked on ma skoro rovnake priezvizko ako meno mne sa to tak nepaci spolu. vcera sme o tom dlho diskutovali ale nic sme nevybrali uz ked ten moj daval mena ako igorko alebo emilko arnold a podotykam ze to myslel vazne tak som ho stopla ze sa to radcej nech sa nevola nijako a vyberie si meno sam ked bude velky. ziadny emilko to rozhodne nebude
@anicka245 dakujeeeem 🙂 na mojejsvadbe ich mam viac 🙂

@anicka245 Ahoj, daj si magnezko ak mas. A mozno treba viac oddychovat keby Ti tvrdlo castejsie. Ja beriem 3 x denne.