icon

September 2012

mojkamoj
26. dec 2011

Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂

nicearty
17. máj 2012

@anicka245 ahoj my tiež budeme mať chlapčeka a tiež mi všetci vraveli, že to bude určite baba, len ja som hneď ako som zistila, že som tehotná, tak som tušila, že to bude žabiačik :D a maminka mala pravdu ;) a tiež sme väčší o týždeň takže tiež sa nám termín posunul o 7 dní :D a náš je tiež veľmi aktívny, chvalabohu, ale väčšinou sa šali, keď ja odpočívam 🙂

dadika663
17. máj 2012

ahojte babenky aj vas vyhanaju miminka o 2.30 h z postele a robite nalety na chladnicku ? a tiez vase miminka tak kopkaju a natahuju sa ako nasa malinka ?

anicka245
17. máj 2012

@stipec26 tak teraz som si uvedomila ze mas pravdu! ja som chvilu predtym zjedla cokoladku lebo som sa potrebovala ukludnit a teda maleho to asi povzbudilo 😀 nabuduce budem vediet 🙂 aj ked potom chuda, pri mne si asi moc nepospi teda, lebo ja stale mam chut na sladke 😀

anicka245
17. máj 2012

@nicearty 🙂 je to uzasny pocit citit pohyby, cely zivot som si predstavovala ako to budem citit, cakala som tie motylie kridla ale namiesto toho prisli normalne kopanceky 🙂 a momentalna najvacsia obluba je kopkanie do balonika - mechurika, az kym sa nevyfuci 😀

zuzka0902
17. máj 2012

@anicka245 ahoj aj ja som bola stale v tom ze budem mat dievcatko...ale nakoniec na nase prekvapenie tiez to bol chlapec...tiez nam doktor ukazal pipika...a praveze moj malicky je zase hrozne kludnucky,mrvi sa len raz za cas...a tu fotecku mu doktor krasne spravil hned na prvy sup🙂))

stipec26
17. máj 2012

@nicearty ano, tam som bola v utorok, ako posledny obchod - som spoliehala, ze tam kupim, lebo pred ani nie mesiacom ich tam mali.. no zrejme tehulky vykupili... v H&M - ale vies mi presne napisat ktorom? lebo ja som nejako v ziadnom nevidela tehu nohavice.... teraz je chvalabohu chladno, tak som aj myslela, ze bude dobry vyber.... no neviem - uvarim sa asi toto leto 😀 😀 😀

nicearty
17. máj 2012

@stipec26 ja som si kupovala dvoje nohavic v H&M v BA - Avione, ale teraz sme s manželom boli aj na Obchodnej a tiež tam mali oddelenie kde mali tehu veci, ale myslím si, že ich budú mať aj v Auparku, tam je veľké H&M a určite aj v Euroveii, tam všade sú H&M poschodové, tak nejaká časť s tehu vecami tam určite bude, myslím si 😀 a myslím, že tam nie sú až tak predražené ako v obchodoch s iba tehu vecami, síce som v takých obchodoch nebola, ale na nete som pozerala a všade, kde bol obchod zameraný len na to, boli nehorázne ceny, teda zaleží koľko je pre teba veľa 🙂 síce jedne z tých nohavíc stáli 20€, čo som si ja kúpila, ale neľutujem,lebo ich často nosím, nič ma netlačí, sú také ľanové a super sa nosia 🙂 ale keď bude teplejšie budem asi preferovať šaty, lebo už teraz mám hrozne veľké bruško a to neviem, čo bude do 9.mesiaca, ale tak hlavne, aby bol žabiačik zdravý ;)

stipec26
17. máj 2012

@nicearty dakujem moc za info 🙂 tak ja pojdem na istotu do avionu 🙂 ked som zacala poskulovat po nohaviach a videla tie ceny, ze 50-70euro, tak mi prislo zle a nekupila som - no teraz som bola v stave kupit aj take.... cize vsetko pod 50E bude uuuplne parada.... ja saty nemozem, bo by sa mi osuchovali stena a to by bola este len zaaaabava 😀

marcelatje
17. máj 2012

@nicearty
@stipec26 a to v H&M v Avione asi nejako upgradovali sortiment, lebo ja keď som naháňala tehu veci, odtiaľ ma posielali na obchodnú alebo do Eurovei, vraj oni tam tehu veci nedržia (ale to bolo cca pred 2 mesiacmi). Vtedy som si tam pozerala len veci v C&A. Ale tak dobre viedieť, tiež sa tam skočím pozrieť. 🙂

nicearty
17. máj 2012

@marcelatje tak to veru neviem, mozno fakt veci presuvaju len na niektore predajne,ale na Obchodnej ich majú určite, lebo sme tam boli pred dvoma dnami, takže to možem poradiť s istotou 🙂 Ten Avion teda neviem, ja som tie nohavice kupovala niekedy asi v marci, tak nejak..ale zase v Euroveii aj Auparku je to H&M poschodové, tak kurnik, nejaké vecičky pre tehulky by tam mohli mať 😠

nicearty
17. máj 2012

baby ešte sa vás opýtam, vy ste boli na morfologickom ultrazvuku v 20tt a chystáte sa aj v 30tt? Lebo ja som bola v 20tt a vraj aj v 30tt je dôležitý, aj keď ten v 20tt dopadol dobre..

marcelatje
17. máj 2012

@nicearty v tehu sú dôležié 3 ultrazvuky v 11tt, v 20 tt a v 30tt. Tieto tri máš grátis, prepláca ich poisťovňa a patria k základným vyšetreniam v tehotenstve. Tak sa neboj je to bežné a pôjdeme tam všetky 🙂

nicearty
17. máj 2012

len mne robi doktorka ultrazvuk pri každej poradni, ale tento v 20tt a 30tt to je ten morfologický, ten v 20tt som si tiež platila a tento v 30tt si budem tiež, bol mi robený kombinovane v 2D a 3D a ten doktor, co robi prenatalnu diagnostiku mi popisoval vsetky organy babatka, ci su v poriadku, ci nema rastep alebo dawnov syndrom alebo nejaku vadu na srdiecku a tak..

marcelatje
17. máj 2012

@nicearty ak ťa tvoja lekárka poslala na morfo inam do nejakého súkromného centra, je možné že si si to platila. Na Antolskej je to zadarmo (ale tam nerobia 3D). No ale čo by si človek nezaplatil v záujme svojho dieťatka keď to pýtajú 🙂 Niektorým babám robia lekári ultrazvuk tiež na každej poradni. Mne nie, lebo ho v ordinácii nemá. Ja som si navyše zaplatila 3/4D inak by som doteraz mala naozaj len 2 ultrazvuky čo je vraj podľa noriem postačujúce. Ten popis ktorý si spomínala je bežný, moja dokina to zakončila tým, že to čo sa v tomto týždni vidieť dá je v poriadku, zvyšok uvidíme potom - z toho predpokladám že kvôli zrýchlenému vývoju bábätka je nutná ešte jedna takáto kontrola ale nemyslím si že je nutné sa toho obávať 🙂

nicearty
17. máj 2012

@marcelatje áno áno bola som v 20tt na tej morfológií v súkromnom centre, ale platila som len za objednanie,lebo som mala výmenný lístok od gynekologičky, vyšetrenie dopadlo ok, ale objednala som sa aj v 30tt na morfológiu, pre istotu, len či namňa nebude doktor pozerať, že čo tam chcem,keď som tam bola v 20tt a všetko bolo ok?

marcelatje
17. máj 2012

@nicearty no neviem ako sa volá ten ultrazvuk v 30tt, ale určite sa robí, tak sa nebude čudovať čo tam zasa chceš. A keby aj tak čo? Nech na teba pozerá ako chce, dôležitá je pre teba istota že všetko je v poriadku 😉

gelifil
17. máj 2012

@nicearty urcite nebude 😉 😉 😉

nicearty
17. máj 2012

hlavne nech je babo zdrave 🙂 dik baby 🙂

chrustik8404
17. máj 2012

už dlhší čas čítam toto fórum. aj my máme termín v septembri a dnes sme boli na morfologickom sone. všetko je OK a vieme, že to bude chlapček. čo sa týka toho 3D/4D sona, tak môj lekár má také sono, tak sme sa objednali na 8. júna, aby sa aj Otecko pozrel na nášho drobca 🙂 a potešil sa. pekný dník dámy

lucica
17. máj 2012

@stipec26 V H&M na obchodnej som videla tehotensku modu, v ziadnom inom nie. A ešte aj v C&A majú tehotenskú módu

babika771
17. máj 2012

@rheia27

ahoj , no ja som už 4 den hospitalizovana a dosť ma strašia, že výsledky pečenove 4,6 je moc a lekár mi surovo povedal, že v tomto štádiu tehotenstva ho jednoducho prerušuju.. tak sa snažím dať dokopy a presvedčiť ich že nič také nebude a basta! Už ma dali dokopy, je mi lepšie a mám viac síl, bábo kope - takže verím, že mi pomôžu a budem mať bábo🙂

paula80
17. máj 2012

@babika771 no bože,to snáď nie,veď bábo je zdravé,nie?A dr.by teda mohol byť ohladuplnejší a nie ťa strašiť.Želám ti rýchle uzdravenie a nech sa výsledky rýchlo zlepšia a je všetko v poriadku.

stipec26
17. máj 2012

toto mi prislo - ak by ste mali zaujem...

lu17
17. máj 2012

@babika771 Ahojky, drzim palce,neboj vsetko dobre dopadne. Mala si nejake tazkosti, ja som mala zvysene testy a beriem Essentiale forte, to sme si pisali . Uvidis vsetko bude v poriadku, drzte sa 😀

miska58
17. máj 2012

Babulky,uz mate niektora komplet postavenu postielku? Ja by som uz tiez chcela ju postavit a pripravit,ale neviem ci to este neni skoro... ale chcela by som ju uz vidiet a okukavat 😉

marcelatje
17. máj 2012

@miska58 kto určuje ten správny čas? Ak máš na to miesto, čas a chuť tak ju už priprav teraz 😉

andrea_stella
17. máj 2012

@marcelatje napr. ja platim u mojho gynda vzdy 8euri za usg,ale on je nestatny tak neviem ci je v tom rozdiel aj teraz za morfo som platila,ale napr. za ten v 11tt som unho zas neplatila, lebo ten mi robil v nemocke kedze nemal este kvalitny usg v ambulancii 😒

marcelatje
18. máj 2012

@andrea_stella aj iné baby vraveli že za usg platia, ja chodím na Antolskú, lebo moja gynda v ambulancii usg nemá a tam som neplatila ani raz (bola som tam zatiaľ 2x 😀 ) ale objednala som sa na 3/4D do Gyn Fiv a to som si samozrejme platila lebo je to "nadštandard". Lekári si vždy vedia ošetriť prečo za niektoré úkony čo majú byť zadarmo platíš. Ja som aj na morfologickom bola v Gyn Five - mohla som ísť aj na Antolskú tam to bolo zadaramo, ale tam nemajú 3D tak som šla radšej do Gyn Fiv a tam som platila akože 10,- EUR za objednanie. Finta však bola v tom, že by ma na ten morfo ani nezobrali, ale podmienili to zaplatením si 3/4D usg v 26/27tt. čo bolo 64, EUR. Možno preto, že nie som ich pacientka, neviem...... Týmto všetkým som vlastne chcela povedať, že ak by som sa riadila len pokynmi mojej dokiny a išla na všetky 3 usg čo mi doteraz robili na Antolskú ako ma posielala tak neplatím ani cent. 😀 😀 😀 😀

dadika663
18. máj 2012

tak u nas sa neplati za usg ani raz som neplatila akurat sa plati 6 eur za 3D fotku ak chces aby ta zobraly presne na danu hodinu tak sa plati 5 eur a ak chces sa plati 6 eur myslim za to ze ti doktor popise presne ci ma dietatko organy vsetky v poriadku proste vsetko co pozera na sone. a ak chces mozu byt s tebou na sone aj pribuzny pritomny ani za to sa neplati.

katka_77
18. máj 2012

@babika771 Verim, ze vsetko bude v poriadku a prajem skore uzdravenie a vylepsenie testov. Drzim palceky.