icon

September 2012

mojkamoj
26. dec 2011

Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂

nastasyk
17. jan 2012

@monika2712 Ja mam brata Gregora a to mena sa mi velmi paci🙂 aj ostatnym, najprv je to sok, ked ho niekto spozna, ale potom sa vsetkym paci. Volame ho Greg, Gregi, Grešo, Greško... mne sa zas strasne paci to meno🙂

daniela02
17. jan 2012

@babeta3110 tak ako nech idu do prdle tito doktori s takym pristupom, ved preboha v tom momente nie je pre zenu nic dolezitejsie, aspon dobre ze mas znameho co ti pomoze, my ostatne len musime dufat, ze mame doktorov so srdcom na spravnom mieste 🙂
Ale dievcata uz sa len radujme a pocitajme tyzdne
MNe od soboty je dost zle a tazko, v robote doobeda ok, ale poobede koniec ledva funim

lu17
17. jan 2012

@babeta3110 Ahojky. A v ktorom si týždni...?
Inak tí lekrí su hrozni fakt.pristup ziaden.Len aby platy mali nadstandartne.

zahadka
17. jan 2012

@sissmiss ja si tiez teraz kadeco zistujem, ale najlepsie je zajst priamo na socialku za pani, ktora s tym robi a urcite ti odporuci najlepsie riesenie. Ja sa idem hodit na PN asi uz od pondelka, takze do MD budem poberat PN a potom MD 😎

daniela02
17. jan 2012

@zahadka u nas ti povedia, ze sami nevedia ako to bude, ja som si tiez platila dnp od aprila minuleho roku, podla toho co som pochopila by som mala patrit do ochrannej skupiny lebo do 1.2 som uz bola tehotna, ale dufam ze to tak bude naozaj

babeta3110
17. jan 2012

@daniela02 Ahoj. No ani mi nehovor. Inak tento tyzden ostavam na tej PN. Aspon si oddychnem a hlavne mam pristup k plnej chladnicke 😀 A mozem spat kolko chcem. Mozem sa opytat, ci ti byva zle a mas chute? Ja nastastie nemam nevolnosti ale cistenie zubov je neskutocne utrpenie. Moj daviaci reflex ma vtedy nadomno strasnu moc 😀 😀 😀

daniela02
17. jan 2012

@babeta3110 no mne nevolnosti zacali tento vikend prejavili sa najma pri istych vonach, v robote je to fajn doobeda poobede nejak stale viac nafukujem a chute, mam a este ake, niekedy si neviem vybrat co skor do ust 🙂

babeta3110
17. jan 2012

@lu17 Ahoj. Som v 7tt, konkretne 6tt+3. Termin porodu my vychadza na 7.9. 🙂

babeta3110
17. jan 2012

@daniela02 No ja mam len obcas zaludok ako na vode ale nic strasne. A nejvacsia pochutka je pre mna teraz chlieb s maslom a cibulou 😀 😀 😀

lu17
17. jan 2012

@babeta3110 Ja som 11.9. , bola som v poradni v piatok, dnes som 6tt+ a podla usg 5+4. Mas aj ty vypocitane podla usg alebo podla ms. Takze srdiecko už bolo pocut? Mne konecne v piatok lekarka videla gestacny vak-

daniela02
17. jan 2012

@babeta3110 tak ja som skor slana a masova nejako, sladke skoro vobec co som prekvapena a oblubene su najma mandarinky a pribinacik a zemiaky na akykolvek sposob

veverka84
17. jan 2012

@tatulienka ked som bola v stredu tak by to mal byt podla hcg od oplodnenia 3 tt cize 5 tt ale nie je to iste lebo podla PM mi to nesedi ja som mala rozhadzany cyklus kvoli kojeniu.

alex999
17. jan 2012

@sissmiss ahoj ja som aj na živnosti, a poberala som aj matersku s DNP, takže určite žiaden problem
toto sa ti ani nezapočitava do daňoveho ako prijem 😉

babeta3110
17. jan 2012

@lu17 termin mam vypocitan podla usg, ktory mi robil vcera vecer. A ano aj srdiecko sme poculi. Moju polovicku to fakt zobralo. Povedal, ze by ho nenapadlo, ze dokaze vytvorit nieco take 😀 😀 😀 Aj fotku z ultrazvuku si zobral so sebou do roboty, lebo ze ja ho mam stale so sebou tak on aspon na obrazku 😀

alex999
17. jan 2012

@sissmiss a ešte som zabudla, aj ja spadam do ochrannej lehoty, takže od augusta by som mala poberať tiež zase matersku, tu vyšiu, a živnosť mi stále beži. Takže vôbec to nie je problem, ako niekto pisal 😉

lu17
17. jan 2012

@babeta3110 To je mile, mne sa paci, ako ti chlapi to prezivaju, a ze su zodpovedni. Ale to bude asi tym vekom 🙂 . Ja idem na poradnu až 2.2 takze už tiež budem vidieť viac. Esteze som doma a uzovam si ten klud 🙂

babeta3110
17. jan 2012

@daniela02 No u mna vedie aj zemiakova kasa a cez vikend som spraskala krabicu zakuskov. Inak som pocula, ze by sa nemali jest citrusy ale neviem preco. Ja som vcera spraskala mega pomaranc. Podla mna ak sa je vsetko s mierou tak je to v pohode 😉

tatulienka
17. jan 2012

ozaj, tie co uz mate detický...ako to je s prechodom z rodicovskej na matersku? budem dostavat rovnako výsoku matersku ako pri prvom dietati?co treba vsetko výbavit?

tatulienka
17. jan 2012

@babeta3110 citrusý bý sa nemali jest kvoli tomu, ze to je alergen... ja som zivým dokazom...moja mama ked bola tehu so mnou jedla furt mandarinký a pomarance a výsledok je, ze som alergicka a mam atopický ekzem..

daniela02
17. jan 2012

@tatulienka ja som mala chut na mandarinky aj pri prvom tehu, podla toho som zistila, ze som tehu aj teraz a mala bola v poho, nema alergiu

lu17
17. jan 2012

@tatulienka Ahoj, skor si myslim že citrusy sa mozu ale s mierou. A co sa tyka alergie, dnes uz ma mnoho ludi alergie a hlavne deti, je to vplyvom prostredia v ktorom zijeme a nasou stravou. Vezmi si sladkosti pre deti,kolko maju eciek. Takze skor je to o tom ,ako sa s tym organizmus dietata vysporiada. Ale urcite vsetko s mierou neuskodi. A cajiky ake pijete?

tatulienka
17. jan 2012

@lu17 ovocne iba...co jem a pijem akosi neriesim, skor ma teraz znervoznuje co sa týka toho ekzemu..mazala som si ho mastou ktora sa vola Holtova mast a dnes som si citala na nete, ze bý sa nemala v tehu...tak mam z toho stresý teraz..

lu17
17. jan 2012

@tatulienka Skus homeopatika, ci nieco na to existuje,alebo nejaku masticku na baze premastovania. Az tak do krvi sa to nedostane, len si treba dat pozor.... Ja som citala, ze caj moze byt aj zihlavovy, sipkovy a samozrejme ovocny. Co to tu citam,baby maju riadne chute a ja nic,nejako mi nechuti a rano som jedine hladnejsia...

tatulienka
17. jan 2012

@lu17 tak mazala som si to len týzden a pol, tak hadam to nevadi...a este pred tehu som si to mazala hormonalnou mastickou, ale hned ako som otehu tak som prestala..tak to tiez dufam nevadi... ?

alex999
17. jan 2012

@tatulienka holtov krem sa zvyčajne dáva deťom, takže určite sa nič nemôže stať. Mne veľmi pomáha fucidin, a kremovala som s tým aj malu ked bola cela vyhádzaná a krásne jej to pomohlo 😉

alex999
17. jan 2012

A čo sa týka tych citrusov počas tehu, ja som pri malej zjedla 10-tky kil pomarančov, za celý život som toľko nepojedla, a malej klop klop nič nie je, naordila zdravučka ako buk 😀 No napriklad teraz pri druhom tehu sa nemôžem prinutiť zjesť ani jablko 😖 len mäso a mäso a sladkééééééé , uplne naopak ako pri prvom 😅

tatulienka
17. jan 2012

@alex999 ved presne preto som si to tým mazala.lebo som vedela ze to sa maze malým detom..ale len tak zo srandý som si dnes pozrela na nete pribalový letak a bolo tam napisane ze sa nema pouzivat v tehu a pri dojceni...tak neviem...a tý co pises tu mast, to sa v tehu moze?

zahadka
17. jan 2012

@alex999 tak to bude asi chlap, ja nemam zatial speci chute, pri malom som kazdy den zjedla grep a na zac. tehu som stale jedla ryby na akykolvek sposob, co ja ryby velmi nemusim... 😖

ja uz strasne chcem vediet, co to bude, ale pockam na uzv

alex999
17. jan 2012

@tatulienka Používanie v tehotenstve a počas dojčenia

Počas tehotenstva sa neodporúča používať krém Fucidin ® H I NTENZÍVNE (napr. dlhodobo alebo v množstvách väčších ako 100 g týždenne) vzhľadom na obsah hydrokortizónu. Kyselina fusidová aj hormóny sa vylučujú do materského mlieka, ale je málo pravdepodobné, že by po lokálnom nanášaní krému hladiny fusidovej kyseliny a hydrokortizónacetátu v krvi dosiahli dostatočné hodnoty na prestup do materského mlieka.

takže kľudne môžeš, len nesmieš presiahnuť 100g na týždeň, čo je nereálne.Stačí keď to natrieš 2x denne.Ja som to používala na lišaj, lebo to sa mi vždy vyhodi pri tehu. Aj teraz ☹

alex999
17. jan 2012

@zahadka Ano mám podozrenie, aj by sme chceli, aj sme chlapca robili 😀 A ani ine meno ako pre chlapca nemam a ani nevyberam. Ja ho od začiatku volám Kajko 😀
a keďže som druhorodička, môžem to porovnať.A fakt pri malej som sladke do 7 mesiaca ani nevidela, mäso už ani toľko 🤐 a teraz, len mäso a sladke, a stále do okola. NO a pri malej mi bolo zle od 5tt, až do 14tt som v kuse vracala.Fuj 🙄 a teraz v poho 😉