September 2012
Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂
@sunny15 ja som mala v predchadzajucom tehu migrenu aj 2x do tyzdna ale taku hnusnu s aurou kde mi na pol hodiny vypadlo kus zorneho pola a nemohla som nijako fungovat,bola som z toho uplne na nervy a trvalo to strasne dlho este aj po porode nakoniec som sa z toho dostala vdala takym liekom na cievy ale to uz mala dcera pomaly rok
@montinka ja som prave dotlacila krupicu (lenze ja si navrch davam 2 PL masla, kakaa a praskoveho cukru a to tam porozotieram na cokoladu a tak zjem...Ale mi z nej ostalo riadne zle...
Baby aj vam je zle z vody??? 😖 Inak sa citim celkom dobre, obcas mi nieco nesadne, ze to musim rozdychat, ale ziadne velke nevolnosti.
Baby trosku od veci ale co by ste kupila 3 rocnej bambulke na meniny?
podla toho co ju bavi..u nas sa velmi osvedcili spolocenske hry u syna myslim ze aj mala by to uz mohla nejaku z tych lahsich alebo knizky ju nebavia?a samozrejme syn vsakovakych bojovnikov typu gormiti bakugani, a ninka zboznuje aj babiky, doplnky pre ne, a take vsakovake prkotiny.v kazdom pripade je zatial omnoho menej narocna ako syn🙂
ahojte...o com je rec?5 stran ste zapisali... 😵 nemam sancu precitat... 😀
tak mne nastastie nebýva zle, kebýze si nespravim tehu test a niesu tam // a nemam take citlive prsia ani neviem ze som tehu.... 😕
@tatulienka tak to ti teda zavidiiim....ja som pri prvom tehu...sice som sa dopracovala len do 7/0tt... 😢
nic mi taktiez nebolo...nemala som nevolnosti,nic...parkrat sa mi pocas celej doby zatočila hlava ale nic inee....
@sunny15 nestras ma.... ja som prve tehu potratila...som bola tiez len v 7 tt.... druhe tehu prebehlo nastastie v poriadku a teraz to dufam tiez bude OK..
nasa dostala pod stromcek postielku pre babiku 🙂
@tatulienka neboj musime mysliet pozitivne 😉 vsetko bude ok. 🙂
@montinka u nas su v kurze petshopaci, mala ich ma uz asi 30, prvych 20 dostala darom a teraz ked je naozaj dobra tak jej stale jedneho dokupime. A este play doo plastelina, uz mam dva druhy 🙂
Dievcata ja sa neviem donutit pit a viem, ze na zaklade toho mi je hlavne zle a nevladzem,ale nejak sa to neviem naucit
tak rozmýslam, prve tehu co som potratila som bola u dr. 6+0 a nebolo nic vidiet....mala som prist o týzden, cize bý bolo 7+0 ale to som uz nestihla, 6+5 som potratila... no a teraz ked sa chýstam dr. budem 6+3...mýslite ze bude nieco vidiet?bo vtedý nebolo vidiet ani ten gestacný vak...
@tatulienka ja som bola min pondelok u dvoch dr a nevideli nic potom v stredu na hcg na krv a este raz zopakoval sono a uz sa mu zdalo ze asi gestacny vak sa tvori bolo to uplne pidi a v nedelu uz videl vacok a to dokonca cez brucho...6+3 by uz mohli videt srdiecko podla mna lebo vsak to je uz 7 tt nie?a robili ti sono cez brucho alebo zdola?a kedy mas termin ja asi v polke septembra nakoniec ale ze mi presne povie v 10 tt
@veverka84 no termin mam 15.9 a hej, buduci týzden budem v 7tt...robili mi utz zdola...a tede kedý videli ten gestacný vak?v ktorom tt si bola?
Tak baby práve som sa vrátila od lekárky, a idem na sono 31.1. Inak veľmi čudny systém u nás, keď som sa chcela objednať na sono, tak sestrička ma sprdla že to musim prisť osobne a lekarka rozhodne, a dnes som tam čakala 2 hodiny a pridem dnu a doktorka len kukla na kalendar a povedala že na sono až o 2 týždne, 🙄 no a potom ma sestrička objednala. NO vonku -6 a ja sa tam trepem len sa objednať na sono 😖 toto je nenormalne, nehovoriac o tom že vonku sa šmýka a zajtra mam skušku, čiže total zbytočne pol dňa v .... 😠
Baby tak ja som si dala kontrolu na buduci tyzden v piatok, to budem koncit 6tt. asi toho este vela neuvidim, ale pre klud duse, chcem aspon vediet ci je zatial vsetko OK.
@daniela02 radsej sa donut....a nauc...ja som pri prvom malo pila a kazdy ze treba vela pit, reku ved pijem a nakoniec v 5.mesiaci zapal mocovych ciest...gyn mi to vysvetlila aj s obrazkom, ze pri tehu plod tlaci na mocovod a tam sa usadzaju bakterie a ak sa dostatocne nepije tak neodchadzaju a spravi sa zapal... a ta bolest....skriabala som sa po stenach....teraz si davam inak pozor ci pijem dost
@alex999 ja som volala gyndosovi minuly tyzden a sestricka ma chcela hned objednat ale dala som sa na buduci tyzden az, nech uz to mam jednym vrzom snad aj s knizkou... Akurat ze teraz mam lepy ci to nie je mimomaternicove lebo ma obcas picha vajecnik...ona mi totiz povedala ked som chcela dojst az v 10 tt ze radsej skor aby vylucili mimomat. A tak mi je zle a nic mi nechuti. Ale stale som hladna. Este som chcela vsetkym tehulkam napisat ze ak chodia na masaz nech povedia ze su tehu, nech im maserka nemrvi krizovu oblast nejako doterne. A masirovat sa mozu potom na boku ale v sede az do konca tehu, dost to ulavuje od bolesti. A nahodou tu niekto nema vedomost ako je to s dobrovolnym pripoistenim ktore som si dostatocne dlho platila a mala by som byt v ochrannej lehote a nahlasit sa ze som tehu a nebudem nic platit a dostanem dobru matersku...to uz mam zistene, ale neviem ci mi to nemoze zmenit to, ze si chcem spravit zivnost...Potrebujem to momentalne k praci
baby, ja nestíham čítať... 🙂 ohľadne mien ja chcem Sáru alebo Tadeáša ;) a manžel s tým už nemá problém 🙂
Ahoj baby. Tak my mame za sebou hororovy vikend 😖 V piatok ked som prisla z prace som si na nohavickach objavila ruzovy hlien. Asi vam nemusim ani hovorit co som prezivala. A ten plac ☹ Nastastie bol drahy uz kusok od domu tak sme leteli na pohotovost. Mozem vam povedat, ze to bola hroza. Totalna ignoracia. Mala som stastie, ze som tam bola so mnou moja polovicka. Nechybalo vela a jedneho lekara skoro chytil pod krk. Musim vsak podotknut, ze pred tym ho minimalne 3x slusne oslovil ci sa moze nieco opytat. No nakoniec sme sa dostali na vysetrenie. Pani doktorka povedala, ze gestacny vak je stale tam, predpisala Duphaston, odporucila kludovy rezim a poslala domov. Cely vikend som lezala a trpla ci sa to nezhorsi. Vcera rano som isla k svojmu lekarovi. Ukazala som mu papiera z pohotovosti a cakala, ze ma pozrie. A nic. Len mi povedal ze mi hrozi potrat a u obvod. lekarky sa mam dat vypisat. No to by som nebola ja 😀 Dohodla som si na 19.00 este konzultaciu u znameho, ktoreho som dovtedy nechcela otravovat a cuduj sa svete, vsetko je ok. Krvacanie bolo vlastne z hematomu v maternici, ktory sa obcas vytvori pri uhniezdovani plodu. Ale toto vsetko prinieslo aj svoje pozitiva. VIDELI SME FAZULKU 😀 😀 😀 Ma 4,5mm a uz mu bije aj srdiecko, ktore sme tiz poculi 😀 No a moj drahy sa celu cestu domov blezene usmieval 😀 Doslo mu, ze bude tato 😎
P.S. Baby, ak budete musiet ist na pohotovost v spojitosti s kompolkaciam v tehu tak vedzte, za MATE PREDNOST. Ste akutny pripad.
Ale hlavne verim, ze Vas nic take nestretne a vsetky uz budeme stastne tehulky 😉

@zahadka hm ved aj ja zjem teraz este asi jogurt,musim sa teraz donutit kedze jogurty a ani nic mliecne moc nemusim a o jednej budem urcite uz nieco dlavit. hmmm pecienka sa moze jest v tehu vsak?