September 2012
Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂
baby dufam ze Alex je uz doma a v poriadku.
@monika2712 no pri malej som sa z jahod komplet vyhadzala cele ruky az po lakte.
@ktore no tantum verde som pozerala, ze tiez len po dohode s lekarom, teda cukriky, kloktadlo tantum neznesiem, napina ma z neho. nechapem preco nic chlpate nie je dobre pre tehu.. ja mam doma kocura a neriesim. som teraz opatrnejsie, menej sa mojkame, umyvam si ruky.. aj tak si myslim ze mne uz zistia protilatky na toxo, lebo my sme mali doma furt nejake zatulane macky uz od detstva.
@montinka no ja vtedy ten zaludocny krc co som chytila, som fakt myslela ze umrem. v zivote som nezazila taku bolest.
@monika2712 toxo sa chyta iba z maciek nie??? kocurik by nemal vadit. a skus na to hrdlo nejake homeopatika
@monika2712 ano vraj jahody sa nesmu.a ja ich tak milujem
@monika2712 iak monci ja nevidim ziadne zmeny v jedeni.jem tak ako pred tym,akurat som zaradila nasilu nejake ranajky.som dala dole po vianociach teraz 2 kila takze ma 78 kil.juchuuuu
@monika2712 sladkosti som pred tym nakupovlaa za tasku na tyzden a teraz nemusim.dam si ale uz nebazim za keksikmi.milujem MILA a LINA keksik.joooj a potom snikers a tak.
@ktore no ja som na sladke nikdy nebola nejak, a nie som ani teraz.. v podstate nemam ziadne divne chute, ani na nic extra necitim potrebu, len na vitamin c.. niekedy sa mi vyslovene ziada pomarancovy dzus alebo nieco taka citrusove.
inak baby prve mesiace sa vzdy schudne. ja som pri oboch prve mesiace vzdy dala dole 2 kg a to mi nebyvalo zle
@montinka
@monika2712 to je dobre ja som si myslela ze kila idu dole len ak zena vracia.
@monika2712 to je dobre len pi.aj mne sa niekedy zieda dzus ale nie zriedka.ale len ista znacka.
@tatulienka urcite bude drobcekovia su v siedmom tyzdni velky od 4-13mm. to tam urcite uz nieco uvidia 😉 ale tak zalezi od ovulky. ja som ju mala na 13 den od zaciatku menstrucie, tak predpokladam,ze buduci tyzden tam uz bude vidiet drobceka.
@ktore juuuuj, zase chute.... minule som muza poslala pre klobasku ( co som jedla par krat v zivote, ale ako sa tu o tom pisalo ze sa nesmie, isla som zabazat...musela som kusok mat...) potom pre zmrzlinu a teraz to bude asi snickers 😀 ja nemozem citat nic o jedle, lebo si viem vytvorit taku chut na nieco...
Baby aj vy ste take precitlivele? Mna hned vsetko rozlutosti..kazdu chvilu fnukam od dojatia...
My sme vcera na utz videli srdiecko, aj poculi a drobec ma 2 cm, a dr je moc fajn. Zbytocne som sa bala. Podla sona som 8+3...to je vlastne treti den uz z deviateho tyzdna? Trosku ma zaskocilo to mnozstvo vysetreni ktore musim absolvovat...sono prsnikov, krv kazdu chvilu, ekg, zubar 2x....
@zuzana_v1 ahoj, volala som na tú sociálku a výsledok je nasledovný. Po ukončení resp. zaniknutí soc. pripoistenia sme v ochrannej lehote 8 mesiacov. Keďže mne pripostenie zaniká v júli 2012 (začala som si platiť v okt. 2011) , v septembri som ešte stále v ochrannej lehote a budem mi vyplácaná vyššia materská.
Ak by to niekomu nevychádzalo musí si potom platiť celý balík a to je cca 120,- EUR mesačne.
Keďže pracujem na čiastočný úväzok (kvôli škole) časť soc. poist. mi platí zamestnávateľ a zvyšok si doplácam sama. V takomto prípade si treba podať o materskú 2x. 1x za zamestnávateľa a 1x za seba. Takže aspoň nejaké dobré správy 🙂
@marcelatje jej, super, aspon nieco na potesenie 🙂
ja som nieco podobne cez vikend citala o tej ochrannej lehote. Zacala som si ju platit v septembri, takze skoncim niekedy v maji a tiez by som mala byt v ochr.lehote.
No ani si nevies predstavit, ako si ma potesila 🙂 dakujem
ja platim snad rok a pol ale mam tam nejaky nedoplatok a kamoska ma strasi ze ak mam co i len jednu splatku zaplatenu neskor ze mi to jednoducho cele celucke neuznaju....
@sissmiss ja som si platila tiez DNP a platila som tak ako mi vyslo, ked som nemala peniaze tak som zaplatila aj o dva tyzdne neskor... a to skoro kazdy mesiac, no a normalne mi to uznali, akurat musis mat vyplatene vsetko vtedy ked uz ti vznika narok na materske... k tomu dnu musis mat vsetko uhradene tak ako treba 🙂
@sissmiss keď si doplatíš, tak ti to uznajú, len pre istotu doplať čím skôr 😉
@zuzana_v1 a ešte super stránka, zadáš dátum poslednej ms a vidíš ako bábo aktuálne vyzerá: http://babystrology.com/baby-tools/baby-tickers/
@monika2712 nemas malinovy kompot, to je perfektny liek, stavu kloktaj a maliny zjedz, ale predtym ich dost dlho prezuvaj....Ja som to casto mavala a toto mi najlepsie zaberalo, teda najlepsie lesne maliny, ale ak nie si Marienka a dvanast mesiacikov, tak ich teraz asi nenajdes 😀
@sissmiss to je nejaká hlúposť veď ak sa nemýlim tam bola lehota 2 roky kedy si si to mohla platiť a nemuselo to byť následne za sebou každý mesiac, najlepšie je zavolať si na sociálku a opýtať sa priamo tam. Mne dokonca vravela, že si mám dať pozor aby mi lekárka vypísala nástup na materskú 6 týždňov pred plánovaným pôrodom a nie 8 celkom som nepochopila prečo lebo tam stále niečo rátala, počítala ....ale to si ešte zistím potom, zatiaľ mi stačí, že mi budú vyplácať vyššiu materskú
@zahadka to je na bolest hrdla? lebo ja tam mam aj aftu a na tu mi ale nic nepomaha..
Baby ja nechapem, odisla som na obed s tym ze som hrozne hladla, dala som si polievku, tu som zvladla a ako prislo druhe, tak som sa ho ledva dotkla, proste som nevladala.. ale stavim sa ze o pol hodinu mi zacne v bruchu zase skrkat od hladu 😠

@monika2712 so spankom aj mam problemy a to sa mi vobec nelubi.nie som vyspata potom to je cely den som mnou na vetvi.som podrazdena,aj malickost ma vie rozculit.co pred tym nie.ozaj doktorka videla ze mam v byte skrackou tak mi ich kazala dat prec.pre istotu,lebo nic chlapate nie je vhodne pre tehotne.tak som ich dala zatial von na chodbu.a myslim ze na take v ustach je dobry tantum verde.zle neni ani mne.prsia ked hmatam tak su take pichlave.asi vnutri sa to meni tie zlazy.