icon

September 2012

mojkamoj
26. dec 2011

Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂

kali23
26. jan 2012

@ktore ja depku nemam, dnes som happy, doniesli nam novu sedacku, vecer dojdu kamosi na navstevu, od rana upratujem, zajtra dojde brat s rodinkou na cely vikend, takze mam perny den... ale ten zaludok... tiez uz neviem, ci mam byt hladna, ci sa najest, a co mam zjest...
vcera som si kupila caj na spanie... spala som pol hodiny..., a manzel spal jak mimino... tiez som si musela dat bublinkovu mineralku, lebo zo vsetkeho mi je tazko, aj z vody...

marcelatje
26. jan 2012

@daniela02 no pekne....a to som si myslela že horšie to už nebude......... ja som si bola kupovať gate v obchode čo sa volá bublinka a tomu môjmu to bolo náramne smiešne že bublinka ide do bublinky 😀 😀 😀 aspoň niekto sa baví 🙄

daniela02
26. jan 2012

@monika2712 ja si myslim, ze s tym kupelom, je to ako s jedlom, ja som napriklad zvyknuta sa len kupat, pri prvom som sa tiez kupala, ale davala som si pozor na teplto vody a dlzku pobytu, mala som to stopnute na 15 minut a poviem ti, ze pre mna nebolo nic lepsie, odychla som si uvolnila a potom super zaspala, asi by som to nevydrzala, pri druhom som sa tiez uz parkrat kupala, kratko nie prilis v teplej vode.

daniela02
26. jan 2012

@marcelatje ja uz mam veru tiez doma tehotenske gate 🙂 A poviem ti ked uz moja mala chodi, ze mamka sa gula aha, ake ma brucho 🙂

kali23
26. jan 2012

@monika2712 no tak ten clanok mi pomohol... som riesila dilemu s odrastajúcimi vlasmi 🙂

daniela02
26. jan 2012

@kali23 ja som chytila depku pred dvoma dnamia to riadnu, vecer ma bolela hlava, dala som si panadol, ale len polovicu a potm som sa rozrvela ako male babo, ze co som to spravila a ze co ked je zle ze ma boli hlava a mam teplotu, manzel sedel pri mne a len ma upokojoval, ze je vsetko v poriadku, ze nemam stresovat, ze fazulka by nam dala vediet keby nieco nebolo ok, ze uz nemam chodit k vam na net a citat si hluposti a mam odychovat, tesit sa a obzerat a planovat

marcelatje
26. jan 2012

@daniela02 ja som zajtra našťastie doma, ale mám v pláne napísať 15 strán diplomovky, samozrejme aj s víkednom 🙂 tomu sa vraví optimista nie? 😀 😀 😀

ktore
26. jan 2012

@kali23 normaln e zavidim ked niekto spi a ja som hore jak sibnuta a len sa vrtim a trapim.caj na spanie neuskodi?

daniela02
26. jan 2012

@marcelatje no tomu hovorim to mas pravdu, ale vies ako sme zeny my ked chceme tak to zvladneme, ja som PN uz od pondelka z toho ako mi bolo zle doktorka usudila, ze bude pre mna lepsie pobyt doma a ze si mam do konca prveho trimestra pekne odychnut, mam trosku sedavu ale aj stresovu robotu

daniela02
26. jan 2012

@ktore
@kali23 neskusali ste sedatif PC je to homeopatikum a mne pomohol
@marcelatje vyskusaj cocculine homeopatikum na nevolnost ja som dosla na to ze mi dost pomaha, minuly vikend sme boli na oslave, dala som si ho a bol klud, aj na spanie si ho zvyknem dat

ktore
26. jan 2012

@daniela02 aj mne manzel hovori ze znemam citat lebo mi je potom horsie.ale ked sa viem porozpravat o svojich tazkostiach a vy ma ukludnite aspon trochu sa mi ulavi.

kali23
26. jan 2012

@daniela02 aj mna trosku rozhodil fakt, ako sem niektoré baby prídu a o chvílu "odídu" ak chápeš... ale zase ja sa nemám s kým o týchto naších každodenných starostiach porozprávat, kedze to jednak tajíme a tiez vsetci naokolo uz maju vacsie deti, a nerozoberali so mnou tehotenstvo, tak preco by som mala ja rozoberat to moje s nimi...

ktore
26. jan 2012

@daniela02 vidis mas pravdu ten sedatif som uz pocula.dobre ze si spomenula.....

daniela02
26. jan 2012

@ktore ja som na tom podobne, mam ciernejsie myslienky a ko pri prvom aj sa viac bojim, a on chudak nevie ako by mi pomohol, kedze je cely den v robote, ale snazi sa ma stale ukludnovat, a dokonca mi staci ked mi napise tak ako vcera : lubim vas
To mii vybehli slzy a cely den bol pre mna ten najkrajsi

marcelatje
26. jan 2012

@daniela02 mne tiež radia,že sem nemám chodiť, ale keď sa doma posťažujem a vidím ten bezmocný a bezradný výraz, ako ma môj miláčik ľutuje a nevie ako mi pomôcť aj keď by strašne chcel........ tak sa radšej posťažujem tu, aspoň s tým máte skúsenosti a je väčšia šanca že ma tu niekto pochopí 🙂 S mamou to ani neskúšam, lebo už aj bez toho mi volá 3x denne či som v poriadku 🙄
A okrem toho každá máme svoj rozum a vyberieme si zo všetkých príspevkov len to čo nám vyhovuje a pomáha 😉

ktore
26. jan 2012

@daniela02 inak aj ja sa lubim kupat a dokonca som aj citala na niektorej stranke tehotenskej na nete ze teply kupel je dobry na relax a ukludnenie.nie horuci ale teply.

kali23
26. jan 2012

no mne by homeopatika nepomohli, lebo im neverím... a je mi dost prosti srsti aj to, ze musim brat kyselinu listovu... ja lieky ci umele vitaminy nerada... radsej nieco zdrave z prirody ;)

daniela02
26. jan 2012

@kali23 viem presne o com hovoris, a ked nemas s kym o tom hovorit je naozaj dobre, ze sa tu mozes poradit a poklabsit, len niekedy sa musi rosku odosobnit hlavne v pripadoch ako si pisala, lebo aj mna to trapi najviac ked sa nieco take stane, lebo kazda by sme kazdej dopriali len to naj

daniela02
26. jan 2012

@marcelatje no to aj moja mamka, chodia pre druhu do skolky a donesie mi obed, ale tiez dostanem pucung, ze nemam stresovat 🙂

daniela02
26. jan 2012

@ktore ja som sa kupala pri prvom, takze neviem podla mna je to velmi individualne a suvisi to s tym na co je telo zeny zvyknute

daniela02
26. jan 2012

@kali23 musis najst potom dobre domacke rady , suviaise s ovocim a zeleninkou

marcelatje
26. jan 2012

@daniela02 a dá sa to? Podľa mňa je to vekom. Už som tu písala čo mi povedala moja gynekologička - že tie matky po tridsiatke sú najhoršie 😀 😀 😀

daniela02
26. jan 2012

@marcelatje tak ja este po tridsiatke nie som tesne pred nou ale asi to plati aj na mna 🙂

marcelatje
26. jan 2012

asi všeobecne na "staršie" matky a najmä prvorodičky 😀 vekom to človek asi berie akosi zodpovednejšie 🙂

ktore
26. jan 2012

@marcelatje peco po tridsiatke su najhorsie?mylsis priznakmi ci tym priebehom tehotenstva?aj ja som mala 28 z prvou a tiez som sa prehnane obavala.co uz s nami.
@daniela02 ja sa mame nemozem ani postazovat lebo ta hned zdepci viac ako ja zo vsetkeho.nemozem sa ani spolahnut ze ked sa nahodou nieco udeje ze sa mozem o nu opriet.je starostliva az priliz,ale ak sa nieco deja chyti paniku.staci nejaka choroba ci vracanie mojej malej a je hotova.uz ma predsa len dost rokov tak sa jej stazovat ani nechcem a potom ked poviem neskvor tak ma hresi ze preco som jej nepovedala.nevychadzame spolu dobre ale ked mi nieco je tak je dobre ked citis ze sa mama stara.ale nechcem ju zatazovat a chyba mi to.citim sa na vsetky tazkosti sama.manzel je v praci cez tyzden tak ked treba tak vybavujem vsetko ja.ked mi je takto na nic psychicky tak som na to sama.pred dcerou to musim skryvat aby som ju nezatazovala.je to tazke.ked mam uz vecer nervi tak uz cakam nech je vecer a nech uz si ide mala lazkat lebo mi je tazko aj pocuvat ju.a nechcem aby to zbadala.je to moj poklad a nechcem jej ublizit ci nakricat na nu.takze som na vsetko sama a tak sedim tu s vami.

marcelatje
26. jan 2012

@ktore najhoršie v tom zmysle, že sa veľa pozorujú, majú prehnané obavy, berú to príliš zodpovedne 😅

kali23
26. jan 2012

@ktore aj ja sa citim na to tehotenstvo "sama" ked sa niecoho obavam, manzel mi povie, ze cigani rodia ani nevedia ako a ja stresujem... som myslela, ze ho zabijem... ze ma ide porovnat s cigankami z osady 😀 😀
ale on ma takto aspon drzi pri zemi a nestresujem... na kocik mi povedal, ze sak nam niekto da... a podobne... srandičky srandičky... ale včera mu skoro oči vypadli a to ešte nemám skoro žiadne brucho 🙂 čo bude neskor? 🙂

kali23
26. jan 2012

@marcelatje no bodaj by sme to nebrali zodpovednejšie, ked nam vsetci hovoria, ze sme stare a stane sa to a to a bla bla bla...

kali23
26. jan 2012

pozerám, ze som tu asi jediná, čo ešte nemá fotku 😀 😀 budúci týžden pridám... ;)

marcelatje
26. jan 2012

@kali23 tak ja som dlho o dieťati nechcela ani počuť a teraz už keď to má byť tak tiež chcem aby bolo všetko v najlepšom poriadku a nemusela som si vyčítať že som niečo mohla urobiť lepšie....keď som zistila že som tehu tak som jedla samú zeleniku, ovocie, viatmíniky, mliečko aby bolo bábo zdravé ale teraz keď mi býva tak zle, som rada ak do seba vôbec niečo dostanem aj keď je to len vyprážaný syr s hranolkami 😀 😀 😀