icon

♥Septembrove bábätka 2010♥

anarida
24. dec 2009

Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵

jazmina83
5. apr 2010

Zuzi, ja som tam v noci asi 4x 😀 a drahy sa mi vyhraža, že mi da do spalne nočník, lebo kym sa vyšuchcem z postele, chudaka zobudím a pritom pred spanim vela nepijem. Ale tak pit sa musí. a cez den som tam tiež často 😀

andelik8
5. apr 2010

zuzi, mne sa zatial nezda ze by som chodila castejsie ako pred tehu... mozno vecer trochu, ale cez den ani nie

samasa
5. apr 2010

kočky 😀 😀 😀 tie pohyby ma dostali 😀 😀 😀
baby ked zacítite pohyby tak budete určite vediet že to niesu črevá- ja som ich začala cítit 30.teho a sô čím dalej tým silnejšie- a teraz už začínam cítit aj také tlaky... ako sa vytláča a na ako kope do pupka... no sila.
zuzi ja ani moc nie ale viem že pri malom som mylsela že sa nechám zacievkovat.... stále na wc

jazmina83
5. apr 2010

Andelik...a ak vam zistia pohlavie, budeš vediet akym menom ho volat??? U nas sme zistili, že to bude chlapček, ale každy druhy den ho volame inym menom, ale stale to nie je ono. Ak idem po meste a niekto zavola na dieta tým menom, zrazu sa mi to nepáči 😀 a tak ho voláme chrobacik, pavučik, rybička... 😀

samasa
5. apr 2010

baby ja mám takú chut na coca-colu... a tá sa nesmie ☹

jazmina83
5. apr 2010

Sami, a pri prvom babetku si citila aj take ozajstne kopance, že to až zabolelo? 😅
A citit často tie pohyby? Sorry, ale ja som strasne netrpezlivá 😀

zuzanockamt
5. apr 2010

sam ... no ja uz tiez neviem, co budem robit s tym mechurom 😝 😝 😝 ... to je hrozneeeee
my uz mame v menach jasno, len pockat na sono a zistit, co to je 🙂

zuzanockamt
5. apr 2010

sam ... ja som si prednedavnom dala aj colu, ked je to s mierou, tak co 😅

andelik8
5. apr 2010

no ja dufam, ze sa uz potom konecne na niecom dohodneme. Aj ked, myslela som si, ze to bude jednoduche, lebo pre chlapca sme mali vymyslene iba dve mena a manzel mi dnes oznamil, ze uz sa mu ani jedno nepaci 🙂 pre babu mame zoznam asi desiatich mien a stale nejake pribudaju a ubudaju... asi to bude tazke, ale uz chcem naozaj najst nejake, na ktorom sa obaja zhodneme, a potom ho uz nezmenim 😉

andelik8
5. apr 2010

ja som si dnes dala kofolu... zo dva pohare... ja neviem, velmi sa v takychto veciach neobmedzujem.

jazmina83
5. apr 2010

Inak baby, o tom mene rozhodneme aj tak my, maminy, pretože ( aspon si myslim, ze to bude takto) ked prvy krat uvidime nase babo, hned budeme vediet, ako meno sa mu bude hodit, tej krasnej chutnučkej tvaričke a tatinovia si potom na to meno zvyknú.
Inak nikomu z rodiny nase vybrate mena nespominam, lebo každy ho len ofrfle 😀

samasa
5. apr 2010

joj jazmin- niekedy ma v noci tak hegloval že som ho musela až ukludnovat. Viem že v neskoršom tehotenstve sa už ani nemal kde vystierat, tak mi po bruchu chodili gule velké ako vajíčko- boli to laktiky a kolienka... joj a ked kopol do žalúdka tak som myslela že ho mám až v krku... no a v tú noc čo sa narodil som vôbec nespala, lebo sa mi chcel asi vypomstit- hral futbal od večera do dvanástej až mi praskla voda- ale tak že to až špluchlo von 😀

samasa
5. apr 2010

a čo sa týky týchto pohybov zo začiatku to boli len také kopančeky ako ked ta niekto tukne po pleci... teraz je to už silnejšie, ako 😕 ako ked pukne maličký balonik 😵 a stále sa zosilnujú- ako kedy cítim- niekedy aj hodinu v kuse niekedy kopne raz a je pokoj a niekedy prespí aj pol dna 😀

jazmina83
5. apr 2010

jeeeeej, ja sa už strasne moc teším na tie pohyby 😀 len nech kope a kope aspon viem, ze mu je dobre 😵

Inak Samasa, si mi prave pripomenula, čo som sa chcela už minule spytat druhorodičiek..troška divna otázka, ale tak chcem vediet, čo ma čaká 😀 ...ked akože praskne tá plodova voda, to mam s čím počítat? že zo mna naraz vyšplechne 5 litrov vody, alebo je to niečo nebadatelne..ja mam len obavy z toho, že budem niekde medzi ludmi, alebo na nejakom nevhodnom mieste a proste to bude neudrzatelne 😀 či sa treba rychlo prezliect do niečoho sucheho, ja si to proste neviem predstavit 😀 vo filmoch to vyzera dost divne 😖

zuzanockamt
5. apr 2010

mojej sestre odtiekla voda v noci okolo pol druhej, tak este bezala rychlo na zachod a vravela priatelovi nech sa pozre na postel, ci nie je nejaka cudne sfarbena a leteli do nemocky hned a rano o 9.15 uz bol krpec na svete 🙂

samasa
5. apr 2010

😀 hlavne sa ničoho neboj- niekomu šplachne dva deci a niekomu pomalinky vyteká- neboj sa nič hrozné ta nečaká.... hej vo filmoch to vyzerá že šplachne kýbel vody 😀 ale nie!!! Ja som ležala v posteli a špluchla asi tak akokeby som sa počúrala- ale len trošku- tak deci... som sa postavila a vytieklo zo mna asi dalšie deci.... a za toto sa hanbit nemusíš aj keby niekde na nevhodnom mieste- inak ked to odtečie voda- bude to srdečne jedno či to niekto videl... Potom som sa ospršila a začali kontrakcie čo dve minutky- do hodky a pol bol malý na svete...

zuzanockamt
5. apr 2010

samasa ... to aj ja chcem take rychle 😉

samasa
5. apr 2010

hmm ja som sa modlila aby som stihla dojst do porodnice- lebo som cestovala do 70km vzdialenej- kedže som mala českú poistovnu.... Ale zvládli sme to za hodinu a desat minut a na sále som bola 20 minut- bola som na 8 palcov otvorená- takže to len špluchlo....
no a moj gynkáč sa smial že pri druhom o týžden skor do porodnice lebo odrodím doma 😀

samasa
5. apr 2010

a držím palce aby ste to mali všetky také super ako ja pri prvom 😀

zuzanockamt
5. apr 2010

ja mam do porodnice kusok ... autom cca 10 minut 🙂

samasa
5. apr 2010

no o týchto pôrodoch hovoria že sú dobré ked mám mamina silné menštruačné bolesti, a ked sa porodu nebojí... Ja som nad porodom nerozmýšlala,lebo som vedela čo ma čaká a že ma to neminie tak načo sa stresovat už popredu --- a som bola prekvapená ako lahko to šlo... a bolesti pri menštruácii som mala také že som odpadávala a nepomáhali ani 3 brufeny 400tovky..... takže porod bol prechádzka rúžovým sadom ....
baby vela urobí psychika tak sa nestresujte tažkým porodom lebo si ho privoláte... 😉

samasa
5. apr 2010

zuzi tak posed doma, kým nebudú kontrakcie čo 10 min... lebo sa tam unudíš... 😉

jazmina83
5. apr 2010

Jeeej Samasa, ty si mala ukažkový porod, 😵 neviem si ani len predstavit co tie chudence, co rodia 10-15 hodin a viac
takže dufam, že aj ja budem mat také "špluch"! 😀

samasa
5. apr 2010

a kde zas všetky zmizli....??? Asi vás nudím 😨

janica81
5. apr 2010

Dievčatá nejako ste sa rozpisali 🙂

Samasa tak takýto priebeh pôrodu by som brala 🙂 ktovie čo na nás chystajú naše bábiky... 🙂

Konečne dnešný návštevný deň za nami...som sa taká objedla... ☹ dufam ze to nepojde von... Baby pohár,dva koly alebo kofoly nám sem tam zaškodiť nemôže..aj ja sem tam zhreším...ale kofeín začína chýbať...

Zajtra ráno idem na tripple testy...trošku ešte mám z tohto strach...ale myslím pozitívne... a poradňu mám až 24.4.takže budem musieť vydržať do ďalšieho sona...

aj ja sa teším na pohyby...musí to byť super cítiť ,že drobček je hore.ze sa mrví kope... alebo že trénuje saltá 🙂

samasa
5. apr 2010

držím päste ay to len špluchlo 😀 Moja suseda tvrdí že ona pojde radšej rodit ako k zubnému 😀 Tak mne je to jedno, lebo moj zubný je skvelý človek 😀

jazmina83
5. apr 2010

Sami? a Od ktoreho tyzdna si zacala chodit na tie dychacie cvicenia? a vlastne, vobec kedy sa ma vobec zacat

Ahoj Jani, v tomto depresivnom počasi sa aj tak neda nič robit, len sediet tu na konikovi 😀
A z tych testov strach nemaj, ja som bola minuly tyžden a som si povedala, že sa nebudem stresovat, lebo to nijako neovplyvnime 😵

samasa
5. apr 2010

jani neboj všetko bude ok- ja mám v stredu volat na výsledky...
na jedných som u bola v prvom trimestri a dopadli dobre tak verím aj v tieto... 😉

samasa
5. apr 2010

jazmin ja som si to nacvičila na porodnej sále ako študentka pri pôrodoch 😀 😀 😀
nikam som nechodila ale viem že tie kurzy trvajú 10-12 týždnov tak asi v 28-30tt stačí začat.... 😉

zuzanockamt
5. apr 2010

ja idem na AFP testy v stredu a zajtra asi kvoli tomu vytoku zbehnem za nou a potom mam poradnu a aj vysledky 19.4. a sono neviem kedy ... ale zajtra volam druhemu lekarovi nech ma objedna na to morfologickev 20 tt a uvidim, kedy sa moja dokina uraci poslat ma na sono