♥Septembrove bábätka 2010♥
Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵
no heli keby som bola jak ty alias nicol kidman tak sa nemam problem odfotit 😀
zuzi ked ja to skusim len neviem či sa objektív vysunie 😝
jazmi nebola som ale kamoška bola a vraj ej tam mrte obchodov...sa tam chystam len neviem kedy...
inak dnes idem kvoli tým tehu pasom tak som zvedava ked mariann pisala že nema s tym dobru skusenosť
Kati 😀 ešte kebyže mam jej slavu a bankove konto 😀 a roby ako na červenom koberci, tak nemam stym problem ani ja 😀
Teraz rozpravate o tehu pasoch čo sa nosia na triko, či tie na zaznamoch? ale asi tie čo sa nosia, lebo na zaznamy je skoro 😅
Hehehe Helka Kidman 😀 😀 😀
Agentka, ja tie tehu pasy mozem len chvalit, ale pravda je, ze cez internet by som neobjednala, treba ist osobne, kuknut na material a urcite si vyberies 😎
A jazmin kde si kupim tehu legíny, rozmyslala som aj nad nimi ale aj rifle by sa mi nejake zišli, hlavne ked bude zamračene a do poradne budem chodiť a tak.. 😉
Myslite že v BB v tom velkom obchodnom centre by som dačo našla na tehulky? 😕
ak by niekto chcel kuknut
Helka tu su leginy v roznych farbach
boze baby, my mame dnes "megarychly" internet v praci, vrrrrrrrrrrrr 😠 kym si vas refresnem, tak aj 5minut prejde ☹
agi, ja myslim ze objektiv sa vysunie bez problemov 😉 a tesim sa co povies na tie tehulpasy, podla toho sa rozhodnem 🙂
Jazmin diky 😉
Zuzi poznam to.. v škole sme mali taky.. 😠 akurát drvíme s malym velkonočne vajička, plnene nejakym fajným kremom.. 😀 čakam kedy mi uschnu vlasy, rycho ich prežehlím a palime na dvor, aby som ho zničila hraním a potom hajde spať.. 😀
po dlhom čase ahojte! baby ja stresujem, ešte necítim pohyby. a vy už každá ano. môže to byť preto, že som pevnejšia?
ahoj Sonelka? Pevnejšia??? 😀
Sonelka, môže to byť aj tym že si prvorodička.. tam je to rôzne.. 😉 ja som maleho pohyby cítila až po 20tt, ak si dobre pamätam 😕
určite sa nestresuj, počkaj si ešte týžden dva a určite niečo zacitiš, ono su to aj tak najprv jemne nebadane pohyby a možno si ich aj mala, len si ich neregistrovala 😵
Noo Jazmin ti dobre radí 😀 naozaj su to take pohyby na začiatku, že ich ani nezacitíš.. alebo nezaregistruješ.. tak 🙂 iba ak sa nane sustrediš a vtedy ako naschval sa babo nepohne... ale určite čo chvilu začnu riadne kopančeky, ved maš za chvilu prvu polku tehu za sebou 😵
no, jazmina, už mám 66 kg a pred tehu som mala 60. Pribrala som už 6 kg. Dosť nie?
Dobré ránko babule,
Keď ste sa bavili o tých kg, tak ja som pribrala 3 kg a lekárka mi včera v poradni povedala, že si treba dávať pozor na váhu 😝 Ale skôr si myslím, že mi to povedala preto, aby som sa teraz nezačala prejedať a nie preto, že som pribrala veľa.
jazmin na tých stránka čo si sem hodila sú super gate na leto, ale pekne drahé 😝
Ja som mala hroznú noc, keď mi včera povedala lekárka, že malé má hlavičku veľmi dole, aby som viacej ležala, tak sa mi snívalo, že mi malé vypadlo na WC a podobné horory. Vôbec som sa nevyspala.
Ďakujem, za odpovede, už sa neviem dočkať tých pohybov, a utorok idem na morfo a budem mať aj výsledky AFP, tak som zvedavá.
Ahoj Mimka.. tak fakt super sny.. 😖 len sa nestresuj... kusok si oddychneš a bude to fajn 😵 a vahu maš podla mna v pohdoe, ja som pri malom do 5mesiaca nepribrala len 0,5kg ale potom som nacapala 23kg... 😠
sonelka, ja este tiez necitim pohyby, ale ako baby pisali, kedze sme prvorodicky tak najskor ten buduci 20tt. verim tomu, lebo sa tiez uz neviem dockat 🙂
noo zuzulik, dúfam, že ich už čoskoro pocítime a budeme aj kľudnejšie.. Aj ty ideš budúci týždeň na morfo?
Sonelka, tých 6 kg je v poho, ja som mala 60 kg asi v 20tke 😀 ono to zalezi od genov kolko priberies. Ja som zacala na 72 a teraz mam + 3kg, ale bojim sa, ze to prave priberanie pride az v 3. semestri 😀 Ale radsej rano poskakujem na fit lopte, lebo aj ked priberiem, nech mam aspon nejaku kondičku. A zvyknes si natierat brusko? Lebo ja vtedy citim babo sa mrvit.
Mimka, nestresuj sa hlavne a vela odpocivaj, v tehu su caste taketo hororove sny, ale odzrkadluju to, coho sa najviac bojime a potom sa to odzrkadli v nasich snoch. Ja mam v okoli znamu, ktora mi praje len to najhorsie aj pocas tehu, a velakrat sa mi v noci snivalo, ze ublizila malemu a tak... Ale treba sa takymto situaciam vyyhybat, ked ti lekarka povie, ze je malicke dolu hlavou, urcite sa setri a skus sa malickemu prihovarat, ono este nepocuje, ale ty sa aspon upokojis 😵
Baby a vy drobcov nemáte otočených dole hlavou v maternici, ked ste na ultrazvuku?
Dopredu sorry, za dlhší článok, ale týžden po týždni sledujem na jednej stranke vyvoj babetka a tu su odpovede pre babulky 😵
"V 18 týždni je bábätko asi 14-16 cm veľké a váži okolo 150 gramov. Bábätko bude pokračovať v raste, ale rýchlosť sa trošku spomalí v porovnaní s doterajším rastom. Maternica je hmatateľná pod pupkom. Priberanie nie je rovnaké u každej tehotnej ženy, priemerne by si však mala pribrať do 18. týždna okolo 4 až 6 kg.
Bábätko má v maternici veľa miesta, preto robí saltá alebo sedí v tureckom sede. Prvé pohyby by mali byť zaregistrované medzi 16. až 20. týždnom tehotenstva a obyčajne je to jemnučké šteklenie. Nejedna budúca mamička však pocíti prvý pohyb jej bábätka ako dobrý kopanec. Potom ako pocítiš prvé pohyby bude sa ti zdať, že bábätko tam má diskotéku. Obdobia mimoriadnej aktivity sa budú striedať s obdobiami kľudu, keď bábätko bude spinkať. Postupne s pribúdajúcimi týždnami budeš mať pocit, že bábätko spomaľuje. To bude preto, lebo sa mu jeho rastom bude postupne zmenšovať jeho pracovný priestor.
V tomto čase sa dotvárajú kostičky stredného ucha a bábätko začína počuť. Počuje ozvy tvojho srdca, počuje šum krvi v pupočníku a samozrejme počuje tvoj hlas. Počuje aj iné okolité zvuky, ale bude schopne rozlišovať medzi nimi a tvojim hlasom. V tomto čase sa s ním môžeš začať rozprávať a pri tom si uvedomovať, že ťa počuje. Môžeš mu začať spievať alebo čítať."
..super nie? že nás už malé počuje 😵
no buduci tyzden idem sice do poradne ale neviem ci aj na morfologicky lebo mne nic take doktor nespominal. pocula som o tom len odtialto z fora 😅
mimka nie...ale babo sa točí stale...to mohla by aj nahoda..pokial teda nejak moc hlavičkou nenaliehalo na krčk,,,
Jazmin, bruško si pravidelne každý večer natieram, budem sa musieť pofotiť a hup sem s fotečkami. Veru, keď prídem z roboty, tak sa vrhnem do fotenia. 😵 A fit loptu, si plánujem zakúpiť aj ja, len sa neviem dostať do mesta, aby som si ju kúpila, a keď idem na poradnu s mužom, ten samozrejme nikdy nemá čas a náladu behať so mnou po obchodoch ☹ Budem sa musieť vybrať sama a pokúpiť aj nejaké tehu vecičky a už pomaličky aj nejaké vecičky pre malinké 😵
agentka mohla to byť náhoda, ale snáď keby bolo niečo zlé, tak by mi lekárka povedala, veď vie ako sme dlho trápili, kým som otehotnele, tak keby mala nejaké podozrenie, tak by to asi riešila.
sonelka a zuzulik pridávam sa k Vám, ja tiež necítim pohyby a ani bruško mi skoro nevidno, preto už uvažujem že sem nebudem chodiť čítať, lebo všetky baby už cítia pohyby, brušká im krásne rastú a ja sa potom deptám, že ja nič. ☹
Panki, nebud zdeptana, ucitis pohyby uvidis, len si prvorodička a ucitis to neskor, kazda mame inu postavu a bruška rozlicne musis byt trpezlivá 😵 . Nemáš fotku bruška, že by si ho sem hodila ukazat?

Helka, ale ved ty si stihlucka, tak co nekupis tehulkovske leginy a mas pokoj cele leto. Rifle sa uz asi velmi neoplati, ide leto 😵