icon

♥Septembrove bábätka 2010♥

anarida
24. dec 2009

Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵

silvika
13. apr 2010

fiha drakvak, a ze si tie ultarzvuky nekupia viaceri a nevyskolia sa, ked je tam taki naval

silvika
13. apr 2010

uhm hlavne "taki naval" 😝 😝 😝 😝 😀

tinkerbell
13. apr 2010

marika a to ti kedy zistili? ved to sa zistuje este na zaciatku tehu.

andelik8
13. apr 2010

ja som bola na morfologickom vcera, u svojej dokiny, a ta ma tiez len taky obycajny UTZ, dokonca ani fotky netlaci 🙂
a kavovym zrnkom to nazvala sama dokina, mna to tiez pobavilo 😀 a potesilo. veeeeeeeelmi potesilo

tinkerbell
13. apr 2010

andelik ty si sa doktorky opytala, ci sa neda fotka vytlacit? Moj doktor mi tiez fotku nevytlacil, ale ja som sa zabudla opytat, ci vobec fotky tlaci.

andelik8
13. apr 2010

jasne, pytala... ona nema take to "tlaciace prislusenstvo" k ultrazvuku, lebo ze bol o to medzi pacientkami maly zaujem a ze by sa jej to nevyplatilo. Tomu sice neverim, ale budis 🙂

tinkerbell
13. apr 2010

musim sa aj ja opytat

andelik8
13. apr 2010

mam otazku pre tie, co idu rodit do BA.... kam pojdete?
mna tusim doktorka nepriamo presviedcala na Antolsku, ale to sa mi nezda byt dobry napad. A tiez vravela, ze by mi odporucala zazmluvnit si nejakeho overeneho porodnika, lebo ze vraj sa moze stat, ze ak to na zenu pride v noci, ze tam budu len sami mladi a neskuseni a vraj je to riziko. co si o tom myslite? ja som chcela ist bez zazmluvnenia, pretoze je to pre mna vela penazi, ale neviem... nasadila mi chrobaka do hlavy 😖

maculienka123
13. apr 2010

baby,chceme natierat balkonove zabradlie,aku farbu by ste dali?

ladywitch26
13. apr 2010

caute baby, mne je dnes uplne nanic, oci mi slzia, ako keby som mala strasne silnu nadchu, ale z nosa mi az tak velmi netecie. ale spravil sa mi v nom herpes a stipe jak svina 😠 natieram aspon liehom, nech sa co najskor vysusi.
a dnes mame s muzom vyrocie, dokonca dvojnasobne, 8rokov manzelia a 12 rokov sa pozname. ale oslava asi nebude bohvieaka,ked mi je tak nanic. aj to mavam stredy vacsinou volno, ale zajtra musim na 4hodky do prace, lebo dvaja maju dovolenku, tak nema kto robit. 😝
aspon ze drobcek v brusku kazdu chvilu kopka, tak to cloveku hned dvihne naladu.

macu, zabradlie asi hocijake, okrem ciernej, na tej hned vidno prach.

silvika
13. apr 2010

andeli a necitala si diskusiu o antolskej? mne sa nezda ze by tam boli len neskuseni, ze by si aj taketo trufli? viaceri hovoria, ze na kramaroch su sami odbornici ale ked mas peniaze zazmluvni si, mas istotu a to by ti aj odporucila konkretneho lekara?

zuzanockamt
13. apr 2010

Ahojte 🙂

po tyzdni som znova odfotila bruch a zajtra dufam, ze pridam foto krpateho uz aj s konkretnym menom 😵 ... snad sa dobre otoci a ukaze sa 😅

mariann2
13. apr 2010

Marika, ja som tú toxoplazmózu riešila včera, z testov robených v 16.tt mi vyšli hraničné hodnoty IgG protilátok proti toxaplazmóze a negatívne IgM a IgA, doktorka mi urobila kontrolný odber, výsledky budú v piatok. Celý deň som včera surfovala po nete a dozvedela som sa asi taľko, že IgG protilátky sú v krvi prítomné po prekonaní toxoplazmózy v minulosti, kým IgM a IgA sú v krvi počas prebiehajúcej infekcie. Takže mňa to upokojilo, ale neviem čo znamenajú tvoje hodnoty, či sú vysoké alebo nízke, skús sa informovať u svojho lekára. A ešte vyslovila moja doktorka podozrenie, či nespôsobila tá toxoplazmóza potrat, ktorý som mala pred 3 rokmi, ale je teraz zbytočné to skúmať, keďže neviem, kedy som je prakonala.

Drakvak, tak tak, u nás ani NT ani morfo ultrazvuk, ani pohlavie nevieme. Ale, objednala som sa na 4D do PP a dala mi termín už na štvrtok, takže o 4 dni. Super rýchlovka. 😲

zuzanockamt
13. apr 2010

ked uz pisete o toxo, tak ja mam v tehu knizke napisane, ze IgG pozitiv. 😕

mariann2
13. apr 2010

Važne zuzi? a to len tak, v knižke, nič ti nepovedali. a ja tu z toho robím drámu.

zuzanockamt
13. apr 2010

nic mi nepovedala, musim sa na to spytat, ja som to len preto zaregistrovala, ze je to tam cervenym, ale nejako som to neriesila ... dufam, ze to nie je nejaky pruser 😕

zuzanockamt
13. apr 2010

Tehotenstvo a kojenie

Zuzana Semanová
pozitívne IgG
27.02.2010, 16:40

Dobrý deň, pán doktor. Chcela by som sa Vás opýtať či by ste mi vedeli poradiť ohľadne laboratórneho výsledku. Som v 10tt a dnes som bola u gynekológa. Nalepili mi do knižky výsledky z krvi a mám tam uvedené:
anti-HSV1+2 IgG 9,500 pozitívny
anti-HSV1+2 IgM0,360 negatívny a dole je potom napísané Latentná infekcia - postinfekčná imunita
rovnako na druhom teste:
Anti-CMV IgM 0,230 negatívny
Anti-CMV IgG 1,520 pozitívny s rovnakou poznámkou ako v predchádzajúcom prípade.
chcela by som sa Vás spýtať, či sa mám niečoho obávať, alebo sú vysledky v poriadku. Môj gynekológ mi k tomu nič nepovedal a ja mám strach o naše bábätko.
Dá sa zmeniť gynekológ nejakým spôsobom aj pred vypršaním 6mes. dohody, ked s ním nie som spokojná?
ďakujem a prajem pekný deň

Odpovedá MUDr Jozef Záhumenský Dobrý deň,
nechápem prečo Vám to naberajú, je to úplna zbytočné, viete iba, že ste mala niekedy herpes a cytomegáliu, rovnako ako 90% ľudí. S plodom to nemá nič spoločné.

lucinka83
13. apr 2010

baby, tych IgG sa vobec nemusite byt, dokonca je aj lepsie, ak ich mate, lebo raz ste uz toxoplazmozu bud prekonali alebo mate proti nej protilatky a uz znovu ju nedostanete, tak to aspon vysvetlili viaceri lekari mne 😉 aj ja som to tak mala

ivanulienka81
13. apr 2010

ahojte baby,
tak dnes sme uz prisli domkov, unavena som, zajtra poradna, juchuuuuu
andelik, ty ides rodit do BA? ja pravedze idem rodit mimo BA 😀

silvika
13. apr 2010

ivi a ty kam ides?

andelik8
13. apr 2010

silvi, ja som prave zazmluvnovat nechcela... ale vraj je maminkam nepridava na nalade, ked sa dostanu k nejakemu "uchu" co ledva skolu skoncilo a s takym je to vacsie riziko ako so skusenym porodnikom.
Ona by mi vedela odporucit, ale hovorila, ze ked chcem mozem si pozistovat od znamich nejake mena a ze ona mi potom povie co o nich vie ona 🙂 ale asi nebudem zazmluvnovat... to radsej kupim drahsi kocik ako takto vyhadzovat prachy ktore aj tak nemam 😀

lulu723
13. apr 2010

Ahojte tak sme doma zo sona.Morfologia je v norme,placenta predna a aj plod.voda je v norme 🙂
BPD 43mm
HC 151mm
AC 136mm
FI 25mm
nevieme zatial pohlavie,lebo nebolo dobre este vyvynute,ale povedal,ze sa to moze aj priklanat ku chlapcovi tak sa nechame prekvapit na 3D co nam povie.inac doktor bol velmi prijemny a aj sa mu lubil ten moj tehu pas 😀

andelik8
13. apr 2010

preco su vsetky krasne veci take drahe? ☹

lulu723
13. apr 2010

andelik,lebo na detickach sa velmi dobre zaraba 😠

andelik8
13. apr 2010

tak to potom asi zacnem robit aj ja s nejakymi deckymi vecickami, aby som si mohla dovolit kupit ine detske vecicky 😀 😀 😀

lulu723
13. apr 2010

veru tak to je.ja teraz kupujem take veci co by si moja mama nemohla dovolit,ale zase rozmyslam nad tym ci to treba kupit,alebo nie.napriklad toto lehatko nemam,lebo som mala vajicko dala som tam malej hracky a bolo.a mala taku umelu hrazdicku za par korun kupenu tak z tym sa veru riadne prehrala a ziadne drahe cacky nepotrebovala.aj tak je to len na chvilku ked zacne babo liezt tak ho insie zaujima 😉

zuzanockamt
13. apr 2010

ja by som to lehatko nekupovala, naco ... prehra sa v postielke, kym nebude liezt a potom ho aj tak neudrzis ... sestrin maly sa uz od 4-roch mesiacov chcel prevalovat, dvihat sa a od tych piatich najradsej "chodil" ... ze sme ho museli drzat za ruky a on si prepletal nohami ... a teraz ako 7.mesacny uz lieta po celej izbe v chodaku a lezie za loptami ... strasne vyvadza

drakvak
13. apr 2010

Andelik, my máme podobné lehátko od Fisher Price, to je do 18 kg, vibruje a tiež má hrazdičku, veľmi sme ho využili a Naďa sa v ňom doteraz rada hojdá - sú tam aj bezpečnostné popruhy, stálo nejakých 46 eur, ale bola to dobrá investícia. Skús nájsť niečo na internete v bazáre používané, ak nechceš kupovať drahé nové, to sa veľmi nezničí tieto veci, ja ho neskôr tiež predám. Chodítka nemusím, ani pediatri ich neodporúčajú, deti sú potom pasívne a je to len akože chodenie, nie skutočná chôdza s rozvíjaním tých svalových skupín, ktoré na chodenie treba posilniť - ale zase kto chce, nech to používa...

ladywitch26
13. apr 2010

baby, k tomu lehatku, zalezi podla toho, ako mate riesene byvanie.my mame spalnu, teda aj malej postielku na poschodi. okrem noci tam travim minimum casu, vacsinou som dolu v kuchyni a obyvacke, takze aj malu, kym bola celkom malinka som chcela mat pod dohladom pri sebe stale. takze u mna to lehatko jednoznacne bolo treba. potom neskor sme si zaobstarali cestovnu postielku a teraz ju mam miesto ohradky. ale lehatko je fakt len na par mesiacov, lebo akonahle sa zacne pretacat, tak je najlepsie nechat dieta na zemi. my mame plavajucu, ale kupili sme malej take penove puzzle, aby jej nebolo zima a na tom sa prehrala cely den. aj stvornozkovat sa na tom naucila. chodak nie je velmi dobry, skor take tie co dieta tlaci pred sebou. mali sme stanku v chodaku, ale zdalo sa mi, ze sa zacala skor davat na spicky a to nie je dobre. tak sme jej kupili take, ktore tlaci pred sebou a za tym sa naucila chodit behom dvoch tyzdnov.

zuzanockamt
13. apr 2010

nas maly "chodi" pekne po celych nozickach, iba obcas ide na spicky ... a zase svagrinej syn v chodaku nebol a na spickach bol velmi casto este aj ako starsi