♥Septembrove bábätka 2010♥
Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵
poki hej učim sa verejné finnancie nič moc... 😒 a mala je v TT u babky 🙂 na vikend
mimka ved aj ja lae ked to sa neda ta zvedavist je silnejjšia asi som zavilaá 😀 😀 😀
baby ja som hladnaaa...a nechce sa mi vstavat. 😒 zuzi a co si este neranajkovala? ja rozmyslam nad chlebikom vo vajicku 😉
poki chlieb vo vajci je dobrý nápad 🙂
nič baby idem ja k dokimu s tou krčovou žilou a potom s atu ukažem,,,, 😉 tak zatial sa majte a posluchajte 😀
kati, tak take dobre poznam, nic mi nehovor 🙂
tak vidis, mala ti nerobi zle, ked sa ucis,ale zato ju nahradza MK a fcb 😀
baby...sak ja uz som aj po desiate...uz nad obedom uvazujem a vy ze ranajky...no uzivajte si toto lenosenie kym ste kinderka...jaj kde su tie casy, ked som spinkala do deviatej.
mnam, aj chlebik vo vajicku je kuuul. normalne som zostala hladna ako tu o tom pisete 🙂
zuzi, ver tomu, ze aj ja, ale v momente, ako dosmazim ten chlebik, tak ma chut prejde 😠
iron, že kinderka 😀 to si pekne napísala.
Ja mám na obed špagety ešte zo včera, ale večer 😒
ja nejake cudne maso co som varila...ja som hrozna kucharka...mam k tomu apatiu, ktory debil vymyslel varenie...
To som nejak nedopísala 😀 Chcela som, že večer máme rezervovaný stôl v podniku, kde hrá živá kántry hudba, tak ideme s manželom, mojimi rodičmi, mojou sestrou a jej manželom na večeru, tak konečne vypadnem z domu medzi ľudí. Len dúfam, že tam vydržím sedieť, ale nefajčí sa tam, tak by to malo byť v pohode.
iron, ani ja veru nie som ziadny sefkuchar a tak sa vzdy snazim 😀 nastastie moj drahy zje vsetko a este aj pochvali 😅
mimka, ta vecera to znie super 🙂
iron, u mna je vsetko cudne co navarim, tak preto to radsej ani nejem, nejde mi to dole krkom. ja chodim jest k mame, ked si chcem pochutnat 😀.
iron 2 v 1 😀
Ja si zase myslím, že varím a pečiem dobre, lebo vždy keď je nejaké rodinná oslava a to my sme veľká rodina, lebo mám ešte 3 sestry a jedného brata, tak ma poveria varením a pečením a každy si potom pochutnáva. Len teraz keď som stále doma, tak už namám fantáziu čo by som stále varila 😒
Mimka29 prosím Ťa - už dávnejšie som zaregistrovala, že si si kúpila ten monitor na počúvanie srdiečka. Môžeš mi napísať akú značku? ja som si to teraz objednala, lebo ma moja doktorka vrcholne štve, tak som zvedavá. Je pekne počuť srdiečko? Teda myslím, či zreteľne, či sa to nedá pomýliť s niečim alebo tak 🙂 ale to asi nie
Zuzulik mozem zijem vo Svajciarsku a tu ti bez tvojho suhlasu nic neurobia pokial samozrejme nejde o zivot dietatka a matky. 😉
panki ja mám značku AngelSounds Jumper a kúpila som ho z druhej ruky, ale keď si to dáš do vyhľadávača do googlu,tak ti to určite nájde. Ja som si to zaobstarala asi v 11 tt a hneď som pekne počula srdiečko. Nemôžeš si to pomýliť, lebo najprv som si popočúvala svoje a to je úplne iné. Srdiečko maličkého bije rýchlejšie a tichšie ako tvoje. Niekedy (hlavne ráno, to ešte asi spinká) ho počujem krásne a niekedy ho nemôžem ani nájsť, lebo malé tam žblnkoce 😀 Skoro stále ho nájdem na inom mieste, tak viem, že sa tam malé točí. Je to úžasná vec. Mamina mi nadávala, že načo mi to bude, ale ja som rada, že to mám a v našej rodine sa to nestratí.
Co sa tyka aj vpichu periduralky tak som to vobec necitila a ten blb mi to pichol pocas kontrakcie, urcite mi to odobralo bolest pri porode ale nie uplne ale na druhej strane som vobec nevedela tlacit, spomalilo mi to kontrakcie a tym padom predlzi poriadne porod preto pokial vydrzim tie kontrakcie tak si ju nedam. Pokial sebou naozaj prudko nesklbnes ked ju zavadzaju neochrnies, riziko nula nie je pri nicom ale oni to uz vedia robit dnes takze toho sa nebojim. Vsak som si dala periduralku az po 18 hodinach pravidelnych kontrakcii uz som bola proste vycerpana ale ako vravim nevedela som absolutne tlacit necitila som to co som mala. Ta bolest je na nieco a priroda to tak zariadila, zena vie lepsie ovladat svoje telo ked citi ako ked neciti vobec nic uz mi hrozil cisarak lebo som nic necitila kam tlacit ale bolest som aj tak citila trochu takze je to vsetko relativne.
panki až teraz som pochopila, že ty to máš už objednané, tak potom hneď napíš ako s tým spokojná. Najprv si poriadne namasti bruško a potom s tým monitorom jazdi po ňom, aby si ho nemala úplne suché. Nezľakni sa, keď nebudeš hneď počuť srdiečko, ale iba žblnkotanie, niekedy je bábo tak otočené, že je srdiečko počuť slabúčko.
Co sa tyka nastrihu vzdy vas nastrihnu do hlbky svalu a ked sa aj potrhas halabala ako ja ale nemusis sa prirodzene potrhat tak hlbkovo len povrchovo na kozi preto ja za nastrih automaticky teda nie som. Mne bolo fuk ze ma sili 45 minut nic som necitila a malu som uz mala v naruci tak mi bolo uz vsetko jedno a som rada ze som nastrih nedovolila aj ked mi uz chceli nim pomoct. Ako vravim na druhy den som ani nevedela ze som rodila a sedela na suske ako nic. 😀 😝 Na izbe som mala ale spolubyvajucu ta rodila druhe dieta a vobec sa nenatrhla takze nebola ani sita, to je stastie. 🙂
mywiel,takze ty si mala malu v naruci a ta sili?
tak mozno to zavisi aj od pruznosti a velkosti nie?a ked rodila druhe,uz to predsa bolo vytahane nie?
Jasne ze mala a este dve hodiny nas nechali samych na sale nech sa spozname. 😵 Ano pruznost koze s tym nieco ma ale aj poloha dietatka a velkost hlavicky. Mne sla mala najprv tvarov von a potom sa spravne natocila nakoniec. 😅
ahojte tehulky, trosku vam tu vpadnem - mywiel, gratulujem k chlapcekovi! 🙂
skoda, ze sme sa obisli, my letime na sk bud.tyzden, ale tak hadam sa este stretneme niekedy.
tak prijemne tehulkovanie prajem a v septembri rychle porody 😉 🙂
Vytahane asi nie ved to sa znovu vrati do povodneho stavu po porode teda ak uz nerodis 10te dieta... 😀 😀
Ahoj Macu dakujem no tak nabuduce ja som na Kralikach do nedele. Ale zatvaraju letiska kvoli tej sopke co vybuchla na Islande tak mozno ani neodletim v nedelu.... 😅 😕
ja si zas vzdy dobre uvarim,lepsie jak u mamy v poslednej dobe.
no prave dosmazam karfiol so zemiackami a tatarku k tomu,juj tesim sa uz 🙂
vonku je uzasne,som bola v meste a super sa prechadzalo.

kati, mnaam 🙂 ja musim ist do obchodu nieco kupit. na fcb, som citala, ze mas rozrobene s danovou sustavou, co ti moc nezavidim 🙂 ale tak zvladnut sa to da. drzim palceky 😉 a dcerenku mas v skolke?