♥Septembrove bábätka 2010♥
Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵
ahoj anarida,my vikendujeme pracovne,prerabame wcko,Mato ten beha z vonku do vnutra,a my sme hore na poschodi,a on stale vyzvana,hore dole beham po schodoch/nezaskodi mi to/.mne to ukazali az na urologii ako sa to ma pretahovat,je to hrozne,ked ti nikto nic nepovie,ale potom ked prides k dr tak ta sprdnu,ze preco si to nerobila?
to musis chytit,stiahnut,rychlo umyt,a zase rychlo stiahnut,lebo ked je to dlhsie,cikulka navrie,a potom to uz nejde,mame to bohuzial vyskusane,muz ho kupal,nestihol to rychlo spravit a museli ist na pohotovost,chudatko male,teraz je uz velky,robi si to sam,uz sa zacina hambit/ma uz 10.5 roka
tak ja tuto cinnost zverim MM ... predsa len ako chlap ma väcsiu prax ako ja 😀
ahoj zuzanocka,to som si myslela aj ja,ale zaciatky su vseliake.uz citis pohyby?ja zatial len take mrvenie....
lency ... ja neviem, ci su to pohyby, obcas ako ked sa mi creva hybu, ale nic moc
Ahojte Babulky, hlasim sa po celodennom spanku 😀 sme vcera vecer hrali poker turnaj do rana 2.00 a som vypadla ako prva 😀 z toho celeho vzrusenia a napatia, ked mi chodili karty a som vyhravala, mi prislo tak zle, ze som myslela ze im tam odpadnem, normalne som citila v brušku take zvlastne napatie az som sa toho zlakla, ci nerodim 😲 a tak som tam potom len sedela a papala a pila a drahy aspon vyhral 7 eur 😀 aspon bude na plienky
jazmina, ak by sa dieťa narodilo teraz ešte by nemohlo prežiť, takže s pôrodom nestraš, ale radšej sa šetri. Ja som dnes mala kalorickú bombu - punčovú tortu a keď som ju zjedla, normálne som cítila, ako sa bábo začalo mrviť, ten cukor ho zobudil.
lencyca, ako ste dosli k tej teme o stahovani predkozky? my mame jeden rocik a doktorka povedala, ze s pipikom nemame nic robit 😕 teda, zatial si to neviem ani predstavit ako by som mu to robila, to akoze odkedy planujes robit? ja som sa na to uz viackrat pytala doktorky, ale ona stale povedala, ze zatial nic netreba, tak ma nestraste 😨 teraz v utorok ideme na rocnu prehliadku, tak sa jej opat opytam na to 😠
mňa tiež kamarátka strašila s tým sťahovaním predkožky, že keď budem mať chlapčeka, aby som si na to dala pozor, ale že vraj nie všetci pediatri to vravia matkám tak neviem ako to je...
My sme sa snazili pretahovat a neslo a nejde do teraz
tak som si troska zdriemla a som spat 🙂
uf zase ta pre mna "hororova"tem stahovanie predkozky ☹
Adrianka vsimla som si,ze ladywitch26 je uz v augustovkach a tam ma uvedene termin porodu 26.8,tak to vyzera,z s nami sa uz asi rozlucila ☹
moja kolegyna ma skoro 3-rocneho syna a nedavno kvoli tej predkozke skoncili u urologa, dostal zapal a teraz mu to ma pretahovat ... urolog povedal, ze s tym mala zacat uz skor
Baby, vy všetky čakáte chlapčekov. Aj ja by som chcela...najprv chlapčeka. Mňa sa dnes akurát sestra pýtala, či už mám mená. No pre dievčatko mám viac mien a pre chlapčeka len jedno a ona na všetky povedala, že fuuuuuj, no nechápem, aké meno teda mám dať.
andzi my sme mali pripravene meno iba Emily 😀
najlepsie je ked si pripravis mena a nikomu to nepovies,lebo vacsinou ti ich ofrflu a ked sa babo narodi,tak uz si nikto nedovoli povedat,ze ake hrozne meno ste dali a zvyknu si 😉
najdolezitejsie je,aby si bola spokojna ty 🙂 ....
my sme sa rozhodli podla seba a je nam fuk, ci sa niekomu to meno paci alebo nepaci
dadulienka, máš pravdu, veď dnes sa už nedávajú také klasické mená ako Zuzka, Katka, Danka....ja dám dieťaťu určite také meno, aké si teraz mamičky bežne dávajú, aj keď bude cudzokrajné, určite by som nedala také, že by dieťa vyčnievalo z radu. Mala som veľa mien, ale keď teraz sa mi už všetky protivia po tých rečiach, taká som sklamaná.
ja by som dala aj nejake nezvycajne, extravagantne meno, ale MM je tazky konzervativec, takze vyhrala slovenska klasika 😀
baby, mali ste alebo mavate niektora v tomto obdobi hlienovity tahavy vytok podobny tomu, ktory byva pocas ovu? 😕
suhlasim so zuzkou,my si dame meno ake chceme,nazory ostatnych ma nezaujimaju 😀 Ale vyjadrit sa samozrejme mozu ak citia potrebu 😉
a treba nieco specialne aj s babou robit? 😅
esterka ... s babou asi ani nie
zuzanocka, ja práveže cítim, že mám viac hlienu ako v 1. trimestri, ale je taký biely a hustý, musím aj intímku nosiť.
esterka, s babou budeš mať viac problémov asi neskôr 😀 ale nie, podľa mňa nič špeciálne.
andzi ... to hej, takyto vytok som mala aj ja ... ale dnes sa mi objavilo naraz väcsieho mnozstvo podobneho ako v ovu ... ja intimku nosim uz od zaciatku ... lebo uz som mala rozne vytoky 😝
baby,a povedal vam doktor nieco k stravovaniu pocas tehu? lebo mne tu len,ze mam jest vsetko ako pred tym a hlavne jest poriadne..ale odkedy som tehu,som sa take veci docitala na nete,ze obcas si az myslim,ze len ublizujem tomu mojmu krpcovi tym co jem..tak co sa odporuca u nas doma?
esterka ... ja jem to, co som jedla aj pred tehu ... nejako sa nad tym nepozastavujem ... akurat nepijem dve kavy za den, ale len jednu ... ja som mala celkom zdrave a normalne stravovanie aj pred tehu, takze nebolo co menit
baby, tak nam dokyna povedala, ze do 2 rokov nemame s pipikom nic robit, dokonca raz davali v TV, ze tiez do dvoch rokov netreba, mam kamosky, ktore chodia k inym pediatrickam a tiez im nekazali stahovat do 2 rokov, ano zapal sa moze stat ked sa tam nejako usadi moc, ale to nie je pravidlo, ze sa to vsetkym stane, je to vec aj hygieny
inac tato tema ma velmi zaujala, lebo uz to zacinam riesit, nechcem nieco zanedbat
zuzanocka, ja zvyknem mavat taky hlienovity vytok, spytovala som sa gyndosa, povedal ze je to ok, pokial nepachne, nie je sproste zafarbeny, tak je to ok
andzi, ja prave naopak, viac som mala v 1. trimestri, teraz je to uz lepsie
esterka ja som dostala brozurky a tam bolo napisane,co sa nesmie a co treba obmedzit,ale si pisala,ze z mm komunikujete po anglicky,tak kuk sem
http://www.nhs.uk/chq/Pages/917.aspx?CategoryID...
dadulienka,dakujem,hned prve modry syr..to som niekde citala a nejem ho uz,ale dala by som si velmi.. ☹
vraj sa v rozumnej miere moze v tehu aj syr s plesnou ... ja som ho sice v tehu este nemala, lebo nemam nan chut, ale mavala som ho rada

len ahoj ja som bola včera celź deň doma ddzchovala som muž bol s babami na výlete dnes doobeda sme boli vonku v parku na pieskovisku a tak teraz baby spia čakám kým sa zobudia a pôjdeme vonku 🙂 už sa teším vonku je krásne vy ako víkendujete ?
Inak to sa ako pretahuje ? Ukážu mi to v nemocke alebo ako? 😅