♥Septembrove bábätka 2010♥
Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵
andelik ... si mi chute narobila ... ja som mala pred chvilou jogurt a kakao, ale do vecera este nieco dam ... ale asi uz len pomarance
syry jem aj ja,len tie plesnive sa bojim..hm,hoci aj taku pizzu s nivou by som si dala...hmmm..
Ahojte kočky 😉 dnes som mala skvely den 😉 s malym 😔 ockom nam bol zase na futbale, tak sme si rano zobrali auto a šli k našim na zahradu grilovať... 😉 potom sme boli ešte u našich , lebo maly musel so starkym kosiť 😎 pomocnik velky, teraz som ho konečne uspala.. a zajtra šup do škôlky 😎 a ja do poradne 😵
Baby, ja ešte k tým menám, my máme z toho normálne kauzu v rodine, lebo máme pripravené mená Jonatán a Mia a svokra strašne bojuje, že Jonatána v žiadnom prípade nie, ale nám sa to meno páči a ak to bude chlapec, tak ho dáme. Ľutujem, že sme prezradili, aké mená plánujeme... my konzervatívni nie sme, čo sa týka mien, ani nepotrebujeme, aby sa všetkým v okolí páčilo, ale taký odpor zo svokrinej strany ma zaskočil - pritom ona má syna Mikuláša (švagor, volá sa po otcovi, no celý život ho volajú Miki). Ja nasilu z každého mena zdrobneninu nemusím, príde mi potom divné, keď Mareka volajú Majo, Martina, Mateja aj Matúša Maťo a podobne. Svokra tvrdí, že sa chceme nasilu zviditeľňovať a robiť dieťa zaujímavým, že sa mu budú deti v škole vysmievať, ale ja si to nemyslím... som učiteľka a mala som v triede Silvestra, Tichomíra aj Benedikta a nikto sa im nevysmieval. Deti si vždy nájdu niečo na zábavu, nemusí to byť práve meno... Ja som vždy bola jediná Adriana v triede a páčilo sa mi to.
Nad Miou sme rozmmyslali aj my, len nas odradilo, ze sa jej vazne neda nijak inak ako Mia povedat... tak vyhrala Rebeka, ktoru mam vymyslenu asi od 16tich 🙂 v rodine som sa nestretla s namietkami, akurat svokra trosku reptala ze Ella by bola lepsia... Alebo ze Melissa... uz to vidim - MelisSA SAmekova... sa jej budu smiat ze kokce 😀
andelik ... mne sa praveze ta melissa k tomu priezvisku hodi, je to zaujimave
No naša, ak to bude dievka, bude Mia Méreyová, mne to celkom fajn znie... všetci vyberajú mená pre bábätko, ale ono to bábätko je len chvíľu a neskôr tá zdrobnenina vyznie divne, ja mám bratranca, od mala sme ho volali Miško, ale keď mal nejakých 17-18, tak mu to bolo blbé pred kamarátmi, že ho tak voláme, tak už je Michal, lebo Mišo sa mu nepáčilo.
A nezabudnem ako mi jeden šiestak, ktorého som učila od prvej triedy, povedal, pani učiteľka, prosím Vás, nevolajte ma Vladko 😀 Tak sme prešli na Vlado. A zase jeden Ferko si do deviatky na každú previerku písal meno Ferko, nikdy nie František alebo Fero. Mali sme aj mamičky, ktoré si vyslovene nepriali, aby sme Viliama volali Vilko a podobne. U nás boli tiež v rodine komentáre, že Mia-zmija, ale to sú také detinské argumenty, to ma nezaujíma. Myslím, že generácia našich detí bude mať také rôznorodé mená, že sa nikto nebude pozastavovať, či má niekto tradičné meno z kalendára a podobne.
ja deti v skole volam väcsinou celym krstnym menom ... iba dievcata niekedy zdrobneninou, lebo sa im to tak viac paci, ale chalanov nie ... a mne sa paci aj ked sa starsiemu povie zdrobneninou ... ja napriklad MM volam lubosko a ked mu poviem lubos, tak sa normalne zarazi, ze cooo? ... a to ma 35 😀
Zuzi, Melissa sa mi naozaj nepaci 😒
Ale som rada ze to bude dievca, lebo pre chlapca som mala vymyslene okrem Kubka (s ktorymi sa teraz vrece roztrhlo) iba jedno meno, ale kedze MM Riska zasadne odmietal, na inom sme sa dohodnut nevedeli, tak neviem ako by to dopadlo...
tak my sme sa na chalanovi dohodli rychlo, lebo nebolo velmi z coho vyberat ... bud Juraj alebo Maros ... MM marosa nechcel, tak bude Jurko 🙂
Zuzanocka, no jasné, že manžela voláš zdrobneninou, ale keby ho tak volali kolegyne alebo susedky, bolo by to podozrivé, nie? 😀 Ja sa detí v škole pýtam, ako chcú, aby som ich volala a podľa toho fungujeme. Ja učím na 1.stupni, tam sú zdrobneniny bežné, ale napr. sa mi zdá zvláštne, keď mamičky deťom na veci a zošity píšu Branko, Adamko, Zuzka, Anička, tam sa mi viac hodí celé meno ako v rodnom liste. Andelik, máš pravdu, zhodnúť sa na mene pre dieťa aj vo dvojici mama-otec je dosť ťažké, aby sa páčilo obidvom, a teda vyhovieť celému príbuzenstvu je nemožné 😉
ja sa deti nepytam, ako chcu, aby som ich volala ... na prvom stupni je to ine
drakvak, u nas by si nemala na vyber, nasa stanka je aj v rodnom liste stanka, nie stanislava 😀 ale to mi nepride ani u starsej zeny divne, ked ju tak budu volat, horsie by to bolo s chlapom. mala som spoluziacku, jej otec, lekar, sa volal mirko. a je hrozne blbe, ked sa 50rocny, plesaty chlap, este s takym vaznym povolanim podpise mirko. ako si pamatam, tak ona tiez radsej vravela,ze sa vola miroslav.
ja som asi divna, ale mne tie zdrobneniny divne nepridu 😅 ... ked sa to niekomu paci, tak preco nie
Ahooj ladyw,ja som akasi pomylena....som tu par stran dozadu pisala,ze si nas asi opustila,lebo som tavidela v augustovkach na zozname 😒 .. 😖 ci najprv si tam bola a zmenil sa ti termin na september?
zuzka, mne sa tiez melissa velmi nepaci, ale to mam asi z toho, ze mam kolegynu melissu a ta sa teda od roboty velmi nepretrha 😠 a muza volam vacsinou stano, ked mu poviem stanko, tak sa pozrie, ze asi cosi od neho chcem 😀 ale ked mu poviem stanusko, tak to uz zas berie normalne 😀
dadu, ja som bola najskor tam, lebo som mala termin podla MS na 26.august, no ale kedze to bola prva MS od porodu, a teda nie velmi smerodajna, tak mi az podla sona v 12tt urcili presnejsi termin. na 7.september. a teraz velmi nestiham, uz tri tyzdne nam stanka sama chodi, tak jej musim byt nonstop v patach. staci jej par sekund, co na nu nepozeram, a uz na seba vylieva vodu zo psovej misky, alebo sa zavesi na dvierka od rury, alebo krmi psa. no nenormalne aktivna je 😀
a teraz uz zasa bezim do prace...majte sa tu
Ahojte kočky mi sme až teraz prišli okúpali sme spolu s mužom Mišku a Emmku pozeraju TV , piju kakao a ja vegetím tu 😵
Kočky asi som prišla nato čo nam spôsobuje kašel... 😔 mlieko 😠
mlieko vraj zahlienuje, tak mozno preto kasle ... ak je to teda "vlhky" kasel
No ja som doteraz žehlila, až ma nôžky bolia od toľkého státia, manžel akurát prišiel, tak mu idem urobiť jesť a potom zaľahneme pred telku a budeme pozerať Letś dance. Bože, mať takú postavu ako Nela Pocisková... 🙂
Zuzi, on ma už alergiu.. čitala som to na nete, že je to možne ak neznaša tu mliečnu laktozu... 😖 cely den nekašle, no akonahle mu ho dam, tak spustí ohromny kašel... 😒 uplne sa ide zadusiť, take ma zachvaty... tri dni nepil mlieko, ani nezakašla, len pokašlieval, akože si odkašlieval... ale dnes som mu ho dala na večeru kakao a zase sa to spustilo 🙄
helka ... ale ked neznasa laktozu, tak ma aj traviace tazkosti, nie? ... a preco mu nedavas sojove mlieko? ... ja som jednym casom uplne vysadila kravske mlieko a nahradila ho sojovy a zlepsilo sa mi to, teraz uz mozem aj kravske
no inak ja odkedy som bola tehu so stankou, tak mam intoleranciu na laktozu. mlieko vobec nemozem, jogurty len niektore druhy a ak je napr. v omacke vela smotany, tak v momente musim bezat na wc, a to ake krce mam v bruchu pri tom, tak to nikomu neprajem zazit. a akurat v tehu a pri kojeni treba zvyseny prisun vapnika, takze beriem tabletky. ale objavila som uz aj klasicke krabicove mlieko bez laktozy, len mavaju ho velmi zriedka a velmi rychlo sa vypreda, tak ak nevystihnem, mam smolu.
inak helka, citala som, ze existuju tabletky, ktore ked si pridas do mlieka, tak moze aj alergik pit, lebo nastiepaju laktozu tak, aby ju bol schopny organizmus stravit. len neviem, kolko stoja, ci sa mi viacej neoplati to bezlaktozove mlieko kupovat.
Zuzi, ja som praveže nevidela, že by mal traviace ťažkosti, aj ked .. ked sa teraz zamyslam, mava velmi tvrdu stolicu a doslovne bobky 😠 minule sa nam dotrapil, lebo nevedel vytlačiť hovienko, ale som to prisudzovala, že zjedol vela čokyny z velkej noci..
A to sojove mlieko je chutne? dnes mu ho kupim a vyskušam čo to sním spravi, či mu bude chutiť a môžem ho aj ochutiť, že cukor alebo granko??? 😅 Ja som ho nikdy nepila, tak neviem 😅
Dnes ide do škôlky... nemam ho kam dať, tak dufam,že to tam zvladne... a ja idem do poradne a do Socky si vybaviť tu PN..lebo som to pohnojila ☹
helka ... ja som mavala skor hnacky pomerne casto a strasne ma naduvalo ... sojove mlieko ma zvlastnu chut, ale zvykne si ... kludne mozes pridat granko, med, kakao, co chces ... a jogurty a kyslomliecne vyrobky (acidko, zakysanka,...) kludne moze ... pri intolerancii na laktozu sa nemsmie len klasicke mlieko ... v tych kyslych vyrobkoch je uz laktoza nastiepena, takze v traviacom trakte problemy nerobi
breé ránko 😉
už len 4 dni v práci juchuu juchh 😎
potom ostavas PN? ... ci ako? ... ja som doma este 2 tyzdne a potom 2 mesiace necele do prace 😝 ... a potom uz len doma 🙂

ja som syry jedla pravidelne pred tehu a pokracujem v tom aj teraz. karicku ale aj camembert alebo nivu si dam. ako dnes... sli sme s mm na nakupy do Teska, zacitili sme cerstvy chlieb, dikupili syry a zeleninku a teraz spokojne odfukujeme obaja 😀