♥Septembrove bábätka 2010♥
Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵
silvika ... tak to si riadne aktivna ... ja po tych mojich problemoch nemam odvahu a hlavne ked si predstvaim, ze ako ma maly hlavu nizko, tak sa bojim, aby som si nejako neublizila ... uvidim po 3D sone, ci sa nieco zmenilo
som zuz lebo si pamatam aka som bola nemohuca na konci aj posadit som sa horko tazko a to som nemala velky bruch. ale aj pri malom som cvicila akurat denne teraz je to obden
tak ja som bola aktivna pred tehu dost a zatial som pribrala malo kilov, nerobi mi problem sa hybat ... ale nechcem zbytocne riskovat ... nekosr, ked uz budem moct ist von, tak lahsia turistika bude stacit
silvi a cvicis doma, alebo chodis niekam v tt? viem, ze v nukleone je nejake cvicenie pre tehul, ale samej sa mi do toho nejako nechce 😅
zuzulik len doma, trenazer mam a cvicim si len tak s loptou a cinkami ale to je tak ze asi pol hodku to cele trva hlavne ze sa trochu pozohybam a rozprudim si krf. ani som nezistovala ake su cvicenia len ci pre tehul nebudu take ze sa tam len otacaju zo strany na stranu vies ze aby sa neublizilo, a pritom sa este zvlada vselico ked si zdrava a brucho nie je velmi velke. ja som mala brucho cele asi vo vnutrobach lebo maly bol dost velky ale bolel ma zaludok, tazko sa mi dychalo, chrbtica ma neuveritelne bolela nohy som mala ako navlecene v o cislo mensej kozi ale to fakt uz ku konci tehu. ked je rizikove tehu jasne ze mozem vyjst na balkon a nadychat sa cerstvečho vzduchu a mas po telocviku
ja sa tiez bicyklujem, samozrejem po rovine, v BA na hradzi..a chodim aj na tehu cvicenie - jedno je v telocvicni na fit loptach a druhe aquaerobik pre tehotne...ale kym mi bolo zle, som bola tiez nemohuca...a Zuzka to je jasne, ze ked mas problemy tak nie...
estterka, tomu never, ze by ti niekto stolicku podal, ja v mhd vytrcam brucho ako diva avsetci sa tvaria, ze som neviditelna 😀
silvika, toto co ja chodim veru nie je len zo strany na stranu, normalne celkom makacka, budem jak rambo za chvilu 🙂
veru mne na linkovom autobse nikto neuvolnil ani v 8 mesiaci ked som bola a sama mloadez to bola co isla do skoly asi vs.
robila som si poveru s tou obruckou nad bruskom a sa tocila, ze praj dievca, tak neviem ci nepocula ze mi vacsina tipuje chlapca 😝 😀
ahojte
boze vy pisete ako rakety, ste toho dnes napisali. Ja si sedkam na balkone a snazim sa ucit 😖 akurat som pozerala tehu kalkulacku a ta mi dnes pise zaciatok 21tt ved to je uz zaciatok 6 mesiaca nie?
jazmin v tom brusku je vraj na 80% dievcatko 😉 dufam ze uz na dalsej poradni bude otocene tak ze to uz uvidime na 100%
chcela som sa vas opytat aky je rozdiel medzi normalnym sono co mi robi kazdu poradnu a morfologickym sono? mna na take neobjednali alebo je este skoro?
jeeej silvi aka povera s obruckou? daj nejake pokyny, vyskusam doma 😉
kuriatko ... 6-ty mesiac vraj zacina 22 tt + 2 ... co je teda 23 tt, cize este mas cas 😉
a na morfologickom ti premeria vsetky organy dietata, zisti, ci je vsetko OK, ci nie su nejake odchylky ... a malo by sa absolvovat do toho 22 tt ... najneskor ... zvycajne sa robi v 20 tt
zee das si obrucku na snorku ( nejaka cverenka alebo co ) asi 30 cm zavesit na prst nad brusko a ked kruzi ma byt baba, ked sa hojda chlapec 😝
xixi 🙂 tak to vyskusam, diky 😉
za to n ic nedame ze
aha takze ked dr. merala babatku obvod hlavicky, dlzku stehennej kosti, obvod bruska atd. tak to bol ten morfo utz? to som ani nevedela 😅 tak potom je vsetko ok 😵
tak to s tou obruckou som uz aj ja uz pocula idem vyskusat 😝
kuriatko ... no to bolo morfo ... zvycajne trva dlhsie ako obyc. sono ... mne ho robil az okolo 45 minut
kuriatko, presne tak, to bolo ono
moze byt aj spagat? ak hej, tak mne vysiel chlapec...tak by to malo sediet 🙂
jeeej baby asi to funguje ta obrucka!!! mne robi taky obrovsky kruh nad bruchom, a dr hovorila ze na 80% by to malo byt dievcatko 😵
ja nemam obručku iba zasnubak aj to plati? 😀 😀 😀
a kmita mi to hore dolu...takze chlapcek :D Zuzi ved mozes vyskusat aj v robote nejaku cvernu najdes..alebo snurku od topanok niekomu vezmi 😀
ahojte baby... mne to morfosono dokina nejako odflakla potom asi, lebo 45 min. som tam urcite nelezala. No ale uz som objednana o dva tyzdne na 3D, tak hadam tam tiez vsetko popozeraju a poriadne, lebo vsak za tie prachy... 😒
chcela som sa spytat, ci mate niektora skusenost s dobrovolnym nemocenskym poistenim. Lebo ja si platim, teraz za april to uz bude 9ty mesiac, tak som to uz chcela zrusit. lenze vcera mi teta na socialke povedala, ze to treba platit az do nastupu na matersku (idem v juli, cize este 3 mesiace) a potom az zrusit. No v novinach dnes je, ze sa da po 9 mesiacoch prerusit a potom znova pred nastupom na MD prihlasit a po kratkom case znovu zrusit.
No som z toho magor a tak neviem ci sa mi tam este oplati znovu na tu socialku ist sa s tou tetusou hadat... lebo zbytocne 150 eur navyse si platit nechcem... hm?
andelik ... ale ja som bola na tom morfo na vlastnu ziadost u sukromnika a zacvakla som si 37 € ... kebyze idem na klasicke, tak som tam ledva 5 minut aj s cestou
andelik8 ja si dobrovolne platim nemocensku uz 1,5 roka a moja mamina v tom robi tak sa vyzna a tiez mi povedala ze mam to zrusit az pri nastupe na MD. Ja na tvojom mieste by som to nerusila teraz.
a kde si objednana na 3D sono ak sa smiem spytat?
jaj taak 🙂 tak to som potom nic nepovedala... mne pomerala vsetko, ale nemam pocit, ze by jej nejako extra kontrolovala organy. takze tesime sa na to 3Dcko... som objednavala v takom termine, aby aj MM mohol ist so mnou 🙂 snad malej dovtedy nenarastie pipik 😀
kuriatko, ja som v BA na Zahradnicku do Gyn-fivu.
dnes som ale nasla taky clanok v novinach ci v com, ze staci 9 mesiacov, potom prerusit a pred nastupom na matersku sa zahlasit znovu. Lebo ze tam je podmienka, ze v case vzniku naroku na materske musis byt zahlasena do SP... ja neviem teda. len to nechcem zbytocne navyse platit ☹ asi si zavolam niekomu do BA do SP nech mi to vysvetli
andelik ... ja idem aj na 3D a potom to dalsie kontrolne sono v 30 tt si tiez dam spravit u toho sukromnika ... to sa neda porovnat ten pristup ... kontroloval uplne vsetko ... aj vnutorne organy, vsetko mi ukazal ... no a mam aspon istotu, ze je vsetko OK
zuzi, jasne, ved preto tam ideme aj my. Samozrejme chceme malu vidiet co najcastejsie a odlozit si fotky a videjka, predsa len su to spomienky, ktore aj ona raz oceni... ale budem najstastnejsia ked nam povedia ze je vsetko v poriadku a nemusim sa o nic strachovat.
jeeejda, uz nech je september 🙂
no ved ja som aj rozmyslala, ze ci ist na 3D alebo nie, ale predsa len to je spomienka na cely zivot pre nas a aj pre to dieta ... a kedze nam s MM uz asi druhe dieta nehrozi, tak si to musime vsetko uzit pri tomto 🙂
holky.. nasla som super vec... len ta cena zase... to je neuveritelne. Za kus plastu ktory odlievaju niekde ako na beziacom pase... a to je len za stojan... za vanicku pytaju tiez riadnu palku 😨
http://www.hrajko.sk/stojan-na-vanicku-cam-baby...
andelik, mile, ale drahe...ta mala vanicka sa aj tak nepouziva dlho, podla mna je zbytocne tolko investovat prave do tejto veci...

hobit,ale zas trochu bruska by som uz mohla v tomto stadiu tehotenstva mat..
ja viem,je to len moje vymyslanie,lebo mi to stale lekari vravie,ze je vsetko ok a brusko pride,ale tak napr,MM vravi,keby mam brusko a tak zblednem z nizkeho tlaku,aspon mi rychlejsie stolicku podaju..
ja som minuly tyzden chcela zacat chodit na vodnu gymnastiku pre tehotne,ale kedze som zostala pn v posteli,tak je to odlozene na dobu neurcitu..a musim sa priznat,ze kvoly tym mojim bolestiam a tlakom,som vacsinou po robote chodila rovno do postele a necvicila som vobec posledne mesiace ☹