icon

♥Septembrove bábätka 2010♥

anarida
24. dec 2009

Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵

andzi
28. apr 2010

hlavne na zuby pozor, môj mm zaplatil tento mesiac u zubára už 160 € a po tehotenstve sa zuby zvyknú veľmi kaziť hlavne keď žena dlho kojí lebo dieťa si vezme všetky živin

estterka
28. apr 2010

to ja pridem domov,.keby nieco so zubami,mam aj doma sukromnu,kde si to platim,ale tu mi v septembri za bezproblemove vytrhnutie nauctovali 275 euro,tak najblizsie domov dojdem radsej :D
a inak som mala ist povinne k zubarovi pocas tehotenstva tu v spanielsku..zabudli..a zistila som,ze mi zabudli aj krvne testy spravit v druhom trimestri..ale nebudem sa rozculovat,zbytocne uz teraz..
a poki,myslis,ze sa to da ovplyvnit,tie zuby?

kuriatko84
28. apr 2010

zuz si ma potesila nechcem zbytocne kupovat vela tehu oblecenia a hlavne nejakeho pekneho bo ja to nikde nevynosim. Teraz som az do 25.5. doma na studijnom volne a potom idem doroboty uz iba do konca juna a 1.7. sa stahujem na chatu a tam uz budem pobehovat po dvore iba v plavkach a nejake kratasky a tricka. A druhe tehu neplanujeme takze by mi to zostalo trcat niekde v skrini v nadstavci 😅
ja som este u zubara pocas tehu nebola ale chystam sa v juni po skuskach, na preventivke som bola zaciatkom decembra a vsetko som mala ok tak dufam do juna vydrzia moje zuby 😀

sonelka
28. apr 2010

jééj kuriatko, tú chatu ti teda závidíme. A kde budete chatovať? niekde v horách, alebo niekde poblízku?
Estter, teda za vytrhnutie 275 € 😲 , oni sa tam teda nezdajú 😖
Mňa objednala zubárka nabudúci piatok, tak som zvedavá 🙄

andzi
28. apr 2010

Ja som už bola na prevntívke v marci, len mi preblombovala jednu stoličku tak dúfam, že už mám všetko OK, inak ja si na zuby dávam sakra pozor, čistím niťou, medzizubnými kefkami, ústnou vodou...je hrozné prísť o zuby. Ja som mala pred asi 4 rokmi takú zubárku, ktorá mi nikdy prehliadku nerobila, hoci zo zákona mala a zub mi robila len keď už bolel a to už bolo zle. Keď som prešla k tejto dr. čo chodím teraz tak som tam chodila asi 4 mesiace čo mi dávala zuby do poriadku a zaplatila asi 20 000sk, takže odvtedy som radšej za drahšieho zubára, ktorý robí dobre a dbá aj na prevenciu. Ale v tehotenstve a hlavne počas kojenia sa zuby straaašne kazia, na to ma upozorňovala teraz aj dentálna hygienička.

zuzanockamt
28. apr 2010

aj ja chcem nejaku chatu 😀 ... ja budem jul-august len doma v panelaku, pripadne chvilku u nasich a niekde po vyletoch mozno ... ak nebude PN a budem sa dobre citit

kuriatko84
28. apr 2010

chatu mame nedaleko pri jednom kraasnom azurovo modrom jazere 😀 a ja to tam zboznujem tak preto sa tam odstahujem, lebo tam mi bude lepsie ako v 1 izb. byte a mm bude odtial rano cestovat do prace bo to ma este blizsie ako z domu. Takze to bude nase letne sidlo 😝

zuzanockamt
28. apr 2010

kuriatko ... a vy byvate s drahym tiez len v jednoizbaku?

estterka
28. apr 2010

kuriatko,a nebojis sa velmi slnit? ja mam trochu strach na plaz ist,kvoly pigmentovym skrvnam,lebo nie som velmi tmavej pokozky..

kuriatko84
28. apr 2010

bohuzial zatial ano 😢

baby kupujete uz oblecko pre male? a kupujete aj s kratkym rukavikom? lebo ja co mam zatil kupene aj dupacky a body tak vsetko s dlhym rukavom. len jedny mam take bez rukavov ze sa pod to oblecu nejake body.

zuzanockamt
28. apr 2010

kuriatko ... aj my mame len jednoizbak a do blizkej buducnosti ani nic väcsie neplanujeme 😝 ... mozno tak za 2-3 roky

kuriatko84
28. apr 2010

esterka nebojim, ja sa dobre nakremujem aj 3x za den a opalujem sa do hneda aj ked som prir. blondina ale pokozku mam tmavsieho pigmentu po tatovi 😀 takze ja sa opalovania nebojim.

zuzanockamt
28. apr 2010

ja sa moc opalovat nebudem, lebo ma vzdy chyti len do cervena a az po velmi dlhom case do hneda ... aj to nie moc silno ... som hrozne biela a mam aj pehy trosku a pigmentove skvrny na chrbte a na rukach trosku ... a pritom mam od prirody tmave vlasy 😀

estterka
28. apr 2010

kuriatko,ja uz mam zopar veci,ale len take pre radost,co nam sa nam tak zapacili na prvy pohlad..ale ked ja ani neviem aku velkost poriadne kupit,tak skor kupujem trosku vacsie..a kupila som taku uzasnu bleduckomodru supravu a MM sa vadil so mnou,ze baba nema byt v modrom..tak neviem,mne sa to pacilo..a bude sranda,ked po vianociach budeme chciet domov priletiet,tu sa take oblecko teple ani kupit neda..neviem ako vyriesime,nas na letisku v zime vzdy cakaju so zimnymi bundami a topankami,tak aj malej budu musiet stari rodicia nieco zohnat..

zuzanockamt
28. apr 2010

ja uz mam vsetko, ale nie doma ... tie najmensie velkosti myslim, ze ani nemam ... skor su to veci 60-62

estterka
28. apr 2010

tak ja tu kusok od afriky sa nebudem opalovat asi vobec,tu je velmi silne slniecko a ja chodim cely rok s 50 faktorom na tvary,lebo uz sa mi stalo,ze som do obchodu a naspat presla a spalila sa..a vobec netusim,co s malou urobime,ked aj MM nie je velmi tmavej pokozky a jasne,ze ju nedam opalovat sa,ale tu by som ju najradsej nakremovala aj do kocika ked sa prejst pojdeme,dufam,ze v lekarni budu mat nieco pre najmensich..

kuriatko84
28. apr 2010

no ja mam zatial len par kuskov od velkosti 56-62 a niektore su znacene ze 0-0m a 0-3m tak to budu asi tie najmensie. len neviem ved v septembri byva este niekedy dost teplo tak neviem ci mam kupit nieco aj take letne este ci jej nebude v dlhych rukavoch teplo.
estterka moja svokra kupila krasnu zimnu bundicku v BA v adidase vraj je to na 0,5 roka dietata ale mne sa to zdalo byt take malinke, ale bola uchvatna a tiez je modra. Tmavo modra s bledo modrym kombinovana a na 80% budeme mat dievcatko.
Lepsie mat dievca oblecene v modrom ako chlapca v ruzovom no nie? 😀

estterka
28. apr 2010

zuzi,60-62?ja som v HMku kupila jednu supravu,ze 0-1 mesiac a doma si vsimla,ze je to 50 velkost,ale moze byt,ze ine cislovanie..dufam 😖 ..a mohla by si poradit,ze kolko coho sa vlastne kupuje na zaciatok,lebo ja vobec nemam tusenie..

zuzanockamt
28. apr 2010

ja veci znacene 0 - 0 nebudem ani kupovat a ani ich nemam, to je ta najmensia velkost a vydrzi to len chvilku, takze hned 0-3
esterka ... ja v lete tiez pouzivam detske opalovacie mlieko s faktorom 50+

zuzanockamt
28. apr 2010

esterka ... tak to je ozaj krpatucke, ze 50 😅 ... no bohvie ake je to cislovanie 😅
ja ani nemam tusenie, ze kolko coho treba ... pridem k nasim, popozeram krabice, co mi sestra s mamou nachystali a bude ... mozno vsetko oblecko ani nevyuzijem ... uvidim, co tam vsetko bude

estterka
28. apr 2010

kuriatko,nam uz babu potvrdili zevraj na 100 percent a modra je neutralna podla mna a taka ta bleducko baby modra urcite..zatial som nic ruzove nekupila a aj rodine sme odkazili,ze si neprosime nic ruzove..

mywiel
28. apr 2010

No ja rozmyslam nad touto vo farbe borovica, len ci ta zabrana nie je velmi kratka a nizka? 😕

http://www.ikea.com/sk/sk/catalog/products/S598...

mywiel
28. apr 2010

Pripadne dokupim este jednu bocnicu... 😉

http://www.ikea.com/sk/sk/catalog/products/3009...

estterka
28. apr 2010

zuzi,tak sa natieraj poriadne toto leto,neviem ako doma sa o tom hovori,ale tu vo vsetkych casakoch upozornuju na pigmentove skvrny a aka je koza citliva pocas tehu,urcite to netreba podcenit
no tak kukam,co som to kupila na 0-1 mesiac je velkost 50,1-2 mesiace 56,a 2-4 mesiace je 62-a to je dost velke uz..je to ze europske cislovanie,ale moze byt ine ako doma,ja tu mam tiez inu velkost na slovensku. teraz sa bojim,ze to nebude sediet ☹

estterka
28. apr 2010

mywiel a to od zaciatku das maleho do takejto postielky? ci to pre toho vacsieho uz?

mywiel
28. apr 2010

Jasné ze pre dcérku 😀 😉 Pre malého mam kolisku taky kosik na stojane a este tu detsku postielku Stokke co mam v albume. 🙂

mywiel
28. apr 2010

Tato sa mi asi paci viac a dokupim tu bocnicu este do stredu aspon nebude zliezat sama... 😀 😝

http://www.ikea.com/ch/fr/catalog/products/S698...

estterka
28. apr 2010

mywiel 😀 krasna je ta postielka co mas v albume..ja tiez chcem velmi drevenu postielku a tu vsetko take plastove sietkovane supermoderne..jedine v ikea maju..

mywiel
28. apr 2010

No ja mam tiez rada drevo masiv, plast nemam rada iba ak tak smykacku do zahrady 😀 akurat ju idem dnes kupit.

http://www.smoby.com/plein-air/les-toboggans/to...

Dokonca aj ohradku pre malého chcem drevenu nie tie plastové sietkové.

kuriatko84
28. apr 2010

zatial sa majte krasne, idem umyt riad a nieco trosku porobit. papa