Termín júl 2017
Ahojte.Tento mesiac som ešte založený nenašla 😉.Uvidíme či to bude aj keď testy sa už tvária"duchovo"😃.Ak to nevide mne dúfam ,že téma poslúži ostatným a verím že nás bude veľa,Tak ktoré uz tušíte? Čakáte?
@katie23 Paralen 500 max 3 denne, ale vyskúšaj najskôr polovičku paralenu, možno zaberie. A natierala som si alpou spánky a čelo.. väčšinou to zaberie. To je ešte babkin recept na bolesť hlavy. Voda, magnézium, prípadne káva... podľa toho, či hlava bolí z vysokého alebo nízkeho tlaku 🙂
@ssiska_1 nam pri kombinovano ultrazvuku pri odbere krvi vysli zle vysledky na downa 1:31,inak usg bolo ukazkove,dali nam odporucanie na amniocentezu,s vysledkoms om sla k svojej gynekologicke,ktora mi vypisala vym.listok na geneticku konzultaciu,sme sa objednali,dali papier s dotaznikom s ktorym sme mali prist k nej,trebalo vypisat moje, manzelove ochorenia, nasich surodencov,rodicov a st,rodicov,s tym sme prisli na konzultaciu tam nam vsetko vysletlili,odporucila amniocentezu,kt,som odmietla kvoli moznym rizikam,ale dala som si odobrat krv na trisomy test,za kt.som platila 350 e,a tieto vysledky boli dobe
i
@kattky tak tu to bolo naopak des pocasie teda mne bolo nedobre doobeda potom sa to zlepsilo..ja veci mam od jednej pani co som kocik kupovala mi dala 2 tasky povedala ze chlapcenske no moze mat aj dievca ked som to kukala..a okrem toho mame len prebalovaciu komodu s vanickou,postielku (ale este nie doma) a kocik samozrejme..ostatne casom budem dokupovat
@ssiska_1 ja som pred tromi tyzdnami zazivala cosi podobne...vysli mi triple na DS 1:140,poslali ma na genetiku,to bola konzultacia iba ako pisu kocky predo mnou,vysvetlili minco a ako,navrhli amniocentezu,tu som odmietla ale dohodla sommsa s mojim gyn na tom trisomi teste,ten vysiel nastastie ok,a potom som este bola na genetickom ultrazvuku ud mudr grochala ale ten je az v martine a dnes sommbola u dr babjaka v ziline...vyzera byt vsetko ok...😉Takze drzim aj tebe palce,nech je to vsetko v poriadku...aj ked viem ze nervy su to strasne😞
@matulka1981
@ttami
@lilianaa
Kočky dakujem krasne za odpoved. Na tu geneticku konzultaciu asi pojdem do IVF centra ale amniocentezu by som nechcela dat robit. Moj gyn mi ma v utorok zobrat testy na prenascan..vraj sa to posiela az do chiny na vyhodnotenie 😕 ..ale chcela by som ist na geneticky ultrazvuk len neviem najst kto to v mojom okoli robi lebo som uz uplne zblbnuta z tych morfo, 3D, 4D neviem co je co ☹
idem sa pochváliť včera prvý krát som zacitila kop 🙂 dnes ako začala kopať stihla aj babku kopnúť akurát to vystihla sice slabo ale najkrajsi pocit aky som do kedy zazila 🙂
@ssiska_1 ak si z Trnavy, chodia na geneticky ultrazvuk do Hlohovca k MUDr. Brestanskemu, http://www.4dultrazvukhc.sk/, inak vela ludi chodi do Martina k MUDr. Grochalovi, nasla by si na nete asi vela toho, kto bol ako spokojny...
@ssiska_1 ja som bola dnes na genetickom ultrazvuku u dr babjaka v ziline a maximalna spokojnost...vsetko krasne pomeral vysvetlil....pristup super....ale urcite aj v ba sa da,to by si mala blizsie ....😉
@kattky no u mna podobme...cely den nic a teraz vecer kopanec za kopancom....nepozerala si baby boom? Lebo mne akosi vtedy najviac santi v brusku 😂
@blondie257 pozerala som. Vtedy sa ani nepohlo male. Teraz uz len sem tam kopne. Najhorsie je ked sa obuje mi do mechura. Vtedy je to hruuuza des.
@kattky
@blondie257 ja som zapla baby boom a za 5minut kop 😂😂😂 juj baby a potom ked nas budu kopat ze budeme az plakat ked tragia dobre miesto 😁😁😁😁
babule, tak už máme za sebou morfo aj my. najdôležitejšia vec - bábätko má všetko v poriadku 😀 a bonus - je to dievčatko 😍 😝 pre mňa prekvapko, bola som si istá, že bude chlapec a ono je to krásna malá 319g princezná. fotka sa nepodarila ani jedna, celý čas zarývala tváričku rúčkou a keď do nej lekárka štuchala,aby sa pohla, tak schovala tváričku rovno do placenty a dovidenia 😂
@jance333 tak gratulujem k dievcatku,super,ze je vsetko ok.
Mna to caka zajtra,dnes len poradna.
Sa neviem dockat na ten morfo,dufam,ze sa ukaze a prezradi 😉
@senta_sofia
Tak som sa rovno objednala do toho Hlohovca ..idem v nedelu ..sestrička veľmi príjemná, tak verím, že to dopadne OK 🙏🙏🙏
@blondie257 užite si to, je to naozaj sila. som si tam tak nenápadne slzila celý čas. a teraz si slzím ďalej a spracovávam to 😀 držím prsty, nech je všetko ok.
ona si tak pekne oddychovala, dalo sa všetko premerať a skontrolovať. akurát tú krásu si skrýva na leto, ale nevadí, hlavne, že bolo vidno to dôležité. v 2D bolo krásne vidno aj hlavičku, ako otvárala ústa a všetko, v 3D len tak trošku, ale to nie je podstatné 😇
@kitty18 u nás v rodine sú zase samé dievčatá, tak som si myslela, že v tej dobe, keď sa rodí viac chlapcov pribudne konečne nejaký aj k nám, ale nateraz pokračujeme v babskej jazde. a konečne si budem môcť kúpiť domček pre bábiky, čo som celé detstvo chcela. teda, samozrejme, JEJ kúpim, jej 😂 😂
@ssiska_1 ta sestricka je anjel,strasne zlata,neskutocne dokaze vzdy ukludnit,drzim palce,verim,ze bude vsetko v poriadku 🙂
@jance333 ha to ak tá naša 😉 my sme boli v pondelok na tom morfo utz aj s priateľom a bola úplne kľudná tá naša malá fazuľka, všetko mohol pomerať lekár a sme mysleli, že aj foto dostaneme 3D no povedal, že keď tak máme prísť medzi 24-28tt že vtedy je to už ideálne aj lepšie vidieť..a som úplne ústa otvárala, čo všetko nám ukazoval, dokonca už aj vidia, či na puske nebude rázštep a podobne..strašne tá technika pokročila a je to aj fajn, ak by náhodou zistili niečo, aby sa to dalo po pôrode riešiť..
@katie23 idealne by bolo zmerat si tlak, aky mas a par dni ho sledovat,hlavne ked ta hlava nebolievala predtym... Ja mavam migreny,aj ked v tehotenstve je to lepsie,bolieva ma hlava dost casto,ale zmenil sa jej charakter a mne najlepsie zaberaju take gelove vrecuska,mam to v mrazaku,to si prastim na celo a zozadu na temeno a polezim,vacsinou mi to pomoze,aj bez tabletky. Niekedy zaberie kava,ked viem,ze nam nizky tlak,niekedy nezaberie nic,len vysoat sa z toho.Treba skusit,ale ten tlak by som pozrela urcite.
@zuzacka16 🙂 ja som to aj čakala, že to tak bude, lebo ona je vždy v noci a ráno kľudná, aktivizuje sa až okolo obeda a ku večeru. darmo som si dávala čierny čaj aj sladké, že ju preberie, asi bude po ockovi ranná pohoďáčka + dlhá cesta autom ukolísala načisto. nevadí, jak vyzerá je najmenej podstatná vec, ja som rada, že je v poriadku aj keď možno trošku menšia, ale to len o nejaké 3dni, v správe napísali, že v norme, takže neriešim. môj muž sa narodil maličký, sestrine dievčatá tiež mali pod 3kg a boli úplne zdravé.
@jance333 ja mam muza stolara tak uz mu planujem co vsetko bude pre malinku vyrabat 😂 domceky, preliezky no vsetko 😂 on chcel syna aby mu pomahal okolo domu a bude mat princeznu ktora ho bude skraslovat 😀 ale uz sa ma pytal ci mu nebudem nadavat ak ju bude ucit aj "chlapske veci" 😂
@jance333 vieš čo, my sme boli objednaný na 15tu hodinu a bola kľudná, ona skôr sa ozýva doobeda a potom tak na večer medzi tou 18-20tou hodinou, ale ako kedy..včera večer sa mi zdalo, že buntošila aj o pol desiatej večer 😅 ja som tiež rada, že sme v poriadku, že máme mať všetko čo máme, to je naj samozrejme pre každú mamičku..nám povedal, že veľkosťou aj váhovo sme v pohode na týždeň v ktorom som..a to nie je až tak moc menšia, ešte môže kľudne narásť a ako sa hovorí dobrého málo býva 😉
Baby mate aj vy dost vela vytoku? Doktorka mi na to nikdy nic nepovie, ale je to dost neprijemne, ked mi pomaly az intimku presiakne :-/

tak som rada, že je to normálne, bála som sa aby drobcovi neublížil, vime že je profesionál, ale až také som si to nepredstavovala, pýtala som sa kamošiek čo rodili a oni tvrdili, že normálne tlačil, tak som sa zľakla či to neprehnal diiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiikj