icon

Termín júl 2017

melanka13
31. okt 2016

Ahojte.Tento mesiac som ešte založený nenašla 😉.Uvidíme či to bude aj keď testy sa už tvária"duchovo"😃.Ak to nevide mne dúfam ,že téma poslúži ostatným a verím že nás bude veľa,Tak ktoré uz tušíte? Čakáte?

blondie257
1. mar 2017

Koceny,mate niektora skusenost so streptokokom sk.B. ? Pred tyzdnom.mi robil lekar ster kvoli tej mykoze opakovanej a teraz po kultivacii vysiel streptokok sk.B. Nasadil mi antibiotika aby mi nespustil predcasne odtok plod.vody a nasl.porod ☹

Uz som precitala vseeetko mozne na nete aj tu na konikovi,no vidim ze sa nazory lekarov rozchadzaju,niekto tvrdi preliecit,iny zas neliecit iba pred porodom sa intravenozne davaju atb

Ja som dnes z toho taka rozladena ☹

kattky
1. mar 2017

Moj pupek 😂 😂 😂

oknosmas
1. mar 2017

@blondie257 ja som mavala steptokoka skoro kazde tri mesiace...pred cca vyse rokom. Vzdy som musela mat lokalne antibiotika,lebo to bolo spojene s neprijemnymi pocitmi ako stipanie,tvorba drobnych raniek a podobne. Potom mi vybrali mandle a odvtedy mam pokoj..nastastie..ale nie to si sa pytala. Vraj je potrebne liecit,ak su dake priznaky. Aspon mimo tehotenstva a pred porodom urcite,lebo je to riziko pre babatko,ak pojde prirodzenou cestou. Ale moj lekar na zaciatku tehotenstva spominal,ze mi urobi kultivaciu aj kvoli tomuto,lebo ak by boli vysledky pozitivne,bolo by riziko potratu. Preto je iste lepsie vybrat tie antibiotika. Aby boo vsetko v poriadku a nemusela si sa strachovat. Su to len lokalne,takze by nemali byt dakym velkym rizikom pre drobceka. Srzim palec,nech je vsetko ok a citis sa dobre.

lidka1992
1. mar 2017

@blondie257 ahooj, tak mne vysiel tiez streptokok a tiez mi dala antibiotika.. som ich dobrala a mi robila zasa vyter a bola tam ina bakteria, takze zasa vaginalne tablety a teraz mi zasa brala vyter tak uvidime ake budu vysledky. Tiez som citala ze niektori doktori to vobec neriesia ze to ma skoro kazda zena a ani to nemusi vediet, ze len pri porode je to problem. Tiez ked so mnou lezala nemocnici jedna baba co sa zacala otvarat v 23. tyzdni mala streptokoka Bckoveho ale dpktor povedal ze to urcite nieje z toho, ze ten je neskodny.. takze ja to zatial neberiem nejako tragicky 😉

blondie257
1. mar 2017

@lidka1992
@oknosmas
Dakujem babenky,som kludnejsia.Mne dal Augmentin a canesten.Pri antb hmed bude mykoza,ale kedze tam bola candida premnozena tak jedno z druhym budem brat.plus som si kupila este aj ine probiotika,snad sa to da do poriadku.
Este raz dakujem kocky 😘 vela zdravicka nech to dotiahneme dokonca

lili_1
1. mar 2017

Ahojte 🙂 akú 3-kombináciu kočíka odporúčate? myslím značku lebo v tomto sa totálne neorientujem 😇 hlavne aby mal veľkú vaničku keďže v zime treba natrepať aj fusak 😀 ...pozerám po nete ale inšpirácia ešte neprichádza 🙂

kitty18
1. mar 2017

@lili_1 ja mam takko jumper a tam je celkom velka vanicka aspon co som pozerala ale ked su zadas do uja googla velkosti vaniciek tak ta nasmeruje aj na stranky tu na mk a tam je v nejakom fore pisane o tom

lili_1
1. mar 2017

@kitty18 dakujem pekne 🙂 pozerala som na nete len tak zbežne bazáre a tam toľko značiek bolo už pomaly ako áut 😀 už si len vybrať nejaký 😂 🙂

jance333
1. mar 2017

@lili_1 tiež mám dilemu, ale verím, že do leta natrafím na taký, aký sa mi bude pozdávať. + ešte pozerám na tú športovú časť, lebo vraj v tých poľských 3-komb. sú šporťáky nepohodlné, že sa deti v nich šmýkajú, zle sedia.
akurát som dnes pozerala nejaké kočiare, značku nepamätám, ale šírka vaničky 36cm sa mi zdá nenormálne úzka

lili_1
1. mar 2017

@jance333 v poľsku majú asi iné bábätká 😀 ...ja som natrafila na vaničky čo boli dlžkou od 75-85 cm a šírkou okolo 46 cm taže tá 36 cm ved to je ako 30 cm-trové pravítko plus 6 centi k tomu...no dosť úzka.... ale niektoré boli také krásne tie kočiare ale už aj cena vyššia 😒 a ked tak už asi takú farbu aby mohol mať chlapec ale aj dievča ak by sa v budúcnosti podarila 😇

slimstar
1. mar 2017

@jance333 neviem, toto som bola u iného lekára, ten mi napísal 20 tt +1 a u môjho gyndoša mám 21tt+1. Oni mi tam rátajú fiktívnu, každý inak. 🙂

slimstar
1. mar 2017

Ja som zistila, že pocitujem slabšie bolesť. Chodím zubárovi, už mi spravil 4 zuby a vôbec ma to tak nebolelo, ako predtým. úplná pohoda jahoda, dám si spraviť všetky. 🙂 Ako nemám kazy, ale dala som si nové biele plomby. 🙂 Ani sa mi nesnívalo, že budem mať takéto výhody počas tehotenstva. Vždy chodím vysmiata od zubára. 🙂

kitty18
1. mar 2017

@slimstar ja som o mesiac objednana tak dufam ze aj ja budem mat taku vyhodu... 😉 Ja mam paniku zo zubarov ja tam vzdy trpim ... 😕

slimstar
1. mar 2017

@kitty18 ten môj zubár je o pár rokov starší odo mna, taký srandista a jemný, takže aj to pridáva na pohode. Volám ho yetty 🙂 Netreba sa stresovať. Ono najviac bolí, keď tam obrusuje tú podložku v zube, či ako sa to volá, ale to netrvá dlho, nie je nad to mať biely krásny úsmev. To porod bude ťažší. Na konci je aj tak sladká odmena 🙂

jance333
1. mar 2017

@slimstar vidíš, ja sa zubára bojím viac jak pôrodu. a to sa musím objednať na opravu kazu. ale povedal, že mi dá v pohode injekciu (bez injekcie nemá šancu u mňa, žeby som ho nechala niečo robiť).
ale teraz sa o zuby starám jak nikdy v živote. nech sa nepokazí ďalší. i keď si myslím, že ten posledný zub múdrosti, čo mi ešte ostal toto tehotenstvo neprežije. alebo nie dlho po ňom 🤐

slimstar
1. mar 2017

@jance333 ja som nemala injekciu ani raz. Vôbec ma to nebolelo, až tak silno. Samozrejme aj to je možnosť. 🙂 Ja mám jeden taký, čo bude asi aj trhať, ale až po pôrode, zmyslela som si, že si dám spraviť všetky zuby, predtým som mala tie tmavé plomby. A keď to robí, mladý fešák, posrandujeme trošku, nikam sa neponáhlame, tak prečo nie. 🙂

blondie257
1. mar 2017

Banenky,citite pohyby kazdy den? Lebo vcera sa mala hrala na boxerku a dnes absolutne nic,tusim jedno stuchnutie doobeda.

zuzacka16
1. mar 2017

@blondie257 mne tiez vcera vyvadzala ak sialena a dnes ma utlm teraz sa trosku mrvi citim ju..no nie kazdy den je to take intenzivne..a oni vela este spinkavaju teraz aj 14 hodin denne cize no stress 😉

blondie257
1. mar 2017

@kattky kraaasny pupek 😉
Ja mam uz viditelny tiez....zaujimave je,ze prve tehu nebolo na mme do skoro 6 mesiaca vidno,som tak priberala celkovo na telo,ze nebolo poznat tehu.A teraz uz od 3mesiaca vidno i ked priberam...sice nie do brucha tuk ale vrrrrr chrbat a krize...prsia....
Co najhorsie dole pojde

blondie257
1. mar 2017

@zuzacka16 pfuuu som si vydychla...
Heh sa pohla teraz....akokeby vedela ze ju spominam

Pozorovanim som zistila,ze pri prvom tehu som sa tak akosi nesledovala,neriesila,brala som to tak nejako s nadhladom...vtedy mi ani na um nezisli mozne komplikacie infekcie a pod.A teraz,clovek stresuje a viac strachu ma o to malinke

zuzacka16
1. mar 2017

@blondie257 jasne ze vie ze mama ju ohovara 😂 ja som sa tiez bala tohto tak som si par dni dozadu nieco precitala a je to normalne dolezite je ked citis aspon raz za den 😉 ja sa sledujem a to budem prvorodicka som niekedy z toho uz aj na nervy..no mo

zuzacka16
1. mar 2017

@blondie257 pokracovanie 😂 no mozno to bude aj tym ze teraz je vsade vsetko dostupne mozem si hocikde vselico precitat co niekedy mi na psychike nepridava 😔

blondie257
1. mar 2017

@zuzacka16 no to je fakt,dostupnost informacii, diskusii, roznych pribehov,slusenosti.....aj stresuje cloveka...
Kamoska,co rodila v 20tke a potom v 30tke,tak mi vravela,ze to druhe tehu viac riesila,viac stresovala,viac sa bala o malu....ze v 20tke proste neriesila

U mna asi podobne,i vekovo sme rodili prve v 20tke akurat ja teraz budem mat tesne pred 31...mala ma termin 15.7 a ja som.25.7 😂 by bola sranda mat rovnako narodky 😂

vierkadominik1
1. mar 2017

@blondie257 tak to je ale nahoda ja mam narodky 10.7a moja sofinka sa ma narodit 11.7:heart_eyes:

juliane126
1. mar 2017

@slimstar ak som dobre pochopila, vymienas si amalganove plomby za biele teraz v tehotenstve len z estetickeho hladiska ked na nich nemas kaz? A 4 naraz? Vsak ked ti to vrta, kolko toho cierneho (50% tvori toxicka ortut)popritom spolknes. No ja by som s tym rozhodne pockala rozhodne nie do skoncenia tehotenstva, ale az po dojceni a max. 1 za tri mesiace, aby sa telo bez poskodenia toho zbavilo. Je o tom popisane vela. Suseda mala znamu, co musela byt rok na pn, lebo jej zubar naraz vymienal vsetky plomby. Asi 8 v priebehu 1 mesiaca.Mozno jej telo bolo prilis citlive na kovy. Je to dost hakliva tema, ale rozhodne by som teraz neriskovala.

annienn
2. mar 2017

@kat_ môžem poprosiť link na súkromnú skupinu? ďakujem 🙂

kattky
2. mar 2017

@blondie257 dakujem. 😉 Tak namne iba vtedy vidno ked si lahnem abo som v polosede. Mne tiez ide vsetko do krizou a do bokov.

zuzacka16
2. mar 2017

@blondie257 tak ty to máš fajn, lebo ty už máš jeden pôrod za sebou, aj keď teraz to budeš mať vlastne tiež ako prvorodička..ja keď budem rodiť, tak budem mať už 31 a ešte som prvorodička a moja stresová povaha, no to teda bude radosti 😅 priateľ mi hovorí, že tá malá by ma mala po pôrode hneď prefackať, čo tak stresujem niekedy, ale tak to asi každá mama, každá chce to naj pre svoje mimi 😉 no tak je to dosť možné, že sa narodí na tvoje narodky, to by bola veru sranda 😉 a zároveň by si mala aj krásny darček k narodeninám 😉

kattky
2. mar 2017

@jance333 ja tiez sa mojho zubara bojim velmi aj ked mi nic bolestive zatial nerobil. A ak mi ide blombovat zub, tak mi vdy dava injekciu nakolko bez toho ani usta mu neotvorim aby tam mrkol a zacal vrtat. Tiez je mladucky no neviem strach mam z neho brutalny 😅

kattky
2. mar 2017

@zuzacka16 unas to je zase tak, ze mna len nieco zaboli a uz priatel ci ideme do nemocnice. On stresuje viacej nez ja. Maly ma bombarduje aj v noci niekedy a potom cez den ma leharo.