icon

Termín júl 2017

melanka13
31. okt 2016

Ahojte.Tento mesiac som ešte založený nenašla 😉.Uvidíme či to bude aj keď testy sa už tvária"duchovo"😃.Ak to nevide mne dúfam ,že téma poslúži ostatným a verím že nás bude veľa,Tak ktoré uz tušíte? Čakáte?

katarinka273
5. apr 2017

Ahojte babule 🙂 tak nám sa včera pán doktor pohrozil nemocnicou - vysoký tlak, zapúchajú mi nohy + kŕče. Nasadil mi magnesium 3x denne + merať denne tlak 😒 Samozrejme kľudový režim. Bábatko je v poriadku, rastie podľa tabuliek 😘

karinecka22
5. apr 2017

@shannonldy no ja som bola pred tyzdnom a to mi povedali, ze sa mam riadit tym pomerom co som písala vyssie, s tym ze si mam kazdy den merat hladinu bud na lacno alebo 2hod po jedle. Raz za tyzden mam veľke glykemicke sledovanie 6x za den... na kontrolu idem pondelok aj s glukomerom, kde si lekar pozrie hodnoty

shannonldy
5. apr 2017

@karinecka22 Hmm, ten glukomer by bol fajn, aspon by som netapala v tme.. Mne dali len taky paradny papier s popisom, co vsetko je 1SJ a 4 nadobky + 1 ihlu, co si mam 17.4 odobrat 😖 a o den neskor jej priniest..

karinecka22
5. apr 2017

@shannonldy cooo??? Mne automaticky dali glukomer, aby som sa vedela skontrolovat, ved o to ide odsledovat kolko coho sa moze... pripajam svoj jedalnicek, kedy som mala hodnoty ukazkove:

Ranajky:
pol bagety tmavej so sunkou
Zelenina: redkovka, rajcina, uhorka

Desiata:
125g biely jogurt
150g ovocie (jahody, maliny, cucoriedky)
1 lyžička medu

Obed:
morcacie maso v sezame
Rukola, spenat
Parmezan
30g chleba tmavy
káva s mliekom

Olovrant:
250ml mlieko plnotucne
70g banán

Večera:
50g cestoviny (100g = 68g sacharidov)
Omáčka: rajcina, spenat, cesnak, mlieko, eidam)

Druhá večera:
250ml kefir
Hrst kesu

shannonldy
5. apr 2017

@karinecka22 No ved ani ja tomu nerozumiem... Na jednu stranu ta naplasia, ako robis zle babatku a na druhu stranu, nie ze schudnes! Do mace, ale ja netusim kolko coho mam jest 😢 Takze 2 tyzdne len tak "skusim"... Dakujem za tip.

blondie257
5. apr 2017

@katarinka273 a kolko mas tlak?
Ja mam bezne denne 140/90
Mne opuchaju lytka,krce v noci a prave lytko mi horí doslova,to viem ze zily sa " ozyvaju" ....mam vykladat hore nohy a vela chodit....

kattky
5. apr 2017

@blondie257 Presne to jedine je dolezite. Ja sa zatial vobec nebojim akurat co, tak mi to neuveritelne rychlo bezi ten cas. Este nemam ani vecicky poprane no po velkej noci uz budem musiet ich poprat, pozehlit, potriedit a poukladat.

blondie257
5. apr 2017

@kattky cas bezi.....nedavno bol januar....a uz april....velka noc...a doraz jul...iked mampocit ze este dojula daleko....
Ja vecicky uz pripravene...
Akurat do porodnice mi treba pre malu a seba...inac....
Heh a dnes mi.svokra blahozelala k meninam s poporodnymi nohavickami a vlozkami z kazdeho po baleni😂

enika1234
5. apr 2017

@shannonldy u
@karinecka22 kolko vam vysiel cukor na teste?

kattky
5. apr 2017

@blondie257 ty si Miroslava? Tak vsetko najlepsie k meninkam prajem.

enika1234
5. apr 2017

@katarinka273 ja mavam na kontrole tiez vysoky tlak a doma mam meriat trikrat denne.

shannonldy
5. apr 2017

@enika1234 Ja som mala ten prvy v norme - 4,nieco a druhy uz bohuzial 8,9 ☹ Ty?

enika1234
5. apr 2017

@shannonldy mne brala len po dvoch hodinach zo zily a z prsta a mam 8 a nic mi na to nepovedala.. len dufam ze to neprehliadla boli tam vysledky aj na ine veci. Bola som minuly tyzden a dnes na kontrole a keby sa nepytam tak nic nepovie..

katie23
5. apr 2017

@blondie257 Vsetko najlepsie k meninkam babulky👧👧🤰❤

ttami
5. apr 2017

@blondie257 vsetko najlepsie k meninam😉

ashley31
5. apr 2017

Zienky,ked ste sli rano na cukor,napili ste sa aspon trosku cistej vody ?viem,ze mam byt nalacno,ale mam byt aj nasmadno?

ddgg
5. apr 2017

@ashley31
mne kazali nepit nejest..

katarinka273
5. apr 2017

@blondie257 mam 140/80 ... myslim si,ze to neni az take strasne,az na tie opuchnute nohy. Ale mne zapuchaju hlavne spodky noh okolo prstov a podusky a co je horsie hlavne rano a v robote ked sedim. Takze snazim sa potom doma co najviac chodit 😉

zuzacka16
5. apr 2017

@ashley31 pit cistu vodu mozes nez ti krv zoberu..potom som nemohla uz ani pit..

ssiska_1
5. apr 2017

@zuzacka16
@ashley31
A ja som mohla pit ..cistu vodu kym som cakala tie 2 hodiny ☹ ..fakt je to cudne ako je to vsade rozdielne

zuzacka16
5. apr 2017

@ssiska_1 vsade je to inak niekoho aj domov pustia po vypiti glukozy..je to na hlavu 😐

olylili
5. apr 2017

@ashley31 ja som si deci vody dala a aj po glukoze som mohla troška čistej vody

ssiska_1
5. apr 2017

@zuzacka16 sak ale jaku relevantnost potom maju tie vysladky ked vsade to robia inak ..nechapem 😳

zuzacka16
5. apr 2017

@ssiska_1 no to by aj mna zaujimalo..niekde aj hovoria ze z prsta sa brat nema iba zo zily..a mne len z prsta brali..no poslali ma aj na diabetologiu tak uvidim co tam povedia

ssiska_1
5. apr 2017

@zuzacka16 ja som bola rovno na diabetologii ..moj gyndos mi to nerobil .. a brali mi len zo zily

erikababula
5. apr 2017

Ahooj baby☺taku chut som dostala na tvarohove cestoviny s kyslou smotanou a zo slaninkov ze o 19:30 som bezala do kauflandu kupila som co som potrebovala a o020tej som si navarila.A scul ledvaj dycham😂.No bolo mi to treba😂

zuzacka16
5. apr 2017

@ssiska_1 jaj no tak to je ine potom..ja som bola v labakoch a po 2 hodinach som mala hodnotu 8,02 a max ma byt 7,8..tak ma gynda na diabetologiu poslala vcera som tam bola zobrali krv zo zily a z prsta (tam som mala 7,8 no nebola som este ani 2 hodiny po jedle) a o tyzden mam prist na kontrolu tak uvidim..

ssiska_1
5. apr 2017

@zuzacka16 tak drzim palce ..ja este vysledky nemam, hadam zajtra sa k nim dopracujem 😉

zuzacka16
5. apr 2017

@ssiska_1 dakujem vsak ked tak mozno len dietu budem mat esteze to nebolo tak enormne vela zvysene 😉

ttami
5. apr 2017

Dnes som si bola po vysledky z krvi u obvodacky,kt.pottebujem na kardiologiu a tam cholesterol cez 7😠,v zivote som taky nemala furt okolo 4 ,a pritom teraz pocas tehu sa aj zdravsie stravujem,ta super noasi sa musim dat na klobasy,slaninu....😀