Termín júl 2017
Ahojte.Tento mesiac som ešte založený nenašla 😉.Uvidíme či to bude aj keď testy sa už tvária"duchovo"😃.Ak to nevide mne dúfam ,že téma poslúži ostatným a verím že nás bude veľa,Tak ktoré uz tušíte? Čakáte?
@shannonldy no ja som bola pred tyzdnom a to mi povedali, ze sa mam riadit tym pomerom co som písala vyssie, s tym ze si mam kazdy den merat hladinu bud na lacno alebo 2hod po jedle. Raz za tyzden mam veľke glykemicke sledovanie 6x za den... na kontrolu idem pondelok aj s glukomerom, kde si lekar pozrie hodnoty
@karinecka22 Hmm, ten glukomer by bol fajn, aspon by som netapala v tme.. Mne dali len taky paradny papier s popisom, co vsetko je 1SJ a 4 nadobky + 1 ihlu, co si mam 17.4 odobrat 😖 a o den neskor jej priniest..
@shannonldy cooo??? Mne automaticky dali glukomer, aby som sa vedela skontrolovat, ved o to ide odsledovat kolko coho sa moze... pripajam svoj jedalnicek, kedy som mala hodnoty ukazkove:
Ranajky:
pol bagety tmavej so sunkou
Zelenina: redkovka, rajcina, uhorka
Desiata:
125g biely jogurt
150g ovocie (jahody, maliny, cucoriedky)
1 lyžička medu
Obed:
morcacie maso v sezame
Rukola, spenat
Parmezan
30g chleba tmavy
káva s mliekom
Olovrant:
250ml mlieko plnotucne
70g banán
Večera:
50g cestoviny (100g = 68g sacharidov)
Omáčka: rajcina, spenat, cesnak, mlieko, eidam)
Druhá večera:
250ml kefir
Hrst kesu
@karinecka22 No ved ani ja tomu nerozumiem... Na jednu stranu ta naplasia, ako robis zle babatku a na druhu stranu, nie ze schudnes! Do mace, ale ja netusim kolko coho mam jest 😢 Takze 2 tyzdne len tak "skusim"... Dakujem za tip.
@katarinka273 a kolko mas tlak?
Ja mam bezne denne 140/90
Mne opuchaju lytka,krce v noci a prave lytko mi horí doslova,to viem ze zily sa " ozyvaju" ....mam vykladat hore nohy a vela chodit....
@blondie257 Presne to jedine je dolezite. Ja sa zatial vobec nebojim akurat co, tak mi to neuveritelne rychlo bezi ten cas. Este nemam ani vecicky poprane no po velkej noci uz budem musiet ich poprat, pozehlit, potriedit a poukladat.
@kattky cas bezi.....nedavno bol januar....a uz april....velka noc...a doraz jul...iked mampocit ze este dojula daleko....
Ja vecicky uz pripravene...
Akurat do porodnice mi treba pre malu a seba...inac....
Heh a dnes mi.svokra blahozelala k meninam s poporodnymi nohavickami a vlozkami z kazdeho po baleni😂
@shannonldy u
@karinecka22 kolko vam vysiel cukor na teste?
@blondie257 ty si Miroslava? Tak vsetko najlepsie k meninkam prajem.
@katarinka273 ja mavam na kontrole tiez vysoky tlak a doma mam meriat trikrat denne.
@enika1234 Ja som mala ten prvy v norme - 4,nieco a druhy uz bohuzial 8,9 ☹ Ty?
@shannonldy mne brala len po dvoch hodinach zo zily a z prsta a mam 8 a nic mi na to nepovedala.. len dufam ze to neprehliadla boli tam vysledky aj na ine veci. Bola som minuly tyzden a dnes na kontrole a keby sa nepytam tak nic nepovie..
@blondie257 Vsetko najlepsie k meninkam babulky👧👧🤰❤
@blondie257 vsetko najlepsie k meninam😉
Zienky,ked ste sli rano na cukor,napili ste sa aspon trosku cistej vody ?viem,ze mam byt nalacno,ale mam byt aj nasmadno?
@blondie257 mam 140/80 ... myslim si,ze to neni az take strasne,az na tie opuchnute nohy. Ale mne zapuchaju hlavne spodky noh okolo prstov a podusky a co je horsie hlavne rano a v robote ked sedim. Takze snazim sa potom doma co najviac chodit 😉
Ahooj baby☺taku chut som dostala na tvarohove cestoviny s kyslou smotanou a zo slaninkov ze o 19:30 som bezala do kauflandu kupila som co som potrebovala a o020tej som si navarila.A scul ledvaj dycham😂.No bolo mi to treba😂
@ssiska_1 jaj no tak to je ine potom..ja som bola v labakoch a po 2 hodinach som mala hodnotu 8,02 a max ma byt 7,8..tak ma gynda na diabetologiu poslala vcera som tam bola zobrali krv zo zily a z prsta (tam som mala 7,8 no nebola som este ani 2 hodiny po jedle) a o tyzden mam prist na kontrolu tak uvidim..
Dnes som si bola po vysledky z krvi u obvodacky,kt.pottebujem na kardiologiu a tam cholesterol cez 7😠,v zivote som taky nemala furt okolo 4 ,a pritom teraz pocas tehu sa aj zdravsie stravujem,ta super noasi sa musim dat na klobasy,slaninu....😀

Ahojte babule 🙂 tak nám sa včera pán doktor pohrozil nemocnicou - vysoký tlak, zapúchajú mi nohy + kŕče. Nasadil mi magnesium 3x denne + merať denne tlak 😒 Samozrejme kľudový režim. Bábatko je v poriadku, rastie podľa tabuliek 😘