icon

Termín júl 2017

melanka13
31. okt 2016

Ahojte.Tento mesiac som ešte založený nenašla 😉.Uvidíme či to bude aj keď testy sa už tvária"duchovo"😃.Ak to nevide mne dúfam ,že téma poslúži ostatným a verím že nás bude veľa,Tak ktoré uz tušíte? Čakáte?

kattky
2. máj 2017

@makitka1 ja idem buduci tyzden utorok na ultrazvuk a tiez si myslim, ze ten nas drobec bude mat iste 2kg.

olylili
2. máj 2017

@makitka1 je to orientačné plus mínus 500gr. Takže v poriadku

vierkadominik1
2. máj 2017

Zienky poradte mi v piatok idem na ultrazvuk a neviem co su to prietoky 🙂

gabrielita3
2. máj 2017

@vierkadominik1 je to sono dr vidi cez sono ci cez pupocnik ide vsetko co ma po lopate ci je dietatko dobre vyzivovane 😊

vierkadominik1
2. máj 2017

@gabrielita3 no tak to som rada a to mi uz aj dr odvazi aj zmeria babetko?

gabrielita3
2. máj 2017

@vierkadominik1 skor odvazi ako zmeria predsa len babatko je pokrcene celu dlzku odhaduju len 😊

blondie257
2. máj 2017

@kattky buduci tyzden idem aj ja na ultrazvuk,sa neviem.dockat uz 🙂 hlavne ci je vsetko ok.

blondie257
2. máj 2017

Babenky,ak dlhsie necitite pohyby miminka,snazite da ho prebudit ci je ok? Resp.ako csto sa vam hybu miminka

lenkaaa22
2. máj 2017

blondie257 Niekedy ma diskoteku cely den a niekedy pocas dna ani nepotrehnem ze by sa hybala...Ale vecer ked si lahnem tak sa vzdy ozve, ze je tam....potom som kludna ;) pripadne mi manzel niekedy jemno zatrasie bruskom a malej sa prihovara....niekedy sa docka aj odpovede 🙂 skor ju ale nechavam v brusku na pokoji.....

kattky
2. máj 2017

@blondie257 tak ja hlavne rano a vecer ho citim. Cez den moc nie ni niekedy ked sedim, tak take ako keby srdce mi

kattky
2. máj 2017

@blondie257 srdce mi bilo v podbrusku. Neviem co to je, ale nieje to moc prijemne

blondie257
2. máj 2017

@kattky to sa malemu čká ak je to take pravidelne .... Sa napil pldovej vody... 😉

@lenkaaa22 no ja som citila doteraz cez den dost vela pohybov...dnes ma taky utlm...len sem tam ma kopne...
Skor vecer o tej 10-11tej zacne a potom nadranom....asi uz viac spinka a menej miesta.

Uz mam pocit ze puknem..ze brucho na maximum 😂

blondie257
2. máj 2017

Slimak slimak...vystrč rožky....😂

romi2
2. máj 2017

@lenkaaa22 ja mam presne ten istý pocit... Prasknem...

slimstar
2. máj 2017

@blondie257 ja cítim jemné kopkanie a také ťahanie presúvanie sa. Ale či je ok, sa dá zistiť aj tak, že si lahnem na chrbát a pozriem na brucho. Pretože som zistila, že mám rôzne tvary, raz je oblé a inokedy, také dve hrčky a medzitým priehlbinka. 🙂 samozrejme, ked ležím, tak si zmyslí tlačiť na mechúr, aj podla toho viem. 🙂 zatial ho cítim, ráno, cez den aj večer, ale že vraj už sa nebude tolko hýbať.

kattky
2. máj 2017

@blondie257 No je to pravidelne a taky neprijemny pocit. Mam to kazdy den.

blondie257
2. máj 2017

@slimstar ja ked si lahnem na lavy bok tak zacne stuchat.....a ked na chrbat..tak vtedy zacne riadne sa huzdit...vtedy mi az smiesno ze co tam vystraja....
Doteraz to boli kopance riadne...no v poslednej.dobe take akokeby len zatlacila nohami/rukami a sa snazila vytlacit si vacsi priestor.

Dufam.ze je ok,ze sa tam moc netlaci.prva dcera bola tak natesno.a teraz mi uz od 12tt lekarka na ultrazvuku vravela.ze je tam dost natesno natlacena ☹
Az sa bojim dakefy si lahnut pohodlnejsie aby som ju tam.nepučila

blondie257
2. máj 2017

@kattky jj je to čkanie miminka,
Mavam to aj ja....toto jedine si pamatam.z prveho tehu( pri prvej dcere som pohyby tak.intenzivne necitila ako teraz)
Jj dost to je take neprijemne,mne resp malej pomaha ked troska pomasirujem brusko pri chodzi

juliane126
2. máj 2017

@renimac ahoj, bolenie podbruska nie su poslickovia. Ti do 30 sekund zmiznu a nie je to bolestive. Nafukne sa maternica ako balon a potom pomaly vyfukuje.
Ja to mam uz od 21. tyzdna. Spustaju to i pohyby babatka.

kattky
2. máj 2017

@blondie257 tak ja sa prejdem, alebo sa natiahnem na postel a prejde to. Ja uz tak nevladzem chodit po meste. Trosku dlhsie chodim a hned ma reze v podbrusku. Neviem si predstavit co to bude do porodu ked kazdy mi len vravy, ze to bude este horsie.

juliane126
2. máj 2017

@slimstar ahoj, vas drobcek ma zatial rovnake miery ako nas. Zatial to na 4kg dieta nevyzera, pokial nebudeme dlho prenasat😉
Krce v lytkach som mala hlavne v 2. semestri. Teraz trosku vymyzli. Pomaha mi na to vecerny strecing, akoby protipohyby na tie krce. A ked ich rano akoby idem dostat, tak akoby uvolnim svaly lytok a otocim na bok. V ziadnom pripade nenatahujem a nevystieram spicku. Lebo vtedy zarucene krc pride. A ked uz pride, tak spicku k sebe tlacit.

ashley31
2. máj 2017

@senta_sofia neskusala som magnezko,ale skusim ...ale mi ani nejak nepuchnu ...to pri prvom som uz puchla a na konci som uz mala suvisle nohy od stehien 🙂

juliane126
2. máj 2017

@kattky mne robi problem akurat ist do strmeho kopca. To potom dycham ako lokomotiva.
Robis nejake cvicenie ci natahovacky na tie krize? Lebo si myslim, ze i pri porode to moze robit problem a vystrelovat bolest do krizov.

blondie257
2. máj 2017

@kattky ja zas malu nosim.moc nizko,aj brusko mam tak viac " zvesene" dole...dlho.uz tiez nevydrzim chodit ale skor z dovodu ze u mna kazda hodina a po na wc ..ci dem
.ci noc....
Och este vydrzat....ja si furt vravim ze uz som asi stara na tehulkovanie 😂
A po tych 10r ochhh

kattky
2. máj 2017

@juliane126 nijake cviky zatial necvicim.

ashley31
2. máj 2017

@blondie257 presne moja rec dnes 🙂 ze uz som starac😝 a to mam 31 ...prveho som mala pred 10 rokmi, ale vtedy to slo nejak hladko a teraz sa lepi na mna vsetko mozne...ale nevadi..zvladneme 👍

juliane126
2. máj 2017

@ashley31 puchnutie noh ovplyvnuje aj poloha babatka. Niekedy lezi proste na nespravnej zile. Aj oblicky a srdce mozu byt na vine, ked nestihaju. Ale i horucavy,kt. Ccele nase tehotenstvo este neboli.

ashley31
2. máj 2017

@juliane126 aj som lezala v nemocnici kvoli opuchom,ale na nic neprisli ..vdakabohu ...na druhy den co som porodila som odpuchla a bolo dobre 🙂

blondie257
2. máj 2017

@ashley31 tak to smw na tom rovnako,ja 31 koncom jula,starsia dcera 11 koncom augusta.
Vtedy som tiez nic tak neriesila,akosi to tehu bolo take bezproblemove,dosova slo hladko ako.pises....
A terz som jak starenka 😂 nevladzem uz teraz a co este bude do konca...uff
Zvladneme jasne....i tak nma nic ine neostava 😂

juliane126
2. máj 2017

@kattky na tvojom mieste by som zacala hned zajtra, kedze babo pekne rastie a fakt 4 kg nosit v horucavach je zataz i pre zdravu chrbticu. Len zacni strasne pomalynky, ziadne prudke pohyby,kedze si uz v 3.semestri. I 5 minut cvikov na styroch ti isto pomozu. Ak chces pozrem ti i nejaku yogu na bolesti chrbta pre vysoko tehotne.