icon

Termín júl 2017

melanka13
31. okt 2016

Ahojte.Tento mesiac som ešte založený nenašla 😉.Uvidíme či to bude aj keď testy sa už tvária"duchovo"😃.Ak to nevide mne dúfam ,že téma poslúži ostatným a verím že nás bude veľa,Tak ktoré uz tušíte? Čakáte?

juliane126
10. máj 2017

@kattky tiez si myslim, ze to tak ma byt. Maternica je najvacsi zensky sval - a ak nebude vobec tvrdnut brucho, tak bude nedostatocne pripravena na porod a otvaracia a vypudzovacia faza sa moze riadne predlzit. Minule som pozerala jednu porodnu asistetku, ktora bola zasadne proti tolkemu predpisovaniu magnezia a horcika ako to dnes robia doktori. Pokial sa zena neotvara a tvrdnutie ma v norme, nie pri skoro kazdom pohybe, tak by si na to davala pozor. Coraz viac zien prenasa a pri porode sa i po 2 dnoch kontrakcii nechce otvorit. A tie vyvolavacky vedia napachat sarapatu. Bolesti su isto intenzivnejsie a hlavne neprirodzene. Tie co idu sekciou, tie to trapit nemusi, aspon im to odiali pripadny predcasny porod.
Kamoska sa tym dopovala dost dlho, lebo mala krce v lytkach. Nakoniec prenasala a museli ju vyvolavat a ani po 2 dnoch bolestivych kontrakcii sa vobec neotvorila a skuvinala o cisarak, lebo uz nevladala a lekari jej ho nechceli urobit. Az primar ho nakoniec povolil. Teraz ma z toho dozivotnu traumu. Mozno to s tym suvisi, mozno to ma geneticky ale aspon ku koncu tehotentva, ked uz bude babo sebestacne, by som zvazovala kazdu tabletku. Kazdy liek ma i negativne ucinky a treba vediet co v tele moze vyvolat a ci je to ziaduce.

senta_sofia
10. máj 2017

@kattky ja osobne by som nebrala nic, ak by to bolo zle,poslal by ta do nemocnice a brat take davky magnezia pri tvojom tlaku, ja som si davala jedno aj to na noc,aby som neodkvicla

olylili
10. máj 2017

@senta_sofia ja mám tlak 80/75 pri druhej som brala aj magnezko 3× denne nepociťovala som nejaký rozdiel nič to nerobilo so mnou myslím že môže kľudne nemá ho áno extrémne nízky

juliane126
10. máj 2017

@kattky ako sa meraju tie prietoky? Cez ultrazvuk? Mne uz robil vcera ctg babätka ci ak sa to vola. Sa mi to zda skoro. Kopalo ako dive. Som myslela, ze ten pas rozkope. Stale sme chudsi ako priemer, ale som sa nespytala kolko vazi. Neposunul ti zas termin?

olylili
10. máj 2017

@juliane126 už si mala pásy? Nejak skoro

juliane126
10. máj 2017

@olylili mavas taky nizky tlak aj mimo tehotenstva?

olylili
10. máj 2017

@juliane126 mimo tehu mávam okolo 100/80 na poradni sa teraz sestrička zhrozila aký mám tlak

senta_sofia
10. máj 2017

@olylili ona pisala,ze jej ho znizuje

olylili
10. máj 2017

@senta_sofia veď jasné že mg tlak zníži ale keď ja som pri takomto nekolabovala tak ona by nemala

juliane126
10. máj 2017

@kattky zase brat nic je dost riskantne ked jej predpisal 3.
@senta_sofia
kolkokrat za hodinu ti tvrdne brucho? A mas to cely den, alebo napr. po dlhom stati ked si lahnes, namahavej cinosti a pod. Citala som, ze do 5 za hodinu je v norme, ale niektori preferuju skor 3. Ja 5 obcas mavam, ale len 1 max. 2 do dna. Nie cely den.

juliane126
10. máj 2017

@olylili ten spodny mavas idealny, teda aspon mimo tehotenstva. Spodny nizsky je zevraj blbsi, lebo ma suvis s mozgom a nedostatocne sa preto prekrvuje. Sposobuje zavrate, no proste mas malo kysliku a tazko sa rozmysla, nesustredenost a podobne.

senta_sofia
10. máj 2017

@juliane126 ja tvrdim,ze ak by mala ozaj problemy,je v nemocnici, narazala som hlavne na ten aspirin a prietoky,tym magneziom to len zaklincoval, pokial jej len tvrdne brucho a nie su zmeny na krcku,neotvara sa,nevidim vyznam v dopovani sa cimkolvek,hlavne ked sama pisala,ze jej nerobi dobre.
Mne tvrdne obcas,nejak sa nesledujem, vacsinou pri namahe alebo ked prudko vstanem alebo rychlejsie idem,niekedy ked ma moc mechur tlaci alebo ked sa otaca babo. Magnezko si davam len na noc,ked som mala narocny den,lebo ms potom chytaju krce do lytok. Uz skor sa mu ale snazim vyhybat.

olylili
10. máj 2017

@senta_sofia presne ja som v tomto tehu ešte vôbec nemala magnézium tiež mi tvrdne brucho niekoľko krát za deň kým nemám iný nález krčka ani mi ho dr. nedá

kattky
10. máj 2017

@juliane126 termin mi uz ani nepovedal. Neviem ako ich meral no ja som si to tam iba odlezala. Jedine co som videla na obrazovke bolo brusko maleho ako sa hybe co dychal.

kattky
10. máj 2017

@senta_sofia tak mne tvrdne brucho iba obcas. Cez den vobec skor ku veceru a v noci. A krcok uz druhu poradnu teraz mi vobec nekontroloval. Cize ani s tym krckom neviem ako som na tom.

senta_sofia
10. máj 2017

@kattky tak potom tomu nerozumiem uz vobec ☹

sonulcicka
10. máj 2017

@erikababula no veru...schladzovat malinke asi nebude najlepsie..nech si tam este polezka a oddychuje v tom krasnom a tepluckom prostredi. Verim,ze Ti uz bude lepsie...ale hlavne malinke nech je v poriadku 🙂

kattky
10. máj 2017

@senta_sofia no veru ze ani ja. Ja tie tabletky brat nebudem a uvidim o 2 tyzdne co mi povie na poradni.

juliane126
10. máj 2017

@kattky ked ti dava tolko kil magnezia, tak vprvom rade ta mal pozriet zo spodu. Ked sa zena otvara, vtedy to magnezium treba, aby sa uvolnili svali, tym padom i maternica a nedoslo k predcasnumu potratu. Sme v 8. Mesiaci, deticky este nemaju vyvinute pluca a su strasne krehucke. Väcsina by sice teraz prezila, ale mamicky by sa s nimi riadne natrapili. Ved sa este ani prisat nevladzu. Kedze teraz rodime vo vyssom veku, tak kazda 10. zena rodi predcasne, asi myslene pred 38. Tt. Tak nechapem, preco to doktori nekontroluju, ked to trva 2 sekundy.

Mna teraz tiez prvy raz nekukal, o 10 dni asi len pasy a potom ma 3 tyzdne dovolenku. Takze sa tesim na ten naval pacientok. Uz teraz som mala termin 9:30 a odchadzala som o 12. Esteze babätko pekne spolupracuje a maminu a sestricku poslucha.

ttami
10. máj 2017

@kattky ja na tvojom mieste bud zavolam alebo idem za dr.a vsetko sa ho povypytujem,aby som nebola v strese a zas na druhej strane,aby si zas tym, ze nebudes brat lieky nieco nedobabrala....su rozne diagnozy,kt.sa mozno tvoj dr.snazi vyhnut...napr.existuje aj infarkt placenty....neviem no nechcem sa nikoho dotknut ani nic..praveze naopak chcem pomoct...preto radsej volaj alebo zbehni tam osobne...co zas ja preferujem..lepsie sa rozprava osobne ako telefonicky...

ttami
10. máj 2017

@kattky a este mi vôbec nepozname tvoj zdravotny stav,to vie len tvoj lekar,lekari si vzdy nechavaju akoby "zadne dvierka",ze co pacientovi povedia a co nie

kattky
10. máj 2017

@ttami tak vies dnes asik maju volno, lebo maju vypnuty mobil. Skusim zavolat este zajtra

ttami
10. máj 2017

@kattky a nemozu robit poobede pre pracujuce pac.???moja tiez tak robi, ale v utorok

kattky
10. máj 2017

@ttami oni cely tyzden robia poobede a iba v stredu su cely den v ambulancii.

ttami
10. máj 2017

@kattky jaaaj ....ale ta tiez ked volalm k svojej dr.ta to na viacx...😒

marienka2424
10. máj 2017

Dievky bude nejaky problem ked neužívam pravidelne kyselinu listovu?

jance333
10. máj 2017

@marienka2424 ja si myslím, že keď máš pestrú stravu, tak nebude. Femibion 1 som kvôli kys.listovej brala asi do 14tt, potom som prestala brať akékoľvek umelé vitamíny, ale snažím sa každý deň jesť ovocie, zeleninu, mliečne výrobky, orechy, a pod.
pichám si od začiatku preventívne Fraxiparine, takže krvný obraz mám sledovaný celé tehotenstvo a je výborný. akurát na poslednej kontrole som mala miernu anémiu, čo je ale v tehotenstve normálne, tak mi predpísala železo, každý druhý deň 1 tabletku (i to občas zabudnem zobrať 😀 ). v podstate to obhájila hlavne tým, že sa treba pripraviť na pôrod a stratu krvi, takže to železo je tiež v podstate preventíva 😉

lilianna1xs
10. máj 2017

@jarunka102 No neviem či ty nás vadsie odomna ja si neviem večer ani lahnut na posteľ ide mi to na nervy.

jarunka102
10. máj 2017

@lilianna1xs ved pisem,ze mam mensie nez to tvoje,ty mas obrovske,ja take asi ani pred porodom take nebudem mat:D...lebo ja som utla...a obaja s manzelom sme nizsky,tak ocakavame,ze aj nasa bambinka bude malicka 🙂

jarunka102
10. máj 2017

@lilianna1xs ale aj to moje je tiez celkom slusne a mam obmedzenia aj ja,ci uz pri obuvani,zdvihani sa z postele - (spim len na chrbte,nakolko na boku spat neviem,malej to vadi) a tiez pri akomkolvek zohynani sa, a vystupovani z auta ma brusko obmedzuje a malej to nie je po voli 🙂 a som straaaasne zvedava o kolko mi este narastie do porodu 🙂 🙂 🙂