Termín júl 2017
Ahojte.Tento mesiac som ešte založený nenašla 😉.Uvidíme či to bude aj keď testy sa už tvária"duchovo"😃.Ak to nevide mne dúfam ,že téma poslúži ostatným a verím že nás bude veľa,Tak ktoré uz tušíte? Čakáte?
@blondie257 ja som sa nepytala. Sama sestricka mi vypocitala datum a hned napisala do tehu. knizky. Povedala ze skor mi papiere neda kvoli pnke nastup mam 23.5. a papiere dostanem az 24.5. ked pridem na poradnu. Len rozmyslam ci tam nezavolam a by som prisla po papiere este 22.5. ved tym dnom mi ukonci pnku cize to bude jedno.
@kattky aha....no ja mam poradnu v stredu...sa popytam sestricky...
No ja som 31tt a ty ako pozeram 33.tt uz.....teda ja na MD neskor ako ty.a tiez z PNky.
Lekarovi musim povedat o tvrdnuti bruska...minulu noc som.od 22.hod do 02.hod mala to tvrdnutie v roznych casovych intervaloch ...take 15-20sek tvrdnutie....som sa zlakla az.....a sledovala ci odzneju abo ee...inak by som letela na pohotovost
@blondie257 nie len mi sestrička povedala že už má vypíše
@blondie257 mne pred večerom tiež začalo normálne pravidelne tvrdnut som myslela že koniec že už pôjdem 😂
Keď nemám materskú lebo som neodrobila toľko a som študent napr. Tak kedy budem dostavať ten príspevok ? Alebo kedy o neho požiadať ?
@blondie257 tak mne pocitali termin 4.7. tak podla toho mi pocitala aj datum na nastup na matersku.
Ahojte baby.Moja mala sa dost spulila a tlacila ma na brucho aj zo spodu na konecnik a tak,tak mi na minulej poradni predpisala gynda zelezo, ( mala som hemoglobin len 109 a najnizsia jranica je vraj 120) so slovami,ze mala to robi kvoli nedostatku kyslika. A ze pockame na dalsie vysledky krvi z hematologie ( picham si fraxiparine) a podla toho sa uvidi,ci zabralo alebo mi zvysi davku,alebo budem musiet pod noz. Beriem to zelezo pravidelne a zo zaciatku to vyzeralo,ze aj zabera,ale mala ma tlaci na bruchu stale viac a tu kontrolu mam az o dva tyzdne,tak mam trochu obavy ci sa nedusi alebo daco. Mam podla vas ist na pohotovost,ci staci vyckat do tej kontroly?
@olylili ja som sa tiez zlakla ze kontrakcie
Nechcela by som predcasne rodit,obzvlast teraz ked v blizkom okoli porodila znama predcasne v 31tt a .... ☹ nechcem vs tu rozrusovat s takym radsej detaily nebudem pisat.
@kattky takze vlastne nastup na MD ked na to dojde...bud lekar alebo sestricka to ustriehnu...musim si to vyratat kedy to vychadza...
@makitka1 budes dostavat rodicovsky prispevok,poziadas az ked sa mimino narodi. Mne to pobehal po uradoch manzel bola som po sekcii 11dni v porodnici tak vybavoval on.
@jarunka102 čo? Bože veď môj malý sa non-stop špúli tlačí ma to má ako málo kyslíka? Či ako tá tlačí?
@jarunka102 ja mam zelezo 85, mala sa tiez tlaci a brucho mam ako s dvojickami. Ale nikto mi nepovadal, ze klesnute brusko je z toho. Krcok je ok, aj monitor na porodke. Kazali mi len zelezo brat.
Železo 85 to už je na transfuziu.
@makitka1 musis ist na socialku po potvrdenie ze nemas narok na matersku a po porode hned s rodnym listom a tym papierom vybavit rodicovsky a rodinne pridavky na upsvar
@olylili
@zlatino9 Takze nemusim stresovat,ked vam to deticky robia tiez...krcok som mala v pohode na poslednej poradni a srdiecko malej tlklo ostosest,takze asi je v poriadku. Skoda,ze som ju uz vyse mesiaca nevidela na moditore,ale tak buduci tyzden idem na ultrazvuk na 30tt,tak snad mi povie doktorka len dobre spravy 🙂
@jarunka102 urcite nie. Tiez som sa bala, tak som si vybavila monitor, ci nemam stahy a vsetko bolo ok. Jemne stahy boli ale to som mala aj u syna a este som prenasala. Ja som mala v 32tt vahu male 2189g takze riadna baba a ked je babo natlacene vpredu na brusnej stene, tak o to viac to citite. Ja si ju mozem priamo pohladkat cez kozu ako ju citim.
@jarunka102 ja som ho už nevidela 10 týždňov vo štvrtok idem na usg už len dní odratavam tak sa teším 😊
Musím pridať moju foto v 28.tyzdni uplne, ze mini brusko mam a naposledy mi porodnik povedal, ze velke babo je. Buduci tyzden idem na 4D, neskutocne sa tesim, lebo na tom druhom 3D som nebola. Hlavne dufam, ze mi povie viac o datume, lebo zrejme aj 2tyzdne skor to bude a kedze idem na cisarsky, tak ak bude vsetko ok, malo by to byt planovane. Dnes od rana ma akokeby tlacilo ci palilo na pravej strane bruska tesne vedla pupku, domnievam sa, ze sa babo otaca, lebo kopalo na inej strane 🙂 tak snad to nebude nic ine...lebo sa pozorujem uz tak, ze az nedobre... vsetky vas pozdravujem a prajem pekny den mamicky...
ja tu neprispievam nejako extra velmi...ale nejake kosicanky su tu?
Ahojte spolucakatelky 🙂 ,
Tak som po dnešnej poradni, malý ma 2180+-318 g, takže valibuk, zodpoveda o 2 týždne väčšiemu miminu :D
Ale inak ok aj prietoky
@jarunka102 môj huncut tak zadoček puči von a to ešte aj rúčky nôžky lietajú pekne si ich chytím 😊👣👣👣
@kattky nie je to normal vaha, mala je vacsia preto taka vaha. Aj podla dlzky kosticiek je dlha. Vaha je vzdy individualna. Zalezi od rodicov.
Sestra ked rodila malu mala nieco cez 2kg.
Maly bol tiez vzdy o 2 tyzdne vacsi ako som bola tt a to som este prenasala. Druhe dieta byva vraj vacsie od prveho, to iste aj velkost bruska, tak som zvedava ked sa narodi. Bo syn mal 3850g a 54cm a prva poradna 57cm.
@zlatino9 mne vzdy doky vravel na zaciatku, ze ma nadvahu. Potom mu premeraval hlavicku, tak ze vyzeral byt vacsi a teraz v utorok co som bola tak mi povedal ze maly ma 1650g a okolo 40cm a ze velkostou je na 30tt cize ako keby 2 tyzdne pozadu. Preto mi dal brat aj ten aspirin. Len kto vie ci dobre meral a mozno ze ma aj viacej. Beriem to radsej s rezervou.
@kattky buď úplne kľudná vôbec sa nespoliehaj na tu váhu mne pri prvej traja lekári vraveli že bude mala že možno ani tri kilá nebude mať a že bruško mám preto tak veľké lebo mám veľa plodovej vody nakoniec sa narodila 4200gr.a 54cm s komikaciami lebo jej hlavička bola veľká na moju panvu takže už mi môžu vies kde tie mieri rozprávať

@erikababula neboj donosis možno ešte dlhšie ešte len začala máj tak si ešte uzivajme bruška a drobcov v nich 😊👶