icon

Termín júl 2017

melanka13
31. okt 2016

Ahojte.Tento mesiac som ešte založený nenašla 😉.Uvidíme či to bude aj keď testy sa už tvária"duchovo"😃.Ak to nevide mne dúfam ,že téma poslúži ostatným a verím že nás bude veľa,Tak ktoré uz tušíte? Čakáte?

olylili
17. máj 2017

@blondie257 mne to bolo tiež jedno a čo bude na ďalšej poradni čo ti dnes robili či len tak pozrel ako bezne?

erikababula
17. máj 2017

Ahoj babenky ja som bola vcera po prijme v nemocnici na ultrazvuku mala ma 1925g a som 33+3tt zevraj mala zaostava vahou o 2tyzdne lekar mi povedal 1 max 2tyzdne a robi sa sekcia vtedy by som mala byt 36+0tt.chcela som si dat aj podviazat vajecniky pri cisarskom reze aby som to mala hned zasebou ale ziadost o to bola poslana len vcera a na odsuhlasenie sa caka 28dni.

kattky
17. máj 2017

@blondie257 ja chodim uz kazde 2 tyzdne na poradnu a od 23.5. mam uz nastup na MD.

Tiez uz chodim ako kacica.
Si pripadam ako rozbita. V noci hrozne bolesti zo spodu pri pretacani. Vsetko vo mne praska. Priatel mi vzdy vravy, ze sa ochvilu rozsypem ako lego.

blondie257
17. máj 2017

@olylili klasika moc,tlak, prezrel krcok,tam je to bez zmeny,povedala som mu svoje tazkosti....a ppzrel.do vysledkov,ze anemia,tak napisal.tecept na zelezo,plus dalej magnezium uzivat...a ze dalsia poradna o 2tyzdne,a od juna kazdy tyzden,plus mi povedal,ze ma cakaju kontrolne prietoky v 34.tt , a vysetrenia CTG tam kde chcem ist rodit. S tym,ze budeme debatit o porode,kedze je mozna aj sekcia aj prirodzeny porod pokial sa nic neskomplikuje pretoze sa mala otocila hlavickou dolu.
A hej,dalsia poradna mi budu brat krv aj vyter kvoli streptokokovi

kattky
17. máj 2017

@erikababula no moj v 32tt mal vahu 1650g a ze zodpoveda 30+5tt cize tiez zaostava. Preto mi dal brat ten aspirin no ja ho neberiem kazdy den iba 2x do tyzdna. Bojim sa ho brat.

blondie257
17. máj 2017

@erikababula mozno ti odpovedia skor,trebalo v ziadosti opomenut aj to.ze mas planobanu sekciu skor.
Inac preco.si sa rozhodla o podviazanie vaj.?

olylili
17. máj 2017

@blondie257 takze klasika teraz sa nám to bude ťahať bude to celá večnosť 😊 len nech si ešte pekne lebedia v brušku tam im je zatiaľ najlepšie 😊👶

blondie257
17. máj 2017

@kattky tak.ty skor kedze si aj o 2tyzdne popredu.
Baby ja by som tie vahy miminiek brala s rezervou.....pokial je vsetko ok,aj prietoky su ok co sa tyka prenosu zivin a kyslika....ved kazde miminko rastie inak...
Moja prva dcera pocas tehu zaostavala za tabulkami o.2-3tyzdne...az neskor zistili ze prietoky boli slabe a preto neprospievala.vtedymi lekar povedal ze to bol dosledok ze pomaly rastla.
Takze ak su prietoky ok....tak mimino rastie takou rychlostou ako ma...resp ako mu to vyhovuje.
Vzdy lepsie ak mimi nie je velke kvoli porodu ako mat velke babo a mat sekciu abo sa natrapit.
Ved oni prve 3mesiace po narodeni vsetko dobehnu....

blondie257
17. máj 2017

@olylili suhlasim ze im tam je najlepsie...teraz ten 8.mes by bolo lepsie nech su v brusku a dovyvijaju sa.Ako sa vravi zeak predcasne sa musi narodit,tak.vzdy lepsie v siednom ako osmom mesiaci.

olylili
17. máj 2017

@blondie257 ja tiez vôbec neriešim tu ich odhadovanú váhu mne stačí že je všetko ok

erikababula
17. máj 2017

@blondie257 to vypisovala doktorka takze neviem ci sa tam dalo napisat ze mam planovanu sekciu nic som take o tom necitala tam boli otazky a odpovede zakrizikovala vytlacila podpisala som a bolo...mozno odpoved bude skor dufam.

olylili
17. máj 2017

@blondie257 preeesne dnes som akurát o tom čítala že je nebezpečné ak sa dieťa narodí v 8 mesiaci že ten je veľmi kritický

erikababula
17. máj 2017

@blondie257 Inac som sa o to rozhodla preto ze ani jedno dieta som nedonosila do konca.Mala bola 37+3tt a syn 34+5tt uz mi neodporucali tehotenstvo zo zdrav.dôvodov hold stalo sa jedine co chcem donosit ju zdravu...a uz sa radsej dam na sterilizaciu.....

erikababula
17. máj 2017

@kattky Ja zatial nic nedostavam ide ma uz porazit.

blondie257
17. máj 2017

@erikababula aha,ale pokial.su deticky zdrave tak vse ok 😉 aj napriek.tomu,ze boli predcasniatka...
Ja som nad tym premyslala tiez, ale neinformovala som sa vobec o negativach.
Snd ta odpoved pride skor.

ashley31
17. máj 2017

@blondie257 ja som dnes bola v poradni...a na ďalšiu mám ísť až 14.6 a to mi bude robiť aj ten výter...na materskú nastupujem 12.6

sanylind
17. máj 2017

@jance333 vyskúšam ďakujem 😉

erikababula
17. máj 2017

@blondie257 ano chvala bohu ze su zdrave no uvidim co mi zas zajtra povedia.

ashley31
17. máj 2017

Dievčatá nestretli ste sa s piatou chorobou? A aký to má vplyv na tehotnú?

matulka1981
17. máj 2017

@erikababula mozem sa spytat ze na to podviazanie vajecnikov je treba nejaku speci ziadost?...lebo ja budem mat teraz tiez tretiu sekciu, viac deti neplanujeme a aj by sm sa bala uz, tak som nad tym tiez rozmyslala, ale neviem sa nejako rozhodnut.....a ty ked to budes mat kvazi zo zdravotnzch dovodov tak to bude hradit poistovna ?...ci si to hradis sama?....

olylili
17. máj 2017

@ashley31 s piatou neviem ale viem že šiesta je nebezpečná

ashley31
17. máj 2017

@olylili na nete som sa dočítala hrôzostrašné veci...ale vraj sme to ako deti prekonali...len vtedy sme to ešte nepoznali pod týmto názvom ...tak dúfam že to bude ok

olylili
17. máj 2017

@ashley31 nejak som to hlbšie neštudoval len to že v tehu to môže mať na plod až fatálne následky

kattky
17. máj 2017

@blondie257 ja som teho isteho nazoru co sa tyka rastu babatiek 🙂

olylili
17. máj 2017

Baby aj vaši drobci čikutaju aj trikrát za deň? Som čítala keď drobec často čka môže mať po pôrode reflux a pri druhej mi to aj vyšlo dúfam že teraz to tak nebude

kattky
17. máj 2017

@olylili ano aj moj stikuta aniekedy aj 4x za den. Niekedy iba raz.

olylili
17. máj 2017

@kattky aj môj a teraz dva dni tiež 4 krát

kattky
17. máj 2017

@olylili sestra mi vravela, ze jej maly tiez casto stikutal a chvala bohu nic mu nebolo a ani nieje.

olylili
17. máj 2017

@kattky bože ta nech to tak je lebo už mám strach už to nechcem zažiť

blondie257
17. máj 2017

@olylili
@kattky
Tak nasa stikuta aj 8x za den.....a v noci tiez...hlavne vtedy ked je v pokoji a ja sa prudsie alebo.rychlejsie postavim alebo otocim....tuto noc stikutala ked som sa postavila a sla cikat. A potom je nervozna a kope a sa vrti neskutocne...
Prva dcera v bruchu stikutala velmi casto a ano mala reflux...aj po napapani aj po hodine vygrcala natrávene mliecko....preto som ocenovala bavlnene kosielky klasicke,ktore sme podedili este po manzelovi a jeho surodencoch,lahko sa to vyzlieklo a nebolo luto ked ich ogrckala.ten reflux nic moc....vsade sme ju davali do vybysenej polohy aby nahodou ta grcka nesposobila dusenie...