Termín júl 2017
Ahojte.Tento mesiac som ešte založený nenašla 😉.Uvidíme či to bude aj keď testy sa už tvária"duchovo"😃.Ak to nevide mne dúfam ,že téma poslúži ostatným a verím že nás bude veľa,Tak ktoré uz tušíte? Čakáte?
@ashley31my sa doma nevieme zhodnut na mene 😂 kazdy chce ine 😂
@blondie257 u nás rozhodol starší syn ...on bude mať brata Mateja a bodka 😀 ale aj sa nám s mužom páči tak je vyriešené 🙂
@ashley31 ja tiež. to meno sa mi zapáčilo odkedy som spoznala jednu konkrétnu Ľudku, mužovu spolužiačku - vynikajúca umelkyňa, krásny človek, vyzerá ako víla 💃 a keďže manžel je umelec, ja som tiež tým smerom šľahnutá, hodí sa mi ku našej babuľke najviac. + sa nám páčia slovanské mená, takže ešte bola v hre Radka, Stanka alebo spomínaná Vladka. Ale Ľudka vedie jednoznačne. ľudia na to síce reagujú hocijak, ale oni si zvyknú a keď nie, je to ich problém
ale kým sme ešte zvažovali chlapčenské mená, Matej bol tiež jedno z našich naj 😉
@jance333
@ashley31
Nasa starsia chce Emmku,manzelovi sa to meno nepaci,Emmka mala byt starsia.Nakoniec je Natália.
Manzelovi sa paci meno Kristína,
A mne sa paci viacero mien,naj Viktoria...ale ani jedno im obom 😂
Uz som uvazovala aj meno Nela,Nelinka...aby obe dcery boli na N.
Kedze inicialy s manzelom.mame obaja MM a nase kocky by obe mali NM.
Takze to bude na poslednu chvilu
Obaja chceli chlapca,to by bol Martin
( manzel) alebo David(manzel.narodeniny).
Ale to bude dalsia princezna....mne sa pacilo aj Yasmina,ale ze medzi nasim.neprisposobivym obyvatelstvom to meno je caste,takze toto nie.
@blondie257 ja som chcela Emmku už keď som čakala prvého...on mal byť do 30 tt dievča 😀 doobedu som bola na usg u svojho gynekológa tam mi ukazoval mušličku 🙂 a poobede sme šli s manželom na ďalšie lebo chcel vidieť a tam iný doktor ukazoval vajíčka 😀 a teraz to isté 😀 takže moja Emmka bude hádam do tretice 👧
@ashley31 no dufam,ze dievcatko to bude...😂 ako nam povedali 2 lekari ..doma vsetko pre dieca 😂
@ashley31 manžel podporuje slovenske mena,ale ja som uz ako pubertacka chcela Bianku a Benjamina. Chlapcenske mi zrusil hned,ze musi byt Ferko po nom 🙂 tak sme sa dohodli,ze ak chce mat raz syna po sebe,tak nasej ocakavajucej princeznej dame meno Bianka :-*
@juliane126 progesteronm uz nastastie neberiem🙏na zaciatku tehu som jedla lan.semienka,potom uz nie,aby sa mi nevyvolal porod,aj to,ze pocas tehu mam strasne malo pohybu,a ja co som zvyknuta furt daco robit,hybat sa,teraz len prelezim,na zaciatku som mala lezat kvoli hyperstimulacnemu sy.a teraz kvoli predcasnemu porodu,a nebola si s tou nadchou na orl nech ti urobia vyter??? a myslim,ze vytetr by ti mohol aj obvodak urobit a mozno je to len prekrvenou sliznicou,ja sa tymto uspokojujem😀
@blondie257 uplne chapem tvoju kamosku☹leto je fajn,same ovocie a zelenina a hlavne ziadna umelyna,uz to dajak snad dobojujem,a dufam,ze si nevypesrujem zavislost na prehanadla☹
No a meno ake dat??to este tiez nemame vybrate,mne sa tolko dievcenskych mien paci,manzel chce emilia kedze on je emil,ale priezvisko je po nom,tak ziadne take,aby meno bolo po nom😝mamka hovori,ze eliska,mne sa tiez paci ale i dorotka,hanka ,alzbetka,melania,zara,zina,zoja...a este o to viac je tazsi vyber,ze to bude pnase prve a posledne😒
@ttami urcite dobojujes......a preco prve a posledne?
Ja mam po manzelo ej strane neter Elišku a Mišku,synovcov Jakub,2x Samko,Matuško a po bratovej strane mam Karolinku a Tomaška.
Ja som.chcela aj Alžbetku,Melaniu,ale Melania je 30.6 co je blizko TP, a Alžbetka uz je v rodine ,a volaju ju Beta co sa mi nepaci 😒
Zoja ne nasa fenka 😉
Emilia moja mamina,ja by som dala aj Emily ale manzelovi sa nepaci to meno.
Ak by bola.aj tato dcerka,kucerava blondava,modrooka ako prva dcera viem si.predstavit ju s meno Nelinka 😍
No proste tazky vyber mena😒najlepsie by biolo kebyzeju uvidim a az tak sa mozem rozhodnut
No uz som velmi stara na deti a aj zdravotnych komplikacii je vela,ved mala byde mat 14 rokov a ja uz 50☹a cim je clovek starsi tym je aj chorlavejsi,aj ked nehivirim,ze mlady ich nema,ale urcite menej ako starsi,sice ja som vzdy chcela mat 2 deti,aby dieta neostalo same,aby malo vzdy pocit,ze niekoho ma,aj ked nemusia surodenci spolu dobre vychadzat,ale vzdy sa ma na koho obratit, ak by bolo najhorsie,ale zas nikdy nehovor nikdy😉
Kočky som v 26tt a od vcera mi opuchaju členky....mam ist k dr??
@ttami vek.je cislo...
A ja som.myslela.ze si mladsia ako ja a to mam 30 teda uz skoro 31, tesne po TP 😉
Suhlasim s napadom dat meno az po narodeni,resp. Ked clovek uvidi miminko...
Nasa starsia dcera bude mat v aug 11,teda skoro 11rocny rozdiel bude.
Starsia dcera sa tesi sa surodenca?
@blondie257 ne ne ja uz taka stara a prvorodicka😒pokial sme sa dopracovali s manzelom k byvaniu a tak to som už z mala 33,a potom sme sa snazili a nechceli sme to brat az tak vazne,upriamivat sa len nato,ale nakoniec sme skoncili na ivf☹tak je to velky zazrak,ze sa to podarilo,dufam,ze aj do stastneho konca,a ze sa nasla neaka dusicka co k nam chce prist😉
Svagrina ma 16rocny rozdiel🙂 a vies ako jej bolo fajne,starsi syn vedel vsetko okolo malej porobit, esre lepsie ako otec😀
@ashley31 hej a potom ludia babetko inak volaju ako ma napisane v matrike,kamoskin manzel sa vola marek a ho volaju mato,tetina mama sa vola anna a vsetci si volaju kveta,kamoska ma matusa a tiez ho volaju matko😀
@ttami moja exkolegyna otehotnela ako 43rocna,manzelova teta ako 40rocna,moja teta ako 44r....
Vsetky pri detoch omladli ...i ked si mysleli ze to uz nezvladnu v tom veku,no opak bol pravdou
@sofia1 ak ich mas opuchnute aj po noci alebo dlhsom oddychu, tak sa ukaz aj s mocom, inak by to malo byt ok 🙂
@sofia1 kedy mas dalsi termin poradne? Ak su to len mierne opuchy, tak castejsie si vykladaj nozky hore, pi dostatok tekutin, aby si opuchy odcikala. Ak su ale velmi vyrazne, tak sa chod ukazat, alebo tam cinkni.
@ttami ako ja si pamatam ked som otehotnela s prvou dcerou...bolo toho vela,VŠ,zrazu do toho stavba RD,vychova dietata....taky kolobeh ze si malo co pamatam.Planovali sme aj druhe ale zdravotne problemy,silne migreny,stresy,praca....kramy mi vypadli kvoli pecenovym testom,bola som jak v prechode uplne.
A roky sli....plus problemy z prveho tehu....uz som nechcela ...Natka uz bola samostatna..a cloveku sa uz znova nechcelo ist do prebalovania a tak....uz som nechcela druhe.
A min rok v lete som stretla kamosku z detstva,ta mi vravela to iste,prveho syna mala sko 18r,a tiez uz nechcela,no akonahle presla prah 30tky...dajak zatuzila po miminku a zadarilo sa,maju druheho...a rozdiel.si pochvaluje,ze po prvom.oddychla a teraz bola ta spravna chvila.
Tak nejako to citim aj ja,este si pamatam,ze sa mi vzdy pacil vacsi vek rozdiel medzi detmi
Akurat ze cim starsia tym hirsie to tehu znasam.😂
@blondie257 sak to keby teraz v tomto veku od z cakam druhe tak ok,ale je to prve babetko,a presne ako pises cim starsia,tym.horsie sa znasato tehu,no ale vsetko je tak ako ma byt😉a zas sa hovori,ze nikdy nehovor nikdy😉mozno po case zmenim nazor,mozno mi mamickovske povinosti,starosti a to vsetko pojde od ruky tak si poviem preco nie aj druhe??teraz momentalne urcite nie,som si myslela,ž tehu budem znasat lepsie,ze mam silnejsie telo,ale ked je raz tehu vyvolane umelo tak asi to tak aj vyzera,ale tebe uvidis ako bude fajn,dcera ti uz so vsetkym.pomoze,kazda si to pochvaluje vacsi vekovy rozdiel😉
Uz hodinu sa prevalujem na posteli a hladam polohu na spanie,nejaku tu zhodu aby sme sa obe vyspali....no nejako sa nevieme zhodnut....bok pravy ani lavy nechce mala,...na chrbte mi zas mne bleee...vsetko ma tlaci,ledva dycham....
Ziva sa mi az,mi sánka puka...a nie a nie sa usalasit k spokojnosti oboch...
.
@ttami tak tehu v mojej.20tke s tehu v 30tke...riadny rozdiel....
A tak.snad dcera bude pomahat....i ked mi vravi ze nie....ste mali vidiet ako zareagovala ked sme jej to oznamili... Bola to negativna reakcia...dlho bola jedinacikom..vecer s placom ze nechce surodenca,myslela si ze ju odsuniem bokom....a na druhy den rano uz mala meno vybrane 😂 akurat chcela braceka ale jej to nevyslo..ma segru...tesi sa ja to citim,i ked najavo to neda
@blondie257 mam ten isty problem 🙂
@blondie257 ty tak skoro chodis spat??moja protestuje ked lezim na pravom boku ja si vzdy tak zrolujem paplon a tak si nanho s polovicou tela lahnem na lavy bok,a rano o akej vstavas??ja chodim spat az po 12,v noci mon.2x na vecko skocim,ked je este tma tak zaspim,a ak sa uz je vidno potom mam problem zaspat,tak zidem dole do kuchyne uvarim caj,potom naspat do postele a kukam do mobilu a este sa mibpotom podari zaspat a spim do8 a niekedy aj dlhsie,a va csinou aj pocas dna si musim zdriemnut,na zaciatku tehu aj 2x pocas dna som spala😒
@blondie257 tak urcite je to rozdiel byt tehu v 20-tke a 30-tke a viac,si viem predstavit,ze ako reagovala,teraz je uz aj v takom veku pubertalnom,ale chce to cas,ved kazdi u vas si musi zvyknut,clovek yz ma nejak zabehnuty zivot a zrazu taka znena,tak ako u nas,uz sme si zvykli na klud,a zrazu bude vsetko hore nohami🙂

@ttami kamoska ma tiez taky problem,aj pred tehu,na velku potrebu sla raz za tyzden ale brutalne ju bolelo brucho a tiez problem to dat von,az plakala nic jej nepomahalo,tak.skusala aj prehanadla.sa tesila vzdy na leto kedy je vela vlakniny v ovoci a zelenime ale doma vypestovanej,slivky musi denne mat,hrozno,sosovica jej.pomohli aspon zmäkcit stolicu.
Nakoniec kazde rano pije teplu vodu.