Termín júl 2017
Ahojte.Tento mesiac som ešte založený nenašla 😉.Uvidíme či to bude aj keď testy sa už tvária"duchovo"😃.Ak to nevide mne dúfam ,že téma poslúži ostatným a verím že nás bude veľa,Tak ktoré uz tušíte? Čakáte?
@kattky trochu sa sem votriem😊 Opuchnute nohy po porode su bezne, mali to viacere baby v porodnici, vraj to suvisi s nastupom laktacie, treba vela bielkovin - hlavne tvaroh je na to dobry, a magnezko😊
A k tej spolubyvajucej - treba im to na rovinu povedat, ze si neprajes, aby tam ten chlap bol. Niektori ludia su neskutocne arogantni, normalne im povedz, aby si navstevy riesili na chodbe. Drz sa😊
@kattky prosim ta a kde si rodila? ze to tam tak funguje na nadstandarde? normalne jej to povedz ze ti to nie je prijemne....
@silvikaaa1 u nas v TN je to tiez tak..na normalnu izbu nemoze prist navsteva iba do vestibulu, do nadstandardu moze prist hocikedy hocikto a byt tam kolko chce, lebo sa to plati..
@kattky ja som mala po porode nohy opuchnute dva tyzdne potom somcsa uplne odvodnila
@kattky neboooj zltacka sa upravi.moja prvorodena ju mala dokonca len pol dna.
Dufam,ze tentokrat to Emku obide a pojdeme cim skor domov.
@kattky ... V prvom rade moja predychaj prilev emocii,lebo iba skodis sebe,ja som mala vcera v noci taky stav zo vsetkeho...musis dychat z hlboka a mysli na krasne kocikovanie prechadzky.....potom ked tam bude ten partner spolubyvajucej,normalne im povedz,ze rada by si mala aj.sukromie pri kontakte s malym,aby ta neocumoval,a ked uz tam chce byt,tak nech idu von do navstevnej miestnosti.TKtiez by som to opomenula sestram,ze nadstandart je sice s navstevami na izbe ale nie celodennymi.ci poldnovymi.navstevne hodiny platia aj pre nadstandart v obmedzenom case,a zeked sa to bude opakovat budes sa stazovat u kompetentnych,pokial.si to sestry nevedia ustrazit.
Ja si platim jednopostelovu izbu prave kvoli sukromiu,hlavne po sekcii...vsak navsteva moze byt pri mne na izbe ale tiez len pocas hodin.
Takze urcite to pories...hlavne vzdy prilev emocii predychaj z hlboka.
@blondie257 no o 18h mi priniesli maleho tak hodinu sal v kuse z prsnikov. Len co ked mam vzdy len ten kolostrum a mlieko nikde. Pijem kopu vody a aj jem a este vzdy nic. Kiez by zajtra uz nabehlo to mliecko.
@kattky mne ide obcas len kolostrum a sem.tam.par kvapiek uz takeho mliecka...ale straaasne malo stale ju musim dokrmovat mliekom co mi prinesu.
Ja by som.uz najradsej bola doma a mali sme svoj vlastny rezim.
Modliiim.sa 🙏 aby to bolo na ten 5ty den teda sobota a sli sme domov
@blondie257 mne dnes rano priniesli maleho. Spinkal ako vzdy, tak som vzala odsavacku a skusila si odsat prsniky. Naodsavala som aspon 30 do flasticky a dala mu to vypit nakolko pre spanok sa nechcel prisat.
@kattky ved 30 ml je kraaaaasne na zaciatok...👍Oni teraz aj tak vela nespapaju este...a uz sa to rozbehne pomalicky😉
Dievčatá ak budete mat laktacnu krízu. To znamena ze sa van cely den nevytvorí ani kvapkq mlieka a to sa moze stat aj o ttzden aj o mesiac aj o 3 mesiace... neprestavajte babatko vydrzi jeden den nepapat ... treba pot vela vody s skusajte vsetko možné aj nemožné vaše mliečko je pr3 nich ovela lepsie ako to hnusné z obchodu na ktore su deti alergicke a upchava ich z toho alebo preháňa....drzim vam.palce aby ste boli silne pri kojeni budeme to potrebovat6kazda jedna z nas 😉😉😉😉
Caute baby. Ja tu nepíšem, ale pravidelne sledujem a tíško závidím tým, čo už máte po 😊 ja mám termín teraz pondelok, brucho, kríže a všetko ma bolí už týždeň a zatiaľ nič. Ale už prehováram bábätko, že dnes je krásny dátum, dnes by to šlo😉 tak uvidíme. Pa. Tešte sa z detičiek a my ešte čakateľky ešte nejako vydržme. Pekný deň všetkým.
@kattky ja to budem musiet tiez takto riesit..odsat ....aspon viem kolko odsajem...a potom dokrmit z flase,lebo bradavky mam total popraskane a bolave. Celu noc sa prisala pustila prisala.pustila...hrozna noc bola.
Bola uz vizita ale nic som sa mudre nedozvedela...ani mojom ano o stave malej.. ☹ a my taaaak chcem ist zajtra uz domov
@matulka1981
@olylili ste velmi silné ženy vela žien to vzda ...klobuk dolu 👌👌👌
@blondie257 tak vies na zltacku to mliecko je velmi dobre. A aspon viem, ze nieco spapal. Urcite ho este dokrmili potom. No je este vzdy pod tou lampou tak nechcem aby dlho bol mimo aby cim skor bol oki.
Skoda ze som v nemocke ...isla by som nakupovat hned 🙂
Baby,ja mam take hematomy po sekcii,uz bola vizita velka...ta neviem ci mi domov pojdeme
Mala bude dokrmovana nutrilonom kym nebudem mat mlieko a ja s tymi hematomamy nad jazvou a pod jazvou....strie mam uplne zmodrete a dole modrina tiez.....uz viem preco ma tak bolelo stiplavo akoked vam zilka praskne ...fasa 😢
@blondie257 modrina sa vstrebe 😉 a mliecko nabehne, neboj 👍

@kattky predpokladam, ze si ten "nadstandard" aj platis. Ten chlap tam nema co robit cely den, ani pol dna,ked ste tam dve. Neviem, preco si to sestricky neustriehnu. Myslim, ze by si to mala povedat svojej spolubyvajucej ked bude konecne sama, ze nemas ziadne sukromie. Dievcata pisu, ze mas im fandit, ze sa pekne stara o nu stara a ze mas spolocnost, ale kto pozera na Teba? Ved si potrebujes pospat, odsat prsniky a on sa ma na Teba pozerat? No hnala by som ho kade lahsie.. Ak Ti je trapne povedat to priamo tej matke, tak sa obrat na personal. Ak si platis nadstandard, tak ja by ho ho veru nezaplatila pri tychto podmienkach.
Inak zltacka moze trvat rozne dlho. Nerozumiem pojmu stredna zltacka..asi je to bez fototerapie, ale ono to moze stupat i klesat.. verim,.ze budete cim skor doma.
Inak ak si v strese, tak ani laktacia sa poriadne nerozbehne...