icon

Termín júl 2017

melanka13
31. okt 2016

Ahojte.Tento mesiac som ešte založený nenašla 😉.Uvidíme či to bude aj keď testy sa už tvária"duchovo"😃.Ak to nevide mne dúfam ,že téma poslúži ostatným a verím že nás bude veľa,Tak ktoré uz tušíte? Čakáte?

petrikazuzka
28. júl 2017

@sanylind kojenie kazde 2hod. a UM kazde 3-4h.

silvikaaa1
28. júl 2017

Ahoj dievcata, tim co sa narodili babatka teraz mate pre nich dost oblecka? Moj strasne rychlo rastie a uz mi vyrastol z NEXT-tovej First size overalikov. Budem predavat ak by ste niektora chceli. Su super asi 2-3krat oprate vobec ziadne zmolky a na koncoch maju take manzety ze sa pretiahnu cez rucku ako rukavicky, coz sme vyuzivali lebo sa skrabkal. Ked tak pofotim, je to unisex farebna kombinacia.

Chela som sa opytat kolko vam babatka priberaju? Lebo my sme boli dnes na poradni a za 12 dni nas pribral cisto z materskeho mlieka 680gramov. Kojime na poziadanie.

jarunka102
28. júl 2017

Ďakujem dievčata 🙂

kattky
28. júl 2017

@silvikaaa1 nas za 8 dni pribral 450g.

blondie257
28. júl 2017

My sme dnes boli na poradni,mame 3 a pol tyzdna a vazime 3720g.
Teda za 8dni sme pribrali 310g
Cisto kojime....kazde 2hod...
Ale vela papa..potom vygrcka ...tak musim hladosku krotit..

erikababula
28. júl 2017

@kattky mna sprdla dr.ze preco davam 5tyzdnovej 120ml ze ona ma papat len 90ml ze potom samozrejme ze ma bolesti.no a zmiernilo sa to bolenie troska veru

kattky
29. júl 2017

@erikababula nam tiez kazala znizit davku lebo kazde 2 hodiny papal. No povedala nam ze moze aj 120 vypit ale nie kazde 2 hodiny, tak sa snazime ho zabavit a predlzit mu dobu medzi papanim

kchan
29. júl 2017

Ahojte baby, prosim pomozte, poradte, ja uz som v koncoch 😣 v pondelok som mala sekciu, rodila som spinalom, to ze ma brucho boli ovisa jak uterak na susici asi ani neriesim, inak lezat ako na chrbte sa mi neda, na boku ked som tak mam pocit ze mi z brucha vypadne vsetko a je to hroz a bolest. Co ale uz nevydrzim je nenormalna bolest chrbta. Od stredy ju pocitujem. Boli ma fakt cely. Kostrc, po bokoch no hruza. Mam pocot ze ma boli aj miesto vpichu spinalu, na dotyk to mam tiez velmi citlive a dalsie miesto je medzi lopatkami a to mam pocit ze kazdu chvilu umreeeem 😭 je to neskutocna palcivo pulzujuca bolest z ktorej sa mi aj tazko dycha. Neviem kvoli tomu spavat, neviem aku polohu si mam najst aby som tomu ulavila 😣 od stredy som spala asi 10hod dokopy a to len kvoli tejto Bolesti. Malinky mi krasne spinka a ja aj keby som si velmi rada oddychla zaroven s nim, neda sa mi kvoli tej bolesto 😢 prosim vas, neviete z coho moze pramenit ta bolest? Z pichnutia spinalu? Poloha pri dojceni? Alebo ze sa mi taha brucho taha dole ? Za kazdy radu dakujem, v nemocnici vcera ked nas prepustali na vizite povedali ze to zo spinalu nieje, doma mam uzivat liek od bolesti a ak to neprejde do dvoch tyzdnov tak k neurologovi na vysetrenie... ale ja do dvoch tyzdnov na tu bolest urcite umrem 😢😢😢 prosim poradte 🙏🙏🙏🙏 dakujem ❤

blondie257
29. júl 2017

Ja som po sekcii tiez,no po celkovej anesteze.A problemy ako ovisnute brucho,taka fajna falda,nad jazvou mam aj ja.toto neries casom sa to upravi.Ano taha to dole,takze chrbat boli aj od toho.
Bolesti chrbta som mala a.stale mam aj ja.krize,medi lopatkami

olylili
29. júl 2017

@kchan to presne som mala aj ja tiež som si myslela že zo spialu za týždeň mi to prešlo bolo to hrozné až vzadu v hlave mi pulzovalo

blondie257
29. júl 2017

@kchan....pokracovanie.....

Medzi lopatkami,a brutalna paliva pulzujuca bolest v oblasti pod pravou lopatkou...ani sediet,ani lezat...a spať to neda tiež.
Je to z polohy kojenia,clovek sa vseliako vykruca v oblasti chrbta len aby sa mimino dobre prisalo a jemu bolo pohodlne.
Nakoniec na rady druhyh som.vyskusala dojcenie po leziacky,cjce to kus cvik ak mas vacaie prsia ale dali sme to...a bolesti trocha ustupili,kedze vzdy ako to je mozne dojcim polezicky.Cez den sa snazim si najst polohu taku aby som co najmenej zatazovala chrbat,podlozim malú vankusami aby sla ona ku mne vyssie a ja som sa nezohynala k nej.
Svagrina si kupila kreslo vysokymi a sirokymi opierkami na ruky kam polozi malu a dojci.
Musis skusat polohy na dojcenie,skus na nete.
Na chrbat mi tu radili aj mast,natriet lokalne,aby polavilo bolesti.

Bolest chrbta prameni este podla mna aj z tehotenstva,vtedy boli zatazene ine svaly chrbta,a teraz zase ine....clovek natahuje sa,zohyna pri prebalovani,dvihani miminka,dojceni...
Samozrejme prsia su tazsie....
Ja som.zistila ze aj zla podprda mi sposobuje bolesti chrbta,lebo nedrzi dobre.

Skus este masaz chrbta v sede...manzel alebo kto moze napr.mamina....nech ti pomasiruju chrbat v sede...sadni rozkrocmo na stolicku....uvolnit ramena...a nech ti pomozu aj masazou

kchan
29. júl 2017

@olylili jaj moja, toto ma povzbudilo 🙏 takze mi to samo prejde? Dufam ze ano, lebo je tazko takto existovat pri malom....
@blondie257 dakujem moja za radu 😙 skusim pozriet tie polohy pri dojceni, prsia nemam nejako specialne velke, len problem je ten, ze ja nevydrzim lezat na boku zas skrz toho, ze mi to velmi taha brucho a vsetko sa mi zleje na jednu kopu a tazko sa mi to potom rozhybava...myslis, ze stahovaci pas by mi trocha ulavil aj od chrbta aj od toho tahania bruska.?

kchan
29. júl 2017

@olylili aj si si nejako ulavovala od bolesti?

olylili
29. júl 2017

@kchan vôbec nič sa nedalo nič nepomáhalo krútila som sa ako had bolo to neznesiteľné no bum zo dňa na deň nič som čítala že v tehu sa ti všetko roztiahne a potom sa to všetko stahuje a to spôsobuje bolesť mne to začalo už keď ma na operačke zošivali som sa nemohla ani nadýchnuť neboj prejde to

sanylind
29. júl 2017

@petrikazuzka ďakujem skúšam reťaze avatar len prsník trochu sa síce trápime nez sa podarí ale dúfam že keď bude hladný začne konečne plakať a pýtať.Uvidime čo nám povedia na poradni 2.8.Mam pocit že je chudáčik aj domyleny zo mňa raz prso potom fľaša potom fľaša s cievkou a prso tak skúsim len prso dúfam že nepochybne ešte viac láska moja krasna

petrikazuzka
29. júl 2017

@kchan mna ako prve napadlo, ze zo spinalu...ale zase chrbat moze boliet aj z lezania na chrbte...aspon mna bolel, no bolo to znesitelne mierne...ked sa aj teraz otocim na bok a to mam 2tyzdne po sekcii tiez ma cele brucho boli...skus od bolesti nieco a uvidis...mozno este rozchodit to pomaly...

blondie257
29. júl 2017

@kchan brucho sa da doporiadku...chce to cas.....mnekazallekar svietot si na to 2x denne bioptronovou lampou,rychlejsie sa brucho stahuje vovnutri a takisto aj jazva hoji rychlejsie.
A brucho mas makke?? Bez modrin?
Lebo mna tak boleli hematomy ktore som po sekcii mala.brucho bolo ako kamen a tie hematomy mi tahali brucho dole a nemohla som sa ani zohnut. Furt skrcena a chrbat z toho bolel sakramentsky.

podobova15
29. júl 2017

@kchan ahoj, ja som 17 dni po sekcií, a tiež ma nenormálne boli chrbát. Ale ja chodím zhrbena, lebo ma este ťahá brucho, a ked nosim stale malého je to este horšie. Mne pomôže sprcha a rovno sedieť. Mne sa vtedy najlepšie uľaví. Musím sa vystierat lebo chodím ako starena a bojím sa že mi to ostane. Držím palce

olylili
29. júl 2017

A bruška ešte máte? Mne sa za dva týždne dosť stiahlo na to aké som ho mala už má ani nič nebolí spím už aj na bruchu

jance333
29. júl 2017

@olylili pekne, pekne, kočica 😉
ja som išla z pôrodnice so svojou váhou ako pred tehotenstvom, potom doma išlo do 2 dní dole ďalšie kilo a potom som sa už nevážila 😀 ale bruško spľaslo už takmer úplne, akurát spať na ňom nemôžem, lebo ma bolia prsia, furt plné 😂

olylili
29. júl 2017

@jance333 ja som mala pred vcerom totálne naliate teraz sa mi troška uvoľnili len zimnica má v noci chytá neviem či hormóny

jance333
29. júl 2017

@olylili asi to budú hormóny, tiež som sa pár krát v noci obliekala do ďalších vrstiev a zbierala po byte deky 😂

olylili
29. júl 2017

@jance333 mňa to aj vo sprche niekedy chytí strašne nepríjemné 😊

diannna
29. júl 2017

Baby kolko po sekcií sa vam rozbehlo mlieko? Take ze fskt stačí bábätku? Ja som 8 den a musim este stale davat aj prikrm.

olylili
29. júl 2017

@diannna mne ešte v nemocnici na tretí deň ako pri každom

jance333
29. júl 2017

@diannna mne tiež tak na tretí deň. malú som mala od druhého dňa celý čas pri sebe a prikladala na požiadanie (veľmi často).
mali ste v nemocnici laktačné poradkyne, čo by ti skontrolovali prisatie a vôbec spôsob kojenia, techniku?
nám v nemocnici dávali polievky na obed aj večer, dosť to pomáhalo, piť veľa vody (nie dojčenecké Lucky a pod., ale čistú vodu z vodovodu príp. minerálky neperlivé ako Magnézia a pod.) a tiež melta (biela káva) je super na mlieko. niekomu pomáha aj hroznová limonáda typu Vinea. a hlavne veľa veľa prikladať bábätko. ideálne by bolo, keby si sa mohla poradiť s nejakou laktačnou, skús sa popýtať u vás v okolí, určite tam nejakú máte

blondie257
29. júl 2017

@olylili zimnice..triasky mam aj ja...aj posledny trimester som mavala zimnice.
Hormony a vycerpanost...
Mne od porodu vkuse herpesy na perach sa vyhodia...v noci triaska,a rano herpes na pere ...
Takze ono aj ta vycerpanost urobi svoje...a hormony jasnacka

blondie257
29. júl 2017

@olylili kocka.....a ty akoze bola tehotna????????

kchan
29. júl 2017

@blondie257 brucho mam makke hlavne v strede ked si lahnem take majdlave je, podla mna sa mi rozostupili priame brusne svaly... 😢 ale nefunguju mi este poriadne vetry, tak ho zvyknem mat jak nafuknute a tvrde... a maternicu si citim pod pupkom uplne pri kozi co mi ovisa cez brucho...modriny na bruchu nemam. Chodim vzdy ked maly spinka do sprchy a pustam si na brucho teolu vodu ale rozdiel nebadam.

kchan
29. júl 2017

@podobova15 ahoj, ja sa tiez snazim byt vystreta, aj pri kojeni, niekdy pomoze, niekedy nie. Uz chcem mat toto obdobie za sebou, lebo vobec sa necitim ako clovek a uz vobec ako zena. Nemozem sa na seba pozriet v zrkadle, lebo mi je zo seba samej zle..😢 placem vzdy ked si spomeniem na moj hrozostrasny porod, placem ked ma boli chrbat. Neviem ci to je len hormonmi ale uz nech to zo mna odide lebo sa citim ako blazon. Hlavne ked som sama, ked je niekto pri mne a mam sa s kym rozpravat je to lepsie