icon

Termín júl 2017

melanka13
31. okt 2016

Ahojte.Tento mesiac som ešte založený nenašla 😉.Uvidíme či to bude aj keď testy sa už tvária"duchovo"😃.Ak to nevide mne dúfam ,že téma poslúži ostatným a verím že nás bude veľa,Tak ktoré uz tušíte? Čakáte?

slimstar
4. sep 2017

@katuscakzms a to ked sa dáva tak do luku, je zle ? mne to robil, ked sa jedoval a nechcel prsník a ešte ked ho dávam do postielky, tak sa tak naťahuje a zaklána dole hlavičku. Je to vždy len na pár sekúnd, už sa nejeduje na prsniku, tak to nerobi. občas na posteli pozerá tak hore, ako keby chcel zakloniť

freya1111
4. sep 2017

Ahojte! Podla Vás máme nejaky problem ak 11 tyzdnov mame ale takto pekne vysoko nedvyha este hlavicku ako ukazovala tu
@ivonkaivikk .
Dvyha par krat ale nie az takto vysoko a neudrzi si to dlho.
Juj prosim ukludnite ma ze nemusi este v 11 tyzdnoch???

juliane126
4. sep 2017

@freya1111 asi ho davas malo na brucho. Dceru som nedavala absolutne vobec, lebo sli u nej potoky mlieka a ani som nevedela, ze sa to ma a v tretom mesiaci nezdvihla hlavu vobec.

juliane126
4. sep 2017

@freya1111 potom sme sa riadne natrapili,aby sme to dobehli. Ma asi len slabsie svalstvo. Nos ho na tigrika, otacaj casto i ked na chvilu a za chvilu vsetko dobehne

sanylind
5. sep 2017

@slimstar presne toto robí aj môj krpec aj keď ho dám a z postieľky po spánku na prebaľovaci a presné keď leží niekedy akoby pozeral hore a hlávku zaklonenu a preferuje jednu stranu.Aj mu točíme hlavičku ale toľko sa hýbe až sa trebars z boku dá na chrbatik a otočí si ju zas podľa seba

sanylind
5. sep 2017

Ahojte aj vám drobci už skúšajú dzavotat?(14.budeme mať 2 mesiace)A ešte taká vec ktoré krmite z fľašky ako často ich vyvarate prípadne sterilizujete,a oplachujete horúcou vodou alebo predtým aj saponatom umývate?A je tu niekto kto dáva materské mlieko fľaškou?

blondie257
5. sep 2017

Dobre ranko julovcatam a ich trpezlivym maminam...

Vcera sme oslavili 2 mesiace a zaroven absolvovali poradnu.
Tak mame 59cm a 5150g.
Za mesiac sme dali necele kilecko.
Takze super. rastieme stale na bio mamkinom mliecku....

No a sme ju potrapili prepichovanim usiek...ja som ju drzala ( silu uz ma poriadnu) a sestricka u lekara prepichovala...takze uz sa paradime sperkami aj my 🙂
No uprimne,vratit cas tak necham prepichnut v nemocnici...pripadne skor este ked urcite do 2tyzdnov od narodenia,aby to nebolo take stresujuce pre nu,kedze uz vnima dost okolity svet,stres i bolest.

zuzacka16
5. sep 2017

@sanylind ahojcek 😊 my budeme mat 18teho 2.mesiace a uz si tiez trosku blabota a co sa tyka flasiek tak ked sa naje vzdy oplachnem pod horucou vodou z vodovodu bez saponatu a potom este prevarim vodu v kanvici a tym oplachnem..a davam aj materske cez flasu aj umele

sanylind
5. sep 2017

@zuzacka16 ďakujem pekne tak budem.este oplachovat teda vriacou,lebo sa mi zdá že malinký má dosť biely jazyk dúfam že nebude mat žabu a má to len z mlieka musím.ukazat na poradni.A ako často si odsavas mliečko?

kchan
5. sep 2017

@sanylind ahoj, moj maly mal vcera 6 tyzdnov dzavota ostosest 🤗😅 a co sa tyka flasiek, pouzivam 3 flase na krmenie, po kazdom krmeni flasu umyjem saponatom na to urcenym a takto ked sa mi nazbieraju vsetky tri, dam ich do sterilizatora do mikrovlnky. Robim to poctivo lebo maly asi ked mal 2tyzdne dostal taku zabu (soor) ze az. Cele ustocka zvnutra aj jazyk aj vnutorne licka mal biele flakate.. predtym som tiez ako pise
@zuzacka16 umyla flase a zaliala prevarenou vodou ale nepomohlo

zuzacka16
5. sep 2017

@sanylind tak u mna to je uz bezne tak oplachovat a jazyk mame tiez niekedy biely z mliecka je to bezne..snazim sa kazde 3 hodiny cez den..v noci neodsavam

katuscakzms
5. sep 2017

@slimstar ma to veľa deti a väčšinou sa to samé upravy, pokiaľ to nieje silne. ..u nás je ten hypertonus silnejší, preto s nim aj cvičím. ..u dcérky to nebolo také silne a vymyzlo to samé

sanylind
5. sep 2017

@kchan no tedayak malinký šikovný gratulujem nás len začína uvidím čo mi povie dr. a budem musieť teda sterilizator kúpiť lebo to vyvaranie a vodný kameň otrasné.
@zuzacka16 ahoj a keď v noci neodsavas neznížili sa ti množstvo mlieka,a ak sa smiem spýtať koľko na jeden krát cca odsajes alebo za deň?A koľko malinke vypije za 24h.?

kchan
5. sep 2017

@sanylind je super ten sterilizator, popravde sa priznam ze som nadavala na tieto vymozenosti ale vyvarat v hrnci zaberie viac casu, takze si neviem vynachvalit tuto vecicku 👍👌 ja som kupila tu cez bazar, ako novy a za super cenu 😉

freya1111
5. sep 2017

@juliane126
Ďakujem za radu. Budem ju otacat na brusko castejsie.

freya1111
5. sep 2017

@juliane126
Takto robi vacsinou na brusku. Dvyha si nohy aj rucky do zadu. Hlavu nadvyhne trosku..

freya1111
5. sep 2017
zuzacka16
5. sep 2017

@sanylind v noci sa mi nechce odsavat lebo cez den mala skoro nic nespava cize som unavena a za cely den odsajem max 190ml a to je velmi malo pre nu to ma tak na 2 krmenia preto som uz davno zacala aj umele davat..a pije ako kedy niekedy jej staci 100ml inokedy ma aj 120ml malo no zatial nedavam viac ako 120..ale davam aj caj medzi krmenim

katuscakzms
5. sep 2017

@freya1111 treba jej dať ručičky pod hrudník dopredu a pritlačiť ritku k zemi. ..poprípade jej prechádzať jemným tlakom po chrbatiku od hlavičky k ritke...ja som mala také odporúčania od neuroligicky pri dcérke keď slabo dvíhala hlavičku, hlavne tie rucky musia byt pod hrudnikom tak aby nadvihli ramienka ale súmerne uložené s ramenami aby nepredcnievali

freya1111
5. sep 2017

@katuscakzms
Dakujem krasne za radu.
Ja neviem chodi k nam hebbame lebo zijeme v nemecku. Porodna asistentka moja, a nikdy mi take neradila... achh ked to viem skor...
Rucky jej zyknem dat ale furt si ich da dozadu... ale budeme toto robit castejsie a ako ste radili. Esteraz dakujem

freya1111
5. sep 2017

@katuscakzms
Juj nehnevajte sa poslednu vetu mi mozte vysvetlit. Nerozumiem tomu az tak lebo ja nie som slovenka, tak som to az tak nepochopila. 😅

slimstar
5. sep 2017

@katuscakzms ja som v inej skupine a tam mamička, ktorá chodí s drobcom na cvičenia, tak hovorila, že jej kázali, aby dávala rúčky tak ako na tej fotke, k telu a dieťa by si ich malo samé vytiahnuť.

katuscakzms
5. sep 2017

@freya1111 dať ručičky pod hrudník aby keď sa pozriete na chrbátik z hora tak nevytrcali

katuscakzms
5. sep 2017

@slimstar mne tie cviky kazala robiť neurologicka a pomohlo. ..že treba dieťatko trochu stimulovať k spravnemu vyvoju,pokiaľ to nerobí správne. ...takže ja som mala zase takéto odporucania ....

freya1111
5. sep 2017

@katuscakzms
Dakujem. Skusim to takto lebo moja dava furt dozadu rucicky. Dopredu ani za boha. Takze jej furt dam dopredu ona dozadu a dokola toto ale budem to robit castejsie. Len doteraz nerada bola na brusku a po par minutach plac ..

freya1111
5. sep 2017

@katuscakzms
Aha tak som to robila zle ze som dala ruky dopredu ale vedla telicka tak dam pod ako ste pisali dufam ze to bude ok po case.

sanylind
5. sep 2017

@zuzacka16 a vydrží 2 či tri bodky lebo náš niekedy ani nie dve 😔😕

zuzacka16
5. sep 2017

@sanylind co myslis v noci ci si aspon 2-3 hodky pospi?

sanylind
5. sep 2017

@zuzacka16 po napapani koľko vydrží nebyť hladný?Snažím sa dávať 100/120 ale už my vypil aj 170😨 čo je teda veľa a strašne priberá sa mi zdá len horšie je že pýta aj skôr ako za dve hodiny. za 24 h vypije cca 800ml neviem podľa mňa veľa

zuzacka16
5. sep 2017

@sanylind no ja jej skor ako po 3.hodinach nedavam jednoducho ju musim nejak zabavit ak je hore alebo jej caj dam podla toho viem ci je hladna ci nie..moja by tiez vypila aj 170 ale jednoducho jej nedam najviac jej davam 120..a v noci ti ako spava hm?mne fajn aj 7-8 hodin vie prespat