Termín júl 2017
Ahojte.Tento mesiac som ešte založený nenašla 😉.Uvidíme či to bude aj keď testy sa už tvária"duchovo"😃.Ak to nevide mne dúfam ,že téma poslúži ostatným a verím že nás bude veľa,Tak ktoré uz tušíte? Čakáte?
Ahoj julovky môj drobec už v pôrodnici nevedel piť z prsníku a vydával zvuky akokeby hltal na prázdno a lapal po vzduchu.Bolo mi povedané že deti divne zvuky vydávajú.Lenze to pokračuje už aj davenim,máme problémy aj s odgrgnutim.Najprv bolo obdobie že si vôbec nevedel a ani negrgol(a dostáva z fľaše moje MM čo by podľa mňa mal po fľaši grgnut) a teraz po novom odgrgne a zaspinkal ale zobudí sa z plačom niekedy tým.takym hykanim a keď ho dám na ruky grgne ešte aj 2-3 krát.Parkrat sa mi takto aj dusil.Mam podozrenie na reflux máme ho aj v postieľke aj kočíku vyvyseneho.Dr.som hovorila a dala nám ak teda chceme lístok na krčné len ja ho nechcem trápiť hadicami chúďa moje a na druhej sa bojím že niečo zanedbané.Nemate nejakú skúsenosť dúfam teda že nie ale ak áno poraďte či z počutia alebo vlastnej skúsenosti.Dakujem
@nenuska25 máme aj monitor dychu ale neraz som ho už aj s kočíka rýchlo vyberala lebo lapal akokeby po vzduchu. a riešenie je že vyrastie?Lebo už som počula aj že mu to môže vyzerať vnútri ťa kyselina keď sa mu vracia a zvyknú vtedy dávať nejaké špeciálne mlieko?Vyskúšané teraz ho dlhšie nosiť po papani.Dufam že to skoro prejde.Je to hrozné ťa bezmocnosť keď ho vidím a neviem.mu pomôcť.Mam pocit že aj to grgnutie a prdnutie ho veľakrát boli😔
@sanylind jasne, my pouzivame nutrilon AR. (antireflux) a je ok. Skus sa proadit s peditrickou, vedia to napisat aj na recept a potom to je o dost lacnejsie.
To lapanie po dychu je presne priznak refluxu, im sa to vrati hore a potom nevedia co s tym, reflexne zadrzia dych. Ak by bol velmi nekludny, odporucam Sucralan sirup, je vsak dostat len v Rakusku na predpis. Ja ho davam 0,5 ml kazde druhe krmenie zo striekacky 10 minut pred jedlom a je kludnejsi....nestipe ho zaha z toho refluxu....takze odporucam vrelo..Samozrejme vyvysena poloha, aj v kociku!!!!
@sanylind a este jedna rada...ak ma aj problem s prdkanim, kolikami a podobne, treba mu kupit nieco kvalitnejsie ako Espumisan alebo Sab simplex. Deti s refluxom su lahko drazdive, takze ich rozculi aj mala kolika. Nam zabral Coliprev. Je dost drahy, nakolko davame 5 kvapiek kazde 3 hodiny na lyzicku s mlieckom, ale naozaj sa zda, ze funguje. Maly mal 2 mesiace a uz dlhsi cas odkedy ho uziva sa mi zda, ze nema tak casto koliky. Samozrejme, ze obcas sa objavi, ale to je normalne. Dolezite je, ze sa nebudi zo spanku od bolesti. Plus treba s tymi detickami cvicit, ktore maju tieto problemy. To mi bolo povedane, aby sa im to tam poriadne vsetko ponatahovalo, ulavilo 🙂
@sanylind asi si mala na mysli, ze si dostala listok na gastro, nie na krcne..Ziadnej "hadice" sa bat nemusis, reflux sa.diagnostikuje ultrazvukom. Moj maly ma to iste, problemy s odgrgnutim, sem tam vygrcne aj viacej mliecka, ale pekne si prospievame. Vyskusali sme Gastrotuss, ale maly ho nechce.
@slniecko323 no my sme to dostali kvôli tomu že malý tak lapa po vzduchu a dr.nam kázala krcne, to že by to mohlo mať súvislosť s refluxom si len ja myslím a vy tu ste mi to potvrdili🤔
@sanylind
@nenuska25
baby aj my sa trapime bolestami pri grgani, prdkani....krici, reve.... akoby ju rezali.
stále sa jej obsah zaludka vrati do pusinky a neskutocne pri tom place a nápína ju z toho
stále by bola len na rukach lebo ked leží vždy sa jej to vráti...a nastava kolotoc s placom.
ale pribera pekne... no ten reflux je horor
@nenuska25 nas tiez grcka teraz viac, lebo uz tolko nepije a mam viac mlieka, ktore mu strieka az do zaludka. Uz nemusi tolko tahat ako predtym. Tento tyzden mi pribral max 100gramov. Uz vydrzi i 2 hodiny bez kojenia😁. To predne mlieko mu vytecie von, kedze je to ako voda. A pomaha nam pretocit na brucho,ako si pisala kedysi, odgrgne a rychlo spaet. V noci sa mi tak ale zobudi, takze ho nechavam.
Vcera nam dali 3 vakciny a az 2 vpichy. Maly to zvladol bravurne a iba minutku plackal. Mame 63 cm a cez 7k. Nosi sa ale nerad.
Nepadaju vam teraz viac vlasy? Pri dcere sli chumace az ked som prestala kojit, tak sa bojim co ma caka.
Maminky uz som tiez niekde pisala, ze my mame tiez podla vsetkeho reflux, i ked viacmenej to Dr. nepotvrdila, ale nastavila nam antireflux.rezim. Mlieko Humana AR nam ako tak zabrala, ale zapeka ho, pouzivame rurku, z coho mam vsak zmiesane pocity, ze ako casto sa to moze a pod. Vidim vsak, ze stale sa mu vracia, lebo si tak prehltne tazko a potom sa tak zle tvari, ze ma nedobre v pusine...Nastastie uz neplace tak ako na zaciatku, cize mam pocit, ze je bojovnik velky...
Chcem sa spytat, ako mate miesto na hranie pre babatka, objednala som teraz hraciu deku, no mam pocit, ze na gauc to nedam (navyse ma taky divny sklon sedacia cast, nie je rovny, nam vyhovuje, ale na lezanie drobcovi nie)...na zem zase mame plavajucu vsade...tak hladam inspi ako to vymysliet...Vopred vdaka
@petrikazuzka ja davam penove puzzle na zem a na to hraciu deku
@petrikazuzka my to máme takto,je to postieľka a ohrádka v jednom
@jance333 My sme to mali, odznelo to. Kvapkali sme ocuflash a Fucithalmic. Teraz má občas jednu karpinku. On to mal celé zalepené očko a potom mu aj slzilo. K očnej som nemohla ísť, lebo všetky mali dovolenky a ked som prišla, tak tam bolo tolko ludí, že sa to nedalo. Nakoniec sa to same upravilo. Preplachovat kanalik by som nedala. 🙂
@slimstar nám ocuflash nepomohol a ani dalsie kvapky co dala detska. snad na ocnom daju nieco silnejsie. ona to nema take zle, nema ocko ani cervene, len jej viac slzi a ma take zelenkave kapriky stale v nom. jak keby nestacilo, ze coskoro nas caka ockovanie..bojim sa toho jak cert kriza
@jance333 no my sme to mali od porodnice a dali nam ocuflash ale ten nula bodov..potom som jej zacala robit kamilkovy/harmancekovy caj zo sypanych kamiliek a tym vytierala furt ocko aj niekolkokrat za den a ked sme sli na poradnu som to DR spomenula ale uz vtedy mala 2.dni ocko ok a dala nam pamycon este a odvtedy pokoj nastastie a to sme mali tiez zeleny hnis..skus tie kamilky
@jance333 ja som to mala u dcérky, museli sme ísť na očné kde nám dali kvapky a dr kázala umývať ocko prevarenou vodou, že žiadny harmancek,ktorý detská povedala že nim môžme potierať oko,no na očkom povedala že v žiadnom prípade sa nemá harmancekom . ...hrozilo nám preplachovanie očného kanáliky ale kvapky zabrali. .no nepamätám si aké to boli..

@katuscakzms asi ma to iste, ja som myslela, ze ma nejaky zapal a dala som mu nato Fucithalmic a zmizlo.