Termín júl 2017
Ahojte.Tento mesiac som ešte založený nenašla 😉.Uvidíme či to bude aj keď testy sa už tvária"duchovo"😃.Ak to nevide mne dúfam ,že téma poslúži ostatným a verím že nás bude veľa,Tak ktoré uz tušíte? Čakáte?
@petrikazuzka https://www.modrykonik.sk/blog/akireaa/album/za... aha som nasla inspiraciu co mozes varit.ale dava sa najprv mrkvicka 3dni potom pridaz napr zemiak 3 dni a tak mozes pridavat alebo striedat zeleninku , potom prejdes na ovocie a zas skusas po 3dni , potom budes moct pridat vajecny zltok 1-2x do tyzdna .to je predpriprava pred maskom. A ja som na veceru davala aj tie mliecne kase .malej to chutilo .a este som pouzivala nemliecnu ryzovu kasu napriklad na zahustenie zeleninovych kasiciek .neskor pridas aj masielko.jogurty az cca od 9m .
@elliie nasemu zubky rastli 3. A 4. Mesiac a teraz mame ticho pred burkou. Zuby nema, ale za to poctivo chyta vsetky virusy zo skolky.
@petrikazuzka jeej dikeees za tip.seper cena.
Brozurka..Hipp ju ma tusim.
Ale vzdy zacinaj so zeleninovym prikrmom.korenovou zeleninou.3dni to iste ked vsetko ok.mozes pridat dalsie...napr.
3dni mrkva...ked ok.
Potom mrkva petrzlen/mrkva pasternak/ mrkva zemiak
@elliie je to normalne.moja svagrina dceru iba dojcila.v 6.mes malo 9kg dievcatko.to std teda mali vidiet aka fajna licata buchticka to bola. 😂
ja skôr riešim opačný problém :D len kojím, malý má 4mes. a 5700g len... všetky deti okolo ( máme ich kopec v rovnakom "veku" ) majú nad 6, niektoré 7 a jedného máme o týždeň staršieho ktorý má 9 :D môj je pri nich taká palička. ale je spokojný, lekár povedal že vyzerá byť v poho, že to nemám riešiť :D ak papá, kaká, ciká a spí, je OK :D
@oravocka ahoj...vravi sa,ze vraj deti na UM priberaju lepsie,no u nasej to akosi neplati...ako troj mesacna vazila len 4950g...ked mala 3,5mesiaca zacala som ju prikrmovat. Zajtra bude mat 4mesiace a vazi 5,5kg a nejake tie drobne k tomu,no a uz spapa aj viac mliecka...takze konecne ideme hore s vahou 🙂
My mame 6140g a ochvilocku 5.mes.
My sme uz len na nutrilone .vaha ide hore.je spokojnejsia avsak vypije len 120ml mlieka.
Ani zdaleka nenaplna mnozstvo kolko ma vypit za den.
Kolko vypiju vase drobatka?
@blondie257 a ako casto pije?
@blondie257 my pijeme 200 teda 180 no 200 z toho vyjde ale vydrzi potom aj 5-6h nejest..dnes napr.jedla o pol 10 rano a potom az o 17tej vecer lebo spala cez 3h v kociku 🤣🤣
@blondie257 my sme tiež na nutrilone A moja vypije tiež max 120ml. A to iba večer. Cez deň cca 80ml, niekedy 60 ml. Má 4,5 mesiaca cca 6,5 kg 🙂
Nas pije kazde 2 hodky niekedy 2,5hod 150 ml. V noci nepije, to spi....ale zacala som vcera aj mrkvu a teda normalne to jedol dneska ako keby uz mesiac sme prikrmovali...a to akoze ano nie je nejaky extra baculko. Rychly metabolizmus po otcovi :D
@blondie257 moj pije cez den 150ml kazde 3 hodky, rano po prebudeni a vecer pred spanim 180ml a prespi mi celu noc od 20ej do 7-7:30 rana 😊
Aaaaaaa od dnes uz mame doma krestana ❤
Inak baby ked tu pisete o prikrmoch ,ze sa ma zacat zeleninou ano tak to vravia...no ja pri mojich oboch dcerkach som zacinala bananom ,jablkom a to potom zemiak ,mrkva atd..nebol problem prejst na zeleninu a nebude to inak ani u maleho a aj napriek tomu ze ho dojcim uz som mu v piatok zacala davat banan...3-ho decembra bude mat 5m...teraz ma 6,6kg ...pekne sa mu upravila stolica vdaka bananu a musim povedat,ze je papkac...u dcerky som tiez zacala davat skor banan hoc bola plne dojcena..lebo mala stale niejake bakterie v stolici a riedku,brala atb a potom 2x biseptol a dr povedala ,ze nech jej zacnem davat a upravilo sa
@katuscakzms aj ja som dala banán, dnes aj jablčko a už papkal aj zeleninku. No a čo, my to robíme inak ako možno ostatný, ale si myslím, že budú papkať dobre. Môj má dnes 5 mesiacov a 8,3 kg. 🙂 a papkáme 150 ml mliečka + dva príkrmy.
@katuscakzms mne tiez lekarka odporucala zacat jablkom aj pri starsej som to tak urobila ale ja som mala problem ju potom naucit na ine , vsade som to jablko musela davat aj do polievky .taze teraz zacnem pekne z mrkvou.
@slimstar musi byt pekny macko 😊 ...ja som uz nemohla cakat s pridavanim jedla..vzdy ked videl ze nieco jem tak hmkal,otvaral pusu a mlskal si ....teraz ked mu davam banan je spokojny a taha mi ruku 😃 ked prestanem tak prosebne hmkaa...ma celkom dobru vahu tak som mohla počkať ,ale aspoň aj kaka uz dobre ...a druhy príkrm si zacala davat večeru? Ja si to uz nepamätám pri dcerke,len viem ze na vecer dostavala kasičky od Ravity rizovu a pohankovu
@slimstar to su s nasim rovnako velky, len ja zatial plne kojim. On mi strasne kuka po jedle a mam pocit, ze uz je dakedy dost hladny. Hlavne ked sa nestiham najest.My zacneme isto mrkvou.
@nenuska25 pije akokedy...
Cez den kazde 3,5-4hod.
A v noci o 19tej zaspi ...vydrzi do pol jednej rana..to vypije max 120ml a potom o cca 3tej a rano o 6tej ale nikdy do nej nedostanem v noci viac ako 120ml...este aj zo 120 necha asi 20ml.
@zuzacka16 za cely cas co pije nutrilon iba 1x vypila 150ml a to po 5hod spanku od obeda do vecera.
Inac max 120
@kattky ja si pamatam ze starzia dcera uz pila v jej veku 180ml...a iba raz v noci o 1rano sa napapala a spala dalej do 7rana
Nechapem preco Em nechce pit viac.
Uz aj prikrmujeme..zatial mrkvicka..zemiacik..petrzlen....a ich mix dokopy....zboznuje take dobroty..mi trha lyzicku z ruky ze sama 😂
Kamoskina o 2dni mladsia prikrmy vypluva zatial...
@katuscakzms s prvou dcerou som zacala kasou od nutrilonu na dobru noc tusim bola ryzova lebo mala riedke stolice po HA nutrilone a to ju pekne stoahlo....a ovocim...a veru zeleninu odmietala....takze teraz sladkemu sa budem vyhybat...
Dodnes je starsia zavisla na sladkom
@blondie257 každé dietatko je ine ,mať takúto skúsenosť tak tiež začnem zeleninou 😉 moja dcerka našťastie nieje zavisla na sladkom ,doteraz mala este sladkosti z minuleho mikulasa a to som uz ja musela zjest co mi to nedalo 😃 nepodporujem sladkosti u deti ,nevravim ze nezje..zje ale malo az malinko ..
@katuscakzms druhý príkrm dávam pred večerou. Sladké je aj moje materské mlieko, ja som si ho koštovala, takže na sladkom je už 5 mesiacov. 🙂 Ako dieťa som aj ja mala rada sladké, napr. palacinky a teraz mám rada, skôr všetko slané. Na druhej strane, aj tie čo začali zeleninkou, tak im to deti nechcú jesť, alebo ked povyrastú nechcú jesť vôbec zeleninu. Ja ked som bola malá, tak som nechcela nič jesť okrem tých palaciniek a to mama u mna začínala šťavami a zeleninovými polievkami. 🙂
@minneli27 naša je tiež prútik. o chvíľu má 5 mes. a váži 5200g. ale je zdravá, čulá, spokojná a extrémne pohyblivá a mrštná 😂 neriešim deti z okolia a som rada, že je aká je, lebo ja som už z pôrodnice išla s predtehotenskou váhou a už mám ďalšie 3kg dole, ťažšie dieťa by som nevládala nosiť asi 😀
@blondie257 no tak moja pije presne ako tvoja starsia dcera a iba raz v noci sa budi a potom vstava po 8 hodine dnes napr.az po 9 🤣🤣 kedy uz prespi celu noc 😂😂
@zuzacka16
@blondie257 tak nas vecer 180 vypije cca okolo pol 9 a v noci okolo 2-3h papa zase 180 no a rano cca po 4 hodinach od papania vypije 150ml a ppsledne dni vstavame o pol 10 rano. Prikrmy davame aj my no musim mu miesat s mrkvou, lebo inac nechce. Chutil mu zemiak s mrkvou a aj brokolica. Vcera papal karfiol a este pocas papania vsetko vyzvracial, tak mu ho uz nedam. Dedo mu z ceska priniesol prikrmy nejake ovocne s mrkvou, tak neviem ci mu to mozem dat. Jablckovu vyzivu uz ochutnal cca 3 lyzicky a chutilo mu.

@petrikazuzka aj ja som robila na parnom mixeri beaba. A ked nevies ako zacat tak opytaj od lekarky take knizocky .ale najdes plno aj na nete.