icon

Termín júl 2017

melanka13
31. okt 2016

Ahojte.Tento mesiac som ešte založený nenašla 😉.Uvidíme či to bude aj keď testy sa už tvária"duchovo"😃.Ak to nevide mne dúfam ,že téma poslúži ostatným a verím že nás bude veľa,Tak ktoré uz tušíte? Čakáte?

olylili
30. nov 2017

@jarunka102 veď jasne ako som včera písala sestra potom musela mixovať vyše roka lebo sa jej mala dusila ...presne mne mama vravela že len nech nemixujem 😀

jarunka102
30. nov 2017

@kchan heh dakujem 🙂 mala som trochu obavi,priznam sa,ale citila som to tak,ze jej mam skusit a bolo to bez problemov aj brusko,aj stolica,takze som rada a teraz papa hrasok so zemiakom a tato kombinacia jej chuti este viac 🙂

anaj44
1. dec 2017

@zeytin môžem aj ja porosit anaj.p.44@gmail.com. Dakujem

oknosmas
1. dec 2017

@zeytin aj ja prosim ten postup,ak sa da..dakujeem

smiesko20143
1. dec 2017

Ahojte. Maly ma 4 a pol mesiaca je iba kojeny. Prvykrat mi kakal presne po 7 dnoch a to sa dost natrapil (a posledne 2 noci stale tlaci puci a nic neslo). Prdi riadne 🙂 Ale otazka - ta kaka je spenena...neviem ci je to ok...mate skusenost?

nenuska25
1. dec 2017

@smiesko20143 obmedzit mliecne vyrobky u teba

jance333
1. dec 2017

@zeytin, budem asi už x-tá, ale i ja by som poprosila 🙂 nedá sa to tu nejak nahrať, aby sme ťa toľké neotravovali? 🙄
môj mail: skritek@centrum.sk. ďakujem

kchan
1. dec 2017

@zeytin mozem aj ja pekne poprosit? 🙏 dakujem 😊

kchan
1. dec 2017

Baby prosom vas, tie co mate pomocnika mixera od aventu... ja neviem asi som retardovana, ale ako sa ta vec otvara?? 🙈 neporadite mi prosim niektora? Nerada by som to hned za nova polamala 😂 mozete aj foto pridat ak by ste boli take zlate, fakt vysvetlenie ako pre retarda poprosim 🙈 dakujem, poslem ❤

nenuska25
1. dec 2017

@kchan zatlac palcom silno v proti smere hodinovych ruciciek tam kde je to take preliacene hore biele

nenuska25
1. dec 2017

@kchan tu

petrikazuzka
1. dec 2017

@nenuska25
@kchan
ani ja ani manzel smenajprv nevedeli na to prist a inak zatial sa to mne samej nepodarilo otvorit ide to brutalne tazko...cize supeeeer

kchan
1. dec 2017

@nenuska25 dakujeeeeem uz sa mi to podarilo 🙏😍
@petrikazuzka ale ty koksoooo akoze ide to velmi tazko 😏 normalne ma prst boliiii.... baby a tie noze maju byt vybrate ked naparujem? Kolko vody sa dava do zasobnika? To je lubovolne?

kattky
1. dec 2017

Nas sobik

petrikazuzka
2. dec 2017

Maminky ja ten Avent parny mixer neviem otvorit vobec...som z toho zhrozena

blondie257
2. dec 2017

Baby ja som nakoniec kupila parny hrniec od tefalu....uvarim v tom viac pre babske osadenstvo v dome( MM i tak nie je doma) takze vyuzijeme vsetky ...a mixujem v mixeri

kattky
2. dec 2017

My dneska lrn do sedu. Dam ho opriet a hned sa da do sedu.

romi2
2. dec 2017

@kattky my robíme presne to isté 😂😂

ssiska_1
2. dec 2017

@kattky jeeeej my mame ppresne taku istu farebnu zirafku 😀

kattky
2. dec 2017

@ssiska_1 objednavala som mu ju z wish

kattky
2. dec 2017

@romi2 sa ho bojim nechat sameho tak v tom kresielku

olylili
2. dec 2017

@kattky nas už tiež inak ani nie je 😀

kchan
2. dec 2017

My sme sa dneska konecne zacali pretacat na obe strany z chrbta na brusko a aj naopak 😍 je to velkaaaa zabava 😁 len maminka moze mat oddnes oci aj na zadku 😂

olylili
2. dec 2017

@kchan super sikovniček malý tiež mám svojho radšej na zemi lebo rotuje po posteli 😂

zeytin
2. dec 2017

Keďže viaceré ste ma žiadali o zaslanie "prikrmovacieho manuálu", tak ho sem hodím. Mám to od svojej pediatričky, riadila som sa tým pri všetkých detičkách a som spokojná, aj detičky boli spokojné. Pred siedmimi rokmi sme začínali prikrmovať až od 6. mesiaca, pri mladšej dcérke už potom posunuli začiatok prikrmovania na ukončený 4. mesiac kvôli imunologickému oknu. Môžete mať aj iný názor na prikrmovanie, toto je len spôsob, akým to robím ja a možno niektorých inšpiruje.

Prikrmovať sa začína od 17. týždňa života dieťaťa.
Ako prvý príkrm zavádzame:

ZELENINOVO-MÄSOVÝ PRÍKRM

Zelenino-mäsovým príkrmom nahradíme obed, zo začiatku stačí 1-2 lyžičky, ale ak dieťa chce a chutí mu môže spapať aj 100 ml, postupne sa môže zvýšiť dávka jedla na 200ml. Potom dieťa nadojčíte alebo ak spapá veľkú dávku obedu ponúknete mu vodu (zo začiatku prikrmovania dojčiť, neskôr bude stačiť aj voda alebo čaj).

1, 2, 3 deň - mrkva
4, 5, 6 deň - zemiak
7, 8, 9 deň - mrkva, zemiak + mäso
10, 11, 12 deň - mrkva, zemiak, mäso + lepok /ovsené vločky, krupica, múka, bezvaječné cestoviny a piškóty (bezvaječné)
13, 14, 15 deň - mrkva, zemiak, mäso, lepok + hrášok
16, 17, 18 deň - mrkva, zemiak, mäso, lepok, hrášok + cukina
19,20,21 deň - mrkva, zemiak, mäso, lepok hrášok, cukina + baklažán

Postupne môžeme zaviesť ďalšie zložky zeleniny s odstupom 3 dni + ryža, kukurica

Mäso – hydina (kura, sliepka, hus, kačka, morka), králik, teľacie, jahňacie.
Nepoužívať – paradajky, zeler ani stonkový.

2x do týždňa sa podáva 1 kávova lyžička olivového oleja za studena lisovaný / striedať môžete s slnečnicovým, repkovým, sezamovým/.

2x do týždňa sa podáva natvrdo uvarené žĺtko (uvaríme vajíčko cca 20 min. a vylúpneme len žĺtko a podávame len polovicu), olivový olej dávame iný deň ako žĺtko.

OVOCNÝ PRÍKRM

S ovocným príkrmom začneme mesiac po zeleninovo-mäsovom príkrme, aby si dieťa zvyklo najskôr na chuť zeleniny a mäsa.

Ovocné kaše neprisládzame, dieťa má poznať pravú chuť ovocia. Ovocným príkrmom nahradíme desiatu, ak dieťaťu chutí ovocný príkrm môžeme nahradiť aj olovrat.

1, 2, 3 deň – jablko
4, 5, 6 deň – jablko + banán
7, 8, 9 deň – jablko, banán + slivka
Postupne zavedieme ďaľsie ovocie, okrem citrusových plodov.

JOGURTY – nesladený biely jogurt (najlepšie s probiotickou kultúrou) môžeme ho ochutiť čerstvým ovocím.

STRAVA OD 1. ROKA

Postupne prechádzame na upravenú stravu dospelých (vaječné cestoviny, prívarky z kravským mliekom, citrusy). Nesolíme, nekoreníme. Uprednostňujeme varenú a dusenú stravu, nie pečené a vysmážané (ani vysmážaný rezeň zbavený trojobalu).
Nepodávame údeniny, bravčové mäso, obmedzujeme cukrovinky. Dieťaťu sa nedoporučuje ani po dovŕšení 1. roka života – soliť, koreniť, údeniny, tavené syry, syry s plesňou, morské príšery, kakao, čokoláda, orechy a oriešky.

jarunka102
2. dec 2017

@kattky jaky rozkosny 😍
My sme dnes boli na baby vianocnej party :-*

kattky
2. dec 2017

@jarunka102 my u sestry sme sa vcera fotili 🙂

kattky
2. dec 2017

@kchan nas sa este nepretaca

romi2
2. dec 2017

@kattky no to aj ja,tak ho radšej dávam na zem na podložku a kresielko len za mojej asistencie 😀,ale aj tak každú chvíľu musíme meniť prostredie,lebo všetko ho baví iba chvíľu.Ako ste na tom zdravotne? už je to lepšie??

juliane126
2. dec 2017

@kattky ako dlho ti takto sedi? Lebo by nemal vobec. Len Ak si takto dokaze sadnut sam z rovnej podlozky. Na kresielku by si mala mat remene aby sa nedvihal. Deti co priskoro sedia nechcu casto