icon

Termín máme júl 2011

nawal
22. okt 2010

Ahojte, pred dvoma dnami som nasla //. Termin vychadza na zaciatok jula. 😵

sliver
7. jan 2011

@t1nulka - aj u mna to už prestáva, aj ked som v nemocke bola dva týždne ale to je len spomienka 😉 a myslím nato ako to bude teraz super, som na rizikovom lebo ma trápi nízky tlak, strašne som unavená, pol dna prespím a občas tlakom mávam také zimnice....
už si nakupovala niečo? ja som bola včera v obchode a som sa pohádala s drahým lebo som chcela kupiť dve také krásne tričká a on že to nechce urieknuť že ešte nemáme to najhoršie za sebou :( tak by som mala vydržať ešte dva týždne v klude a konečne si vychutnávať materstvo 😀 😀 😀
a ináč priberám 😒 som dosť z toho mimo, lebo by som ešte nemala ale to je tým že ležím ako knedla.... a nič nerobím, iba ležím, spím a jem....

t1nulka
7. jan 2011

@sliver ach jaj, to poznam s tym "nenakupovanim" 😠 moja mamina je to iste... ale tak nevadi, tie 2 tyzdne uz rychlo ubehnu, uvidis 😵 ja som teda tiez nic nekupila, okrem jednej nalepky na stenu 🙂 ale na vianoce som dostala 2 bodynka a od maminy tiez jedno, ale potom ho zas schovala 😀 sisinka...
ja mam zas opacny problem... stale chudnem... od zaciatku som schudla uz 8 kg a stale to ide dole... a ja neviem preco 😅

sliver
7. jan 2011

@t1nulka - a moc zvraciaš? vtedy kočky chudnú.... a čo dr. na to?
ja som nezvracla ani raz, chvalabohu....
ináč aj ja som zatial kupila iba nálepku na stenu, leob som kupovala aj do obývky tak som drahému povedala že jedným vrzom 😀 😀

t1nulka
7. jan 2011

@sliver praveze vobec, 2x som zvracala, ale to sa ani necudujem, z takej kombinacie, ze acidko a mineralka so sirupom... 😖 😝 😀 doki nic na to, lebo ked som mu to hovorila, tak to asi prepocul... ved uvidi pri vazeni... 😅

moonixi
7. jan 2011

Ahojte tehulky, ja som 12t+1 a termin vypocitany na 30.jula 🙂...tak sa vtierknem k Vam julovym :D. Zatial vsetko ok, ziadne problemy (si odklopem)... , jedine ze mam kritiku od rodiny, ze sa prihovaram dievcatku a este neviem co to bude 😀 . Vy ste ako na tom? inak Levice (Dr. Zuscakova)

mysicka242
7. jan 2011

@moonixi Ahoj ja sa tiez prihovaram dievcatku lebo mam pocit ze to bude baba tak uvidime 🙂

malinovka333
7. jan 2011

Ani ja este neviem co to bude aj ked mam pocit ze to bude chlapcek 😉 ale už mi to je vlastne jedno,hlavne aby vsetko dobre dopadlo,mne byva od zaciatku ako mi potvrdil tehotenstvo zle,cele dni mi bolo zle,tak ma nechal radsej na PN,a som vlastne aj rada,chodila som o siestej vecer do postele co sa mi nedalo vydrzat,potom ma to trochu preslo,ale stale mi je blbo,hlavne rano,ked ma poriadne napina ale nevraciam,vracala som od novembra asi 4x,z toho 2x poriadne 😀, schudla som 4kg, brusko mi narastlo tak pred mesiacom kusok, odvtedy skoro nic,naposledy sme mali 68mm a tesim sa na dalsie sono 😀 inak vsetko v pohode az na tu nudu a to ze v noci nemozem poriadne spat nato už radsej ani nemyslim

denisabn
7. jan 2011

@akinorev30 Ahoj, ja som teraz v 15, ale na tom 3D som bola v 13. Neboj, určite aj Paul vie, čo robí. Na tom klasickom malom sone to asi ani nemôže vidieť, to, čo vidí na "veľkom". Kľudne sa riad podľa seba, žiadne stresy. Baško to má zaužívané tak, iný lekár onak... každá veríme tomu svojmu 🙂 Držím Ti palce, aby bolo všetko ok, s 3D alebo bez neho 😵 Daj vedieť, ako si sa rozhodla, ale ja, keď už teraz viem, aké to bolo úžasné vidieť ten kúštiček cez 3D, by som nečakala ani minútu 😉

denisabn
7. jan 2011

@moonixi Ahoj, aj ja som sa príhovárala od začiatku k dievčatku 🙂 . Ani neviem prečo, bola som presvedčená, že budem mať dievčatko, až kým ma lekár na 3Dčku nezrušil že "aha pipík"... Vraj sa mohol ešte zmýliť, ale tiež vraj sa mu to zdá ako fakt 😎 Držím palčeky 🙂

denisabn
7. jan 2011

@malinovka333 Čauko malinovka 🙂 úúžasný nick, vždy keď si ho prečítam, spomeniem si na červenú malinovku ešte v sklenných fľašiach, ktorú mi otec vždy kupoval v krčme, keď ma tam po neho poslala mama 😀 Fúúúha, tak to mi je ľúto, že to máš takto, mne bývalo prvé 3 mesiace nevoľno, ale nič extra, tak akurát nato, aby som vytušila, že sa asi niečo deje 😉 Nevracala som ani raz, a teraz už mi ani zle nebýva. Čo sa týka spánku, sme na tom asi rovnako. Spala by som všade a hoci ako, či stojím, či sedím 😒 Len potom v noci som od pol 3 hore a počítam ovečky 😖

malinovka333
7. jan 2011

denisabn, no dakujem moj nick vznikol asi tak ze som sa sem isla raz zaregistrovat a nic ma nenapadlo,a na staole som mala akurat naliatu zltu malinovku 😀 tak ze teda malinovka, teraz asi treti den som zacala pit medunkovy caj,a tuto noc som spala aj ked som sa zobudila asi 2x,a aj tu predtym som spala ,podstatne lepsie,lebo som sa už asi mesiac poriadne nevyspala,tak uvidime co bude tuto noc,potom som len nervozna z toho, to ja idem spat o pol desiatej,a o jedenastej som už hore aj do jednej,potom zaspin na chvil ua o pol tretej zasa hore, niekedy aj do piatej pol siestej, len na hodiny pozeram,hruza

bea1
7. jan 2011

Ahojte,
pridávam sa k vám, tiež patrím už druhý krát k júlovkám. Termín mám 10.7., pri prvom tehotenstve som
mala termín 8-9.7. 😀 😀

@malinovka333 , čo sa týka toho, že ti býva ráno zle, mne bývalo hlavne z toho, že som mala prázdny žalúdok.
A kyselina spravila svoje. Ale dala som si trošku mlieka, 1-2 dúšky a bolo po. I keď som niekedy ledva stihla na
záchod, inak v pohode. 🙂
Pri prvom tehotenstve bolo dosť brutálne, to som vracala prvé tri mesiace v kuse. Už som čakala, že dostanem tabletky, alebo pôjdem na PN. 😒

moonixi
7. jan 2011

@denisabn A v kolkom tyzdni ti potvrdil ze to bude chlapcek?

akinorev30
7. jan 2011

@denisabn Ahoj, ja som si najprv myslela, že zisťovanie prítomnosti nosovej kostičky a zisťovanie dĺžky šijového prejasnenia NT je bežné, ale že vraj sa to robí iba v individuálnych prípadoch. Tak som sa rozhodla, že skúsim zavolať do Gyneky Trenčín, Dr. Jankovskému, že či by sa mi to nemohol zmerať a idem tam v nedeľu. Na to samotne 3/4D pôjdem Baškovi teda až neskôr, aby už bolo na 100% vidieť pohlavie. I ked ja som presvedčená že to bude chlapec 🙂.

mysicka242
7. jan 2011

@akinorev30 v ktorom tyzdni ti odporucili 4D sono?

veroninika
7. jan 2011

ahojte...tiež by som sa k vam rada pridala ... mame termin 10.7. a prave sme v 14.tt. Ranne nevolnosti neboli....ale zvlastne je, ze predtym som nepoznala den bez sladkosti a teraz...ani len nepomyslim na sladke, skor slane a kysle...

akatka
8. jan 2011

@moonixi
hihi, tak ja mam pocit na chalana a manzel na dievca. Na vojne bol pri nejakych radaroch, tak vraj je oziareny a bude to dievca. Tak to som fakt zvedava 😀

monulienka3
8. jan 2011

ahojte dievcata, mozem sa k vam pridat? nam termin vychadza na 18.7 podla poslednej MS. Uz sme absolvovali aj NT screening a na chvilku nam prepli aj na 3D. bol to nadherny zaber. zatial je vsetko ok, akurat musim brat niekolko liekov. na stitku, este beriem duphaston 3 krat denne a femibion 800 kvoli trombofilnej mutacii...

akurat mam dilemu s tym duphastonom, ci nemoze mimi uskodit, ak som uz v 13 tt a beriem stale 3 tabletky. ked som bola naposledy u Dr. tak s neistotou v hlase povedal, ze urcite brat do konca 12 tt a potom uvidime, ale kontrolu mam najblizsie az v 16 tt, tak mu budem musiet zavolat a opytat sa ako dalej 😒

katkaajurko
8. jan 2011

ahojte, mozem sa pridat? termin mam 16.7 , prvy trimester sme trosku bojovali so spinenim tak som na rizikovom a bala som sa pridavat skor, a teraz mi zas vysli zle Papp testy z krvi v 10tt a vraj mam zvysene riziko na DS a budem asi musiet podstupit amniocentezu.... vsetky ste mali tento test v norme?

mysicka242
8. jan 2011

@veroninika Ahoj ja to mam tak isto teraz na sladke ani nepomyslim. Ale mavam strasnu chut na mandarinky. Som zvadava ci budeme mat to iste 🙂

mysicka242
8. jan 2011

@katkaajurko Ahoj ja som mala taky isty problem ale mna nechcu nechat na rizikovom hoci zaver z nemocnice je zv. riziko potratu. Buduci tyzden ma uz chce gynekologicka vypisat do roboty a mam z toho dost obavu lebo v nemocke mi povedali ze mam byt doma 😒

katkaajurko
8. jan 2011

@monulienka3 aj ja som brala duphaston a kazali mi ho do 10tt pomaly vysadzat a od 10tt uz neberiem - ale podla mna neskodi babatku, a tiez beriem listovku a femibion koli trombofilnej mutacii... a od 5 do 10tt som spinila...no je toho neurekom u nas...

katkaajurko
8. jan 2011

@mysicka242 a nemas spravu z nemocky? ak je v nej - ze riziko potratu a odporucanie PN- mozes zajst aj za obvodnym a on ta moze nechat doma... mna nechavaju - ale neviem ci aj koli tej amnio co ma asi caka 😔 asi aj koli psychike-neviem ako by som teraz dokazala pracovat a kolegyniam vysvetlovat co sa deje a preco sa nedokazem uplne tesit....

mysicka242
8. jan 2011

@katkaajurko gynekologicka videla spravu a povedala nato ze ona nevidi problem preco by ma nemala vypisat do roboty. No je to zaujimave ...

monulienka3
8. jan 2011

@katkaajurko dakujem za info. mam za sebou 2 neuspesne tehu, tak mi Dr. pre istotu nasadil duphaston. myslim, ze som citala na pribalovom letaku, ze predavkovat sa neda. prebytocne mnozstvo sa vraj vyluci mocom, tak ako vitaminy.

vysledky krvi zo screeningu este nemam. pravdepodobne mi ich povie lekar az na najblizsej navsteve, ale tiez som citala, ze nemusia byt vzdy presne. uvidis ako vyjde tripple test 😉

katkaajurko
8. jan 2011

@mysicka242 no ved ale ked neda gynekolog - mozes skusit u obvodneho-staci mat tu spravu...

@monulienka3 ja mam zasebou jedno neuspesne tehu -ale to bol mikropotrat este v 5tt..potom skoro dvojrocne snazenie a teraz opat bojujeme od zaciatku...ale neviem-preco mas ten duphaston tak dlho-lebo on ma pomoct vajecnikom-ked zlte teliesko neprodukuje dostatok progesteronu-ale to zanika v tom 10tt a jehoulohu prebera placenta-a tu uz mas-tak mi pride brat ho zbytocne-ale nie som lekar -oni najlepsie vedia-ale urcite si myslim,ze neskodi ...

Tie testy vraj casto nevychadzaju dobre-aj ked som to vobec necakala....ale ja mam velky rozdiel medzi terminom a MS -lebo som mala ovulaciu posunutu az o 9 dni - a mozno to ovplyvnuje ten vysledok-neviem..zatial si nechcem pripustit variantu ze by male nebolo zdrave - aj ked otriaslo to so mnou viac ako by sa mi pacilo.... 😔

monulienka3
8. jan 2011

@katkaajurko nieco bude na tom zle stanovenom termine porodu podla MS a ovulke. mne kamosky hovorili, ze ak som mala ovulku velmi neskoro, tak nech si radsej posuniem aj termin MS a ten poviem Dr. lebo mi budu zbytocne vychadzat zle vysledky testov. nieco na tom moze byt. ja som mala ovulku na 20 DC, ale zatial babo meska velkostou len o 2 dni, tak uvidime.
kazdopadne s tym duphastonom teraz nic nevyriesim, skusim zavolat do ordinacie. u mojho Dr. ordinuju aj v sobotu, tak sa spytam, ci ma k nemu neprepoja na hovor a opytam sa 🙂

katkaajurko
8. jan 2011

@monulienka3 no hej - len mne stanovil lekar TP presne podla velkosti na sone a to bolo tiez v tych papieroch - ale samozrejme aj datum poslednej MS - ale ja neviem-ci to nejako nepoplietli alebo to tiez nezahrna nejake riziko alebo co..viem ,ze aj mojej kamoske-co mala posunutu ovulaciu to vyslo zle a musela na amniocentezu ale tazko povedat - viem,ze v papieriku mali napisanu aj velkost plodu podla CRL - a to je smerodatne..takze neviem fakt...

veroninika
8. jan 2011

@mysicka242 jeeej ja zasa mam velku chut na pomarance...sranda,
no my sme si medzi sviatkami navyse polezali v nemocnici...krvacanie a spinenie...uvidime, co povie gynekolog v pondelok... 😒 teraz som na PNke....a ako dlho budem, este neviem...v pondelok sa dozviem

mysicka242
8. jan 2011

@veroninika sme natom presne tak isto rovnake chute aj problem...