icon

Termín máme júl 2011

nawal
22. okt 2010

Ahojte, pred dvoma dnami som nasla //. Termin vychadza na zaciatok jula. 😵

martina2001
19. jan 2011

@lusia13 na mne pri prvom tehu nebolo nič vidieť do 6.mesiaca, až potom mi začali byť normálne veci tesné a teraz som si už v 5týždni nemohla zapnúť rifle v páse, všetko mi je dobré, len sa nezapnem a aj brucho neznesie nič na ňom tak odvtedy nosím tehu rifle, a nechodím moc nikam, lebo som na rizikovom 😉

luc771
19. jan 2011

@lusia13 Ja som do tretieho mesiaca nosila rifle ale musela som ich mat rozopnute, ale este som to nechcela v praci povedat tak som satnik menit nechcela az po tretom mesiaci som si kupila tehotenske leginy a zopar tunik a siat a v tych sa teraz citim najlepsie, ale zimny kabatik co nosim je mi uz tesny tak neviem ci si presijem gombiky alebo co, nechce sa mi teraz na dva mesiace kupovat tehotenska zimna bunda ci kabat...Vidiet to na mne bolo podla mna uz od konca 2 mesiaca lebo som peeekne priberala 🙂, zle mi nebolo, chutilo mi az moc takze v prvom trimestri som nabrala 5kg.

zuzula221
20. jan 2011

@zuzula221 presne ako pise martina2001 pri prvom tehu to bolo vidiet az tak neskor koniec 5. m. a zaciatok 6.m.... teraz je to ine 😀 ... keby som za prve mesiace neschudla tak je to tiez vidiet uz v 2.m.... ale byvalo mi zle takze som schudla 4kg no v 3m. mi vyhuplo len brusko takze moje rifle mi veru boli uzke a ako pisu babenky strasne mi vadi, ked mi nieco tlaci na maternicu

monilik
20. jan 2011

@lusia13 ahoj. ja uz sice mam viditelne brusko, ale nikto komu som o babe nepovedala si to nevsimol... takze to zrejme este nie je tak vidno ako si ja myslim 😀 do starych veci sa uz viac-menej nevojdem, ale nastastie som mala aj nejake vacsie nohavice co som si kupila ked som bola pribratejsia a ktore som nemohla nosit bo mi boli velke, tak tie su mi teraz akurat a zatial tehotenske veci nekupujem... ale uz sa na to pomaly chystam 😀 len musim vyzistit kde v MT su obchody s tehu vecami... no a gombiky rozopinam aj ja 🙂 zatial najviac nosim take natahovacie nohavice co ma netlacia na brusku a volnejsie svetriky...

mirkapb
20. jan 2011

ahojte, ja mám už bruško dosť veľké. Včera mi môj drobec povedal: "jéj, aké velke bucho." Tehotenské veci ešte nenosím, nosím nohavice, ktoré som si kúpila po prvom pôrode, potom mi boli veľké a teraz sú mi dobré, ale aj tie ma už budú asi za chvíľu tlačiť. Ja som teraz doma, nezamestnaná. Po materskej som nemohla nastúpiť naspäť do práce, lebo firma sa presťahovala 150 km ďalej, tak som prišla o prácu a ďalšiu som si nejako ani nehľadala, lebo som chcela druhé bábo.

slniecko612
20. jan 2011

Ahojte baby, moje brusko je uz tiez dost viditelne, ale kto o mojom tehotenstve nevie, tak ho to nenapadne, Mozno si aj myslia, ze som nejaka pribrata, ale nikto mi zatial nic nepovedal. Ja som si zatial kupila len tehotenske rifle, lebo moje stare rifle vobec nezapnem, dokonca som si vcera skusala 3/4 nohavice a tie navleciem iba po stehna. A to som si myslela, ze som pribrala iba do brucha, a nakoniec som zistila, ze aj do bokov. Tricka a svetre nosim stale tie iste, tehotenske som zatial nekupovala ziadne. A co sa tyka mojej vahy, v 1 trimestri som pribrala 4 kg a teraz v druhom zatial len 2 kg.

kvetinka45
20. jan 2011

Ahojte, ja som si dnes prvýkrát obliekla tehu-rifle, lebo už som sa do pôvodných nohavíc nezapla,doteraz dom pribrala
4,5 kg. Inak nemám v pláne kupovať veľa tehotenských vecí, naozaj len to čo bude nevyhnutné.
Ešte sa chcem spýtať, máte niektorá skúsenosti s tehotenskými pásami? Aký vlastne majú účel?

andrea_robko
20. jan 2011

🙂 😀 ahojte,no tak aj ja patrím sem ,medzi Vás...termín mám 9.júla...baby cítite už aj pohyby?či to je ešte skoro?pri prvom tehu som cítila až tak neskôr,no teraz mám pocit,že už cítim,ak obábo šmitorí v brušku 😀
ja som pribrala zatial len 1,5kg a nie je na mne nič vidieť :(

slniecko612
20. jan 2011

@kvetinka45 ja tiez neplanujem kupovat vela tehotenskych veci, ale par sirsich tunik si urcite kupim. A ten tehotensky pas by zaujimal aj mna, na co to je dobre.

martina2001
20. jan 2011

ja som nepribrala ešte nič, akurát mám bruško vonku, už je viditeľné
@andrea_robko neviem ale tie pohyby mm včera aj predvčerom večer už cítil na ruke, keď ju má položenú na mojom bruchu, malé je aktívne hlavne večer keď si ľahnem
@slniecko612 ten pás by zaujímal aj mňa, lebo mám oslabené brušné svaly pred otehu kvôli operácii

zuzula221
20. jan 2011

@andrea_robko no veru uz aj ja citim tu malu "rybicku" ale skor podvecer ako cez den 🙂 ...
@martina2001 @slniecko612 @kvetinka45 s pasmi nemam skusenosti a ani som o nich nepocula od ziadnej mamicky 😒

martina2001
20. jan 2011

@zuzula221 nekúšali ste sda spýtať v bazare niekoho kto ho predáva?

malinovka333
20. jan 2011

@kvetinka45 ahoj ja mám ten tehotensky pas, je to takpovediac na ozdobu 😀 mozes si dat hocijake tricko aj co ti bude kratke a nato si das pas,ale este ho nenosim,lebo som skoro nic nepribrala 😀

zuzula221
20. jan 2011

@martina2001 nie nepytala som sa v bazare, ale ja ani nejako ho nepotrebujem a ani som nerozmyslala si ho kupit 🙂

martina2001
20. jan 2011

@malinovka333 aha tak zbytočnosť, dík za radu

martina2001
20. jan 2011

@zuzula221 jj len ty si tam bola jak posledná 😉 tak preto to išlo na teba

salinka28
20. jan 2011

Ahojte, ja som od začiatku tehotenstva nepribrala ešte ani kilo, ale bruško už je trošku vidieť. Rifle ešte zapnem, ale dosť ma tlačia, takže som si musela kúpiť nejaké tie nohavice s elastickým pásom. Sú veľmi pohodlné. Moja kamoška má inak ten tehotenský pás a veľmi si ho pochvaľuje. Slúži pri krátkych veciach, ak nechcete aby vám bolo vidieť holé bruško ale takisto má aj vyhrievaciu činnosť. Ja som si ho nekúpila, lebo tiež mi pripadá dosť zbytočný.

zuzula221
20. jan 2011

@martina2001 😉 😀

medullienka
20. jan 2011

ja sa tiez pripojim k diskusii .-)
Zatial som len teraz nedavno pribrala 1kilo, ale uz sa to muselo odrzkadlit niekde- pretoze aj prsia su vacsie a aj mimco uz co to vazi 🙂 Zatial nosim este svoje nohavice, ale brusko sa nejako rozbieha- zatial na mne vidno akoby som bola len dobre najedena 😀

lucia26r
20. jan 2011

ahojte dievčatá. Ako čítam, skoro všetky ste ešte vôbec nepribrali. Začínam si pripadať, že len ja jediná som velryba 🙂 alebo to záleží aj od toho, kolko ste vážili a aké ste boli pred tehu?Pretože ja meriam 170 cm a vážila som pred tehu 50 kg. Nemala som na sebe asi ani gram tuku 🙂 nosila som rifle a všetky nohavice, tričká velkosť 34. Na začiatku tehu mi vôbec nebývalo zle a strašne vela mi chutilo, tak som pribrala asi tak 4 kila, asi aj 5 🙂 takže teraz mám 55 a ešte stále nosím rifle a nohavice pôvodné, nohy a zadok sa mi do nich v pohode zmestia, len gombík v páse nosím odopnutý a zakryjem to len opaskom. a nosím na vrchu také košielky a tričká a v podstate to ešte nikto nezbadal. lenže už mi brucho teda narástlo si myslím riadne, hlavne sa mi uklada tuk na bokoch ☹ ale tomu asi nezabránim, vraj je to prirodzená ochrana bábatka.
som v 15 týždni a všetky tu píšete že by to vôbec nemalo ešte byť vidieť, no mne už bruško narástlo, aj ked tí, čo to nevedia, to ešte nezbadali.
Aké ste mali chute do jedla? ja som 3 mesiace myslela len jedlo - 24 hodín denne, nedalo sa to ovládať a v kuse som bola v chladničke. až teraz je to už v pohode a jem ako predtým.

medullienka
20. jan 2011

@lucia26r Ahoj no ja meriam 172 a pred tehu som vazila 52, prve 3 mesiace mi bolo neskutocne zle ( zvracala som vsak len 3krat), takze na jedlo ani pomysliet ... takze som aj schudla 1 kilo.
A este aj teraz mam niekedy vecer pocit na vracanie, ale ulavi sa mi az ked si poriadne odgrgnem 😀
Po tych 3 mesiacoch sa chut do jedla kusok zlepsila 🙂
Teraz jedine co nemusim je sladke, cibulu a cesnak- inak vsetko celkom OK 🙂

lucia26r
20. jan 2011

@medullienka
máš pekný nick 🙂 mňa tak volal môj bývalý, nepoznáme ho náhodou obe 🙂 🙂 🙂
tak ty musíš byť riadne vychrtlá, ja si zvykám na nové telo ale po pôrode to všetko hneď pôjde dolu. Hlavne ale nech
je zdravé miminko. To je pre mňa najdôležitejšie na svete.

slniecko612
20. jan 2011

@lucia26r ja som nemala chute ziadne a ani nemam, skor si myslim, ze si ich nahovaram. Velmi mi chuti pikantne a sladke (nemyslim tym cokolady, ale len sladke ako napr. salko - cokoladu nemusim). Ale neviem ci si to len nenahovaram, lebo tieto veci mi aj vzdy chutili. Len sa mi zda, ze teraz ich jem vo vacsom mnozstve. Ale napr. zeleninu, nemozem ani vidiet. Neviem ci som sa jej v 1 trimestri prejedla, ale teraz posledny mesiac, ked si na mrkvu alebo kalerab len spomeniem, tak sa mi zaludok otoca. Ale inak ani neviem, ze som tehotna. V prvy trimester ma dokazal prepadnut hlad z minuty na minutu, a hlavne ked som sa zobudila v noci tak som dokazala byt za min. taka hladna, hned som musela dat nieco do seba. Ale stacilo dat si 3-4 piskoty a preslo ma to. Teraz sa to uz nestava.

erov
20. jan 2011

Ahojte 🙂 pridavam sa k julovkam 2011. ako tu citam vela z vas skoro vobec nepribera.zatial sa mi tiez nepodarilo pribrat-max 2kg,ale brucho mam teda riadne vypukle-uz od zaciatku januara nosim iba tehu nohavice-take s gumickou.ako ste na tom zdravotne?myslim ci mate aj nejaku nadchu alebo bolesti hrdla.mna to nejako draplo dnes tak velmi a snazim sa z toho cim skor dostat.co vam tak najviac zabralo? no a dnes som sa dozvedela ze cakame dievcatko tak sa straaaaasne vytesujeeeeeem 🙂)

slniecko612
20. jan 2011

@erov Jeeeeej, to je krasne, gratulujem k dievcatku. Ja som tehotenske rifle zacala nosit od vianoc (dostala som pod stromcek od manzele 😀 )

lucia26r
20. jan 2011

@slniecko612
no ja som si v tomto istá, že som si to nenahovárala. Ja som predtým jedávala veľmi málo, uplne mi stačilo maličko.
Len ešte keď som nevedela, že som tehotná, boli sme s kamoškami vo Viedni a ja som ich stále ponúkali Mannerkami a mandarinkami. Striedala som to a oni nechápali. A teraz to stále vyťahujú a zabávajú sa na tom 🙂
No jednoducho tri mesiace som sa nemohla dožrať, chutilo mi uplne všetko, nebolo ničoho, čomu by som odolala a vôbec som sa nespoznávala. Až teraz sa všetko upravilo a jem ako predtým, no trochu viac, lebo ak dlho nejem, bolí ma brucho a je mi na odpadnutie. asi tak 🙂

lucia26r
20. jan 2011

@erov
gratulujem k dievčatko. Aj ja by som hrozne chcela dievčatko, aj keď podla mňa dievčatá majú ťažší život 🙂
bola si na normálnom sone alebo na 3D ?

erov
20. jan 2011

@slniecko612 Fiiiiiii,tak to je skvely darcek od manzela, este ze vedel odhadnut velkost 🙂) to ja ked si kupujem nohavice,tak musim vela druhov poskusat kym zistim co sadne. u mna by si manzel asi netrufol kupit bez mojho vyskusania 🙂)

erov
20. jan 2011

@lucia26r je pravda ze baby to maju tazsie ale o to viac sa naucia ziskat svoj ciel roznymi sposobmi 🙂 kto vela skusa,vela sa nauci.no a pohlavie dietatka mi zistili z krvi.som zvedava ci sa to aj na sone potvrdi-a hlavne kedy...lebo to niekedy dlho trva a zalezi od toho ako je malinke otocene.ale na tu krv sa spolieham,doteraz co poznam tak vsetkym vyslo to co im povedali, vysledok je 99,5%uspesny

slniecko612
20. jan 2011

@erov to ja som len tak napisala 😀 , moj manzel by nedokazal kupit nieco take sam, vybrala som si ich sama, vzhladom k tomu, ze moja vyska je 179 cm, tak musim vsetko skusat, lebo mne je skoro vzdy vsetko kratke. Moj manzel si netrufne kupit ani sebe a mne uz vobec nie. 😀