Termín máme júl 2011
Ahojte, pred dvoma dnami som nasla //. Termin vychadza na zaciatok jula. 😵
@akatka ahojte, davno som tu nebola, ale citala som posledne prispevky o obleceni, ja som si kupila rifle v hm a som spokojna, stali 39,90eur, ale neviem si ich vynachvalit, a v peacocse som si kupila teplaky s vyvysenym pasom (oni to predavaju ako pyzamove nohavice, ale vyzera to ako teplaky za 8 eur
@janicaopica ahoj, mne v lekarni povedali, ze tehotne sumive magnezium nemozu, ale preco to mi uz nepovedali... 😕
este mam jednu otazocku, neviete, ci mozem v tehu pouzivat infracervenu lampu na tvar? Mam teraz dost problemy s pletou a viem, ze mi vzdy tato lampa pomohla...podla mna by sa nemalo nic stat, ked to aplikujem na tvar...dakujem za kazdu odpoved
ahojte dievcata, vitam nove tehulky, vsetkym co citili prve kopanceky blahozelam 🙂
ja idem na morfo v piatok, tak mozno uz zistime ci bude dievcicka ci chlapcek 🙂
@janka987 netusim ako je to s tou infralampou, asi by som skusila prestudovat navod a uzivatelsku prirucku ci sa tam nieco nepise o tehotenstve, alebo sa priamo spytaj dokyho, ten ti povie aj pripadne rizika 😉
baby vy ste sa ako rozpisali, docitavam vas pri rannej kave... zavidim pohyby, ja este nic necitim tak ale raz to pride 🙂 morfo mam az za 2 tyzdne, takze mame tipovacku ci sa male ukaze. a ci aj druhy doktor si bude mysliet, ze je o tyzden mensie alebo ako to s nami je. zda sa mi, ze brucho mi rastie kazdym dnom, vzdy je rano vacsie 🙂 tak radsej nosim saty a mam pokoj 🙂 choroby sa mi nastastie vyhybaju tak aj vam vsetkym skore uzdravenie. za chvilu je tu jar, tak snad to bude lepsie
@zuzula221
no aj ja už cítim pohyby... mno len také mensie kopance:DD ale ked som bola u doktorky tak tá mi powedalal že by som ešte nemala citiť tak teraz newiem.... a inak môžem sa ťa spýtať kde si bola na tom4D???
@januska712 prvorodicky citia uz okolo 20 tt... kludne mozes citit... aj ja som ich citila pri prvom tehu... a na 4D som bola v kysuckon novom meste... je to super... odporucam ti ist na 4D je to zazitok 🙂
@zuzula221
dakujem veľmi pekne ,,,, uvidím čo mi dnes povedia na sone a ak mi nepovedia že čo to ej tak pôjdem na to 4D... však dnes ráno som sa zobudila na pohyby... ešte by som spala.:D 🙂
@januska712 a odkial si? v profile nemas vela info o sebe 🙂
@luc771, to môže byť len tvoj pocit, že si v rifliach pripadáš trošku "tlstejšia" Ja sa teraz tiež cítim taká väčšia a objemnejšia, ale radšej sa tým nezaoberám, veď si to môžme dovoliť, no nie ?? 😵 Hlavne nech je bábo zdravé a má dosť živín a vitamínov odo mňa. Inak tie legíny si asi kúpim, lebo keď začne jar-leto, tak mi v rifliach bude teplo. Už teraz mávam niekedy také pocity, že mi býva dosť teplo a viac sa potím 😒
@salinka28
ja si z toho nejak extra hlavu tiez nerobim ze som teraz objemnejsia, manzel ma doma stale vychvaluje ako mi to pristane tak si nepripadam nejak hrozne aj ked som uz pribrala cez 10kg ale som celkom vysoka takze mi nikto netipuje az taky hmotnostny prirastok, kazdy vidi len velke brucho a prsia 😀 tiez si hovorim ze kedy si to budem moct dovolit ked nie teraz 😀
teplo je aj mne, dost vetram a radiatory vsetky vypinam kam pridem lebo ked citim prekureny vzduch tak sa mi tazsie dycha, stale mam nejaky suchy nos... v spalni nemozeme kurit vobec, a mame celu noc otvorenu vetracku 😀
ahojte. od dnes som vaša nová ,,spolutermínovka,, 😵 som v 21.týždni a ráno mi lekár povedal, že mám malinké bruško, ale malé má 438 gramov, takže všetko je OK.termín mi lekár určil na 5.7. 2011. ja si ale nejak malinko nepripadám, keďže sa mi to všetko ukladá na bokoch a v zadnej časti tela, čomu sa moc neteším ... heh 😀 ale hádam zvládneme ...
@luc771
ahojček luc 😅 . ale aj váha tvojho bába je v poho. mne dnes lekár vysvetlil, že vôbec nezáleží na veľkosti bruška a vôbec to ani nesúvisí s hmotnosťou bába, ono si aj tak vezme z teba len toľko koľko potrebuje, ale je to viac menej aj dispozične dané, aké veľké bude bábo 😅 . odkiaľ si luc
@janka987 to je sranda. mne povedali ze mozu a kupila som si ho a v letaku je vyslovene napisane, ze sa odporuca pre tehotne. kazdy hovori inak a potom kto sa v tom ma vysomarit 😠
baby..no musim este precitat par stran dozadu, 🙂 ale chcem sa spytat na morfologicky utz. co to presne je.. nieco konkretne. Ja som sa docitala, ze: "morfologický ultrazvuk je normálne ultrazvukové vyšetrenie a robí sa v 12., 20 a 30. týždni." " z toho 20. týždni podrobný morfologický ultrazvuk plodu." cize iba podrobnosti o dietati, co sa zapisu do teh. knizky...u mna to znamena, ze som uz na morfo bola.. a vsetko je ok. mate este ine info o morfo?? na dalsiu poradnu idem az 28.3. to je. o 5 tyzdnov.. rozmyslam, ci mam ist cca o 3 tyzdne na 3D, alebo mam pockat az na tu poradnu.. neviete co sa na tejto poradni bude diat? To sa pije tá sladká voda resp. gluko test sa to tusim vola...? 😅 a este dalsia otazka: co je to NT a kedy sa robi? o tom som zas nasla toto: "v rámci prenatálneho skríningu vrodených vývojových chýb ultrazvukové vyšetrenie nuchálnej translucencie - NT" dufam, ze niektora viete o tom viac a zodpoviete na moje otazocky... aspon kazda nieco 😀 😀 😀
@zuzula221
ja som zo žiliny... a žijem aj v žiline... mno nemám tam veľa info o sebe ale postupom času dam aj dake fotky podoplnam to:D:D. 🙂
@keena tak ak si bola teraz v blizkej dobe na poradni a robil ti podrobny utz, t.j. pomeral ti babatko a aj vahu, pripadne ti povedal co to bude - pohlavie, tak morfolog.utz uz mas za sebou 😉 ... NT je "nucheal translucency" tak ako si napisala a je to hodnota - presiaknutie sije... robi sa okolo 10 - 12 tt... meria sa u plodu šírka podkožia v oblasti šije – šírka väčšia ako 3 mm znamená zvýšené riziko genetickej anomálie plodu.... o tej dalsej poradni ti neviem povedat, kazdy gynekolog to ma inak... ale okolo toho 24 tt sa robi aj test na glukozu, takze je mozne, ze ta to uz bude cakat 😉
@januska712 no ta lekarka co mi robila 4D spominala, ze k nej chodi vela zien zo ziliny, lebo je to tam drahe a aj ze bohvieake tie fotky a to cd neurobia... ze zeny sa stazovali... tam to sa mi zda vychadza okolo 50 e
@zuzula221
v žiline to vychádzalo okolo 50 eur??? a to ty si musela powedať svojej gynekologičke že ideš na 4D alebo to bolo tvoje rozhodnutie... wies lebo ja idme za nejaku hodinku na to sono a ak by mi nepowedali čo budeme mať tak by som tam išla aj ja len newiem to čo o tom musí vedieť ta moja gynekologička
@januska712 to bolo moje rozhodnutie... proste som chcela mat pamiatku nejake foto a cd.. o 4D utz moja gynekologicka nevie... sama som si zohnala na tu druhuu dr cislo a objednala som sa 🙂
@zuzula221
aha mno tak t je dobre ked ti tam daju aj cd a ešte aj foto:D:d mno a koľko to stalo v tom kysuckom Novom MESTE??? ja by som tam asi tiež išla... ak by si bola taká dobrá dala by si mi na tu dotorku čislo???
Ahojte dievcata.
@tinnna
Bratislava
no ja som mala pri narodeni rovne 4kg tak sa mam na co tesit 😀
@keena
to NT ti uz urcite robili, robi sa do 14tt, hodnotu by si mala mat uvedenu v tehotenskej knizke. Taktiez vysledky morfologickeho utz mas zapisane v knizke.
Ten glukotest moja doktorka robi az v 28tt co obnasa netusim.
Na to 3D kde si sa rozhodla ze pojdes ? pisali sme spolu myslim o tom gyn-five... ja tam idem tiez ale nie skor ako v 25tt
@januska712 tak zatial som tej dr neplatila nic 😀 ... ulozila mi fotky aj video a kazala mi prist este v 24 tt... potom mi tiez urobi foto aj video a vsetko to naraz ulozi na cd... ked som sa u nej objednavala cez telefon tak som sa pytala na cenu a vtedy mi povedala, ze 20 e... tak uvidime ci to stale plati 😉 ... to cisielko ti poslem IP 🙂

@lusia13
Mne to pocita uplne presne... Aj lekar mi tak vyratal termin, dokonca dvaja 😵 Zajtra mame poradnu, tak uvidime, ci sme podrastli, ze nam upravia termin alebo rastieme pekne podla prveho terminu 😵