Termín máme júl 2011
Ahojte, pred dvoma dnami som nasla //. Termin vychadza na zaciatok jula. 😵
@januska712 no teraz momentalne dobre 🙂 brusko rastie, maly tiez, ale neviem aky je velky ☹ z tehu knizky a toho skrabopisu sa vobec neviem vyznat a dr. nic nehovoril takze asi vsetko ok, tak ako ma byt. V poslednych dnoch kope o sto sest, tak sa tesime. Tak Vam drzim palce, nech toho bacila vyzeniete.
@januska712 no som zvedava co to bude, lebo ja mam tiez plet ako pubertacka, ale budeme mat chlapceka, takze to celkom neplati
@janushkabb ahoj, ja som mala a a j mam to iste.. vravela som to Dr., povedala, že je to normálne, že to sa zväčsuje maternica.. že nejako to musim predsa citit, že rastieme...ja to mavam aj cez den. Inak najidealnejsie je spavat na lavom boku s vankušom medzi nohami. Ja tak spavam, aspon sa snažim.. a je to fajn.. inak som bola zvyknuta spavat na bruchu a tažko sa mi odvykalo.. neboj sa, ked pojdes na poradnu tak to povedz, ale myslim, že stresovat koli tomu nemusis..
taaaak uz sme po poradni..dr sa smial ze je este skoro ale ak sa dobre pozrie mozno uvidi co to bude 😀 ze skor tak o tri tyzdne bude lepsie vidno..ale nakoniec sa pozrel a babatko mali nozky pri sebe tak nic vidno nebolo..ale zevraj keby to bol chlapcek tak by mal semenniky navrchu a nic tam nevidel..takze mozno dievcatko...ale beriem to este stale tak 50na50 😎 uvidime o tri tyzdne,sa uz neviem dockat...a babatko lezi skor napravo tak ak je to podla tej polohy pravda tak by to mohlo vyjst na dievcatko 😉
no ved aj ja som bola naučená spávať na brušku a teraz je to hroza - na chrbte zaspať neviem a na bokoch stale ma ide slak trafit 🙂 ..ale dakujem skúsim to s tým vankúšom a tak...
@janushkabb Ja som mala presne tento blby pocit a strach. Ale v stredu som sa pytala Dr. na poradni a povedala presne to, co vravi @miselka11 . Ja som tiez spavala na bruchu "na Supermana" a teraz sa mi celkom este da na chrbate, ale je to hruuza a ked spim na boku, tak ja si vankus davam pod brusko. Ja si ho tak podlozim akokeby, aby mi neviselo a je to fajn 😵 Tiez ma obcas poriadne pichne v boku, ale uz som prisla na to, ze musim aj opatrne vstavat z postele ci z gauca...
Takze tak dievcata moje skusenosti doterajsie 😀
Ahoj dievcata, uz dlhsie vas tu citam, no pridavam sa k vam az teraz. Po dvoch potratoch som mala neustaly strach, ktory mam sice stale, ale citim uz pohyby, tak sa ten strach z dalsieho sklamania pomalinky zmensuje. Snad to tento krat vyjde. Neviem sa uz dockat terminu, aby som babatko mala uz pri sebe. Je to moje prve, preto je mi uplne jedno, co to bude, no vcera na poradni to vraj vyzeralo na dievcatko 🙂
janushkabb tusim sme na tom trosku podobne....dnes uz je dobre klop klop ale posledne 3 dni ma tiez pichalo v boku sem tam v podbrusku a hlavne pri vstavani..som volala aj lekarke a vraj ak sa to zhorsi mam ist na pohotovost ak nie tak ku nej....nakoniec to preslo a dnes som mala morfologicky ultazvuk a vsetko je v poriadku 🙂 ...som to tomu dokymu spominala a skontroloval ultazvukom krcom a vraj je taky ako ma byt...tiez som sa zlakla ale babo citim tak asi dake natahovanie
inac placentu mam vzadu a cakame chlapceka 🙂
ahojte, dnes som absolvovala morfologický utz a všetko je v poriadku a s tou mojou váhou ste mali pravdu je to v poriadku nakoľko miminko rastie tak ako má 🙂 tak to nevadí. Ďakujemešte raz tým, ktoré ma min. týždeň uistili a upokojili, že je to ok. Okrem toho hlásim, že miminko je uložené na pravo a je to 100% dievčatko 🙂 takže podľa štatistiky umiestnenia plodu to platí (ak sa nemýlim)
ahojte julovky. jaaj jak vam zavidim, ze uz vacsinou viete. mna caka morfo sono o dva tyzdne, asi vam nemusim pisat, aka som zvedava 😀 dufam ze sa drobec ukaze, nie ako minule, ked sa nam (pred mojimi ocami) otocil zadockom- no asi uz mal toho fotenia dost 😝 gratulujem, zda sa mi, ze julovych bude vacsina dievcatiek 🙂
@alexksa
mno nám je uz lepsie... konecnče.. soms a bala že ochoriem... ale dobr etakto len to je všetko aj tym pocasim najprv teplo potom hned zima je to starsne...
@alexksa
ja som bola včera na 4D sone a ani mi nepowedali ake to ej pohlawie a nemám ani jednu fotku nič lebo maličke sa nam nehccelo ukazat tvar si stale zakrywalo ručičkami a nožičky malo pri sebe... tak ideme o týžden snad to bude už lepsie ...
@gabika84
ahpoj ja som v 21 týždni a ja som bola na tom morfologickom ulz a tam mi powedali že to je diečvatko sice stale nehcapem ako to wideli... mno a vcera som bola na 4D sone a tam mi nepowedli nic lebo malinke sa nám nehccelo ukazat:((: takze nemáme ani jednu fotku nič:(
@lusinda24
tak to nsad budem mať aj ja to dievčatko aj moje male je uložene na pravo len nám ešte newedeli powedať pohlawie lebo malo pri sebe nožičky a nedalo sa to:(
no ako čítam tak júlových bude ozaj viac dievčat 🙂 ....už viete aj aké mená dáte?...my sme boli pevne rozhodnutí s priatelom že to bude Ema...ale začínam vymýšlať aj nad nejakými inými...priatela ide šlak trafiť 😀 ..no a skúšala som to s tým vankúšikom - podoprieť si bruško a paráááda 😵 ..konečne ma nič nepichalo,nič nebolelo 🙂 ...a dnes ráno som sa zobudila nato,ako naša princezná mala asi chvílku telesnej výchovy - také pohyby som ešte doteraz necítila - boli silnejšie a jasnejšie...a už dáva aj najavo čo sa jej nepáči 🙂 ..napríklad akonáhle sa zohnem - že pritlačím ju v brušku,v tom momente začne kopcovať a ja si uvedomím že ju tlačím 🙂 ..no rozkošnéééé...
@janushkabb s tymi menami je to u nas podobneee..nie a nie sa zhodnut 🙂 pri prvom sme si povedali ze to bude Denis a hotovo,uz sme nic ine nevymyslali ale teraz...tolko variantov mame...dievcenske sa mi pacia take kratsie..Ema,Nela,Nina,Mia...a manzelovi ani neviem 😀 kedysi chcel strasne Simonku,potom zas nie a teraz ze mozno aj ano tak sa nevieme zhodnut...chlapcenske je jasne..bud Jakubko alebo Milanko... 😎
však práve že aj mnesa strašne páčia mená Ema,Nela,ale aj Sofia,viktoria ....ale zvažujem že nahovorím priatela na Nelu...booože ked ja neviem 🙂 ...máme ešte čas a možno sa stane že na poslednú chvilku si to rozmyslím...ale máš pravdu - je tolko krááásnych mien 🙂 🙂
inak, nezabudnite sa dohodnut s vasou polovickou na 100% na mene... znamej sa teraz stalo, ze bola uplne vycerpana po porode a na otazku mena pre baby odpovedala, nech sa spytaju manzela... chudatko aj zabudla 😀
@s_helienka ja som povedala manzelovi ked sa boji byt pri porode tak ja si dam meno ake ja chcem 😀 😀 😀
@janushkabb moji kamarati si vybavovali pred, lebo udajne ak to nemas, tak daju tvoje priezvisko babatku... a tato ma smolu 😀
@sisanka zlate 🙂 mne moja polovicka tiez povedala, ze nakoniec to je aj tak na mne, co poviem... 🙂
s_helienka --> dakujem za info...no mám dosť kolko vybavovačiek okolo takého malého človiečika 🙂 ...
@s_helienka mne na to povedal ze len aby nas tam potom nenechal v tej porodnici 😀 😀 😀 ak to bude daka mala seherezada 😀 😀 😀
@miselka11 @janushkabb ahoj baby.. ja som zas zvyknuta zaspavat naboku, alebo resp. vsimla som si ze naboku ale tlacim trosku dole brusko..takze si davam na to teraz pozor, nech moc nepritlacam... co sa tyka tej polohy, ze idealne je spat na lavom boku..tak to neviem, ja som zas pred par tyznami niekde citala, ze zas na pravom..tak teraz som uz z toho jelen 😀 aj ked ja si praveze mylsim, ze lepsie je na tej pravej strane, nakolko nalavo je srdce a mozno ked sa spi tam, tak je pritlacene (ale to su len take moje haluzne vysvetlenia 😀 ) a co sa tyka toho vankusa, tiez to praktizujem - a to odjakziva, aj ked s perinou medzi nohami, resp. kolenami 🙂
ahojte ja som dostala od MM taky vankus na spanie pre tehotne taky cervik zeleny aj ho tak volame je to dobra vec aj ked sa mi zda zbytocne velky 😒
ja som bola naucena spat na bruchu a teraz spim budto na pravo alebo na lavo a obcas sa pristihnem ze spim na chrbte vraj to moze byt nebezpecne ?!
neviete ?
@januska712 ahoj. no to je mi luto, ze sa babo neukazalo. tak si zopakuj sono o 2-3 tyzdne. a pred tym sa odporuca vypit co najviac tekutin, az tak ze sa ti chce cikat. vtedy su fotky najlepsie. drzim palecek 🙂

@hophophop aj my budeme mať dievčatko a stále ma kope len v oblasti pupka!! na stranách ho vôbec necítim