icon

Termín máme júl 2011

nawal
22. okt 2010

Ahojte, pred dvoma dnami som nasla //. Termin vychadza na zaciatok jula. 😵

gabika84
2. mar 2011

kocky, co budete mat dievcatka julove, ma napadlo, co tak meno Julinka 😀 ako ta s frajerom romeom napriklad 🙂

lusinda24
2. mar 2011

@januska712 ja som na tom bola takto isto v 16tt kedy sa schovávalo a nechcelo ukázať a tak sme od doktora odchádzali s tým, že je to dievča na 70%, ale teraz je to 100% 🙂 neboj ono sa ukáže aby si si už bola istá čo to je. Mne sa páčia rôzne dievčenské mená, najviac také ktoré tu už boli spomínané - Nina, Nela,... ale manželovi sa nepáči ani jedno a tak to zatiaľ na 90% vyzerá na Sáru.

januska712
2. mar 2011

@gabika84
mno ideme zasa o týždeň.. a práveže mne sa chcelo cikať tak som si myslela že to bolo tým že sa nám nechcelo ukázať:D. tak na buduce skusim ist ešte pred tým na záchod:D:

januska712
2. mar 2011

@lusinda24
mno uwidime ideme zasa o týždeň vyskušať:D:.d však v pohode ja si rada poležim:D:d mno my mame pre dievčatko vybraté meno Lilien ... teda ak to bude... a už začinaš aj s nakupowaním???my sme sa dohodli s partnerom že on vyberie pre dieča meno a ja pre chlapca tak teraz čakáme len na to čo to bude..... ale ja Sára je pekné meno nad tým sme aj my uvažowali ale už máme jednu Sáru v rodine:D 😉

zuzula221
2. mar 2011

ahojte babenky... dlhsie som tu nebola... vcera som mala poradnu a moja doktorka mi nerobila utz 😠 takze nemame potvrdene pohlavie ☹ ... vytok mam aj ja a dost mi to vadi... ale vraj je to normalka... vitam nove tehulky... gratulujem k pohybom 😀 a dakujem za doplnenie statistiky 😵

s_helienka
2. mar 2011

@zuzula221 nic si z vytokov nerobte, hlavne, ked tam nic nie je... ja vytok nemam, no mam aj kvasinky a aj streptokoky ☹ no lekar mi povedal, ze kym mi to nerobi vyslovene problemy, ze by to radsej riesil iba nejakym gynoflorom, aby sa tam ta flora uplne neroztoto... takze zatial sa sem tam iba preplachnem rosalginom alebo si dam gynoflor... len neznasam tieto vag. tabletky 🙄

majkauk
2. mar 2011

ahojte baby som v 21.tt a mam problem,mohli by ste mi poradit nieco na tvrdu stolicu,mam ju niekedy pravidlenu,inokedy kazdy druhy den ale strasne tvrdu ☹ bojim sa aby silne tlacenie na wc neuskodilo babatku alebo nedaj boze nieco horsie ako predcasny porod ☹

s_helienka
2. mar 2011

@majkauk ja ti nic neporadim, lebo mne nic nepomaha... uz som to aj vzdala, ale ti poviem, ze keby som ju mala pravidelnu i ked tvrdu, tak by som bola rada, lebo ja mam nepravidelnu a tvrdu... ale prave som rozmyslala, ze ked pridem domov, skusim zaliat horucou vodou susene slivky a vypit tu stavu... taky babsky recept, za pokus nic nedam (ked to nevyvratim 😅)

majkauk
2. mar 2011

@s_helienka dakujem za radu len sa bojim ze ohrozim babo alebo tehotenstvo ked tlacim na wc...

lemge
2. mar 2011

@majkauk mne pomaha kava,aj hodne jablcok je dobre jest.a baby tu pisali ze aj slivkovy dzus z DM je dobry.vyskusaj 🙂

majkauk
2. mar 2011

@lemge diky moc vyskusam 🙂

lemge
2. mar 2011

@zuzula221 aj ja mam vytok ale ten taky prirodzeny.uz som si zvykla.aj v prvom tehu som nosila od 3 mesiaca nonstop intimky.a teraz takisto.a ze tehotne maju pokoj od vlozkovania 😀 tot ho.. 😀

chari6
2. mar 2011

@majkauk ahoj, ja som mala problem s tvrdou stolicou aj kym som nebola tehotna a v tehotenstve som cakala zhorsenie, ale nahodou som prisla na riesenie: mama mi odporucila uzivat v tehotenstve vapnik, ale ked som si porovnala obsah vapnika v tabletkach a v mlieku, rozhodla som sa pit kazdy den mlieko. A problem s tvrdou stolicou nemam ani zdaleka. 🙂 Zo zaciatku tehotenstva som pila pol litra denne plnotucneho, teraz aj tristvrte. Nebola som zvyknuta pit mlieko a uz po jednej salke som mala dost, tak to robim tak, ze si nosim do prace a poobede, ked ma zacina smadit, pomaly popijam. Ale dalo by sa aj salku vecer a salku rano... ako komu vyhovuje. Len nie liter naraz. :D

lucylulu
2. mar 2011

@ada222 ahoj presne viem co prezivas tiez som po 2 neprijemnich potratoch ☹ ale tuzba len rastla a sme tu ja cakam chlapceka a proste verim ze zachvilku ho mam v naruci tiez citim pohyby.Ja mam jednu pani ktora je super mam snou sedenie kazde 4 tyzdne musis si verit a hlavne tvojmu telu vie co robi 🙂 Drzim palce a mysli len pozytivne babo to citi 🙂

lusinda24
2. mar 2011

@januska712 jeee aj mne sa páčilo meno Lili (Liliana), ale manžel neschválil 😒 S tými menami v rodine sme mali tiež problém, pretože keď sa nám konečne nejaké páčilo alebo sme sa zhodli tak už v rodine je... Čo sa týka nakupovania tak som asi blázon, ja som už ale zo desať ružových vecičiek kúpila ešte vtedy keď to bolo len 70%, pretože som nevedela odolať a teraz keď je to na 100% tak asi začne nákupná mánia 😵

janushkabb
2. mar 2011

noo super,ja že len ja mám stolicu úplne nepravidelnú :D ..a tvrdú ...sa mi ulavilo,že to aj iné trápi 🙂 ..ja velmo netlačím -a to mlieko naozaj pomáha - teda mne hej...a ked už dlho zo mna nič nejde - napr.3-4 dni ...miešaam mlieko,jablká,hocičo čo mi pomôže 🙂 ...

janushkabb
2. mar 2011

chcem sa opýtať skúsených mamičiek - kedy ste ucítili pohyby aj rukou na brušku?..alebo kedy Váš partner už ucítil?my sme v 22tt a ja cítim pohyby aj rukou - ale slabúčko (alebo si to len namýšlam, preto že to cítim zvnútra?) ...a priatel je nešťastný z toho,že akonáhle mu oznámim že sa malá hýbe a on priloží ruku,alebo ucho - malá prestane - vtedy mi ho je aj trošku lúto že to nemôže ucítiť ..

slniecko612
2. mar 2011

@janushkabb u nas je to iste, ja ked poviem manzelovi, nech prilozi ruku, ze maly kope, tak bud maly prestane kopat, alebo ked aj kopne, tak manzel to neciti.

mirkapb
2. mar 2011

Ahojte tehulky. Dlhšie som tu nebola. Najskôr bol chorý synček, potom som ochorela ja, ale našťastie som mala len nádchu, nekašlala som a ani teplotu som nemala. A potom sa nám aj počítač pokazil, tak mi teraz chvíľu trvalo, kým som všetko dočítala, toľko ste toho popísali. Gratulujem všetkým, čo už cítia pohyby a aj tým, ktorí už vedia pohlavie bábetka. A samozrejme vítam nové tehulky.
Ja som bola včera na utz, ale drobček sa asi hanbil a nechcel nič ukázať, tak stále neviem, či to bude chlapček alebo dievčatko. 25. marca som ale objednaná na 4D utz, tak sa to už snáď dozvieme, už sa teším. Maličké malo podľa včerajšieho utz 288 g, a vraj to zodpovedá 20 tt, v ktorom práve som. Aj všetko ostatné, čo dr. meral sedelo, tak som bola šťastná. Potom ale poznamenal, že mám trochu nižšie placentu, ale nič viac k tomu nepovedal, ani mi nič nezakázal, len povedal, že ešte je skoro a pravdepodobne sa posunie vyššie. Tak dúfam, že to bude ok.

janushkabb
2. mar 2011

tak ja už neviem...musí nám poradiť nejaká skúsená mamina - aspon približne kedy ucítili pohyby ich partneri... 😅

lusinda24
2. mar 2011

@majkauk ja som mala problémy s trávením už pred tehotenstvom lebo mám málo žalúdočnej kyseliny a keď zjem niečo vyprážané (mastnejšie) tak je problém aj 3dni, keď nie viac a môžem povedať, že mi pred tehotenstvom pomáhalo každý deň ráno zjesť jednu activiu do ktorej som si dala 2lyžičky otrúb a cez deň 1-2šálky mlieka a môžem povedať, že som mala cyklus vyprázdňovania každý deň tak ako má byť a napr. za pol roka som mala problém len raz. Tie otruby mi odporučil gastroenterológ s tým, že ak to budem dodržiavať rok dva tak sa mi trávenie môže ustáliť aj navždy. Ale ako som otehotnela tak sa spomalila činnosť čriev a okrem toho som prvé tri mesiace už jogurt s otrubami nemala lebo som ho vždy vyvrátila a tak sa moje problémy vrátili (stolicu som nemala aj 5dní). Gynekológ mi na to dal Duphalac - taký sladký sirup (ale musela som ho ísť predpísať na gastroenterológiu), ktorý teraz v malilinkom množstve (5ml) mám užívať každý deň, ale predsaj je to liek tak ho nechcem zbytočne užívať a dám si z neho (cca 15ml) len keď cítim, že mi nejaké jedlo zle sadlo a problém so stolicou buď ani nepríde, alebo do druhého dňa je fuč.

mirkapb
2. mar 2011

@zuzula221 k tvojej štatistike. My ešte nevieme čo čakáme, ale pohyby cítim na ľavej strane, aj ked dr. včera na ultrazvuku meral stehennú kosť behal po ľavej strane bruška, ale hlavičku a bruško meral skôr na pravej, prípadne v strede. Podľa toho by to malo byť dievčatko, to by som bola rada, ale uvidíme až toho 25.3. na 4D utz, či sa už konečne dozvieme či bude mať Adamko bračeka alebo sestričku.

januska712
2. mar 2011

@lusinda24
my máme iba toto meno pre dievčatko tak uwidime.D..d mno my nemáme ešte nič kupene.. chceli sme už pomaly začať ale kedže ešte newieme čo to bude tak sme sa dohodli že ešte počkáme ten týžden a snad to vyjde a babatko sa nám ukáže:D

januska712
2. mar 2011

ahojte babanky aj ja gratulujem k pohybom ... a ja mám tiež výtok ale tiež mi doktorka powedalal že to ej normálne u tehotnych....

lusia30
2. mar 2011

Ahojte koceny...dnes sme boli na ultrazvuku a doktorko nam tam nasiel tretiu nozicku 😀 ....velmi sa tesime...bude to prvy vnucik aj pravnucik...kedze mam uz doma tri a pol rocnu dievku nakupovanie bude od zakladov...okrem kocika 🙂

januska712
2. mar 2011

@zuzula221
ahoj moja tak ani ja nakoniec neviem či to bude isto dievčatko... lebo som bola na to 4D sone v tom Kysuckom Novom Meste a bábätko sa nám vôbec necchelo ukázať.....nižičky malo stále pri sebe a ani nemám žiadnu fotku lebo tvaričkou sa schowáwalo za placentu alebo si ju zakrylo ručičkou.... tak tam idemme zasa o týžden snad sa nám už ukáže:D

januska712
2. mar 2011

ahojte babulky smiem sa opýtať bývam aj Vám ešte zle... ja som bola dnes s partnerom an obed a len čo ma dowiezol domov tak som hned všetko vyvrátila... neviete mi poradiť čo na to pomáha??Dakujem

alexksa
2. mar 2011

@januska712 skoda, neboj ved ono sa otoci a na buduce ukaze vsetko

januska712
2. mar 2011

@alexksa
no uwidíme.:D:D: aby sme už aj my mohli ist an tie nákupy.D

keena
2. mar 2011

@monikapaal no o tom som nepocula, ze v teho. je nebezpecne spat na chrbte..tak neviem ☹ ale zda sa mi to ako blbost... ja spavam na oboch bokoch... 🙂

baby, uz sme dlhsie neriesili vahu..ako ste na tom? pred 1,5 tyzdom som bola +1kg, teraz neviem, ale vidim to tak max na plus 0,5kg.. nevidim na sebe ziadne kila navyse..teda okrem toho ze mi rastie a natahuje sa brusko 😀