icon

Termín máme júl 2011

nawal
22. okt 2010

Ahojte, pred dvoma dnami som nasla //. Termin vychadza na zaciatok jula. 😵

janushkabb
7. mar 2011

NO ako pozerám nie som jediná koho tu trápi výbavička 😀 .ja som prvorodička a ani potuchy nemám o tom čo mi všetko treba a ako sa tu spomínalo tie zoznamy na nete sú fakt strohé...ale tak ja som si to rozdelila - čo všetko mi treba na kúpanie,na papanie,na spinkanie....dúfam že na nič nezabudneme 😀 ...a ak predsa vyšlem famíliu na nákupy -na poslednú chvílku..no my už niečo z výbavičky máme - pár vecičiek po známych - ale ozaj len pár nakolko rodili všetci asi tak 7 rokov dozadu 😀 😀 ..tak si pomalyčky pripravujeme my..na nákupy pojdem veru sama - po prípade s priatelom -ak bude mať čas - lebo pravdu povediac s mojou maminou to sa nedá - máme iný vkus 😀 ...a už sa skoro dva týždne zabávam s obzeraním vecičiek a so spisovaním -tak hádam na nič nezabudneme...ale tiež mám z toho hlavu ako balón... A ozaj čo sa týka toho "šteklenia nad pupkom" - to isté cítim aj ja...myslím že to môže byť aj takto skoro nie??...a musíme sa pochváliť - pohyby našej malej Emky už cítil aj tatino - no keby ste vedeli aký bol zlatý - v živote som ho nevidela takého šťastného 😅 😅

dooscoby
7. mar 2011

ahojte....ja si myslim ze novy kocik je zbytocnost a hlavne su dost predrazene....podla mna sa daju najst krasne kociky za polovicne ceny a malo pouzivane...my sme kupovali tie pouzivany a som spokojna...hoci tiez kukam po novom pouzitom ale ved tento uz dako doderieme....naprv.vanicka co stoji cca.200 eur nova sme kupili cca.4 mesiace pouzivanu trosku oskrety spodok od naklikavania na kocik co aj tak po par razoch aj ked kupi clovek novu tak sa to oderie a za polovicu....cize ja uz dokupim len par modrych veciciek a hotovo

tiez rozmyslam nad tym gelom a epidural hmm neviem neviem..pri malej som ho nechcela a zvladla som to a podla reci ze druhe je sup sup tak vaham....co som videla v porodnici tak mamicka ubolena po vpichu ihly ...bolesti hlavy a dieta mrzute a nespave lebo nanho to ma tiez ucinok....skusim este popytat na ten gel

mam znacku peg perego a velka spokojnost...golfac mam xlander xs a hrozu uz je v reklamacii...cize ak vratia peniazky idem po peg perego si completo

janushkabb
7. mar 2011

no my sme ukrátený aspon od kupovania kočíka - na nový by sme asi nenahrabali - nakolko ja som pn už tri mesiace,platiť nájom,šeky stravu a výbavu musíme zvládať len tak tak..tak sme okukovali tu v bazáre -a naozaj že niektoré vyzerajú fantasticky a hlavne zachovalo 🙂 ...no ale vdaka mojej mamine si uz ani s kočíkom nerobím problémy - jej známa dostala dva kočíky do daru - jeden si nechala a druhý nám daruje - čisto nový ..tak som rada že aspon toto máme z krku...ale myslím že na to malé obdobie čo bude malé v kočíku by som aspon ja osobne asi čisto nový kočík nekupovala -aspon nie drahší ako 3OO eur...moj názor 🙂 ..

janka987
7. mar 2011

@katren sice neskoro, ale reagujem na tie zvieratka, my mame tiez tri macky a 2psov, na zaciatku ked som nevedela, ze som tehu, som ich chytala, a ked som sa dozvedela, ze cakame babo, som prestala, kedze behaju kade tade, ani ockovane nie su...testy na toxo dopadli, tak, ze som toxoplazmozu uz prekonala v detstve, uz som mala iba protilatky, netusim kedy to bolo, ale podla gyn. velmi davno, kazdopadne som rada, ze som to mala aspon za sebou...

maruska.s
7. mar 2011

@lucyka1 =) vsak to, tiez si myslim, ze mame cas, je to nase prve babatko, tak teraz skor zistujem, kde, co, ako...co je lepsie a tak...je to cela veda=) cakame chlapceka, moc sa tesime=))

maruska.s
7. mar 2011

@katren ahoj=) hlavne je, ze ste to zvladli....my cakame prve babatko, takze neviem absolutne nic o tom, kedy, alebo kde...ani co nam vsetko treba, je toho strasne vela, co sa musim naucit, ale velmi sa na to tesim=) nam povedala doktorka, ze na 150% to bude chlapcek=) tak drzim palce, nech ste v poriadku, urcite to bude krasny zazitok na tom 3D ultrazvuku, my zatial uvazujeme, este sme neboli...

maruska.s
7. mar 2011

@janushkabb my tiez cakame prve babatko a som tiez toho nazoru, ze vela veci sa da kupit lacnejsie z bazarika. Kocarik asi kupime novy, ale nie drahsi ako 300€, ale asi vela veci nakupime cez bazarik, oplati sa to a je tam vela peknych veciciek=) To sa vam super trafilo ten kocik=)

babula
7. mar 2011

@lucyka1 ty si na tom oresne ako ja,chceli sme dievcatko,teraz povedali,ze to bude zas chlapcek a meno nemame vybrane.dnes idem este na nirnalne sono,tak uvidim ci mi to potvrdia

slniecko612
7. mar 2011

@maruska.s
@janushkabb ja zas nemam dobre skusenosti ani s lacnym kocikom a ani s pouzitym. Moja sesternica si kupila pouzity kocik, ze vraj po jednom dietati (vypadal krasne, ako novy), a po pol rocnom pouzivani sa jej nedal skladat. Takze po pol roku musela kupovat novy kocik a stary mohla pozivat jedine tak doma na dvore. A co sa tyka lacneho, tak kamoska si kupila polsky kocar - 3-kombincia za 350 €, a po pol roku, ked isla mala do sportaku, tak musela kupovat novy, lebo ten stary vydrzal pol roka. A reklamaciu jej nechceli uznat (sice najoniec uznali) ale natahovalo sa to skoro 3 mesiace. Nehovorim, ze tie drahe sa nekazia, ale po mojich skusenostiach a radach skusenych asi zainvestujem a potom ho radsej predam. Aj ked sa musim priznat, ze pohravam sa s myslienkou, ze kupim novu len sportovu cast a vanicku dokupim pouzitu.

slniecko612
7. mar 2011

@maruska.s
@janushkabb ja zas nemam dobre skusenosti ani s lacnym kocikom a ani s pouzitym. Moja sesternica si kupila pouzity kocik, ze vraj po jednom dietati (vypadal krasne, ako novy), a po pol rocnom pouzivani sa jej nedal skladat. Takze po pol roku musela kupovat novy kocik a stary mohla pozivat jedine tak doma na dvore. A co sa tyka lacneho, tak kamoska si kupila polsky kocar - 3-kombincia za 350 €, a po pol roku, ked isla mala do sportaku, tak musela kupovat novy, lebo ten stary vydrzal pol roka. A reklamaciu jej nechceli uznat (sice nakoniec uznali) ale natahovalo sa to skoro 3 mesiace. Nehovorim, ze tie drahe sa nekazia, ale po mojich skusenostiach a radach skusenych asi zainvestujem a potom ho radsej predam. Aj ked sa musim priznat, ze pohravam sa s myslienkou, ze kupim novu len sportovu cast a vanicku dokupim pouzitu.

katren
7. mar 2011

@slniecko612 no vnucku uz ma, tak teraz to hadam vyslo na toho vnuka 🙂

katren
7. mar 2011

@dooscoby PP SI completo chcem kupit aj ja, pre Dominicku, lebo sice mi uz pekne chodi, pre istotu, ked niekam pojdeme, nevydrzi este nejake dlhe trasy.....
@maruska.s ja som objednana uz od januara.....najlepsie je tam ist medzi 20tt-26tt...pri Dominicke sme tam boli v 30tt a sestricka ma sfukla, ze kde som bola doteraz, ze to je uz velke a ma tam malo miesta....ale tak nevedela som to, tak som bola poucena 😉 no zazitok to bol skvely 😎

katren
7. mar 2011

@dooscoby ja som mala aj epidural, pri Dominike a teraz idem do toho zas.....velmi zalezi, ako to dr. pichne...mne sice na treti krat trafil, ale spokojnost neskutocna......a nic ma nebolelo, malu som vyltacila na 3 zatlacenia, lebo som bola oddychnuta.....rodila som 5,5 hodiny a z toho tych 5 som mohla byt aj doma 😀 a to som mala vyvolavacku a po tej ze je porod velmi bolestivy.....no ja nic 😎

dooscoby
7. mar 2011

aj novy aj stary aj drahy ci lacny sa moze pokazit.....mame zdeneny kocik kupovany v polsku..velky a tazky a prezil uz 3 deti...mam golfac x lander za 140 Eur a po roku sa my prestal dat sklapat...kamoska si kupila golfac Hauck za vyse stovky a po mesiaci sa jej zlomila konstrukcia a vraj nie je prva ani posledna...no vyber si potom 🙂 ...ten napad novy sportiak a kupit pouzitu vanicku je tiez dobry napad..da sa par eur usetrit....viem ze concort vanicky su medzi 200-300 eur nove a baby ich aj za 100 predavaju a to 4 mesiace pouzite...kocik je teraz imidzovka ale ked vidim tie Stoke ale Brio nepacia sa my...ved dieta nema miesto a ta vanicka nevydrzi pri vacsom babu ako 4 mesiace ale zasa ked clovek nato ma tak nech si kupi...ja osobne radsej investovat do ineho

zora256
7. mar 2011

Ahojte baby!
Ja som si pozerala na stránke lacnejsie-nekupis,a aj som si vybrala kočík Ring a aj postieľku,i klokanku.Sú tam celkom dobré ceny a aj dovezú na Slovensku zadarmo,ale objednávať budem až v apríli,keďže som na PN,tak si naň musím peniažky najskôr odložiť,lebo keď už tak nech všetky tri veci nak dovezú naraz.
Ja pohlavie bábätka neviem,a tak som zameraná na žlté a zelené vecičky.Na sone v 20tt sa nedalo vidieť,lebo mám vpredu placentu.Aj ja čakám prvé bábo. 🙂
Vecičky mám nejaké ešte po sestre má len 9rokov,a niečo ešte po mne a bratovi,a najmenšie si budem musieť dokúpiť,ale až v máji,a aj kozmetiku,nechcem aby zostarla do vtedy.Veci do pôrodnice už mám,len hygienické veci si budem musieť dokúpiť,a minerálku. 😉
Tak sa držte maminky! 🙂

janushkabb
7. mar 2011

@slniecko612 však jasné - ono to tak je že čím drahšie -tým lepšia kvalita...no keď si to niekto môže dovoliť nemám nič proti...ja len môj názor 🙂

dooscoby
7. mar 2011

katren ja som daka nedoverciva co sa tyka epiduralu...asi som pocula viac negativ ako pozitiv
ten peg perego je super....strasne lutujem ze som nekupila ten namiesto xlander...ten je des zle skladanie..prevracia sa a plus ma madlo skoro pod bradou dietata a aj nanoznik je na prd....ak my ho vymenia za novy asi predam
parada ze ti to vyslom s tym epiduralom tak pekne drzim palce aj pri druhom

janushkabb
7. mar 2011

@zora256 tak to si už v celku fajn vybavená 😀 ..ja som stále v štádiu zisťovania,okukovania 😅 ..ale pomaly sa rozbiehame aj my ...

dooscoby
7. mar 2011

janushkabb ak smiem vediet ako je to potom s materskou....mas nanu narok aj ked napr.prelezis cele tehotenstvo a si PN?

janushkabb
7. mar 2011

@dooscoby no ja osobne som na pn už od tretieho mesiaca..čo ja viem tak na materskú máš automaticky nárok ak do Sociálnej poisťovne prispievaš v predchádzajúcich 2 rokoch aspoň 270 dní. Výška materskej je u teba 55% denného vymeriavacieho základu...aspon čo ja viem čo som si naštudovala...a počas pn keď si zamestnaná,poistovni platí aj tak zamestnávatel..takže myslím že tam by problem nemal byť..no a materská sa ti počíta za predchádzajúci kalendárny rok rôznymi vzorcami...musím to lepšie okuknúť aj ja a naštudovať...len tolko čo viem zatial..

zora256
7. mar 2011

@janushkabb Dá sa,keď má človek zoznam,čo potrebuje.Ja som totiž,taký organizér,musím mať vo všetkom prehľad,a vedieť čo potrebujem.U dokiho sme v 8tt dostali prenal box a tam bolo,čo všetko treba do pôrodnice.Na stránke sprievodcaporodnicami.sk som sa poinformovala aj o tej svojej,čo všetko poskituje,a za čo sa koľkoplatí.Aj priebeh pôrodu,takže sa aj psychicky snažím pripraviť. 😀
A ty to celé ako prežívaš?Vieš čo budete mať?

slniecko612
7. mar 2011

@janushkabb matersku ti budu vyratavat z roku 2010. Takze cely rok 2011 (kym nenastupis na matersku) mozes byt na PN-ke, vysku materskej by to nemalo ovplyvnit.

zora256
7. mar 2011

Ahojte baby!
Vy ste ako nato spriberaním?
Ja som na začiatku schudla 5kg,keďže mi bývalo zle.Zatiaľ som pribrala späť len 1kg.Beriem femibion400+dha.
Bábo je také aké má byť. 🙂

janushkabb
7. mar 2011

@zora256 no prežívame to riadne -naše prvé bábo tak sa aj bojíme,aj neviem čo nás čaká a td...ano my už vieme budeme mať dievčatko 😀 ...no zoznam mám spísaný už aj ja..už len pomaly nakúpiť

janushkabb
7. mar 2011

@slniecko612 noo to som si aj myslela ...našla som aj stránku na ktorej je to popísané že čo a ako s materskou : www.socpoist.sk --- > dá sa to tam nájsť ..

zora256
7. mar 2011

@janushkabb Aj my čakáme tiež prvé,zo začiatku som mala strach,že potratím,keďže sme sa snažili 2 a pol roka.Teraz mávam obavy z predčasného pôrodu.Ale snáď všetko bude ok,a vydrží aspoň do 38tt a možno nakoniec budem aj prenášať. 😀 Ty máš koľko rokov?Ja o mesiac 24. 🙂 Tak pohodové tehu.

janushkabb
7. mar 2011

@zora256 ja budem mať 22 v auguste - no my sme vôbec neplánovali - chceli sme,neskôr no toto bolo úplné prekvapko - už len z toho dôvodu že priatel má zdravotné problémy čo sa týka oplodnenia,ale podarilo sa - tiež po dva a pol roku 😅 ..obaja sme tak vnútorne chceli bábo a ked to prišlo tak to bol šok 😀 ale tešíme sa teraz o to viac...ja mám len strach z toho,aby som bola dobrá mamina a nič nepokazila a aby malá mala všetko čo potrebuje...

zora256
7. mar 2011

@janushkabb No,to je náhoda,lebo aj môj manžel mal problém,mal len 50percent pohyblivích spermií.Aj my máme preto veľkú radosť,manžel nechcel veriť testom,len sonu uveril,keď som bola prvý raz u gynekológa po testoch. 😀

janushkabb
7. mar 2011

@zora256 no môj priatel má také isté problémy - malá životnosť a pohyblivosť spermií - priatel mal len 40% ...no zo začiatku bolo na nom vidno že si nieje taký istý či je to jeho - po tak dlhej dobe . ...ale po mojom dohováraní a po vete : ak chceš dáš si urobiť testy - a potom to bude tvoja hanba že si mi neveril - si to asi uvedomil v hlavičke a tešíme sa spolu 🙂)..no my sme plakali spolu už pri prvom tehot.teste...a po sone ešte viac 😀 😀

zora256
7. mar 2011

@janushkabb Ja vravím,zázraky sa ešte dejú,len im treba veriť. 🙂 A neboj,budeš dobrá mamina,už to že sa naň tešíš,a ľúbiš ju,to značí,že spravíš preňu všetko,len aby bolo šťastné,lebo ľúbené deti sú šťastné. 🙂 A keď niekoho ľúbime,tak mu chceme,len to najlepšie,a tým budeme i dobrými mamami.A ja vravím,že zlé matky nie sú tie ktoré ľúbia svoje deti.Ale,tie,ktoré sa netešia na svoje deti,a neľúbia,tie sú zlými matkami.A nezabudni deti potrebujú aby sme sa im venovali. 🙂 Tak nemaj strach.Bez stresové tehu Ti prajem a aj ostatným babám! 😉