icon

Termín máme júl 2011

nawal
22. okt 2010

Ahojte, pred dvoma dnami som nasla //. Termin vychadza na zaciatok jula. 😵

januska712
8. mar 2011

ahojte babenky som tu dlhšie nebola ... ste sa inak rozpisali... som ani nestihala čitať... ja idem dnes na 4D sono tak snad sa nám maličke už ukáže a nebude si zakrývať tvaričku s ručičkou a neotoči sa nám zadočkom... ja som tiež ešte nezačala s nakupovaním výbavičky kedže ešte stále newieme čo to bude... a čo sa týka tých kočárov z bazárika tak by som to asi ani aj neoporučowala síce som prvorodička ale my si kúpime nvý kočár sice ešte nemáme vybratu značku.. 😉

sisanka
8. mar 2011

@kubinca heeej?v tej cene je uz aj manzel???tak to sa oplati..ked kurz stoji 33eur a manzel pri porode 30..nie???ci ako to je??si ma teraz normalne navnadila aby som tam aj ja sla 😉

kubinca
8. mar 2011

@sisanka moja dr. mi to tak povedala, dnes zistim este z priameho zdroja a dam ti vediet 😉 a hej ceny su tak ako si napisala, tiez si vravim ze sa to oplati 🙂 by sme sa tam mozno aj na jednej hodine stretli 😀 ak sa malej nezachce skor 😝

sisanka
8. mar 2011

@kubinca noo mozno sa stretneme 😉 len ja este uvidim ako co lebo budem mat toho vela teraz...aj zo skoly a este neviem ci budem mat kde nechat maleho..ale kazdopadne nas informuj potom 😉

slniecko612
8. mar 2011

@lucyka1 ja som vzdy chcela mat dievcatko. Aj som bola o tom presvedcena, ze ho mat budem, ale akosi to nevyslo 😀 Ale zatial mi to az tak nevadi, myslim, ze pri tretom chlapcovi by to bolo horsie. 😉 Zatial si z toho robim srandu, mozno po prvom porode poviem, ze uz v zivote nebudem rodit (strasne sa bojim porodu). No uvidim, ako sa to cele vyvinie a ci sa aspon pri druhom podari mat dievcatko. 😀

lucyka1
8. mar 2011

@lusinda24 presne to by mala byt priorita kazdej mamicky, aby bolo dietatko zdravucke.... 😉

lucyka1
8. mar 2011

@katren ja tiez som objednana v HC na 3D, ale az 24.3. a je to i môj gynekolog kde chodim. neboj, on uveri, vtedy neboli take vymozenosti ako 3D utz a nevedeli tak presne urcit pohlavie... môj otec ked uvidel teraz len foto z utz tak povedal ze toto je chlap, ze ano? a my na to ze hej ako to vie? a on ze ved vidim mu to v tvari 😅 vtipny. 😉 a mimochodom dr. je super a este aj zabavny, nasmejes sa.... stale sranduje... 🙂

lucyka1
8. mar 2011

@maruska.s v pohode, len sa zorientuj. 😉 ja budem rodit teda chcela by som v piestanoch. tam som rodila aj martinka. so starostlivostou som bola velmi spokojna. len nemam vybaveneho ziadneho doktora 😒 hmmm. a co sa tyka tvojej otazky, tak nechodim ani pri matkovi som nechodila na ziadne predpôrodne pripravy a bolo to mozno aj o tom aby som sa nebala co ma vlastne vsetko caka, neviem, to je iba môj nazor. bala som sa i ked mi len kamosky rozpravali o pôrode. a porodila som i ked s tazkostami, mala som uzku panvu, ale porodila 🙂 a ty tiez porodis len si musis verit a mysliet pozitivne, to pomaha. nestresuj sa a nemysli na zle veci, ako napr. co ak???
jedine na com som bola je take sedenie s laktacnou poradkynou, pretoze pri matkovi som mala problem s kojenim a bojim sa aby sa to nezopakovalo, vies? tak som sa poistila a ta pani bola velmi mila a prijemna, vsetko nam povysvetlovala..... co a ako.... 😀 tak som teraz trosku kludnejsia, uvidim, realita môze byt ina, ale stale dufam..... 😉

lucyka1
8. mar 2011

@slniecko612 presne to som si hovorila aj ja, ze pri druhom mozno.... a nevyslo mi to, co neznamena ze tebe to tiez nevyjde, len si myslim ze ked velmi chceme tak ako naschval to tak nebude. 😉 a pôrodu sa neboj, mysli pozitivne, vsetko dobre dopadne, musi. povedz si takto a hotovo. a kde chces rodit? uz mas nieco vybavene?

sisanka
8. mar 2011

@lucyka1 jooj ked citam kolko mamiciek maju chlapcekov a chceli druhe dievcatko az sa bojim aby aj my sme druheho chlapca nemali 😀 tiez velmi tuzim po dievcatku..aj ked uz dr trosku nacrtol ze by to mohlo byt dievca ale mudrejsi budeme o dva tyzdne tak sa tesim a zaroven aj bojim lebo inak ako o dievcatku nepremyslam 😀

lucyka1
8. mar 2011

@sisanka ahoj. mas to podobne ako ja. doma 3-rocneho chlapca a zhruba termin pôrodu ako ja. nahoda? 😉 mna tiez ani len nenapadlo ze to nebude dievca. bola som o tom presvedcena do tej chvile ako som bola na sone aj s manzelom a sama som ten pipik videla a az potom sa doktor spytal co mame doma. hovorim ze chlapca a on na to, ze teraz to bude dievca, ale s palicou a s batohom 😀 ja som bola v takom zachvate smiechu ze som sa skoro pocurala. este teraz sa na tom smejeme, uz mi to vôbec nevadi, mozno do tretice?????

janushkabb
8. mar 2011

ahoj baby - mám taký menší "problém" - každá bud. mamina asi papá za dvoch,alebo aspon viac...ja mám už tri dni problém že mi nechutí jesť - ako chuť by som mala na všetko,len nejak mi to nejde dole krkom,keď to dám do pusy..a už sa cítim aj dosť slabá,unavená a nevyspatá...asi by som mala ísť k doktorovi,nie??..už som mala takýto "problém" aj v treťom mesiaci,ale po dvoch dnoch ma to chytilo a zjedla som všetko čo som videla....je toto normálne??

sisanka
8. mar 2011

@lucyka1 vies co ja som si najskor nic ine nepripustala iba dievca...potom mi tak napadlo co ak zase chlapcek...tak som sa zacala aj trosku tesit ze mu dam meno po manzelovi co som predtym vobec nechcela ale tie hormony si robia svoje 😀 a po poslednom sone mi dr dal taku mensiu nadej na dievcatko tak zas uvazujem len o dievcatku 😀 ale ak to bude chlapcek tak urcite nebudem tak sklamana ako pri prvom...vsetci sa radovali ze chlapcek len ja nie a teraz mi je to uz viac menej jedno 😉

sisanka
8. mar 2011

@janushkabb neboj ja tiez vobec nejem za dvoch..dokonca dako ani neveceriam..uz hladna vecer nikdy nie som a chut tiez nemam..babo pribera tak je vsetko fajn..ale neboj tie chutky ta mozu chytit este neskor 😉 tehotenske chute su nevyspytatelne 😀

katren
8. mar 2011

@lucyka1 ahoj, ja viem aky je dr., bola som u neho aj pri Dominike....len neviem, ci sa nenahneva, ked pride so mnou este aj sestra....mm s malou idu ,len ci sa nebude hnevat, ked pojde aj ona... 😅

keena
8. mar 2011

ahoj baby.. tiez nestiham citat, ale zachytila som to podstatne.. ze sa riesi vybava, kociky, 3D a tak 😀 co sa tyka vybavy, tak tiez este moc neriesime..nieco zdedime, nieco kupime..len tiez neviem co vsetko treba, nemam tusienie kedy sa na to pozriem 😒 ani do porodnice neviem ake veci treba... myslim, ze male bude rychlo rast, tak nemam v plane nakupit, vela veci, nakolko su aj tak strasne predrazene... co sa tyka kocika tak ten u nas vyberal manzel, ja som len suhlasila - znacka Teutonia 2010 Cosmo. Postielku napr. zdedime.. Citam, ze vela z vas uz v tychto tyzdnoch ide na 3D..ja som sa napokon rozhodla, ze 3D riesit nebudeme. Tam kde chcem ist ja, mi odporucaju az po 25tt, a to skor idem do poradne, pohlavie uz vieme na 90% , babo sa ma dobre..a aj tak sa nic konkr. z 3D nedozvieme...tiez mi pride teraz uz zbytocne vyhodit za to tie nehorazne peniaze.. tak som sa rozhodla, ze nebudem babo vystavovat ziareniu a necham to plavat... ale nie ze by som vas od 3D odhovarala, to urcite nie 😲 tak krasny den zelam!
Ozaj baby, ako to vyzera s tou tabulkou? Zatial ju nerobi nik? Zeby som sa na to podujala??? 😉 Tak ja to skusim...

janushkabb
8. mar 2011

@sisanka no dúfam,že to bude len "chvílkový ošiaľ" môjho žalúdka 😀 ...lebo už neviem ako by som doplnala aspon energiu - ani ovocie mi nebere...proste nič ...

slniecko612
8. mar 2011

@lucyka1 Zatial sa snazim na porod moc nemyslit, ale v kutiku duse dufam, ze to nebude nic hrozne. Prezili ine baby, prezijem aj ja 😀 teda dufam. Zatial este neviem kde budem rodit, ale asi v Bratislave. Najskor som chcela v Ruzonove, ale kamoska co ma 3 deti mi povedala, ze nech idem na antolsku, ze ona tam odrodila 2 a v ruzonove 1 a keby sa mala este raz rozhodnut, do ruzinova by iu nesla. Ale dost kladov som pocula aj na Kramare, tak neviem. najskor som hovorila ze kramare to urcite nebudu, ale teraz vobec neviem. Zacinam na uz aj ku kramarom priklanat. Doktora nemam zajednaneho ziadneho, a ani ziadneho nepoznam (nie som z BA, som z Leopoldova), tak to asi necham na nahodu. Asi sa vyskusam opytat mojej gynekologicky, ktoru nemocnicu mi odporuci ona, a asi si od nej necham poradit.

zora256
8. mar 2011

@januska712 Ja som to isté čítala,zas na nete.A ty vieš čo budete mať?Ajmne je občas najmä zrána ťažko,na žalúdok,lebo som hrozne hladná,a neviem čo by som si dala.A ty sa ako mávaš? 🙂

slniecko612
8. mar 2011

@keena ja som bola na 3D ultrazvuku presne v 22tt + 0, objednavala som sa, ked som este nevedela co cakame a uz som to chcela vediet. Ale to ze cakame chlapca som sa dozvedala v 19 tt, tak som najskor to 3D chcela zrusit, ale potom som si to rozmyslela a nelutujem. Bola som u Brestanskeho v Hlohovci, pomeral nam vsetky kosticky, poukazoval, kde co mame. Sice niekedy sa stalo, ze ja som to nevidela, ale hlavne ze videl on - napr. ladviny. A najvacsi zazitok som mala zo srdiecka, to bolo super, este aj chlopne tam boli vidiet. Nelutujem ze som bola a manzel bol tiez z toho uplne happy. Takze ja to odporucam, uz len koli manzelovi. Take nieco v zivote nevidel a bolo vidiet ako sa z toho tesi.

keena
8. mar 2011

Ozaj baby, ako ste na tom s nejakou predporodnou pripravou?? Cvičenia, správne dýchanie a príprava na pôrod?? Riesite to nejako? Ja by som sa chcela pustit asi do nejakeho cvicenia, ale stale to nejako odkladam ☹ dost sedim, tak sa mi v obcas stane, ze dostavam krce do noh a chodidel..manzel tu kazdy vecer cvici nejake cviky, a mne je to az blbe, ze sa len tak vyvalujem a ani sa nehybem.. rada si precitam nazor prvorodiciek, ale aj skusenych mamiciek na tuto temu 🙂
@slniecko612 verim tomu, ze to bol krasny zazitok, aj ja som chcela pred par tyzdnami moc ist, ale nejak som si to nechala ulezat a "dopracovala" som sa k mojmu nazoru...aj ked clovek nikdy nevie...a este mame aj tak dost casu 🙂

keena
8. mar 2011

@s_helienka ahoj, jj, v 21. tt by uz maternica mala rast nad pupkom, takze si myslim, ze by to mohli byt pohyby..aj ked ja svoje mimi citim vacsinou pod pupkom, tam sa pekne "vyduva" a tancuje 🙂

slniecko612
8. mar 2011

@keena ja tiez stale len sedim alebo lezim, nemam ziadny pohyb. V robote robim za PC, takze ziadna chodza a ked pridem domov, nieco porobim a idem si lahnut. Chcela som zacat cvicit, aj som si nasla kurz brusne tance pre tehotne v studiu Miracle v Petrzalke, poslala som mailom prihlasku na kurz, tak ako bolo v podmienkach a do dnesneho dna sa mi nikto neozval. Tak som tam volala, nikto nezdihal, potom mi prisla sms: som na jednati, potom sa ozvem a zase sa mi nikto neozval. Tak som tam isla osobne a slecna recepcna nevedela o ziadnom kurze pre tahotne, tak som sa tak nasrala, ze uz s nimi nechcem nic mat. Ale vzhladom k tomu, ze uz to so mna opada, tak sa zase pohram s myslienkou, ze im zavolam a zistim ake kurzy pre tehotne maju otvorene. Isla by som aj inam, ale Petrzalka mi vyhovuje najviac. Ale mala by som uz konecne so sebou nieco robit 🙂

s_helienka
8. mar 2011

@keena ja vobec nic, som na tom rovnako... prave som trosku upratovala v byte a citim sa, ako keby som prave dobehla zo 100 km trate 😖 ale to asi nie je moc dobre, mali by sme sa rozhybat, mozno nam pomoze jar 😉

janushkabb
8. mar 2011

toto poznáám 😀 ...rozhýbať sa -to by som sa chcela aj ja...ale ja sa hýbem tak maximálne do obchodu,k našim a späť...aj to nie pravidelne...lebo aj ked mám chuť sa rozhýbať - po polhodinke napríklad takého upratovania -som mimo 🙂 doslovne...nevládzem nič...

maruska.s
8. mar 2011

@lucyka1 dakujem=) tak Ti budem drzat palce=) tiez mam taky pocit, aj moj manzel mi to povedal, ze ako ma pozna, keby som chodila na tu pripravu, tak by som sa bala este viac...mam trochu strach, predsa je to len prvy krat a neviem, co ma caka, na co sa pripravit...tak nam neostava ine, len sa modlit, aby vsetko dobre dopadlo. Ale verim, ze to s Bozou pomocou zvladneme. Vsak pre to malicke sa to urcite oplati, no nie 😉 Svagrina mi vravela, ze pri druhom porode sa bala viac, lebo uz vedela, co ju caka =). Ona rodila tiez v Cadci a bola spokojna. Ked sme ju boli pozriet, tak som si to tam uz trosku okukla 😉 Tiez by sa mi zisla taka poradkyna, ale asi taka univerzalna, na vsetko 😉

s_helienka
8. mar 2011

obdivujem baby, ktorym sa nielenze chce hybat, ale dokonca kvoli tomu chodia z domu do vselijakych studii... sikule... ja som strasne lenivaaa, ale mozno to je aj kvoli tomu, ze malo spavam a som unavena... no co uz? uz by malo byt stale krajsie pocasie, tak snad aspon prechadzocky budu 🙂

keena
8. mar 2011

@slniecko612 tiez som rozmyslala nad Miracle, okukavam stale tu stranku, ale len nie a nie sa rozhybat 😠 tiez som to vravela svagrinej ta je v 20tt, a zajtra tam ide..tak mi da referencie, tak potom zreferujem aj ja 🙂 tiez tam asi len volala (pred tyzdnom) a uz zajtra ide cvicit! tak neviem co to je za pristup... asi volala s tou majitelkou a ta jej povedala ze sa civci stale..no uvidim.
@s_helienka hej, jar by som uz rada uvitala 😉 aspon sa budem "prechadzat" po obchodoch a okukavat baby vecicky 😀 aj to je pohyb, no nie? 🙂
zvazujem vsak aj kupu aspon tohto DVD http://www.zdravie.sk/sz/content/520-23517/Mami... zeby aspon k tomu sa dokopem?? 🙂

maruska.s
8. mar 2011

@keena ahoj=) ja tiez rozmyslam nad tou pripravou, no zatial som dospela k tomu, ze asi skor nie, pretoze by som sa bala este viac. Aj co som sa rozpravala s kamaratkami, tak tiez neboli. A vraveli, ze by ani nesli. Neviem, aj tak, ci by som si pri porode spomenula na nieco, co by mi tam hovorili =). Do cvicenia som sa tiez zatial nepustila, aj ked to mam v plane 😉 ale pohybu mam za to dost, rada chodim na prechadzky, aj doma v pohode porobim bez toho, ze by som sa citila nejaka unavena. Len dufam, ze to nie je zle...aby som to neprehnala...

maruska.s
8. mar 2011

@kubinca ahoj, tak to som zvedava, potom napis, ako bolo a co ste robili a aky si mala z toho pocit. Som fakt zvedava 🙂