icon

Termín máme júl 2011

nawal
22. okt 2010

Ahojte, pred dvoma dnami som nasla //. Termin vychadza na zaciatok jula. 😵

januska712
22. mar 2011

@ada222
ahoj ja som tiež nad tým rozmýšlala tak asi si ho tiež kupim.... ale že vraj je to lepšie ked si to kupiš v obchode ako cez internet.... a aka to ja znacka co chces ty???

dooscoby
22. mar 2011

ada222 ahoj...ja to tu tak obcas citam a podla mna ten monitor nekupuj....pokial je babo zdrave a narodene v termine tak to netreba....a nasa spavala aj tak s nami v spalni cize som mala o nej prehlad.....jedine ak ma clovek rodinny dom tak je na mieste daka baby vysielacka ale vseliake monitory dychu a podlozky su podla mna pre zdrave dieta zbytocnostou....znamy mali dokonca o mesiac skor narodeneho chlapceka a nic take nemali a viem ze take veci sa daju aj pozicat...neviem pri tych cenach a vyuzijes to mozno 3 mesiace sa to neoplati to moj nazor

dooscoby
22. mar 2011

uz pri druhom to vidim realnejsie lebo pri prvom by som vykupila polku obchodu nebyt manzela 😀 ...nakoniec ziadne flase, sterilizator, odsavacku, vysielacky, monitory dychu, vahu nam nebolo treba....napr.kamoska ked musela sledovat malu tak jej pediatricka pozicala na tyzden ci dva novorodenecku vahu tak sa da ja tak...co je vyborne je manduca rozne nosice...velmi sa mi osvedcilo lehatko to sme pouzivali skoro do 8 mesiacov.....u nas v BA su obchody otvorene non stop tak manzel povedal ze ak daco bude treba tak vybehne cize my sme to riesili tak ...kupime ale ked bude naozaj treba

lucyka1
22. mar 2011

@januska712 ja tiez aj vo forme tabletiek, ale aj vo forme injekcii. asi kvôli tomu co som mu povedala, ze ma tam dolu v podbrusku niekedy picha, ja to mam aj v 5-minutovom krci. vtedy sa nemôzem ani pohnut. hrozne 😒 dufam ze mi to zaberie.... 😉 aspon ze som PN, oddychnem si a nacerpam sily 🙂

chari6
22. mar 2011

@dooscoby tiez si myslim, ze monitor netreba. Moze pomoct, keby hrozil SIDS, ale to sa stava 1 dietatku z 5000 a je kopa inych, castejsich zdravotnych problemov, pri ktorych je monitor na nic.

lucyka1
22. mar 2011

@dooscoby ja s tebou naprosto suhlasim. pri druhom to vidim aj ja realnejsie ale pri prvom by som vykupila vsetko 😉 jedine co sa nam pokazilo boli vysielacky a tie si potrebujem dokupit, boli vyuzite na 100percent. a samozrejme veci do porodnice tie hygienicke 😉 a chcela som sa ta opytat na tie nosice, lebo som nad tym rozmyslala ale bojim sa ze ma budu boliet krize alebo chrbat, ci? aku mas s tym skusenost? vdaka 😉

dooscoby
22. mar 2011

lucyka1 nosic hmm tazko poradit....ja mam manducu a som spokojna...vraj aj lilliputy je fajn....mala som satku ale ta malej vobec nevyhovovala...tak isto sme mali posunutu novucku Chicco klokanku a hroza dcera v tom doslova visela a to som mala vsetky popruhy dotiahnute na maximum....viem ze ja tu manducu som mala najprv z netu pozicanu na cca.tyzden za dakych 11 Eur s tym ze ak si ju kupis ti to odrataju z ceny a poslu ti novu a ak nie tak ti tie peniazky nevratia a berie sa to ako pozicovne....viem ze takto sa daju poziciat na vyskusanie aj ine nosice popripadne si zbehni do obchodu ale uz s mimcom ked trosku podrastie popripadne skus satku...kazde dieta je ine a viem ze niektore miluju satku a nemusia nosic...moja skor zniesla tu manducu ako satku ale zasa sme zacali satkovat ked mala cca.4 mesiace...napr. este ma napadlo ze materske centra zvyknut robit na nosenie babatiek prednasky spolu s ukazkami tak posurfuj na nete a mozno daco objavis

lusia30
22. mar 2011

Ahojte...chcem Vas poprosit o radu...co mam robit...mam nizky tlak 100 / 60 a to som uz vypila liter pepsiny a liter slatiny...a hrozne sa mi kruti hlava...ale na druhej strane mam zakazane solit a pit mineralky, pretoze mi zacinaju napuchat nohy...co mam robit, aby som si ten tlak dostala aspon na normalne hodnoty ☹ ...viete mi tu niekto poradit co s tym ☹ bo sa veru citim hrozne...a to mam ist este do prace, kde mam na starosti 20 malych deti ☹

lucyka1
22. mar 2011

@lusia30 ja som od vcera vypisana na PN, tak o tom uvazuj uz aj ty. kedze uz mas nejaku zataz, treba si aj oddychnut, ja som to pochopila dost neskoro, ze nevladzem uz robit.
no ale k tvojej otazke. skus si dat salku kavy denne, lebo jedna denne sa môze, ona by ti tlak mala upravit, skus a uvidis. mne to pomohlo. 😉

januska712
22. mar 2011

@lucyka1
mno ja ih neužiwam už nemam take bolesti teda zatial aj ja som na PN od januara a tiež mi je doma dobre oddychnem si kedy chcem.... ked príde na mna únawa tak si ľahnem a nikto ma nenahaňa:D:D: a ešte také krásne počasie vonku:D:

lucyka1
22. mar 2011

@januska712 to mas super. ja mam ale este 3-rocneho sarkana doma tak moc toho nenaoddychujem 😉 a som rada ze som sla na tu PN-ku lebo aspon kym prenho nejdem do skôlky tak si polezim.... a ozaj je vonku krasne 🙂 a uzivam iba tie injekcie, tabletky som si este nedala, zatial, uvidim...

januska712
22. mar 2011

@lucyka1
mno tak ty len oddychujem kým je malinký v škôlke... ja sa už ale aj niekedy doma nudím:D:: už newiem čo mám robiť.. včera som bola na nakupy tak konečne som si už aj niečo kupila... a teraz som si to ešte poukladala do komody a nastawa nuda::D:d

lucyka1
22. mar 2011

@januska712 a uz mas nejaku vybavicku? alebo nakupy este odkladas. a inak ja pri prvom tehu som robila az do konca, nemala som ziadne problemy, tehu som si uzivala, ale teraz ked uz je jedno dieta doma tak mam vacsie stresy a zodpovednost, tak to viac prezivam, tak som povedala, ze uz stacilo sa nervacit este aj v praci... 😉 😀 😀

januska712
22. mar 2011

@lucyka1
ja ešte nemám nič len včera čo som s maminou kupila zopar košielok, čiapočiek, deku, perinky a tak dalej... ale inak ešte nemáme nič... ja si myslím že ešte mám čas.. postupne si to hádam pokupim... na buduci týžden by som chcela si pokupiť sebe veci do nemocnice ..,. ja nemožem robit v robote lebo tam sa veľmi veľa tlači a tie farby mi vadili som vždy vracala tak som doma... 😒

lucyka1
22. mar 2011

@januska712 😀 😀 😀 a ze nic... chudiatko, a teraz uz nevracias? ja si chcem veci do nemocky kupit az tak pri konci, ved na to je este cas, uvidim ci ale vydrzim 😉 skôr potrebujem si kupit vysielacky, a rozmyslala som este nad prebalovacim pultom. uvidim. a odsavacku este, ale neviem ci nepockam kym ju budem skutocne potrebovat, cize ked sa malinky narodi. a ty ako si s uvazovanim co treba a netreba?

januska712
22. mar 2011

@lucyka1
mno ale fakt mám toho ešte maličko.... aj teraz my ešte byva zle ale už menej naposledy som vracala v sobotu ked som mala tie bolesti... ja tiež nemôžem vydržať s tým nakupowaním.. mno nad vysielačkami som rozmýšľala aj ja ale prebalowavci pult asi nechcem... nemam ho ani kam dať... a odsavačku si kupim až ked sa maličká narodi a uvidim či ju budme potrebovať... a ja si chcem kupiť aj ten monitor dychu.. ale ako som tu čiatala že to je zbytočne tak newiem ci si to kupim este pouvažujem nad tym... 😉

keena
22. mar 2011

@januska712 no u mna nic nove, cakam na to kedy uz bude piatok, to ideme na poradnu..tak potom sa ozvem 🙂 co sa tyka vybavy, tiez nemam toho moc.. akurat veci co sme dostali od svagrinej, ale snad buduci tyzden uz zacnem aj ja nieco kupovat. mam uz vytlacnene tie mega zoznamy co som nasla kade tade po nete, tak to musim pretriedit a zacnem uz nieco kupovat 🙂
@lucyka1 celkom by sa mi bodli rady co z vybavy je zbytocne kupovat 😉
@rianka7 mne sa nohavice nastastie neroztrhli, akurat ta modrina sa staaaale zvacsuje 😠 no ale tie dva pady za den, neboli moc prijemne...

lucyka1
22. mar 2011

@januska712 to je aj môj nazor, ze je zbytocny, ten monitor dychu, ale chapem ta aj ja som pri prvom babatku si vselico nahovarala a bala som sa aby sa nic nestalo, ale neboj sa to pochopis ked uz bude na svete.
ja tiez nemam ten pult kde dat ale aj tak by som ho chcela a preto som rozmyslala nad zavesnym pultom na stenu 😉 pri matkovi som ho nemala a hrozne ma boleli pri prebalovani krize a teraz by som sa toho chcela vyvarovat, vies? 😅

januska712
22. mar 2011

ja idme zasa až o mesiac myslim že 12 apríla... a idem na glukozu musim ráno o piatej vypit nejaku vodu a potom mi budu brať krv tak uwidim bojim sa lebo ja v poslednom čase jem veľmi veľa sladkeho:D: ale tak možno do mesiaca sa to zmeni... ale na začiatku tehotestva som zasa nejedla vôbec sladke:Da včera som bola na nákupe tak aj ja už mám konečne niečo :D.

lucyka1
22. mar 2011

@keena to je tazko povedat, lebo jednemu to zbytocne je a druhy to neuveritelne strasne potrebuje 😀 😀 napr. ten monitor dychu by som nekupovala, je zbytocne drahy a aj tak je babo stale pri tebe, tak mas o nom prehlad, mozno vysielacky ked pozeras vecer telku tak aby si ho pocula plakat, mne sa velmi osvedcili az tak ze sa pokazili, preto potrebujem teraz kupit nove a urcite kvalitnejsie 😉 ak ich chces tak nekupuj znacku sencor, myslim. su hrozne nekvalitne. dvakrat som ich reklamovala aj tak sa nakoniec pokazili 😒 a odsavacku tiez doporucujem az ked sa babo narodi, vies ci ju budes vôbec potrebovat.... tak az potom. ale napr. taky prebalovaci pult, to ta aspon krize nebudu boliet, teda mna pri martinkovi strasne boleli, preto ho teraz chcem.... dufam ze pomôze 😉

januska712
22. mar 2011

@lucyka1
mno ja som ani nevedela že také niečo existuje to mi až môj drahý povedal že aj to by som si mala pozriež na internete alebo sa opýtať Vás:D:d mno tak si ho potom nejdem kupowať.. ja mám mladších surodencov a pomáhala som mamine jej pri nich...ale aj tak sa bojím ...tak to je dobré ked je aj závesny pult to by som potom aj ja chcela:D.

lucyka1
22. mar 2011

@januska712 preco ju chces pit o piatej rano? ja som bola vcera na poradni teda tento glukozovy test. to prides rano zoberu ti krv, vypijes tu zarobenu vodu, dve hodiny cakas este stale nalacno podotykam a potom ti zase beru krv a hotovo.

lucyka1
22. mar 2011

@januska712 no ale ten zavesny pult je aj o dost drahsi 😒 , to ma odradza, ale co uz ked som si postavila hlavu a chcem ho.... 🙂

januska712
22. mar 2011

@lucyka1
mno ale u nás naša doktorka to takto nerobí ... ale musíš ju vypiť o piatej ráno doma nalačno a prídeš o siedmej ráno a zoberie ti len krv a ideš domov aby si tam tie dve hodiny nemusela čakať:D

januska712
22. mar 2011

@lucyka1
a kolko asi tak vyjde...??? ja som sa bola akurat pozriet v spálni ale som zistila že by som ho nemala kam zavesiť,.... tak newiem .. asi sa zmierim s tým že prebalovací pult nebudem mať:(

lucyka1
22. mar 2011

@januska712 no a s cim tu krv uz s glukozou porovna ked ti predtym nezoberie "cistu krv bez glukozy" ? no nevadi asi tomu nerozumiem, ale takto som to chapala aspon doteraz ja 😉 a odkial si prosim ta?

keena
22. mar 2011

@lucyka1 ten monitor dychu nemam v plane kupovat ani ja, nakolko babo bude stale s nami v izbe. my mame aj TV v spalni, takze nebudeme to nejako menit a babo si zvykne aj na rozne zvuky... ved ked si predstavim, ze napr. kopec ludi zije s babom v 1izb. byte a inak sa to riesit neda. prebal. pult tiez kupovat nebudem, kupim iba tu prebal. podlozku, a supnem ju na pracku 🙂 skor sa bojim, ze kopec tych veci - ako oblecenie nebudem mat kam dat, skor by sa mi zisla dalsia komoda 😖
@januska712 mi hovor, ja jem tiez neurekom sladkosti!!! (to bude asi tym, ze cakame baby 😀 ) 😲 som zvedava ako dopadnem na tom teste... vobec neviem, co mam od toho cakat...

januska712
22. mar 2011

@lucyka1
mno aspoň tak mi powedala moja doktorka... ale aj moja známa čo čaká babo v maji tak to aj on pila o siedmej ráno .. ja som zo žiliny... mno ona mi už len zoberie krv na tu glukozu...

januska712
22. mar 2011

@keena
mno to som aj ja zvedawá ako tam dopadnem.... :D:

alexksa
22. mar 2011

@lucyka1 o akych nosicoch to hovorite?