Termín máme júl 2011
Ahojte, pred dvoma dnami som nasla //. Termin vychadza na zaciatok jula. 😵
@lucyka1 😀 ze nepomoze odrodit.. len som dakde citala, ze pre tehotnost je zrejma zvysena kazivost zubov.. no ale aspon na preventivku by som aspon do porodu mohla zajst... co sa tyka obvodnej tak tam som tiez volala a normalne mi sestricka povedala, ze ked mam bezprobl. teho. tak ani chodit nemusim, ze sak krv mi brali aj u gynekol. 😒 takze aspon to mam s krku... no ale tomu zubarovi sa asi objednam 🙂
@keena asi aj ja, mas pravdu, prehovorila si ma. 😀 😀 i ked pri matkovi som bola u zubarky 2x a zuby bez kazu v pohode. vidim ze som ta pobavila s tym odrodenim .... 😀 😀 a na tej preventivke u obvodneho si môj doktor zaklada, to by mi u neho len tak nepreslo 😉 a vies co, som aj rada. a inak kde chces rodit? v BA?
@lucyka1 no u mna je cela zdrav. dokumentacia komplikovana.. zijem v BA, ale vsetkych svojich dr. mam v LV. takze aj rodit budem v LV. tiez som mala v plane ist k obvodnej na tu preventivku (ale ked sestricka ma od toho vlastne odhovorila), uz som tam nebola dlho, akoze nieze by som planovala 😀 ale chora som nebola tak, ze by som k nej musela ist, vzdy to zvladnem samoliecbou. a kazive zuby tiez nemam (klop-klop), ale aspon toho zubara si uz planujem aj tak zmenit, aby som ho mala tu v BA. a tiez, na tu preventivku k nemu aspon 1x do roka treba ist, ved co ak... a myslim, ze po porode to uz take jednoduche nebude 😉
Dnes sme boli na poradani. Niki je v poriadku, stale o 9 dni vacsi ako ma byt, hlavicka uz je dolu a vazime 1258 g. A mamicka mala vysoky tlak a zistili mi, ze som chudokrvna, ze musim uzivat zelezo. Inak je vsetko O.K. A uz som dostala aj papier na socialku, koli materskej. Takze uz sa nam to blizi 😀
@slniecko612 super. gratulujem. uz aj my dufam sme pribrali, bo v 25tt malinky mal 700gramov. a termin mi o 9 dni posunuli. a ty uz ides na matersku? to tak leti? nechodi sa 6tyzdnov pred pôrodom?
@slniecko612
Ahoj, dobre velky je uz tvoj maly 🙂 ja mam teraz v piatok poradnu ale sono by mi mal lekar robit az najskor o 2 tyzdne, v 30tt, na beznej poradni mi sono vzdy nerobi, nebe ano ?
Prosim ta ako si mala vysoky tlak ked ti povedala lekarka ze je uz vysoky ? Brali ti teraz niekedy krv ked ti zistili ze mas malo zeleza ?
@lucyka1 pracujem, ale nie kazdy den...nastastie 😉
@slniecko612 uz je hlavicka dole? to uz v 28tt.. ja ze to pride neskorsie..no ja neznalec 🙂 a tiez sa cudujem, ze ti dali uz aj papier na socialku..tak snad aj mne uz dr. da na dalsiej poradni..ale to idem az 26.4, to budem nieco pred 30tt. ale to ze mas papier, este neznamena, ze si na materskej, vsak? to pojdes/me az v 34 tt, ci nie?
@lucyka1 Nie, zatial este nejdem, len mi dala doktorka papier, ktory mam vyplnit a potom moj zamestnavatel a mame to poslat na socialku. Trochu ma to prekvapilo, ze mi to uz dala, lebo nastup mam 22.5. Teda dala mi vybrat, lebo podla velkosti by som uz mohla 13.5. ale zvhladom k tomu, ze sa v robote nenarobim a aj tak si musim este vycerpat staru dovolenku, tak som si dala ten neskorsi termin.
@luc771 Kriv mi teraz nebrala, brala mi ho ked som tam bola koli cukrovke, tak z tych testom vyslo ze mam malo zeleza. Tlak som mala 153/89 - to som v zivote nemala. Vzdy som mala praveze problem, ze ho mam nizky a zrazu takyto vysoky ani verit sa mi nechce. Sono mi nerobi pravidelne, povedala by som kazdy druhy krat. Ale teraz mam poradnu az o mesiac a to by som bola uz v 33 tt, tak preto mi robila teraz.
@slniecko612 no, ja som taky papier dostala minule na poradni, ale to bol papier na peniaze lebo som uz na PN-ke. ale tento tvoj asi nechapem, lebo ako som pochopila ty este pracujes. no neva. hlavne ze ty tomu rozumies... 😉
@keena ja som si tiez myslela, ze babo sa otaca hlavockou dalu az neskor, aj som sa pytala ci to nie je moc skoro a doktorka povedala, ze nie. Ze je to normalne a ze by sa uz nemalo otocit, ze by malo zostat tak ako je. Nie este na matersku nejdem az v 34 tt.
@lucyka1 🙂 neviem ci tomu rozumiem, vypisem ho, dam zamestnavatelovi na podpis a asi pojdem za uctovnickou, kedy to mam na tu socialku vlastne poslat, lebo je tam taka kolonka, ze: Naposledy pracovala dna:.... Tak preto tomu nerozumiem. Ja som to pochopila, ked mi to doktorka davala, ze to mam poslat hned po vyplneni, ale teraz neviem, ci to nemam poslat az pred nastupom na MD.
baby, pri akom probleme uz dr. zvykne vypisat na PN? to staci aj bolest chrbta, ci to musi byt nejaka ina zavazna komplikacia? 😕
@januska712 Čítam,že si tak mala srandu,keď tvojej mamke zmoklo prádlo.Ja keď vidím oblaky ako i teraz tak prádlo von vešať nebudem,lebo po schodoch behaťnechcem,ak by sa spustil dážď.A tak to mám bez stresu,atď.Objednala som si cestovné tašky a tak som už dnes nabalila veci do pôrodnice,tie čo už mám.A tak menej miesta mi zaberajú tie veci v skrini.Už sa to blíži ešte 13tt.A predsa je to ešte dosť.A ako sa máš?Ja som včera cestovala do Lv k alergologičke,a cestou mi tak kopalo,ajme na tých cestách kde sú samé jamy,už som si myslela,že mi vykopne dieru pod rebrami. 😀 A už rastieme.Už mám z5kg späť 4,5kg,tak mi už len 0,5kg chýba do pôvodnej váhy.Ale už aj kríže ma občas pobolievajú pri dlhom sedení,a keď ležím na chrbte,tak cítim tú vahú na črevac a je mi a ťažko vtedy.A spať sa mi lepšie spí keď som dosť unavená,náč mi trvá celú večnosť kým zaspím,lebo si musím nájsť polohu,na spanie,lebo dlho nevydržím v jednej polohe,predtým ako som zaspala,tak som sa ráno zobudila.Tak sa držkajte! 😉
@keena noo neviem ako ste na tom vy, ale mne sa zuby poriadne pokazili odkedy som tehotna, takze ja som bola uz 2x a koncom aprila idem 3x este mam jeden maly kaz. Mne to robi akosi bezbolestne, takze je to ok.
@lucyka1 a k obvodnemu treba ist, lebo to tiez zalezi od nas??? Lebo ja kedze som sa prestahovala tu obvodneho nemam zatial a ani som sa nechystala ist....
@keena mna moj Dr. vypisal uz v 4. mesiaci, pretoze som mala taku pracu ze som dost chodila a cestovala. A byvalo mi pri cestovani zle a nevladala som tolko chodit, boleli ma nohy. Tak hned v ten den mi nakazal, aby som isla na PN. A pri bolesti chrbta si myslim, ze by si mala oddychovat, hlavne ak sedis cely den za PC, alebo ak naopak stojis velmi dlho. Doktorovi staci povedat, oni bez problemov vypisu - to skor v praci z toho nie su nadseni 🙂
@dankamat no moja gyn. ma napr. na dverach napisany taky oznam, ze v teho. mas narok na to, aspon 2x navstivit zubara, a tiez 1x obvodnu... ale ako som uz pisala, k obvodnej nejdem.. nakolko mam bezproblemove teho. a sama sestricka mi to tiez povedala.. 😉 ze aj teraz ked uz som v 26 tt, uz netreba.. no ale toho zubara urcite navstivim, aj tak jem vela sladkosti, tak ktovie co mam so zubami 😅
Cavte kocky, dlhsie som tu nebola, vzdy sem len tak nakuknem, že co noveho a co riesite... uz ste boli na diabetologických testoch? ja som bola vcera... vsetko dopadlo ok, len si mame davat pozor na cukor, cim menej tym lepsie. 😉 zevraj velke deti sa rodia iba z nadmernej konzumacie cukru. tak opatrne s cukrom dievcata ☹ inak ta cista glukoza, ktoru treba vypit pri testovani je riadny grc.. fuj, este teraz mi je zle ked si na to vspomeniem 😠
3dcl, je to priserne sladke, cista glukoza.. mne byva stale zle od zaludka a rano ked sa nenajem tak obzvlast.. takze preto som to asi tak zle znasala..., že to bolo nalačno... a hlavne, ze tam treba dalsie dve hodiny cakat a to stale bez jedla... inak je to ok, nezabudni si vziat do cakarne nejaky casopis, alebo knizku 😉 držim palce nech to dobre dopadne 🙂
ahojte maminky......chystate sa niektora este do PL na nakupy? Chcela by som Bepanthen mast 100g ze kolko tam stoji.....ak by bola do 8€, tak by som vas chcela poprosit o 2 balenia. Dakujem 😉
Ahojte babulky, mna k zubarovi poslali na poradni uz niekedy v decembri alebo januari a ked som na tej prehliadke bola, tak hned mi sestricka kazala, ze mam este druhy krat prist v maji... mne to aj zapisovali do tehoten.knizky, myslela som, ze je ta prehliadka u zubara povinna... ten glukozovi test som absolvovala min. tyzden, vypit to mi nerobilo problem, kedze teraz mi chuti vsetko sladke, no potom som mala asi hodinu problem, ze mi bolo zle na vracanie a odpadnutie ☹ ale zvladli sme to a zajtra tam skocim pre vysledky, tak snad bude vsetko ok...
...a inak ked ste pisali o tych bolestiach... mna uz par tyzdnov boli pod prsiami, tiez mi tam vadi podprda a ked sa natiahnem za niecim tak je to dost silne, vraj sa mozu rebra teraz nejak roztahovat, tak neviem, ci to moze byt tym... 😖 ked som to spomenula doktorovi, tak len povedal - a bude to teraz uz len horsie 🙂 no tak musime to este tie 3 mesiace vydrzat 😉
ahojte, baby, moje bábo keď kope, tak niekedy je to také "vlnenie", akoby sa naťahovalo.... 🙂 ale občas je to také nejaké trasenie, ako keď vám "bliká" nerv na tele (ak sa vám to stáva), celé brucho sa mi vtedy tak divne trasie.... nie je to štikútka, ale proste také nejaké divné... myslíte, že je to OK??? pri prvej som také nič nemávala, dúfam, že nebude mať niečo s nervovou sústavou 😒
@slniecko612
No to je aj podla mna dost vysoka hodnota tlaku, aj ti dala lekarka na to nieco ? Pytam sa lebo na poslednej poradni som mala tlak 159/90 ja som vyplestila oci ze to som este nemala a moja gynda na to nic, okomentovala ze je to dobre kedze mam moc v poriadku a zapisala mi ho do knizky, ani mi na to nic nedala, na opuchy mi len splechla ze "nesolit", tak som si iniciativne sama nasadila magnezium Magnerot a to beriem rano a vecer. Dovtedy som mavala tlak na poradni 140/82-85, pred tehu 120/80 niekedy menej... Som zvedava na kolko vyskoci v piatok, uz sa bojim aj kavu pit, davam si iba rano slabsiu aby ma trochu prebrala lebo bez nej som cely den jak mechom udreta...
@tamtamka26 ja mam uplne to iste take vlnenie a trasenie a zacalo mi to mozno tyzden dozadu ked maly kopka, tak je to ok, neboj, chcem sa na to aj zajtra na poradni doktora opytat, tak dam vediet

@mirkaradko skus nejaky hydratacny krem detsky....ja som skusila co ma mala po kupani (Nivea baby telove mlieko) a preslo aj svrbenie a aj praskanie.....