icon

Termín máme júl 2011

nawal
22. okt 2010

Ahojte, pred dvoma dnami som nasla //. Termin vychadza na zaciatok jula. 😵

januska712
6. apr 2011

@lucyka1
@lucyka1
mno tak to hej aj chlapcov si musime naucit... nie nei nám to newadí... možno ho ešte zmeníme.. ale skor nie ako ano... už to mame dohodnute:S:A AKO SA INAK MAS???

januska712
6. apr 2011

@zora256
mno bola to sranda..a vcera som bola u nej a chcela ist zasa vešat prádlo vonku ale nakoniec nešla powedala že nechce aby jej zmoklo::D: mno ja sa mam celkom dobre mna tiež už začinaju poboliewať kríže ale skor ked stojim ako ked sedima mala mi tiez kope do rebier že neikedy sa to neda vydržať:D:d. a hlawne v noci..ja cez den ani newiem ze ju mam D::dja som bola s drahym na nakupy pre maličku a sme zmokli po ceste sme boli premočeny do nitky čo tak pršalo:D::dmno a neboj tých 13tt nám velmi rychlo ubehne:D:D:.a co mas noweho???

slniecko612
6. apr 2011

@luc771 Nic mi na to nedala, ani to nekomentovala, iba so sestrickou sme sa bavili aky ho mam vysoky. Ale doktorka nan nic nepovedala. To len ja som bola z toho v soku, lebo pred tehotenstvom som mavala 120/60 niekedy este nizsi. A na opuchy mi nepovedala tiez nic, to len ja si pripadam nejaka moc napuchnuta. Este chvilu a zacnem sa bat ze prasknem, lebo uz teraz si pripadam ako balon.
Ja kavu pijem kazde rano ale ked to pojde s mojim tlakom takto, tak ju asi pit prestanem. Ale to neviem ako vydrzim, lebo mne v poslednom case tak strasne chuti ako nikdy predtym 😀

keena
6. apr 2011

@luc771 sme sa davnejsie bavili o cviceni... chodis niekde teraz? ja od zajtra zacinam chodit na kramare, tak som zvedava ako to bude prebiehat 🙂

luc771
6. apr 2011

@slniecko612
no tak ja som na tom presne tak isto, tie opuchnute nohy som nejak vyriesila ale tlak ma stve, ked ho mam v klude takyto potom kde ho mam ked som vytocena alebo idem na 3.p po schodoch??? 😀

luc771
6. apr 2011

@keena
Cauko, no momentalne chodim do studia Miracle na Feriencikovu v pondelok a stredu na pilates pre tehotne. V piatok chodim tiez tam na kurz predporodna priprava, robi ho porodna asistentka z kramarov ktora je teraz tusim na materskej. Na tom kurze v piatok tiez na zaciatku cvicime ale take natahovacky a nieco na fitlopte a v druhej polovici vzdy preberame nejaku temu co sa tyka porodu, dostavali sme zoznam co treba do nemocnice minule sme tusim preberali prvu dobu porodnu. Ja chcem rodit na kramaroch a ta baba co vedie kurz mi povedala ze na pripravu alebo cvicenie na kramare uz chodit nemusim ked budem chodit k nej. Moja lekarka ma tam ale poslala na nejaku psychoprofilaxiu k dr. Jandovej, ale som sa este nedokopala aby som jej napisala kvoli terminu...

slniecko612
6. apr 2011

@keena ahoj, mozem sa opytat, co ides cvicit na kramare? Ja chodim do Petrzalky na gravid jogu ale chcela by som este nejaku fit loptu alebo nieco take. Do mesta sa mi trepat nechce a tie Kramare mam kusok od roboty.

keena
6. apr 2011

@luc771 @slniecko612
jj, dr. Jandova... inak velmi prijemna pani. ja som tam bola minuly utorok na vstupnej konzltacii. teda naprv som jej napisala mail, ze co ako... a potom mi dala vybrat si z terminu kedy mozem prist na tu vstupnu konz. na kramaroch sa zacina cvicit od 25tt, takze akurat mi to vychadza.. cvici sa 1x do tyzdna, ale samozrejme aj doma este treba, teda ak nie si lenivec 🙂 a je to tam zadarmo, co som vobec necakala. tiez budeme preberat veci okolo porodu, plus posledny mesiac pred porodom mozes chodit aj s oteckom cvicit. no a kazdy utorok byvaju tiez take konzultacie: starostlivost o seba, dieta po pôrode, dojcenie...ale to chcem az neskosie absolvovat... ja sice na kramaroch rodit nebudem, ale ak by ma to zastihlo v necakanej chvili tak budem tam.. jo, a tiez ti potom jandova posle zoznam co presne budes potrebovat do ich porodnice, kedze ides rodit na kramare. resp. ti to hodim do IP, ten zoznam co mi ona poslala. no vsak, napisem zajtra ako to prebiehalo 🙂

ninan2
6. apr 2011

@slniecko612 nemocnice vacsinou robia iba Pripravu na porod. Fitlopta je napr. v studiu Miracle: http://miracle-maternitycare.webnode.sk/nove-te... alebo v SNOPe: http://www.snop.sk/centrum_zdravia_-_cvicenia/r...

ninan2
6. apr 2011

@keena Ahoj, to je zaujimave, ze im nevadi ze tam rodit nebudes (kedze je ta priprava zadarmo), ci to si im radsej nepovedala? 🙂 A kde sa chystas rodit?

slniecko612
6. apr 2011

@keena dakujem, ak budes moct, mozes mi to prosim ta poslat (ten zoznam). Este stale nie som rozhodnuta, ci budem rocit na Kramaroch, ale zatial u mna vyhravaju. Opytam sa este mojej doktorky ktoru porodnicu mi odporuca ona. Ta pani dr. Jandova je asi fakt super, dost sa o nej pise (v dobrom). Asi ju budem musiet aj ja kontaktovat. 🙂

ninan2
6. apr 2011

@luc771 Helou, idem poobede k lekarovi na prehliadku, po mesiaci, snad bude vsetko OK 🙂 Babo sa posledny tyzden uz dost hybe hocikedy cez den, dnes to bolo aj super vidiet na bruchu 🙂 A kamoska mi pozicala domaci Dopler, tak som aj ten skusala, ale pohyby su ovela lepsie 🙂

keena
6. apr 2011

@ninan2 nie nevadi. 😉 Dr. jandova, si na tej vstupnej konzultacii pise aj poznamky do takej veeeelkej - hrubej knizky, vraj kvoli statistikom - pise si tam veci z tehot. knizky, ktoru je potrebne si doniest a tiez sa ta pyta, ze ci budes rodit tam, alebo nie.. (tiez ze ci si vydata/slobodna, ci chodis k dr. co mas peciatku na teh. knizke...) takze to, ze tam nebudes rodit nie je problem. ja budem v LV rodit (aj som jej to povedala, a nevyhodila ma 🙂 ), tam mam totiz gynekologicku a aj z LV pochadzam.. no ale keby ma to zastihne skor - tak letim smer kramare 😀 co dufam, ale ze nebude 🙂

slniecko612
6. apr 2011

@ninan2 dakujem, o tychto cviceniach viem, len som chcela nieco blizsie pri robote, robim v Dubravke, tak preto ma tie Kramare zaujali. Inak do Miracle studia chodim na jogu, a normalne sa mi to na moje pocudovanie aj paci. 😀 A to som si myslela, ze je nejaka blbost, ale taka idem odtial ponatahovana, ze sa az cudujem.

ninan2
6. apr 2011

@slniecko612 aha fajn... Ja tam chodim na tu Pripravu na porod aj s @luc771 🙂 A ked to skonci (zaciatok maja) rozmyslam o gravidjoge, ale neviem ci mi to nebude pripadat nudne, musim si to este premysliet 🙂 Predtym som chodila mesiac do Snopu na fitloptu, ale tu mam aj doma, takze tam sa mi moc neoplati.

ninan2
6. apr 2011

@keena aha tak to je zaujimave, to by sa mi mozno aj zislo, niektore prednasky aj cvicenie, kedy presne to byva? Ja ak nestihnem odist z BA, tak budem rodit na Antolskej, ak stihnem, tak chcem Bansku Stiavnicu 🙂

keena
6. apr 2011

@ninan2 najprv musis absolvovat tu vstupnu konzult. tu je kontakt na dr. katarina.jandova@kr.unb.sk , treba jej napisat mail. resp. sa jej spytaj, ci mozes absolvovat iba tu pripravu (starostlivost, dojcenie) co byva v utorok o 11-tej, ak nechces cvicit... jedna zena co tam bola so mnou bude rodit v Dun. Strede, druha v B. Bystrici ci Stiavnici... ?

ninan2
6. apr 2011

@keena diky za info, tie prednasky mozu byt urcite uzitocne 🙂

luc771
6. apr 2011

@ninan2
Helou helou, drzim palce nech je vsetko ok, ja idem v piatok na poradnu tiez po viac ako mesiaci, dufam ze uz lekarka bude mat vysledky glukozy a budu ok.

ninan2
6. apr 2011

@luc771 no tak to Ti tiez drzim palce, urcite bude vsetko v pohode 🙂

zora256
6. apr 2011

@januska712 Ahoj!
Tak ja som bola u alergologičky v Lv v pondelok a všetko je ok,a už len po pôrode mám ísť v septembri,čo sa mi aj páči aj nie,keďže budem musieť vláčiť 3.mesačné bábetko so sebou a aj dojčiť,len tak v čakárni,v autobuse alebo aj v aute pred cudzími,ach.Ale čo už,nejak to snáď prežijeme.Ja som nakúpila novorodenecké papierové plienky babylove v dm a aj maličké body 54 veľkosť a ponožtičky.a sebe tričká také so žabkovaním na prsiach s kvietkami romantické ale veľmi pekné,boli zlacnené v 39korunovom v Priore v Lv za 2,5eu a boli veci za 1eu,1,5 a 2eu v košoch.Ty si natieraš bruško a prsia proti striam s krémom pre tehulky?ja od začiatku z dm babylove krémom a zatiaľ musím poklopkať nemám strie a a na bradavky som si kúpila masť aj dve do predu tiež babylove sú laccné ale veľmi dobré.Už som pobalila veci do tašiek čo som si objednala z bonprixu sada 3tašiek za 7,99eu.Už mi chýbajú len šlapky do sprchy a Lucka voda.Žehličku si musím kúpiť a vyžehliť košielky do nemocnice a aj na doma a aj plienky.Ty aké plienky budeš používať?ja mám kúpené pampers jedno balenie 2veľ. a mám aj látkové tie štvorcové a ešte si chcem aj doobjednať k nim lebo v obchodoch sú hrozne drahé.tak na doma chcem látkové a ak dakde bude treba cestovať alebo aj k lekárovi papierové.Tak sa maj zatiaľ. 😉

keena
6. apr 2011

@zora256 ty uz si pobalena do porodnice?? 😲 no vidim, ze musim aj ja v LV pobehat po obchodoch... boze baby, ja este nic poriadne nemam ☹ uz by som s tym mala zacat nieco robit!! ake mas tie plienky pampers? tie newborn co su do 4kg?

rianka7
6. apr 2011

ani ja este nic poriadne nemam okrem par veciciek ☹ cakam za manzelom, ale on stale nema cas. hlavne neviem aky kociarik kupit. podla coho ste kupovali, ake ste mali poziadavky, na co sa treba zamerat? a neviete niektora ci sa oplati ist do Polska?

januska712
6. apr 2011

@zora256
mno ale tak to nejako zvladnes a malickym aj ku doktorke... ja idem v utorok an ten glukozovy test tak som zvedawa ako to vsetko dopadne... dnes ma cely dne poboliewa brusko... až som unawena... mno jasne natieram si prsia aj bruško krémom Elasti Q ten som si kupila v lekarni mala som aj olejcek ale ten mi nepomahal mala som s neho velmi vysusenu pokozku a tento krem je vyborny a aj pekne wonia...ja mam uz aj ten monitor dychu a pre malicku mam z oblečenia uz vsetko akurat mi chybaju plienky a drogeria... a pre man este nemam momentalne nic.. to si kupim tak zaciatkom juna a hned si to nachystam aj do tašky.... plienky som si kupila aj ja mam ich 50 ks... a tiez budem pouziwat pampers....

lucyka1
7. apr 2011

@dankamat ahoj. no ano, mala by si mat v materskej knizke aj razitko od svojho obvodneho lekara, ze ci si zdrava a podobne, proste klasicka prehliadka.
inak ako sa mate??? 😅

aurra
7. apr 2011

@rianka7 ahoj, chces kupovat len novy kocik? ja mam na predaj uzasny kocik CAM CORTINU s celeu vybavou, je v super stave, predavam, lebo potrebujem kupit surodenecky, cakame v juli druhe babo

lucyka1
7. apr 2011

@januska712 ahoj. celkom sa mame fajn, dobre je doma, stale odpocivam ked som sama, ale teraz mam manzela doma asi mesiac, tak sa nenudim, stale nieco riesime 😉 🙂 inak pohoda, uzivam si. malinky stale kopka najma v noci, to su hotove kaskaderske kusky. 🙂 vôbec mu nevadi ci ja alebo manzel ma polozenu ruku vecer na brusku, stale kopka... 😀 😀 co je super. pri matkovi to stastie nemal, nevedel ake to je citit ako sa mrvi. a vy ako si uzivate pekne pocasie????? malinke kopka??? 🙂
inak neviem ci som ti spominala, ze uz mam aj v spalni prehodene postele, pripravene miesto na kolisku. 🙂

dankamat
7. apr 2011

@lucyka1 noo ja sa cely den motkam vonku ked je pekne, na cerstvom vzduchu. Okolo domceka je stale co robit, ale nenamaham sa velmi, len tak aby mi cas usiel 🙂 a pritom si spokojne kopcuje maly, takze mu asi robota nebude prekazat 🙂 O tyzdne sa vidime 😀

lucyka1
7. apr 2011

@dankamat aaaaannnooo, vidime. 😀 tesim sa ze ta spoznam. konecne. 😉 a som zvedava ako dopadne poradna, ci je vsetko ok. potom aj dalsiu poradnu si dame spolocnu. 🙂 bude nam veselsie.

januska712
7. apr 2011

@lucyka1
ahoj aj ja sa mam celkom fajn... aj ja oddychujem doma stále ale už ma to ani nebawi... dnes som sa objednala u zubarky lebo som ešte nebola... tak idme koncom aprila na prehliadku... aj moja malinká kopká ale teraz skor cez den ako v noci tak konecne si pospim.:D::DD ale ako nahle pride 5 hodin rano tak už nemozem spat ma zobudi:D::D: aj ja si uziwam pekne počasie ale sa ma ochladit tak dufam že nebudu zasa minusove teploty.:D::d