Termín máme júl 2011
Ahojte, pred dvoma dnami som nasla //. Termin vychadza na zaciatok jula. 😵
@mirkaradko tak kava rovnako ako cokolada obsahuje kofein, takze by mala pomoct este viac 🙂 Mne akurat kamoska pozicala domaci Dopler na monitorovanie srdiecka, tak ak by sa dlho nic nedalo, viem si babo vypocut takto 🙂
@lucyka1
ahoj. ono zalezi aky caj potrebujes?? nemas nahodou opuchnute nohy??? tak potom odporucujem caj z kukuricnych vlasov,tak som to aj v knizke vycitala ale dula mi to odporucila,zihlavovy neviem, ale vzdy sa treba spytat aj v lekarni alebo lekara,alebo duly......su bylinky ktore sa napr.nemoze prve tri mes, a podobne....
ja som tiez julova tehulka🙂 dcerka prva ma styri roky , a moje druhe sa narodi v juuliiii 27, este neviem co to bude, no nechce sa ukazat🙂 ahojjjjte 🙂
@mirkaradko hmm ale da sa teda pocuvat aj tym? To mas nejaky lacny obycajny? Lebo som rozmyslala o kupe, kym sa mi nedostal ten Dopler...
@maruska.s ahoj. mame sa celkom fajn. malinky strasne kope a to hlavne v noci, normalne az skriknem. 😉 je to 250ml. môze sa to aj s citronom tak je to znesitelnejsie. pri martinkovi som to vypila v pohode, ale teraz ked som bola tak ma naplo, ze mi dali sestricky zapit cistou vodou. 🙂 ale neboj, kazdy to zvlada individualne, presne ako pôrod 😀 😀 😀
@petruska555 ahoj. nepotrebujem akoze konkretne caje, len som mala chut pit nejake bylinkove caje a nevedela som ake môzem v tehu pit. ale katren sem dala dobre linky. tak idem popozerat... 😉
@keena Ahoj!
Tak Ti držím palce k glukózovým testom.Ja som naňom bola v 25týždni.Ja pondelok idem do poradne.Mne tie testy spravili len z krvi na lačno,lebo som tú vodu vyvrátila,tak mi už potom krv nebrali a napísali do knižky neuspešné odobratie.A už som ich opakovať nemusela.Naše malé kopká hneď zrána a potom večer,občas i cezdeň keď sa prejdem a potom si sadnem.
Tak s tými vecičkami ja mám ešte tie košielky čo sa zavezujú na pliecku a chrbátiku a jedni 56body,tak z tých malinkých ak ešte jedny body kúpim,dupačky máme rôznej veľkosti ešte po mne a súrodencoch,tak iba body chcem nakúpiť,najme na leto od 62 aspoň po nejaké 80tky.Už mám komodu doma,a paplónik s vankúšikom,včera som ich kúpila v Šahách.Už sa teším keď mi prídu zo socialnej poisťovne peniažky tak si chcem objednať kočík a postieľku s klokankou,už by som bola rada,keby som ich už mala doma,tak by už bolo videť,že k nám pribudne bábätko. 🙂
Ty si za koľko kupovala vysielačku či ako sa to volá a akú značku?
Tak sa majte krásne! 😉
@januska712 Ahoj!
Tak mne sa z rána ajviac hýbe a potom ak sa mu niečo nepáči ako pri cestovaní natriasanie sa alebo nejaké zvuky.A potom až keď si ľahnem a večer keď chcem spať.Ale už sa naň hrozne teším.Ešte 12týždňov,hoci mne by stačilo aj tých 11týždňov.Mňa zatiaľ do rebra nekopalo,len blízko podnimi.To máš už potom dosť veľké bábo,keď ťa už tam kope.Tak sa majte krásne! 😉
@ninan2 nie nejaky obycajny od kamosky zdrav. sestry klasika jak doktory ale neni to velmi pocut...
@lucyka1 to je skuska odvahy asi 😉 aj nas maly inak strasne kope. Striedaju sa nam dni...par dni kope skoro stale, ze rozmyslam, kedy vobec spi...a potom idu dni, kedy kopka len tak, aby sme vedeli, ze je v poriadku. Ale uz som dostala tiez take kopance, ze ma az miklo, tak silno kopol, betar 😀
ahojte baby, dlho som tu nebola ale chcela som sa s vami porovnať aby som vedela na čom som. Bola som teraz v 25tt+5dní u doktora a malinká váži 742gr, aku vahu maju vase pokladíky? Inak ja mám už konečne na váhe plus 1kg 🙂, ale stále ešte mínus 4kg. vopred ďakujem za každú odpoveď ohľadne váhy vašich maličkých
@tamtamka26 ahoj, ano pytala som sa, tak moj doktor povedal, ze to je uplne v pohode, ze maly este vystraja, lebo ma vela plodovej vody, lebo ja som mala aj pocit, ze kope strasne do dola a aj to je vraj ok,tak nemusime sa bat o tie nase pokladiky🙂))
@zora256
ahoj mno ale však ona si to robi co len chce sa stale len prehadzuje.. včera som bola u doktorky bola som aj na ten glukozovy test tak uwidim ako dopadnu vysledky... bol to riadny humus som si myslela ze mi bude s toho zle ale som to nejako vydrzala... mno mozno ze je velka ale vcera ked som bola u doktorky tak mi powedala že mam male brusko:((( tak sa bojim.....
@anickaknm tak díky.... v piatok idem aj ja na sono, nech to tam dr. dobre preňúra 🙂
@tamtamka26 drzim palec ja na to posledne idem 26/4 tak mi uz hadam aj povie aky je maly velky a podobne, lebo moj doktor je akysi skupy na slovo🙂) 😀
@januska712 Nič sa neboj keď je malá taká aká má byť podľa týždňov,tak nezáleží na veľkosti bruška,ani ja ho nemám moc veľké.A iné v mojom týždni majú väčšie,a zas som počula,že niektoré mali len také bruško ako ja v 9.mesiaci,takže na veľkosti nezáleží,lebo maličké je vzadu schované,ako i ja mám vpredu placentu,tak malé mám vzadu,tak sa tak nevytrča,len na boku keď ležím.Neboj,všetko je ok. 😉 To ani lekári nemôžu posudzovať podľa bruška,veď každá žena je ináč stavaná.Príjemné tehu!
januska712 neboj podla mna to je v poriadku....a lekarky si sa nepytala, ze co mala ta jej poznamka znamenat?..ked ti povedala ze mas male brusko tak ta mala rovno vysetrit zvnutra aj zvonka
ja si pamatam ze mne toto lekar povedal ked som cakala malu a to uz som bola v dakom 36 tt som uz chodila do nemocky a rovno ma poslal na ultrazvuk...to si vies predstavit tie nervy cakania v cakarni na UTZ a tu ulavu ked my strasne zlata lekarka oznamila ze mam krasnu dcerku a nemam sa nicoho obavat....babanko premerala robila my morfologicky ultazvuk vsetko zmerala kazdu kosticku,vsetko vysvetlila...som mala jedine malo plodovej vody co viem ze uz pred koncom zvykne byvat ale aj tak som sa bala lebo vraj je to pre babo nebezpecne a treba to sledovat ale nikto sa k tomu nikdy nevyjadril....neboj keby daco lekarka ta nepusti domov
@zora256 ahoj! tak som zvedava na ten moj glukotest.. predpokladam, ze mne to bude chutit, kedze mam rada sladke, skor sa obavam toho, ze budem priiiiserne hladna... a ozaj, na gluko idem den po velkej noci, takze sladkosti budem mat v sebe az az! 🙂 ale aspon ten pondelok si dam trosku pozor, aby to ten test nejak moc neskresilo... co sa tyka tej vysielacky, tak ja nejdem ziadnu kupovat, a ani monitor dychu, nakolko babo bude s nami stale v izbe, kedze byvame v 2izbaku. tak taketo veci neriesim..
uz mam aj cca vsetky vecicky na oblecenie prichystane resp. vytriedene 🙂 este nam chyba matrac, podlozka na prebalovanie a mali by sme byt na komplet. Pranie a zelhenie nechavam na neskor a tiez prichystanie sa do porodnice 🙂
@lusinda24 ahoj! ja som bola naposledy v 24+1 a mala mala 660g, takze myslim, ze tvoja ma tiez akurat vahu. my by sme mali byt uz zas o nieco tazsi cca asi cez kilecko... uvidim ale az po velkej noci... co sa tyka vahy, tak v ten den na poradni som bola +6kg, teraz je to uz +8kg, ale je to v norme, takze zatial nepanikarim 🙂 neboj aj ty to urcite dobehnes 😉
@januska712 neboj, aj ja mam male brusko, som pozerala niektore augustovky, co su o 4 tyzdne po nas a maju velke bruska... (aj moja svagrina, ta je 2,5 tyzdna po mne a tiez ho ma vacsie, ale ja si z toho nic nerobim) vobec nestresuj.. a ved my mame v brusku modelky, tak si musime drzat nejake tie miery 🙂 🙂
@keena ďakujem za info, vyzerá to teda tak, že malinká je rozmerovo tak ako má byť aj napriek mojej váhe a nepriberaniu... ukľudnila si ma. Všimla som si, že preberáte glukózový test. Ja som na ňom bola v 24tt a môžem povedať, že to bolo strašné...ale nie ani tá chuť (ja mám rada veľmi sladké) tú šálku som do 5minút vypila bez problémov ale potom mi bolo povedané, že nemám 2hodiny nič jesť, piť a ani močiť...a keď už prešla ale hodina a pol tak začalo mi byť zle na odpadnutie pretože som bola na lačno, dehydratovaná a do toho malinká tlačila na mechúr a potrebovala som ísť na wc...výsledkom bolo to, že mi prišlo tak špatne, že ma sestrička z čakárne vzala do ordinácie k otvorenému oknu a s nohami vyloženými hore a namáčaním pier vodou to trochu prešlo, ale keď som sa posadila resp. postavila tak som mala mdloby a tak mi radšej potom už dala napiť 1dcl vody, čím mi to ustalo a pomohlo mi to vydržať ešte tých 15minút do odberu krvi z prsta a potom som utekala si splniť všetky životné potreby 🙂...no nepríjemný zážitok a nechcela by som si ho nikdy zopakovať. Držím palce
...včera večer sme boli na 3D/4D ultrazvuku (foto mám aj v albume) a bol to krááásny zážitok pre mňa aj pre manžela, ale pre mňa dvojnásobný - prvý, že som videla svoju princezničku a druhý, že som videla dojatého manžela 🙂
@zora256
mno to mi powedala aj mamina... tak som už kľudnejšia... vsak začiatkom maja idem na sono tak uwidime... ale čo sa mi stalo..- dnes od 4 rána som hore čo nepočujem na jedno ucho tak som dnes cely den behala po doktoroch a skončila som na rengäne ucha... mam lieky... a este aj hrdlo mam s toho zapalene... tak sa musim liecit mam zakazane ja vonku chodit:((::

ahojte. potrebujem poradit uz dlhodobo mam tvrdnutie brucha nic strasne ale ani boh vie ako dobre to nieje doktor mi dal aj tabletky nato ale nic nepomahaju. mam taky pocit z toho par dni ze babo je take lenivejsie a nehybe sa tak casto ako pred cca dvoma tyzdnami. mohlo by to byt z toho alebo?...poradte ak viete.