icon

Termín máme júl 2011

nawal
22. okt 2010

Ahojte, pred dvoma dnami som nasla //. Termin vychadza na zaciatok jula. 😵

januska712
13. apr 2011

@dooscoby
mno vsak ona mi powedala že ani ty nie si až taka veľka tak že bude asi po mne a že aj ked som chuda že ju mozem mať vzdau tak uwidim ked pojdem na sono.... ale teraz mma ine problemy so sebou musim sa dať dohromady... mam aj zakazane vonku chodit... nepočujem an jedno ucho wobec...

januska712
13. apr 2011

@keena
presne mi to powedal aj moj drahy... vsak uwidime ked pojdem na sono:D:.d a inak ako sa mas??,

lisula
13. apr 2011

ahoj maminy, dlho som nepisala, ale pravidelne vas sledujem a citam,
Mam len otazocku, davate si odobrat pupoxcnikovu krv? ja som pro malom nedala a teraz sa neviem rozhodnut....
diki za odpovede... 😉

lucyka1
13. apr 2011

@lusinda24 ahoj. môj mal v 25tt 700g a doktor mi posunul termin podla toho sona na 19.jula, tak uvidim kedy sa malinky vypyta na svet. a tebe brali krv po tom teste z prsta? bo mne normalne z predlaktia... asi ako kde... a rodit budes v TT?

lusinda24
13. apr 2011

@lucyka1 hmm tak keď pôjdem na poradňu v 28tt tak sa na to spýtam doktora či je to ok. Áno tú krv mi brali pred glukózou aj po nej z prsta... Rodiť budem určite v Trnave a ty?

januska712
14. apr 2011

@lisula
ahoj ja si ju idem dať zobrať , teda ja som nehccela ale moj drahy na tom trva.. akurta dnes idem kvoli tomu k doktorke vcera mi wolaal ze aby som sa zastawila... 🙂

tintinamartina
14. apr 2011

@lisula
ahoj, presne som na tom tak ako ty, pri dcére sme to neurobili, ale teraz to veľmi zvažujeme... cena je síce dosť vysoká, ale ten pocit akej takej istoty za to stojí...

zora256
14. apr 2011

@keena Ahoj!
Ja som bola len zvedavá,že asi koľko ten monitor stojí,aj mi budeme mať maličké pri sebe v izbe,tak som to kupovať nechcela.Tak to už máš potom všetko,to je fajn.
Teba nezviklo bolieť bruško zboku pod rebrami ako by pálilo,rezalo?Mňa včera na jednom mieste,dosť to bolelo,ale dnes je zatiaľ v pohode.Tak dúfam,že to sa len maternica rozťahovala.Ja do poradne pôjdem 18.4.Tak ak sa bude dať by som si chcela dať spraviť sono,či je všetko ok.A snáď by som sa už dozvedela,aj pohlavie bábätka.Od včera sa aj viac hýbe,a to už hneď po jedle. 😉 Mám ztoho radosť,lebo sa aspoň častejšie hlási.Asi má málo miesta.Už to nejako vydržím predsa je to už len 12tt.Tak sa majte!

zora256
14. apr 2011

@januska712 Ahoj!
Tak to mi je ľúto,že máš problém s uchom a aj hrdlom.Tak Ti prajem skoré zotavenie!
A čo Ti povedali,že z čoho to máš?Alebo máš nejakého streptokoka?A hovorila si aj z gynekológom o tej liečbe?
Mňa včera bolelo pod rebrami asi tak 10cm zboku bruško,ako keby mi tam pálilo,až rezalo,ale našťastie malé kope,tak je vporiadku.A dnes zatiaľ nebolí.Tak dúfam,že to len maternica sa naťahovala.Asi má už menej miesta drobec,lebo od včera sa častejšie hýbe.Ale už tých 12tt nejak vydržím,a z toho najviac rastú do 36tt.Tak sa majte zatiaľ krásne!A skoro sa uzdrav! 😉

zora256
14. apr 2011

Ahojte!
Tak pupočníkovú krv si teraz nedám vziať,ale pri druhom by som chcela.Teraz totiž tie peniažky potrebujeme na iné.A z jednej výplaty sa živiť i všetko platiť,sa nedá,tak nabudúce si chcem dopredu našetriť naň,a až potom.Tak sa majte!

januska712
14. apr 2011

@zora256
ahoj dnes som bola u mojej gynekologicke a ona powedalal že sa mam tiež viac šetriť že si mám davať pozor... tak zajtra idme na krv zasa rano aby vlastne zistili co mi je lebo to ucho ma dnes boli este viac az sa to neda vydržať.... dnes som zasa cely den behalal len po doktoroch a zajtra ma to tiež čaka....( mno ale čo už... aj moja malička ma uz asi menej miesta lebo tiez si tam stale neico robi:D:D.aj vy sa majte a aj ty si dawaj pozor na seba

mirkaradko
14. apr 2011

ahojte baby, ktora z vas si berie partnera ku porodu???

ada222
14. apr 2011

@mirkaradko moj manzel k porodu ist nechce od zaciatku a po tom co dnes videl reportaz v Reflexe tak ma v tom len uistil... 😒 Ja ho ale do toho netlacim, radsej nech nejde ako by mal mat z toho nejaky neprijemny zazitok... 😕

keena
14. apr 2011

@lusinda24 no uvidim ako ja dopadnem s tym glukotestom, kazdopadne dam vediet 😉

keena
14. apr 2011

@januska712 dakujem, my sa mame dobre...cakam uz len kedy bude po velkej noci, lebo potom idem na poradnu 🙂 ale citam, ze ty si nejaka chora ☹ prajem skoreee uzdravenie!!
@zora256 hmm..vobec netusim co ten monitor stoji 😖 co sa tyka toho palenia resp. rezania, tak obcas take citim hlavne v posteli ked sa prevraciam z jedneho boku na druhy..teda, ze ma pali na lavom boku.. ale snad sa teda len koza natahuje.. fakt je to obcas neprijemne ☹ inak u mna vsetko v pohode 🙂
@lisula my si nedavame odobrat pupoc. krv..podla nas je to len o biznise.. vo vyspelych krajinach, ako je napr. aj nemecko odber pupoc. krvi uz ustupuje (nam to povedala dr., ktora tam zije a pracuje).. veda ide stale dopredu a neprejde vela casu a zachvilu tu bude moznost pomoct si aj vlastnou krvou, nie len pupocnikovou.. tolko moj nazor 😉

keena
14. apr 2011

@mirkaradko no my este nevieme, ale manzel chce ist so mnou na pripravu, ale ci stihne porod to netusime.. kedze on pracuje v BA a ja budem rodit v LV.. takze uvidime ako to stihneme.. mno, musime to este doriesit 😉

ozaj baby, mam viac otazok 😀 riesite aj odsavacky mlieka? teraz, ci az po porode? je to vobec potrebne? kedy sa chystate prat? ja mam v plane koncom maja, ci je to neskoro? myslim si, ze keby periem skor, tak by to ani potom ked pride bejby nevonalo, bolo by to take "odstate" a mozno by to dovtedy este aj prachom zapadlo.. hmm.. este som sa nieco chcela spytat, ale mi to vypadlo 😠 tak neskor...

lisula
14. apr 2011

Diki maminy za odpovede. ja sa fakt neviem rozhodnut, stve ma len to ak sa nieco stane aby som si to nevycitala.inak tu na slovensku je to len v plienkach, a vecsinou je dost obmedzena ta krv, napr len do urcitej kilovej kategorie, napr znama mala urcene len do 13kg, dalsia sice do 56kg, ale je to individualne.
moj manzel bude samozrejme pri porode, hovorim tak lebo pre neho je to samozrejme. bol aj pri malom, a mne to velmo pomohlo, aj tento x chcem aby bol pri nas v tej chvili. 😀

lisula
14. apr 2011

@keena odsavacku ti staci riesit ked sa male narodi, mliecko ti dojde i tak az na druhy/treti den. a partner ti zbehne tolko kupit.
ja uz mam vankusik na sedenie. baby toto si zaobstarajte. ale staci uplne aj nafukovacie kolesi za 1/2 euri. ja som nevedela dva tyzdne poriadne sediet po porode, a tato pomocka je na nezaplatenie.....
inak v maderne je akcia na vankus na sedenie, ak sa preukazete knizkou a nieco si zakupite.....

lisula
14. apr 2011

koleso opravujem, a 1 az dva som chcela napisat sorac....

dankamat
14. apr 2011

@mirkaradko moj partner ide urcite... ja som sa ho nejak nepytala ci chce, alebo nechce. On sam sa rozhodol, ze chce ist urcite. 🙂

lucyka1
14. apr 2011

@lusinda24 nooo, ja asi v piestanoch, sice pri martinkovi som chcela v trnave, ale nevyslo to, kedze sanitka prisla v hodine dvanastej 😉 tak ma nakoniec zobrali co najblizsie cize do piestan. a moc dobre ohlasy som nepocula na TT. tak asi zostanem pri tych PN. 🙂

lusinda24
14. apr 2011

@lucyka1 čo sa týka názorov na TT tak poviem asi toľko, že na svete to funguje tak, že zlé info sa vždy šíria rýchlejšie a oveľa viac ako tie pozitívne ale to tak býva...čiže má to dve stránky a záleží z akej sa na to pozerá...Ja to beriem tak, že množstvo známych tu rodilo a všetko ok a zastávam názor čo sa má stať stane sa...Keď si už rodila v PN tak to prostredie aspoň poznáš a máš skúsenosť tak na tvojom mieste by som nepremýšľala a išla do PN 🙂

januska712
15. apr 2011

@keena
mno ja som bola aj včera u mojej doktorky... a idem tma az v majia pojdme uz asi aj na matersku... teda ak mam odpracovanich tych 2é dni musim si to zistit... mno a teraz som akurat dosla z odberu krvi co mi robia stale vysledky.. tak uwidime ale glukozovy test mi dopadol dobre tak aspon jedna pozitivny sprawa.:DS:D

gadget.tt
15. apr 2011

Ahojte, citam Vas pravidelne, je fajn si citat rozne nazory tak sa chcem sa k Vam pridat. Povodny termin mam 7.7. ale Dr.Brestansky mi ho posunul na 18.7. takze to bude asi niekde v strede :D ... co sa tyka vahy babatka tak my uz mame kilecko...
Rozoberate vybavicku, tak ja uz mam takmer vsetko okrem kozmetiky, co sa tyka oblecka, moc som nekupovala, nakolko svagrina mi kopec veci posunula, ale postielku, komodu, kocik uz mame, uz len take drobnosti treba dokupit a veci do porodnice, ale to sa chystam riesit az ked budem doma na MD...teraz este pracujem a chcela by som vydrzat do konca maja, uvidim ake budu teploty vonku...
Co sa tyka otecka pri porode, tak moj manzel mi povedal, ze pojde ak ja budem chciet, co chcem, nakolko chcem mat niekoho kto mi bude pomahat, a bude ma psychicky podporovat...a rodit budem v Trnave, takze sa "lusinda24" asi stretneme :D (sa budem tesit aspon nejaka znama - spoluziacka zo ZS), na TT som pocula aj dobre aj zle veci, ale prevazuju pozitiva, vsetko to zalezi, len od nalady personalu, inak vybavenie a ostatne veci su OK...a navyse teraz tam atestuju buduci dr., takze to beru ovela vaznejsie ako stari doktori, co to beru ako rutinu...

mididen
15. apr 2011

@gadget.tt ahooj, vitaj. teda ja sem moc nepisem, len sem tam citam, tiez pomaha, ked mam daky problem a vidim, ze 20 dalsich bab s rovnakym terminom riesi podobne veci 🙂 tiez budem rodit v TT..a myslim si, ze je to rovnake vsade, pocut aj negativne aj pozitivne ohlasy - ved to je subjektivne hodnotenie pacientiek 😉 nechodis na kurz do materskeho centra? alebo cvicit?

gadget.tt
15. apr 2011

@mididen ahoj, dakujem za uvitanie... sa v porodnici mozno aj stretneme... do materkeho centra nechodim, bo byvam v HC a v TT iba pracujem. Na cvicenie som nejaka moc leniva, aj som si hovorila, ze by som sa mala hybat, ale nejako sa k tomu nemozem dokopat.... 😀 ...

lucyka1
15. apr 2011

@lusinda24 mas pravdu, kolko ludi tolko chuti... mne pri prvom bolo jedno kam pôjdem rodit, ale pravda je tiez ze piestany su blizsie a uz raz vyskusane 🙂 vyhovuje mi ze vraj tam zrusili uz ten posledny mesiac na poradne. tak uvidim. ale asi to je vsade zrusene, neviem.

lucyka1
15. apr 2011

@gadget.tt ahoj. citam ze chodis k dr. brestanskemu, aj ja. a tiez mame skoro rovnaky termin 🙂 ale ja chcem ist do PN rodit, mam to blizsie, som z koplotoviec. a ty do TT? uz si bola aj pozriet pôrodnicu? 😉

mirkaradko
15. apr 2011

@ada222 no ja som taktiez chcela aby isiel zo zaciatku, ze nie teraz mi povedal, zeby uz aj isiel ale, ze podla toho ako sa bude citit a po tom reflexe tak som to zamietla uz ja...on je dost na take veci citlivi, mozno by to bolo ine ked ide aj o jeho babo, ale radsej nech nam uz vidi potom ako tak peknych :D

gadget.tt
15. apr 2011

@lucyka1 Ahoj sice byvam v HC, ale u Dr. Brestanskeho som bola iba na 3D inak mam dr. v TT .... Koplotovce su hned kusok, bo ja byvam na zakrute, takmer hned ako konci tabula HC :D .... tiez som zvazovala na PN, ale nakoniec idem do TT... v porodnici som aktualne nebola, ale viem ako to tam vypada...sestru mam doktorku a robi v TT ....