Termín máme júl 2011
Ahojte, pred dvoma dnami som nasla //. Termin vychadza na zaciatok jula. 😵
@barca127 vidis sranda,u nas tolko nieje, a som prekvapena, ze nacvicujete aj tlacenie,lebo nam to sestricka prisne zakazala, taktiez ani na fitlopte cvicit a ze vobec nemame ani doma cvicit, ze aby sa porod nevyvolal, aj teraz ked nas ucila dychat tak sme nemohli tlacit, no vidis iny kraj , iny mrav, povedala nam, ze si nemame ani masirovat hradzu, lebo sa moze zaviest infekcia a podobne, tak som teda prekvapena, ale dam na jej rady, kazdopadne ja som ani nechcela masirovat hradzu,skor potom ku koncu viac sexovat, to ma podla mna lepsi ucinok 😀
Babenky, mali ste všetky spravený ten test na glukozu? Mne ho totiž ešte nerobili... 😒
@lubkasungirl neboj, pokial nemas vysoky tlak a nepuchnes prilis nemas sa coho bat, ci sa test urobi posudzuje doky podla rodinnej anamnezy, vacsinou ho davaju robit vsetci, ale niektori doktori len ked sa v tej rodine vyskytla cukrovka tusim 2. typu (nie ta "starecka")
@keena Ahoj!
Tak ja som tu písala,že prečo sa mi páči Tadeáš,a preto,lebo aj môj otec je Jozef a po rozvode sa na nás vykašlal,potom svokor je Jozef manželov starký bol tiež a on,tak už ich mám dosť. 😅
Tak nak už ďalej nie je Jozef,ale predsa aj nejaké iné,a podľa toho čo som čítala o významoch mien Jozef sa nehodí pre slabé znamenia,takže nám sana raka nehodí. 🙂
@januska712 Ahoj!
Tak som rada,že ste obe ok.Tak nebudeš mať veľkú babu,ale váhovo vraj sú väčší chlapci,lebo náš ten v 28tt mal 1190g.
Ale tak hlavné je že je všetko v poriadku 🙂 .Aj my pôjdeme 16.5 to budeme v 32tt a potom v 36tt tak ako aj vy.Tak potom napíšem,že aký je veľký náš anjelik.Ale tak typujem že je okolo 1500g.A koľko si zatiaľ pribrala?Tak sa majte krásne! 😉
@monilik Aha, tak potom ok 😉
@lubkasungirl Ahoj!
Tak ja som ho mala,už dávno ešte v 24tt.Ale tak ako píše monilik,tak ak nepuchneš a veľa nepriberáš,tak to ani nevadí.Hlavné že ste oba ok. 😉
@keena pocuj a ty si na co byvala alergicka? Inak som citala o tom spreji co chces davat na plysaky, a je tam dorazne napisane, ze deti sa maju vyhybat sa kontaktu s nim! Ani pre dospeleho nie je dobry, ak by sa Ti dostal na sliznicu... deti predsa davaju vsetko do ust, takze to nebudem riskovat. Ma sa pouzivat skor na podlahy, nabytok a podobne... takze ja budem plysaky radsej prat, alebo mrazit... to bude lepsie ako hociaka chemia...
@zora256 aaaale ide to v pohode, dnes strasne fukalo som sa obliekla jak modelka, tak som isla zamrznut 😀 nas maly tiez na take veci reaguje a presne ako tvoj sa da do jednej gule a musim si ho pohladkat, aby bol zasa ok a pritom by si mali ti nasi drobci este uzivat kolko miesta maju 😀
ahojte, pomaly sa nám to kráti... bud. týždeň konečne začne "oddych" na materskej... 😉 hoďte dáke cifry, koľko ste doteraz pribrali????
@zora256
mno to mi všetci howoria že nebudem mať veľku babulku... ale čo už hlavne že je všetko v poriadku a že bude zdrawa... na wahe nezawisi.... ja som pribrala zatial len 5 kg takze ani sa necudujm ze ona ma tak maličko ale tak teraz ešte snad priberiem ... sice vahu mam stale taku istu ale ja za to nemozem ze nepriberam:(
@tamtamka26 nooo ja som pribrala zatial 11kg 😅 ...a myslím že by aj stačilo ...
Baby ani vy sa už neviete dočkať??...a čo prvorodičky???ja patrím medzi ne a priznávam že tieto posledné týždne sú pre mna hroza - v noci nespím,lebo sa mi nedá,bolia ma bedrové klby a cez den by som zase vyspávala...a mávam strašné sny s pôrodom - raz že to stihnem len tak-tak,potom že rodím doma,minule zase že som si všetky veci,tašku atd zabudla doma a šla som rodiť..jáááj a potom že v noci spinkaj ked sa mi snívajú takéto stresujúce veci..Ale maličká sa prehadzuje jedna radosť,niekedy mám pocit, že sa mi vykope z bruška 😀 Aspon vieme že je ok......aaale taaaaaaak sa na nu tešíme 🙂
@janushkabb
@tamtamka26 kočky ja som doteraz pribrala 12kg, ale chvalabohu zatial este ani krce, ani opuchy nemam, akurat tiez ako vravis
@janushkabb mam teraz uz problemy so spankom a v poslednom case mi trosku viac tvrdne brusko, tak v utorok mam poradnu sa na to spytam, ale pre istotu som si vcera kupila magnezium, tak hadam neuskodi.... no ja sa samotneho porodu dako nebojim, skor vsetkeho okolo toho,tiez mame prve babo, tak to je asi normalne 😀 uz to dako musime vydrzat 😀
@adusased Ahoj!
Tak to hej aj dnes ráno bol krížom dolu v podbrušku a hore nič.Ja by som bola fakt rada,keby ostal pekne dolehlavičkou.A late vystrkuje na oboch stranách ako keby sa naťahoval.A ešte keď mi škvrka alebo trávi,tak kope,lebo ho to ruší,či čo. 😀
A manžel,že užívaj si to lebo dlho už nebude v brušku,tak to je fakt,ktorý sa nedá zmeniť,už máme len 68dní.Takže tie 2.mesiace,a už bude vonku,aj sa teším aj mám trošku zmetok v pocitoch.
A ty si natom ako?Majte sa krásne 🙂
@janushkabb
@adusased
no ja v noci pravidelne takú cca. hodinku dumám, čo všetko musím ešte stihnúť.... my rekonštruujeme dom, bývame momentálne u našich v 1 izbe a úpenlivo sa modlím, aby som porodila na termín, nech stihneme všetko dokončiť.... inak mám na sebe 10-11 kg (podľa toho, ako sa najem). inak ma nebolí nič, len malé mi ide vykopnúť celú brušnú dutinu.... dnes si chcem ísť pozrieť dáke pyžamo do pôrodky, drogériu, vlohy, nech to mám ako tak pokope.... lebo detské veci ani neviem, kde mám, všetko po vreciach popchaté, oprať musím..... 😒 ja nad pôrodom radšej nerozmýšľam, ako 2-rodička viem, do čoho idem, preto sa začnem báť až keď k tomu príde..... teraz nemám čas nad tým rozmýšľať, skôr o stierkach, kábloch, montážnych penách a pod.... 😉
@zora256 akurat sa o tom bavime, ze isto je kazda uz trosku nervozna, ja dnes akurat periem detske vecicky, lebo nemam este nic nachystane a ak vyjde doktorov predpoklad, tak uz buduci mesiac som mamina, 😀 neboj, babo sa uz neotoci, aj nas uz je hlavickou dole,tak nech tak uz zostane 😉
@alexksa na predporodke nam povedali, ze pokial si masirujes zvonka je to ok, ale zavadzanim dovnutra si mozes dat aj infekciu, pokial to teda nebudes robit v sterilnych rukaviciach, takze ja nebudem riskovat infekciu, ktora sa potom moze preniest na babo, taktiez moj lekar povedal, ze on v tom az taky rozdiel nevidi,tak radsej budem sexikovat a na druhej strane ja sa nejak nastrihu nebojim, je to normalna vec, 😉
@tamtamka26 no vidis a mas o problem menej, 😀 ale nie, tak jasne, teba teraz zamestnavaju ine veci, to ti nezavidim, ale verim, ze male pride vtedy, ked budete mat vsetko hotove, nech sa uz mozete tesit, drzim palce, 😀 ja som prerabanie neznasala, hlavne ked sme stierky robili to ked musis tie stare oskrabavat to som mala prach vsade, brrr uz na to ani mysliet nemozem, ale zas rada si pozeram fotky pred a po, tam vidiet aspon kus prace 😝
@januska712 Ahoj!
To sme s priberaním,takmer tak isto,ja mám o pár dg viac presne nevie,lebo nemám váhu,ale tak minule 20.4. mi chýbalo do 5kg 200g,takže typujem,že mám tak +100g nad 5kg,ale tak možno,že mi aj do 6kg chýba tiež tých 200g,lebo aj minulý mesiac som pribrala 1kg.Tak uvidím,ale som aj rada,že veľa nepriberám,a 12.5.začíname už 8.mesiac.Tak sa držkajte! 😉
@tamtamka26 ahoj ja som zatial pribrala 12kg
@janushkabb mno s tým s paním to už naozaj nie je ono, ja mávam tiež čudesné sny ale nie o pôrode to možno ešte len príde ale také kraviny sa mi zvyknú snívať že až....aj ja už sa strašne na malú teším hlavne keď vidím tie vecičky ktoré sa nám pomaly hromadia
@alexksa hej ja som z PP , minulý týždeň som bola cvičiť a ty si už bola?

@adusased mno u nás je tých prednášok asi 12 myslím a na cvičenia potom môžeš chodiť až do konca čo sa budem snažiť využiť ak budem vládať po 38tt dokonca nacvičujú maminky aj tlačenia aj s manželmi ak majú záujem tak je to super ja sa vždy teším na piatok že pôjdem cvičiť tak mi to nejako rýchlejšie ubieha