Termín máme júl 2011
Ahojte, pred dvoma dnami som nasla //. Termin vychadza na zaciatok jula. 😵
@katarina194 porod vobec nie je taky hrozny,na to clovek hned zabudne..len tie bolesti potom ti budu kazdu chvilku pripominat ze si rodila 😀 aaale ano,aj som citala ako to tam teraz chodi...aj zname co rodili tak vraveli ze ked chces tak mozes mat male na izbe hocikedy lebo navstevy su pocas celeho dna ale o kupani a prebalovani som sa akosi nedozvedela...ale zase je lepsie ked je prvorodicka ked si to odskusa hned v porodnici...ja som neodskusala a potom som sa bala maleho aj rozbalit az mu neublizim ked je taky malinky 😀 teraz uz viem ako co tak budem rada ked si aj trosku oddychnem,ved doma si to budem vychutnavat celych 24hod denne 😉
@januska712 Ahoj! prosím Ťa, podľa čoho Ti posunuli termín? Ja som sa pýtala svojej gyndárky a ona povedala, že sa posúvať nebude, že to je dané už od začiatku- podľa 1. dňa poslednej menštruácie... 😖 A ja by som to chcela umelo posunúť, pretože chcem ísť neskôr na materskú... 😉
@sisanka No dufam ze zvladnem porod. A ak bude male na izbe tak asi treba aj prebalovat a krmit. Ja aj rada ked sa take naucim cim skor aby som to neodkladala stale a nebala sa ako ty doma.a teraz co asi by ste prijali dievcatko ak by bolo mozne na vyber vsak? Co asi mozne nieje 🙂 Ono je to jedno ale hlavne nech je zdrave.
@katarina194 ja som uz pri prvom chcela dievcatko a teraz to asi zase vyzera na chlapceka 😠 ale tak nejako som sa uz zmierila a chlapcenske meno sme vybrali hned co pri dievcenskom sa zhodnut nevieme 😀 presne,hlavne nech je zdravucke... 🙂 ty este nevies co cakas?ja mam buduci tyzden poradnu tak snad nam dr uz na 100% povie co to bude..
@sisanka Ved aj my mame mat chlapca. A dnes uz na 100% po poradni 🙂 A v rodine maju samich chlapcov tak je mozne ze aj my budeme mat dalsieho chlapca ale lepsie ako mat problemy ako ostatni a nemaju ani jedno. A teraz na kolko % vies co to bude?
@katarina194 na 80%..cize dost velka pravdepodobnost ze to ten chlapec bude zase 😀 najskor ma to strasne mrzelo ale tak teraz mi je to uz dako jedno 😉 a maly bude mat aspon kamarata...a aj veeeela veci mam po nom tak nebudem musiet toho vela kupovat 😀
@zora256 dakujem, uz som to nasla... som ja ale slepa 😀
@barca127 ahoj=)tak to sme na tom podobne=) ja este aj zaspim, ale potom sa celu noc prevraciam z boka na bok, ziadna poloha mi nesedi...neviem, ako sa otocit. Krc som mala pred dvomi dnami naposledy a furt este citim bolest v lytku 🙂 aj sa bojim v noci otacat, ze zas dostanem krc do nohy...hrozna bolest. Ale tesim sa, ked citim maleho, ako sa vrti a kopka 🙂 uz sa tesim na dalsi ultrazvuk, som zvedava, ako sa ma a tesim sa, ze ho uvidim...cakame chlapceka. A vy?
@maruska.s ahoj mno ja som dnes mala opäť "úžasnú" noc, každé dve hodiny som sa budila na záchod a od piatej potom už nie a nie zaspať....my čakáme dievčatko aj keď sme si priali chlapca ale je to prvé, tak je to jedno 🙂)
inač baby netrpnú vám ruky???lebo mne v poslednom čase vždy keď sa zobúdzam, tak ako keby som na nich spala celú noc
@maruska.s no musim zaklopat, poslenych par dni sa to so spankom lepsi... ale zacali sme mat na noc uz otvorene okno, tak sa uz nebudievam o 3tej, alebo o 5tej... tiez som dostavala krce do noh, hlavne ked som sa zobudzala o tej 3tej.. ale davala som si magnezko..teraz to uz ustupilo
@januska712 😀 my sme boli v nedelu v cirkuse. ale uz som tam ledva obsedela...
@zora256 ja by som bola tiez za termin 7.7. no mozno sa v tej LV nemocke aj stretneme 🙂 co sa tyka toho kolostra.. tak mne zatial nic nevyteka, takze nema ani co uschynat.. dufam len, ze budem moct kojit...
@cherryl tiez som asi pred tyzdnom zistila co znamenaju vsetky tiez udaje v knizke... bo doteraz som bola z toho jelen... ale hlavne ze dr. na poradni povedala, ze je vzdy vsetko v poriadku 😉
@raduska12 ani ja neviem ake je to ked babo cka... tiez si myslim, ze iba kope a ziadne ckanie.. 😒
@barca127 Ahoj!Veď to,že aj ja tak viem,že by sme už mali chodiť každé 3týždne a od 8.meiaca 2týždne a posledný týždenne,a aj ten môj lekár ma mesačne volá,tak dúfam,že to bude už častejšie.A mne pri zatlačení neviteká nič,ja len keď ma bolia,tak si ich obzriem a vtedy mám zaschuté po kvapke žltého kolostra,tak si ich očistím a je dobre.Ale tak manželík,že to určite sa pripravujú na dojčenie. 😅 Tak sa majte krásne! 😉
@raduska12 Ahoj!
To čkanie cítiť ako slabé hopkanie v brušku na tom istom mieste pár min.A je to pravidelné rovnako dlhé sú prestávky a aj trvanie,čím je väčšie tým lepšie to cítiť v oblasti mechúra,ale je to prirodzené,zn.že malé má v poriadku pľúcka,že sa dobre vyvíjajú.Tak sa majte krásne! 😉
@januska712 Ahoj!
Tak ten môj tlačí na mechúr keď sa naťahuje,ale zato má aj väčšiu váhu to najviac cítim,keď si ľahnem na chvíľku na chrbát,to sa musím hneď inak otočiť,lebo vtedy mi najviac treba na wc.Tak ja ešte že som doma,lenže aj za pár kvapiek musím ísť na wc a to ma vie trošku naštvať. 😒 Ale tak to už nejako vydržíme 🙂 Tak sa majte rásne! 😉
@katarina194 Ahoj!
Áno som prvorodička.Na kurz nemám možnosť chodiť som na PN-ke a najbližšie by bolo v LV a to mám na 59km,takže nie.
Cumlík atď sú v Prenatalboxe,ak dobre viem dá sa objednať na www.mamaaja.sk alebo na www.najmama.sk,ak Ti ho nedali u gynekoóga.Mne ho dali v 8tt s tehu knižočkou.
Tak veci:
Dokumenty:
preukaz pre tehotné,preukaz o zdravotnom poistení(niekoľko fotokópií preukazu poistenca EU,kde je uvedená iná krajina ako Slovensko-budete ich potrebovať k rônym vyšetreniam Vás aj dieťaťa),občiansky preukaz,sobášny list,
zápisnica o určení otcovstva k nenarodenému dieťaťu so súhlasným vyjadrením rodičov(ak nie ste vydatá a partner uznáva otcovstvo-vybavíte na matrike v mieste bydliska),
výsledky špeciálnych vyšetrení v gravidite,alebo z minulosti.
Osobné veci:
nočná košeľa(1-2 so zapínaním vpredu,inak dostanete nemocničnú),
župan,uterák,mydlo,zubná kefka a pasta,hrebeň,papuče(prípadne šľapky na sprchovanie)
ponožky(v zimnom období teplé),voľnejšie nohavičky(v lekárňach a zdravotníckych potrebách dostať pre ženy po pôrode),materskú podprsenku(2),vložky do podprsenky,masť na ošetrenie bradaviek(poradia vám v lekárni),
nápoje(nesýtené minerálne vody),ak máte citlivú pokožku Váš osvedčený toaletný papier,hygienické vložky a jednorázové absorbčné podložky do postele(5)
Pre dieťa:
jednorázové plienky,jednorázové vlhčené utierky(na utieranie zadočka)
Pre dieťa pri odchode z pôrodnice:
oblečenie podľa ročného obdobia,body,plienky,poštolkové nohavičky,čiapka,rukavičky,ponožky,dupačky,v zime:fusak,svetrík,kabátik,teplá čiapka,teplá deka,autosedačka.
Na dokumentáciu:
Fotoaparát,videokamera(mobilný telefón s fotoaparátom).
Tak to je všetko na papiery.A v LV vraj každé 2 hodiny prebaľujú bábätká,takže si vezmi jednorázové plienky okolo 60ks.Ja mám z Dm 28ks 2balenia.A dve balenia utierok.Pre istotu.Tam ak rodíš prirodzene,ty sa staráš o malé,kamoška vravela,že brala Pampersky 72ks a aj doniesla z nich domov,takže by naše vlastné brať nemali.
Tak sa majte krásne! 😉
@slniecko612 Stáva sa,že človek hľadí na niečo a nevidí to 😀 ,a podarilo sa vybrať?
@barca127 Ahoj!Tak aj mňa zvyknú trpnuť ruky a aj nohy keď na nich dlhšie ležím,ale že je to normálne v tehu 🙂 .
@keena Ahoj!To čkanie je,ak by nebolo,tak by malé nemalo zdravé pľúcka.Je to ako hopkanie na jednom miete to cítiť ako jemný pohyb v rovnakých intervaloch asi tak pár min.Čím je väčšie tým viac to cítiť v oblasti mechúra,niekedy je to až nepríjemné,lebo to cítiť aj v konečníku.Potom sa malé zvykne rozhýbať,lebo cúďatko nevie čo mu je,tak ja ho vtedy ukľudňujem a prihováram sa mu aj hladkám. 😉
@romanecka
Ahoj .... mne ho posunuli podľa sona čo som bola minulu stredu.... a ja to nemám ani podľa poslednej menstruacie lebo keby sme ratali kedy som mala poslednu menstruaciu tk teraz by som bola uz v 36 týždni.... ja som neskor otehotnela wies... tak preto... a ja som aj rada dufam že im to vyjde na tento datum co mi dali....D
@keena
Ahoj a kde ste boli v cirkuse??? či tiež v žiline???? ja sa tiež budim okolo tej tretej alebo piatej.... a nemozem zaspat dnes som bola od tretej do stvrtej hore ale potom som ešte akosi zaspala a spala som až do pol jedenastej:D:d.
@zora256
Ahoj ... mno tych par kvapiek sa tyka aj mna... aj aj tam stale chodim .. ale vydržime to nebojkja sa.:D::D konecne je pekny čas.. som rozmyslala že uz zacnem aj s pranim veciciek... aby som sa nenudila ale nejdme ich este prat az potom neikde v polovici juna::D
@januska712 Ahoj!
Ja vecičky chcem začať prať až začiatkom júna,aby som mala čas ich aj vyžehliť a podľa veľkostí uložiť a aj posteľné prádlo tiež vyprať a vyžehliť,aby to celé bolo pekne prichystané pre malého,lebo možno že to príde aj konco júna na mňa,predsa dva týždne sú pred a po možné,tak pre istotu,aby som sa mohla tešiť na príchod z pôrodnice domov. 🙂
Tak sa majte krásne! 😉
@zora256
Aj ja si to tak nejako naplanujem .. akurat idme pozerat nejaku postielku an internete lebo tu v žiline sa nam žiadne nepáčia tak idemme objednat cez internet a musim ju uz dnes vybrat lebo drahy ju chcme uz objednat.. aby sme mali vsetko okram kočara
Ahojte , chcem sa opytat ,ci sa niektora nestretla s tym co ja ,vcera som bola na poradni a sestricka mi merala ako zvycajne brucho ....doteraz som mala fundus podla tyzdna tt vzdy uplne na najvyssej hranici ,nad stredovou ciarou ,vychadzalo to tak ze mi v priemere rastlo 5 cm za mesiac ,teraz som bola tiez po mesiaci a brusko podrastlo len jeden cm a teda som upadla na najnizsie mozne ciselko v norme ,dr .sa zacudovala ale nevravela nic ....je to normalne ? preco teraz tak malicko narastlo ,bojim sa ci dobre rastie ,aj mne sa vaha zastavila ,o dva tyzdne idem az na sono a potom mam vraj prist s vysledkami za nou a ze ma pozrie aj zospodu ....
ahojte, vcera sme boli na utz, a nas maly ma pupocnik okolo krku ☹ strasne sa bojim, aby sa nieco nestalo. okrem toho mam streptokoka, no stale nejake komplikacie 😠
nemate s tym nahodou niektora skusenost? doktorka mi k tomu skoro nic nepovedala, a mna v tom momente ani nenapadlo sa nic opytat ☹ asi je to tazke ovplyvnit, ale byt stale v strese, ci je babo v poriadku je hrozne.
@januska712 A na akej stránke budete vyberať?My sme objednali zo stránky www.lacnejsie-nekupis.sk a dovoz je len 10eu a dováža to pošta,ešte aj zavolajú či si doma na ďalší deň čiže max do 24hodín máš doma.Sú tam celkom pekné a aj cenovo je super,len matrac si musíš niekde dokúpiť,my budúci týždeň pôjdeme kúpiť matrac.My sme postieľku Thymon kúpili medovou farbou aj so šuflíkom na paplón.Nás vyšiel na 119eu.Ale je krásna a do 3 výšok sa dá dať rošt.Tak dobré vyberanie! 😉 A kočík by si aký chcela?My sme ho tiež z tejto stránky objednali Ring-ring značky je fakt priestraný a môže sa objednať aj autosedačka taká istá,my sme autosedačku vajíčko kúpili spodruky,tak sme len dvojkombináciu objednali s nafukovacími kolesami spolu stál 180eu,tak celkom super a pekná olivová so zelenou.A aj klokanku máme odtiaľ,a boli fakt super lebo som objednala tú za 25eu a nemali na sklade tak mi ponúkli tú za 29eu a dali mi ju za 25eu,tak celé ma to vyšlo na 334eu.A majú tam aj iné veci,tak sa kukni. 😉
@barca127 mne ruky zatial netrpnu...inak, aj ja mam problem zaspat, ked sa skoro rano zobudim...my sme zase mali vymyslene meno pre dievcatko, uz velmi dlho, no nakoniec to vraj bude chlapec...ale velmi som sa potesila, aj tak. Hlavne, aby sa nam narodili zdravi a aby sme to nejako zvladli. 😉 Tiez cakame prve.

@sisanka No je to aj zle ale len nakrmit a prebalit inak babatka asi vela spinkaju aj ja sa bojim ale sa bojim aj ci zvladnem porod a tie bolesti a ci budem mat dost sil ho vytlacit von. A potom tiez ci budem este vladat. Hadam sa nejaka sila najde na take aspon nato sa spolieham a snazim sa mysliet pozitivne 🙂 A nevie Ti nejaka mamicka poradit co rodila nedavno v tej nemocnici nieje tu na MK taka?