Termín máme júl 2011
Ahojte, pred dvoma dnami som nasla //. Termin vychadza na zaciatok jula. 😵
@zora256
Ahoj aj som prawe doupratowala... a uz sa nudim... lebo drahy isiel an cely dne do ružomberka tak newiem co tu budem sama robit... mno aj moja mala sa tak hybe v noci a večer.. ale tak nech sa len hybu aspon wieme že su v poriadku,...ja chodim k mamine len ked idem k doktroke na poradnu alebo neikedy cez tyžden.. a u svokry sme neboli uz dva tyzdne chystali sme sa tam minulu nedelu na den matiek ale akosi nevyslo... a asi pojdeme k nej zajtra na obed...
aj aj som sama doma cez tyzde a najhorsie je na tom ze tu nikoho nepoznam... tak chodim s drahym do roboty aby mi to rychlejsie ubehlo:D:
@januska712 Ahoj!A tvoj muž čo pracuje?Tak ja väčšinou aj sobotu som sama,ale tak pôjdem dnes k mame o 14-tej a potom,keď prídem domov tak pôjdem ku svokrovcom pozrieť ako vakujú a so svokrou na kus reči.A večer budemoddychovať pri telke.A zajtra celý deň budem kukať telku s mužom.Tak pekný výkend vám prajem! 😉
A veru naklen kopkajú drobci aspoň vieme,že sú ok. 🙂
@zora256
Ahoj moj drahý má svoj vlastnu firmu on robí bilbordy,vizitky, svadobne oznamenia, oznamka... mno vsetko pre reklamy... a musel ist dnes do Ružomberka lebo išli vešiať nejaky banner 7 metrovy a ešte poliepat auto... tak ma nechce brat ze co by som tam robila... ja som si poupratowala a teraz oddychujem:*D. snad už dojde a pojdeme sa aspon niekam prejst... aj Vam prajem krásny víkend:D
@zora256 No zoberiem teda rukavičky a čiapočku svoju a to berieš svoju perinku z domu do pôrodnice? Dobre som pochopila? Tam také nemajú? A ako zistím či má môj lekár zmluvu s prenatalboxom? Mám sa osobne radšej spýtať myslíš?
@januska712 Ahoj!
Tak to má fajn prácu.Tak aj ty máš nudu,tak príjemný oddych,ja idem k mame o chvíľu.Príjemný výkend! 🙂
@katarina194 Tak ja o tom neviem,že by v pôrodnici dávali oblečenie drobcom,iba o nočných košeliach viem pre nás mamičky,aj to tie v ktorých máš asi chrbát vonku,čo sú na sále.Tak ja si dve perinky určite väzmem,alebo jednu.A ak by tvoj lekármal zluvu s prenatalboxom,tak by si ju bola dostala už dávno,lebo to sa podpisuje,že si prevzala,a tým sa posiela,aj ten podpis tam,kde ich robia,aby po pôrode v zdravotke,keď sa bábo nahlasuje do poisťovne dostalo ďašiu takú krabicu so vzorkami,už na starostlivosť o bábo.Tak príjemný výkend! 😉
@zora256 A vy máte koľko zavinovačiek.My máme dve a neviem či nebude málo... a tú nočnú košelu na pôrod chceš svoju starú z domu alebo od nich? Potom už svoju ale na pôrod rozmýšlam či od tiaľ alebo z domu nejakú starú. Teda môj lekár nemá no nevadí. A teraz čo si dostala od lekára čo obsahoval ten prvý balíček? Aj Tebe príjemný výkend. 🙂
@katarina194 Ahoj Katka, myslim ze tie 2 zavinovacky ti budu stacit, viac ich urcite nevyuzijes, lebo maleho do nej budes davat taky mesiac, a to ti urcite staci. Ja mam jednu a viac ani kupovat nebudem, V auguste ho do nej davat aj tak nebudes, lebo mu v nej bude teplo. (kamoska rodila zaciatkom augusta, a povedala, ze zavinovaku nevyuzila, vyslovene len v prvych tyzdnoch). A co sa tyka nocnej kosele, rozpravala som sa z jednou znamou, uci sa za porodnu asistentku a povedala, ze pri porode je lepsie mat oblecenu tu ich nemocnicku, lebo je urcite viac sterilna a ked ti po porode daju maleho na prve prisatie, tak koli alergii je lepsie ta ich.
@luc771 Ahojky no mne ho meraju vzdycky pred vysetrenim a to sedim uz minimalne 20 minut v cakarni no mala som 140/85 na predposlednej a teraz co som bola naposledy tak som mala 150/90, tak neviem ci je to normalne teda.
@zora256
Ahoj mno ma to celkom dobrú prácu ... ale na to že to je jeho firma by nmusel tak makať.... vsak on chodi do firmy kazdy dne o stvrtej rano... a chodi domov tak okolo piatej a niekedy aj neskor... ja som si dnes poobede pospala s malinkou sme mali klud... a terza si idme urobiť niečo na papanie ma chytaju akesi hlady.:D:d
@slniecko612 Asi máš pravdu len mám z toho všetkého strach,že mi vynadajú,keď nebudem mať svoju. Alebo mi povedia,že sa mám prezliecť do svojej a ja si nedonesiem... Ani neviem,čo urobím,keď bude náhodou manžel v práci vtedy. Ani nemám istotu,že zvládnem pôrod keby som aj chodila na prípravu.To viem,čo sa deje pri pôrode ale nikto ma nenaučí či dokážem pri tej bolesti dosť tlačit,aby malé vyšlo von. A jedno máme mi ako perinku bielu tú sme chceli na krst a domov z pôrodnice.A jenu mám také na suchý zips modrú z protialergickou vložkou.
@katarina194 Ahoj!
My zavinovačky nemáme,len perinky tie klasické čo majú na troch miestach na zavezovanie tie podlhovasté,ešte po mne a súrodencoch mám 4,jedna je na krstiny čo mala moja sestra(má 10rokov)A dve boli moje jedna bratová,tak z tých vezmem jednu,alebo max dve.Ja zavinovačku nekupujem,lebo z tej sa bábo môže vyšmyknúť,a sú menšie.Ja som nové nočné košele kupovala,tak na pôrod si vypítam,takú čo dávajú na sále tie na chrbte zavezované,a na izbe budem mať asi svoju,ja staré ani nemám,lebo nemám rada nočné košele.Alebo ešte uvidím ako budem krvácať a možno budem mať nemocničné kým budem tam.V tej krabici boli časopis Dieťa,Maminka,staré čísla,Letáky o Alianz poisťovni pre dieťa,Reklama dudel.sk,leták o Nuk výrobkoch,Leták o HiPP výrobkoch,brožúrka Antikoncepcia po pôrode,brožúrka Dojčenie nie je antikoncepcia a v ňom je i očkovací kalendár,A bol vňom vzorka pracieho prášku Persil senzitive,a Avivážú Silan senzitive a ten cumlík Nuk ukludňujúci.
Nemusíš mať svoju nočnú košeľu známa tam rodila v marci a vravela,že ona si svoje ani nevybrala z tašky,že jej dali a aj svoje doniesla,tak ako ich odniesla.Tak nemaj strach a mimochodom tlačí sa medzi bolesťami,neboj zvládneš to tá bolesť je vraj podobná ako pri menzese,tak kľud. 😉
@januska712 Ahoj!Tak ja som bola u mamy ao chvíľu pôjdem k svokrovcom.U nás už začali nosiť tie papiere na sčítanie ľudu.U našich boli u nás ešte nie ale už 21 prídu pre vyplnené papiere,tak do vtedy by mali dôjsť asi zajtra.
Moje brucho rastie zo dňa na deň,alebo sa mi to len zdá,lebo akosi sa o moje brucho vždy nejako oprie malý,akoby mal málo miesta.Aj ty máš niekedy taký pocit,že asi sa rozpadneš,keď sa naťahuje malé?Al euž sme bližšie ku koncu už mám len 58dní do termínu. 🙂 Keby to bolo len 28dní,ale aj to bude 😀 .Tak sa majte krásne! 😉
@zora256 Však ani ja nemám nočnú košelu no keby som musela tak by som mala starú od mamy. Máš fajn,že si niečo dostala ale nechýba mi to len teraz neviem aký prací prášok v čom oprať veci pre malé z pôrodnice. Inak mi to nechýba. Teda ten persil senzitive myslíš? A budem mať takú silu to vytlačiť? Mám pocit,že to nedokážem tak silno tlačiť.
@katarina194
@zora256
kocky nebojte sa..babatko urcite vytlacite 😉 ved ono sa uz aj samo tlacit bude..mne aj sestricky pomahali,tlacili mi na brucho...a jednej mamicke dokonca tak museli pomahat ze mala na bruchu az modriny,nemohla male vytlacit...a tie bolesti su ako pred menzesom ale 1000krat silnejsie 😀 😀 😀 teda aspon mne to tak prislo 😀 😀 😀
@sisanka Tak dúfam,že máš pravdu 🙂 snáď sa podarí vytlačiť von a dopadne to dobre 🙂 a tie bolesti i tak zato asi stoja vsak ? 🙂
@katarina194
@zora256 kocky, ja som nemala bolesti skoro ziadne...hned na zaciatku som si dala pichnut epidural...
rodila som 5,5 hodiny a tych 5 hodin som kludne mohla ist aj domov...strasne som sa tam nudila, tak teraz mam uz nabalene v taske krizovky, ze budem aspon mozog trenovat 😀
a tu poslednu polhodinu som to mala fakt ako silnejsi menzes, takze to pre mna az take strasne nebolo 😉
@katren a za tu epidural sa vela plati?A 5.5 hodiny az tak dlho? Myslela som,ze to trva len dve hodiny...
@katarina194 v TO sa plati 100€.....a 5,5 hodiny na prvorodicku bolo celkom malo....moja mamina ma rodila ako prve dieta 10 hodin a ked som citala fora pred porodom malej, tak ako menej ako 15-20 hodinove porody som vtedy nenasla....ale nechcem ta tu strasit, tvoje moze byt vonku za 2, ale aj za 20 hodin.....to je podla toho, ako rychlo sa budes otvarat
@katren Tak sa mam naco tesit 🙂 No ked tak pisu asi to tolko dlho trva a nie kolko som ja myslela.Radsej pocitat s vacsim casom a byt dopredu pripravena ako sa zlaknut ze to len mne dlho trva a cosi nieje v poriadku.
@katarina194 ja som myslela, ze to bude ovela dlhsie trvat, dr. ma chodila stale kontrolovat a zrazu ze sak my uz rodime a na tri zatlacenia bola mala vonku.....sice s nastrihom, a 4-rmi stehmi, ale nic mi nevadilo hned ako mi ju doniesli 😉
@katarina194 urcite stoja za to!!!na tie bolesti hned clovek zabudne...len tie stehy potom trosku dlhsie pobolievaju 😖
@katren ja som tiez rodila 5,5-6hodin asi a bez epiduralky...bolesti boli sice neznesitelne ale tak prezila som to 😀 a druhe ide zevraj rychlejsie tak som zvedava 😉
@katarina194 jedna znama ked cakala prve tak porodila asi behom dvoch hodin aj s cestou 😀 ona tam prisla a hned sli na sal, kiezby sme kazda tak rodila 😉 a kamoske sa narodila minuly tyzden dcerka a tiez na to ze bola prvorodiicka tak rychlo porodila...asi do 3,5hodiny...co sa povazuje za rychly porod lebo kym vsetky tie procedury s tebou urobia sa ani nenazdas ze tam si 2hodky..vtedy clovek nema pojem o case...
@katarina194 Ty sa tusim bojis viac ako ja 🙂 Urcite mame strach vsetky, hlavne prvorodicky, nevieme co mas caka. Ale neboj sa, zvladneme to, zvladli to ine, zvladneme to aj my. Neboj, budes dobra mamina a urcite sa dobre postaras o babo. A ked nebudes nieco vediet, tak ti tvoja mama urcite pomoze. A ak mas dobru svokru, tak aj ta. 😉
@sisanka Ahoj!
To všetko závisí aj od genetiky a každá má iný prah bolesti,takže nepreháňaj!Mávala si predtým také krče počas menzesu,že si mala zoslabnuté nohy a bolo Ti zle?Lebo mne bývalo hrozne,takže pôrodné bolesti určite nie sú od tých mojich horšie,takže mne to nebude hrozné,viac mávajú bolesti tie ktoré nemávali počas menzesu také silné,že im nezaberali len tie najsilnejšie lieky proti bolesti ako Valetol.Takže nemyslite na bolesti,ale myslite pozitívne,lebo každý to celé prežíva ináč. 😉
@katarina194 Ahoj!na www.sprievodcaporodnicami.sk si pozri Nitrianský kraj Levická pôrodnica a tam sú ceny aj za epidural.
@katren A ináč.Jedna teraz rodila a nemala takmer žiadne bolesti od rána ju len pobolievalo trošku brucho a keď došla do nemocnice prezrei ju a povedali jej že rodí,že je úplne otvorená či ju bolí niečo a ona,že len trošku občas a behom 10min.už bola malá na svete aj bez epidurálky a to prvorodička.Takže to má každý tak keď to celé budeme brať ako niečo normálne a pozitívne myslieť,tak môžeme mať aj takýto super zážitok za sebou. 😉
@zora256
Ahoj mno tak aj som včera bola cely den samam az do uplneho večera ael aspon som si oddychla.... dnes sme boli kupit matrac, perinky a obliecky... a este sme boli pozriet naušničky malej... a tiež idemme len oddychowat ked je take hnusne počasie u nas este nikto nebol... mno ale teiz pocitam že dojdu asi dnes alebo zajtra...moja mala tam ma akosi malo miesta lebo ma stale kope až do rebier ze to je az neprijemne az ma to boli... tiez by som bola rada keby som to uz mala za sebouD::d
@zora256 pred porodom som mavala strasne bolestivy menzes...hruza...dva dni som byvala mimo a na tabletkach od bolesti...po porode sa tie bolesti zmiernili trosku ale za to som citila vsetko co sa dialo somnou pocas celeho cyklu...hlavne ovulku,presne som vedela kedy ovulujem a kedy ma prist menzes co som brala trosku pozitivne hlavne z tej stranky ze kedy si dat pozor a kedy nie 😉 a este som aj menej krvacala po porode..max 4dni a vobec nie silno...predtym prvy a druhy den som sa bavala z domu pohnut 😀 😀 😀
ahojte baby 🙂 ...prosím vedeli by ste mi poradiť??..posledné dni ma pobolieva v podbrušku - také tupé kŕče,ako pri menzese, a sem tam mi aj stvrdne brusko na chvilu - a do toho ked začne malá sa v brušku vzpierať mám čo robiť aby som nevyskočila z kože - je to normálne ??..mám 52 dní do pôrodu a už mám pocit že to niekedy ani nedotiahnem 🙂..A inak spávate v pohode??..ja mám problémy zaspať a ked konečne zaspím tak sa pravidelne budím o 1:00 a o 5:00 ráno - vraveli mi že vraj sa mi aj malá tak bude budiť - je to pravda??...no koniec koncov by som bola rada keby som ju už mala doma 🙂 ...ja sa neviem dočkať dievčatá 😀 ..

@keena Ahoj!
Tak pozrela som si aj odpísala,len tie jednorázové podložky nezabudni v zdravotke majú od 0,30-0,40centov stoja a zo 5ks určite treba,lebo na vizite,nesmieme mať nohavičky,tak aby posteľ nebola taká.A sú dostať v zdravotke aj popôrodné vložky a nohavičky,ale pre istotu si vezmi aj nočné vložky,lebo popôrodné sú bez krídelok a nelepivé obyčajné,a nohavičky mi jedna radila vziať aj obyčajné,lebo zo začiatku vraj pritlačia vložku a tak tlačí ranu,ak sa robí nástrih hrádze.A nočné košele 2 ak chceš vezmi,ak nie oni dajú.A ozaj vodu si treba vziať tú Lucku asi kartón,ale to Ti aj muž môže doniesť,ja beriem 2 fľaše a muž donesie ostatné na druhý deň.Tak sa majte krásne! 😉