icon

Termín máme júl 2011

nawal
22. okt 2010

Ahojte, pred dvoma dnami som nasla //. Termin vychadza na zaciatok jula. 😵

dankamat
16. máj 2011

@janushkabb ja už si z takýchto vecí ani nič nerobím - všetci mi hovoria, že je to normálne a bude to ďalej pokračovať. Tiež mávam bolesti ako pri menzese, bolesti chrbta, tvrdnutie bruška len pri nejakej záťaži, alebo dlhšej chôdzi. A niekedy sa malý tak hýbe, že tam dole to cítim akoby bol už len kúsok od toho aby vyliezol 🙂 Ja spím celkom dobre, až na to, že ma trápi pálenie záhy a dnes ráno som vstala o 4 na to, že ma bolia nohy - taký čudný pocit, že som musela jednoducho vstať z postele 🙂 Takže ešte si užívajme brušká kým sa dá 🙂

janushkabb
16. máj 2011

@dankamat no presne podobnme sa cítim aj ja 🙂 ...aspon niesom sama 😀 ...však práve že mi asi aj lúto bude,keď už nebude v brušku a nebudem cítiť tie krásne kopančeky 🙂 ..

januska712
16. máj 2011

@janushkabb
Ahoj.... aj mne tvrdne bruško ale len pri namahawej práci... a tiež mam problem so spaním... ja sa zasa budiim prawidelne okolo pol druhej a tiež o piatej ráno.... a to kym zaspim mi niekedy trva aj hodinu:( ale tiež som rada že mám ešte maličku v brušku... potom mi to bude chýbaťD:

zora256
16. máj 2011

@januska712 Ahoj!
Tak u nás aj dnes je hrozné počasie od soboty večera.Mňa aj do žalúdka kope,do rebier zatiaľ nekope,ale pod hrudnou kosťou,a občas keď sa vrtí,tak mi je nepríjemné,ako keby ma šmirgľoval z vnútra,ale tak to vydržíme,už sa to kráti,už je to menej než 2.mesiace.A možné je že len 1mesiac a 2 týždne.Tak to máš dobre keď už máte aj matrac,my ideme v sobotu ho kúpiť,a obliečky mám po sestre,len plachty som dokúpila a perinky mám,dnes chcem ísť cestou do poradne kúpiť vložku do periniek,dečku,látkové plienky.A zajtra u nás chcem kúpiť gumové nohavičky Sandra a krabičku na cumeľ.A budúci mesiac si chcem kúpiť homeopátiá na hojenie po pôrode a na mlieko,čaj na tvorbu mlieka,a Rosalgin na umývanie vraj je tiež dobrý na hojenie hrádze.A už by som mala mať na prvé 3 mesiace všetko.A dnes ešte pozriem košieľku na krst.Tak sa majte krásne!

zora256
16. máj 2011

@sisanka Ahoj!
Tak tá menzes mi je známa,ale ovulku som ja nemávala,ja som si cyklus musela dávať do poriadku,lebo sa nám nedarilo otehotnieť.Ja som mávala každý druhý mesiac a preto som mávala hroznú menzes aj 7dní niekedy,a na 2-3deň sa najviac spúšťala.Tak niektorým sa upravý po pôrode,a niekomu zhorší.Mojej mame sa dala tak do poriadku,po mne a bratovi,že vôbec nemala bolesti,až po sestre sa jej to vrátilo,ale našťastie nie až také bolesti,ale predsa má bolesti.Tak dúfam,že sa mi tocelé nerozhádže znova a bude chodiť pravidelne,a aj bolesti budú ok.
A pôrod zvládnemeje to normálne,a bolí len kým sa neporodí bábo,potom už pri placente tak nebolí a potom to prejde,tak som čítala.A zas pri CRbolí potom,tak radšej prirodzene a potom si užívať bábätko,ako mať bolesti,a nevedieť sa venovať maličkému človiečiku. 😉 A máš pravdu,že druhé bábo ide rýchlejšie,ale vraj bývajú väčšie,ale tak potom nám napíšeš,že či naozaj aj tvoje bábo bolo väčšie ako prvé.Tak sa majte krásne! 🙂

zora256
16. máj 2011

@janushkabb Ahoj!
To sa Ti len maternica pripravuje na pôrod,vraj je to normálne,tým,že sa rozťahuje maternica,a bábo má menej miesta,tak pokiaľ to má v nepravidelných intervaloch a len párkrát za deň.A magnézium neberieš?Je to dobré proti krčom,aby sa Ti to nerozbehlo do pôrodu,tak si daj aspoň jednu v tedy,keď ťa začne podbruško bolieť.A vtedy si ľahni na chvíľku a predýchaj to,pomôže Ti to,veď treba vydržať aspoň do 38tt,aby malé bolo ok.Tak sa držkajte! 😉

sisanka
16. máj 2011

@janushkabb aj mna pobolieva sem tam v podbrusku...aj bolesti ako pred menzesom mavam..to uz poslickujeme 😉 a zacinam byt uz viacej nervozna...kazda hlupost ma vie rozhodit tak neviem comu to mam pripisovat,ci pocasiu alebo zvysenej hladine hormonov 😀 😀 😀 alebo neviem, porodu sa nejako nebojim..zatial..radsej ani nan nemyslim 🙂

barca127
16. máj 2011

@janushkabb ahoj tak mne bruško našťastie skoro vôbec netvrdne (alebo to aspoň nevnímam) iba pri namáhavej práci...ale je to normálne ak to nie je v pravidelných intervaloch a veľmi často, ale určite to spomeň svojmu doktorovi....čo sa týka spánku tak to je u mňa horšie...niekoľkokrát sa budím v noci potom musím ísť na vécko..niekedy nemôžem zaspať v noci...a tie sny čo sa mi zvyknú snívať ani nespomínam ...už to teda naozaj nie je čo bývalo 🙂)

sisanka
16. máj 2011

@zora256 no tak na to som zvedava ci bude vacsie 🙂 ale hlavne chcem toto tehu dotiahnut do konca...a viac sa setrit ale nejako sa mi neda...zda sa mi ze sa nejako viac rozculujem...kazda hlupost ma vie rozhodit...a pritom chcem byt co najviac v klude... 😖

januska712
16. máj 2011

@zora256
Ahoj tam my ideme dnes do Polska tak mozno si ešte tam neičo pozriem ak sa mi bude niečo pačiť... ja di musim ešte dokupiť osušky, a ešte zopar bodičiek... a to by som mala mať tiež všetko... ešte neikedy v juni si kupim pampersky tie ešte nemam... tak moja mala ma tiež dnes zobudila s kopancami.. ale riadnymi že soms a hned musela postawit... a ked si lahnem tak ma kope asi jej to vadi ale som akasi unawena vobec som sa dobre nevyspala.:( uz ybs om to chcela mat aj ja za sebou.... a ten Rosalgin to je nejaky krem alebo co to je,?? by som si to aj ja kupila... som o tom nikdy nepocula...tie gumenne nohavicky si kupi normalne v zdrawotnickych potrebach??? a kolko si ich ides kupowat ja toto ešte vobec nemam... bože baby dobre že existuje tato stranka...

januska712
16. máj 2011

Ahojte babenky ... chcem sa Vas opytat či už mate nejake smsky ako oznamite narodenie svojich malych ratolesti:D

mj30
16. máj 2011

Ahojte dievcata, chcem sa vas spytat pali vas niekedy brusko pod rebrami? Je to taka bolest ako ked si odriete kozu. Mne sa to zatial stalo 2x.

janushkabb
16. máj 2011

@zora256 @sisanka @barca127 - dakujem baby...to magnezium neberiem,ale asi zacnem 🙂 .s tou nervozitou to poznám aj ja - každá drobnosť ma vytáča a dokonca som nervózna aj sama so seba 😀 ...no na pôrod nemyslím radšej už ani ja - jedine načo myslím častejšie v poslednom čase je to čo mi treba do pôrodnice 🙂 ..no sny mávam divné aj ja - začalo to najprv o tom že priatel ma opustil 😀 potom tým že rodím doma,alebo som nestíhala do pôrodnice a nakoniec že som si všetko zabudla doma 😀 😀 ...teraz sa mi už s pôrodom nesníva...a vdaka bohu ani iné nočné mory 🙂 ...ja som si povedala keď to príde tak to príde - zvládli iné,zvládnem aj ja 🙂

krpcisko
16. máj 2011

ahojte tehulky 🙂
chcela by som sa vas opytat ci niektora nemate problem s palenim prsnika? lebo ja ked vstavam z postele tak ma lavy prsnik tak strasne pali, ako keby mi isiel zhoriet. ono to zas asi za minutku prejde, ale je to neznesitelna bolest. a tiez nemozem spavat, lebo ma strasne bolieva v noci chrbat. dakujem vsetkym vopred za odpovede a prajem krasne tehulkovanie 🙂

mirkaradko
16. máj 2011

ahojte baby, tak ja mam za sebou poradnu :D konecne vieme co sa nam v brusku skryva :D mala bambulka :D ale tak som si uz myslela, ze ten ultrazvuk nezvladnem...tak strasne ma bolel chrbat, ze som cakala ci nevystrelim z tej postele...
baby ja som nocne mory mala strasne...snivalo som ako skladam casti babatka, potom to bolo chore babatko a tak...ale teraz spim uplne vyborne len do kedy :D drzte sa :D

dooscoby
16. máj 2011

juj baby ako vas tu citam tak zistujem ze mam co dohanat....vecicky pre babo by nemal byt problem to uz mam vytriedene a postielku zlozi manzel ked budem v porodnici ale ja som este ani nezacala balit a ani si uz napamatam co my treba 😀 ....teraz som uz poucena a radsej menej ako viac hoci stale to laka daco kupovat....uz len kocit vyplatit a laktovky uz mam doma tie som chcela pri prvom ale dako som bola leniva tak idem skusit pri druhom....som chcela daco kupit pre chlapceka vcera ale nic nemaju no maju ale podla mna strasne neprakticke...mimcu nebudem predsa rvat prve 3 mesiace body alebo mikinky cez hlavu...podla mna aj kapucka je zbytocna a ked aj tie nohavice su krasne ale traky necem....som moc narocna?....cize mam viac menej len gatuse, svetriky na zips a zavinovacie bodycka
som zvedava ako pisete ze pri druhom to bude rychlejsie lebo prvu som rodila od najslabsich kontrakcii cca.10 hodin tak som zvedava aky lenivcek bude toto druhe dieta....pri Barborke som sa neotvarala hoci som mala kontrakcie tak my davali dake cipky a zatial drobcek nevyzera byt na velke dietatko....hoci mam uz jeden porod bez epiduralu za sebou tak tohto sa dako bojim asi preto ze tusim co ma caka

keena
16. máj 2011

ahoj baby, tak ja mam za sebou tiez poradnu 🙂 mala rastie ako keby presne podla tabuliek 🙂 dnes mala 1792 g ale z polohy dole hlavickou sa mi pretocila dole ritkou! nejak sa mi aj zdalo, ze sa nejak vela kruti a kopcuje..kedze teraz by sme uz pohyby mali citit poslabsie, nakolko tam babo ma stale menej a menej miesta..no ale snad za tych 7-8 tyzdnov sa este pretoci... alebo som ju ja k tomu nejak "vypudila" tym, ze som chora a stale len fukam sople, pokasliavam a tak ona si tam "tancuje" hore dole...inak opat som zahajila samoliecbu, takze je to len o vitaminoch... ale mam brutal zapchaty nos, neviete ci si sem-tam mozem donho streknut Nasivin??

keena
16. máj 2011

@ninan2 ja som tiez zvedava na foto, aky je v skutocnosti, tak rychlo nahod 🙂 inak ja som sa cez vikend liecila..nadcha ako svina, este aj teraz, ale dufam, ze sa mi to uz cim skor vylepsi, lebo ma to uz fakt nebavi...
@zora256 co je zdravotka? to akoze lekaren ci nejaka konkretna zdravotna poistovna? lebo vraj v lekarni dostat aj tie podlozky, aj poporodne vlozky.. ja som si este do toho zoznamu tiez dopisala nejake svoje veci, co sa mi zdali potrebne 🙂
@mj30 mna asi posledne 3-4 dni tiez pali, pod lavym rebrom 😠 ...tiez som nevedela co to je, ale pravdepodobne je to palenie zahy, lebo tam sa teraz nachadza zaludok.. 😖 v zivote som to nemala, nikdy som ani len nevedela, co je to palenie zahy, ale az je to toto, tak je to fakt dost neprijemne..babo tlaci na zaludok a tym vznika to palenie..

dooscoby
16. máj 2011

keena skus homeopatiku bud oscilo co mne super zabera alebo paragri daco take v lekarni ti povedia....kludne mozes aj vincentku napr.ta je dobra na dychacie cesty a moze sa aj pit pocas tehotenstva aj dojcenia ale myslim ze aj ten nasivin by si kludne mohla

ninan2
16. máj 2011

@keena Ahoj, tak fajn ze poradna dopadla dobre, mna caka v piatok ten velky ultrazvuk. Pekne sa uz vyliec 🙂 A Nasivin by som nebrala, aj ked v 3. trimestri je uz vela liekov OK, co aj predtym neboli. Skus na nete najst nieco k tomu. Fotky hadam este dnes budu, a aj na IP Ti odpisem, mala som toho teraz viacej...

zora256
16. máj 2011

@sisanka Ahoj!
Tak už som po poradni,malý má 1920g,a všetko je ok.V stredu pôjdem do nemocky si ľahnúť,na rôzne vyšetrenia,aby potom nebolo treba na poradni,a aj na EKG.Ako sa máš?Ja celkom fajn,už mi len pár vecí chýba,a už by som mala všetko.Tak sa majte krásne! 😉

zora256
16. máj 2011

@januska712 Ahoj!
Tak Rosalgin sa dá kúpiť v práškoch a dokúpiť nádobku nato mieša sa z vodou,alebo sa dá kúpiť už zmiešané ale to je na jedno použitie,a prášky sú 5ks v balení,neviem koľko stojí,to som čítala tiež na nete,že je dobrý na rozne výtoky,a aj na hojenie rán po pôrode,atak.Gumové nohavičky som zatiaľ kúpila jedny M v zdravotných potrebách,ale tak si pítaj Sandry,tak sa volajú ináč Ti dajú ortopedické,tie treba do nemocnice.A Sandra gumené nohavičky sú na látkové plienky ak chceš malé dávať do látkových.Ja sa chystám z nich kúpiť ešte jedny väčšie na 62cm.A pozdejšie kúpim,ďalšiu veľkosť.Z ortopedických som kúpila 1 a 2 veľ.Tak náš malý má už 1920g,dnes som bola v poradni.A v stredu idem do nemocky na odber krvi,ster,a tak apotom aj na interné na EKG.Vedela si,že tiektoré sú na PN-ke na meterskú idú až keď porodia v ten deň. ☹ Tak to mi dnes sestrička povedala,takže nie v 34tt ale v deň pôrodu.Tak ešte aby som aj ten papier posielala hneď po príchode z nemocnice po pôrode,hrozné,to žena nemá kľud ani po pôrode,ale nejak to snáď zvládneme.Tak príjemné tehu. 🙂

zora256
16. máj 2011

@mj30 Ahoj!
Áno,tú bolesť poznám už pár týždňou,vraj to preto,lebo malé má vlásky,a keď sa i mňa malý dotkne hlavičkou,tak to páli,ale len dovtedy do kedy sa ma dotýka hlavičkou,pár min.Neboj to je ok. 😉

zora256
16. máj 2011

@janushkabb Ahoj!
Dobre robíš,že to taktoo berieš,aj ja sa tiež snažím to brať tak isto ako aj ty.Veď aj tak to je,že každá to zvládla a zvládneme to aj my,a tiež vždy si píšem,čo ešte potrebujeme a zaoberám sa tým,aj dnes som už nakúpila,plienky látkové,vložku do periniek,deku,gumové nohavičky,papučky,ponožtičky,osušky,žehličku,vankúšiky do starého kočíka na dvor.A ešte som objednala vedierkona kúpanie a podložku na prebaľovanie z www.mamaaja.sk,a ostal mi ešte matrac na piatok a košieľka na krst a už by sme mali mať všetko.Okrem homeopátí ktoré chcem budúci mesiac kúpiť na hojenie a na mlieko.Tak sa majte krásne! 🙂

sisanka
16. máj 2011

@zora256 ja mam poradnu zajtra tak som zvedava...mna snad neposle do nemocnice lebo mam teraz toho vela a nepostihala by som vsetko a skusky za mna nikto neporobi v skole...snad nebudu ziadne komplikacie... 😖

zora256
16. máj 2011

@keena Ahoj!Zdravotkou ja volám Zdravotníctvo,kde dostať zdravotné pomôcky.A rozdiel je keď ťapáli žalúdok,alebo vlásky dieťatka.Keď ťa páli záha tak to cítiš aj v hltane a máš pocit,že chceš zahasiť vodoualebo viackrát po menej ješ,lebo máš pocit,že si stále hladná,a niedy ťa aj žalúdok zabolí.Ale ak ťa pália vlásky,tak len na jednom mieste,a to aj na úplne inom mieste bruška než len pod rebrami,podľa toho,kde má malé hlavičku,alen do vtedy dokiaľ sa ňou opiera o stenu maternice.
A na upchatý nos ja používam Vincentku,ale tak ak je Nasivin zmorskej vody alebo minerálka nejaká liečivá,tak v pohode môžeš aj tú.

zora256
16. máj 2011

@sisanka Ahoj!
JA mám všetko v poriadku,len tak ma tam posiela,aby niekoho mali v nemocnici,lebo v Šahách na gynde je málo pacientov keďže už nemajú pôrodnicu,len gynekolgické oddelenie,a tak mi vezmú moč,krv aj ster a spravia aj EKG,a môj lekár bude mať rýchlejšie výsledky,ako keby som mala ísť k nim do ambulancie a na EKG zas k obvodnému u nás.A takto bude mať všetko porobené a o mesiac,len prietoky mi bude robiť v 36tt.
A budem tamlen 2dni max.Tak najneskôr ma vraj pustia piatok po vizite.Najskôr vo štvrtok o pol 3tej poobede.
A keďže som na PN-ke od začiatku tak vraj by som mala byť aspoň dva razy vedená,že som bola v nemocnici na pozorovaní.Tak bola som v decembri na 1 týždeň.Potom napíš,čo máš nové zajtra po poradni.Majte sa krásne!

mj30
16. máj 2011

@zora256 ahoj, no neviem ci to bude hlavickou, lebo mala je uz otocena hlavkou dole 🙂, tak ja uz neviem stalo sa mi to zatial len 2x, ja len ci nie som sama 😀

zora256
16. máj 2011

@mj30 Ahoj!
Tak ja som mala malého už v 28tt takmer dolu hlavičkou,trošku bol krížom,a teraz je už úplne dolu hlavičkou,a ja mám dosť malé brucho,tak dúfam,že mu ani nenapadne sa mu otočiť,lebo by som snáď skapala,keďže každý pohyb mi vidno aj na bruchu a aj to dosť cítim,keďže mám tenkú brušnú stenu.
Čo sa Ti stalo 2x?To sa Ti už dva razy otočila malá?Tak mne sa neotáča hore dolu,len občas pri ležaní na pravej strane mám pocit ako by mal hlavičku trošku do pravej strany,proste že nie je v jednej rovine v strede.Tak sa nič neboj do 32tt by sa mala malá ustáliť,kým má miesta,lebo už pozdejšie nemá dosť miesta na otočenie.Tak náš má už 1920g,a to je už celkom dosť,tak by sa otáčať už nemal.A to som pribrala len 700g za mesiac a on 730g,lebo minule v 28tt mal 1190g.Vy ste aké veľké?Tak sa držkajte! 😉

januska712
16. máj 2011

@zora256
Ahoj tak dakujem veľmi pekne tak pojdem si to aj aj kupit zajtra sa stawim neikde v lekarnia v zdrawotnickych potrebach... a o tej PN-ke to nei je pravda lebo aj som na PN-ke a ja idem k mojej doktorke aj na poradnu 31.maja a uz i ide dat papier na matersku tak newiem .... mne to takto powedala. a tiež idem na krv a tiež mi idu robit tie stery.. mno ale vsak to uz bude asi posledne co nam budu krv brat... uwidime:D::d