icon

Termín máme júl 2011

nawal
22. okt 2010

Ahojte, pred dvoma dnami som nasla //. Termin vychadza na zaciatok jula. 😵

januska712
17. máj 2011

@zora256
ahoj ja idem až 31.maja na poradnu tak newiem teraz si m dala chrobaka do hlavy asi sa tam pojdem este spytat.. pre istotu...

januska712
17. máj 2011

@adusased
Ahoj aj moja kamaratka rodila pred dvoma tyždnami v žiline a tež si veľmi chvalila... takže ja som sa rozhodowala medzi žilinou a martinom a nakoniec idme tu do žiliny..D

ttina
17. máj 2011

@miselka11 vies..co sa tyka cisar. porodu, tak aj tam to neni vzdy super...brucho ma bolelo dost dlho potom...stacilo aby som si zakaslala, alebo nieco podobne a uz boli bolestispat...ale nechcem ta strasit...neviem mozno preto ze som nerodila klasicky sa toho nebojim..ale predsa operacia je operacia....☹

ttina
17. máj 2011

@barca127 aha..no to je super🙂...ja som siplatila max. lebo som iba v praci na 4hod...tak snad mi materska vzjde tiez slusne🙂

ttina
17. máj 2011

@martina2001 pytam sa leboja si to tiez platim...koli lepsej materskej..tak ci to funguje🙂

miselka11
17. máj 2011

@ttina ved to mi je tiez uple jasne, najidealnejsie by bolo, keby sa man drobci otocili a mali sme rychly, nekomplikovany a celkom lahky porod, že??? 🙂 🙂

martina2001
17. máj 2011

@ttina funguje to zatiaľ, som zvedavá na výpočet materskej

ttina
17. máj 2011

@miselka11 tak tak🙂..ja mam termin 9.7.2011 tak to mame celkom blizko seba🙂..uz si na MD?

ttina
17. máj 2011

@martina2001 tak to budem aj ja🙂

miselka11
17. máj 2011

@ttina to ano 😉 na MD som od 12.maja, sla som o 2 tyzdne skor. ty kedy nastupujes? alebo tiez uz si??

ttina
17. máj 2011

ja idem 28.5..este som v praci na 4hodiny...ale uz to je tazsie...dost mi brusko velke narastlo..uff..co ty?..ako sa citis?

miselka11
17. máj 2011

@ttina ja sa citim tiez dost biedne, ja som skoro cele tehu mala cosi.. tvrdnutie bruska, bolave krcove zily, krče, palnie zahy /upne stale/ nevolnosti na zaciatku som uz aj zabudla.., bolesti zaludka, kozne problemy.. a furt cosi.. no najnovsie ma trapi hlavne ta KP poloha miminka..nastasie som bola PN cely cas. pracu by som nezvladla v tychto stavoch ☹ aj mne uz brusko docela zavadzia.. a co robis? aku pracu? stale neviete co cakate?

adusased
17. máj 2011

@katarina194 no to fakt neviem ako to je presne s tym prispevkom, myslim ten pri narodeni dietata , to je podmienene len tym, ze si musela absolvovat tie prehliadky u lekara , dieta prezije 28dni min, a este cosi tam bolo, ale sa mi zda ze tam nebolo nic o odpracovani, to je skoda, s tou robotou....

adusased
17. máj 2011

@januska712 ved prave, ze v poslednom case to nie je s tou nasou ZA az take zle, ale zas na druhej strane, ked porovnam priestory v MT a CA so ZA, tak to teda ZA nie je bohvie co 😒

dooscoby
18. máj 2011

baby na prispevok pri narodeni mate narok to nema s materskou nic spolocne....mne tych 270 dni nastastie vychadza ale aj tak musim este pockat na oficialne rozhodnutie
mne sa zacinaju dako vracat nevolnosti ☹ ....vcera som vracala plus zimnica do toho a chlap na futbale som ledva behala okolo mojej hoci my vynadal zeby prisiel ale nechcela som ho otravovat...tak som sla s krpatou spat o pol osmej a spala som viac menej do rana...neviem co je so mnou a ani dnes to nie je lepsie....uz aj cesta busom do prace my vadi...som si kupila colu tak bude trosku popijat a snad prejde

barca127
18. máj 2011

@ttina mnoa k si si platila maximum tak to bude urcite slušne 🙂)

martina2001
18. máj 2011

@ttina malo by to byť cez 600 euro z maxima, presne ti nepoviem, beriem ešte PNku 😉

januska712
18. máj 2011

@adusased
mno tak to teda nie je ... ale zasa nikdy newieš kedy to na nas príde... a ja som sa už rozhodla pre tu žilinu lebo stale sme sa s drahým dohadowali kam pojdeme a vzdy sme howorili ze idmeme do martina potom zasa do žiliny a takto sme to zmenili asi 5 krat.... a moja byvala učitelka co som bola u nej na praxi v školke ma teraz maličku a ta tiež rodila v žiline a bol tu len dva dni... ju pustili lebo bolo všetko v pohode tak si mylsim ze na tie dva dni by sa mi ani neoplatilo ist do toho martina.:D

adusased
18. máj 2011

@januska712 teda to som este nepocula ze 2 dni len, sila, ja som myslela ze tie 4 dni su minimum, no ale vidis, zasa nieco nove 🙂 sak uvidime, mozno ked ja nedobehnem do CA tak sa stretneme tu 🙂

slobodovci
18. máj 2011

@mirkapb ahojky, mno my sme obaja vysoky, ved aj doktor mi na malu povedal, ked som bola este tehotna, ze ma dlhe nohy, dlhsie ako priemer 🙂 a aj jej veru musism kupovat nohavice vacsie ako tricka 😀 ked sa narodila tak mala 51cm a 3100g, bola ako slizik 🙂 ... uz som velmi zvedava ako bude vyzerat maly ... mame uz aj pre neho meno, po tatovi- Martin, len manzel s tym moc nesuhlasil, lebo my sme Martin a Martina, ale ja som uz bola rozhodnuta pri prvom tehotenstve, ze ked budeme mat chlapceka, tak bude Martinko. Aj som si niekolkokrat cital kalendar, ale stale mi na rozum chodilo len maly Matko 🙂
no veru s tym spanim to budete mat asi este zuajimave, ale urcite to zvladnete 🙂 len by bolo mozno uz teraz dobre odnaucat maleho, aby nespal v postielke, aby to nebol pre neho velky sok 😉 nasu Tamarku sme zacali ucit spinkat vo svojej izbicke na velkej postielke, ked mala nieco cez dva roky. Izbicku ma hned vedla nasej, takze ked zaplakala, hned som bola pri nej alebo ked sa zobudila a prebhla k nam do postele, tak to nemala daleko 🙂 ale teraz uz je to v pohode, uz prespi sama celu noc .... treba na to cas a trpezlivost 😉 ono aj kazde dietatko je ine, tak vam prajem vela stastia, nech to vsetko dobre zvladnete 🙂

romanecka
18. máj 2011

@martina2001 na materskú sa môže ísť aj neskôr ako 6 týždňov.. Ja osobne idem 4.7 na MD a termín mám 22.7...

martina2001
18. máj 2011

@romanecka Zákonník práce v § 167 ods. 1 uvádza, že žena nastupuje na materskú dovolenku spravidla od začiatku šiesteho týždňa pred očakávaným dňom pôrodu, najskôr však od začiatku ôsmeho týždňa pred týmto dňom.Ak žena nechce, na materskú dovolenku nemusí nastúpiť vôbec.Len tá baba čo tu píše o tom že ide na materskú až dňom pôrodu, nejde na materskú, ale rodičovskú podľa všetkého

katarinka2011
18. máj 2011

Teším sa na júl .... budeme mať dievčatko

romanecka
18. máj 2011

@martina2001 Áno, ja viem, len som chcela upozorniť na to slovo SPRAVIDLA... Čiže žena môže ísť kedy chce... teda, podľa zdravotného stavu... 😉

januska712
18. máj 2011

@adusased
mno aj ja som sa čudowala ked mi to powedala som jej normalne newerila ... ale potom ked mi powedalal kedy sa jej mala narodila tak už som jej werila.. lebo išla s malinkou k detskemu doktrowi:D:... mno vsak hej mozno sa stretneme tu:D:d a co porabas?:D.

ttina
18. máj 2011

@miselka11 ahojky..no my uz vieme...chlapceka🙂...robim v agenture pre studentov..takze sedim na zadku 4hod a potom idem domov..po dcerku do skolky🙂ja som pri malej bola PN od 4mesiaca...ale teraz zatial som ako tak ok...akurat tie kozne problemy mam..sa mi skvrny a take bradavicky☹(

ttina
18. máj 2011

@barca127 uvidime🙂

ttina
18. máj 2011

@martina2001 a aj PN sa rata z toho DNP tiez?...hm tak to je super..a budes si to platit dalej ?..ty este pracujes?..

adusased
18. máj 2011

@januska712 no vidis, rozsirujeme si obzory 🙂 ja sa uz od rana premaham, aby som povysavala, ale vidim to tak, ze sa na to vykaslem 😀 pozeram telku a o pol hodinu idem do mesta, chcem ist pozriet kamaratku do nemocnice je tam aj s malou, inak mi tie dni strasne utekaju, ani neviem a uz je streda za chvilu piatok a potom zas novy tyzden, teraz mi to velmi bezi, co tebe? ty si doma? a nemozem si zbalit tasku do nemocnice mam akosi vela veci 😀 ty uz si zbalena?

keena
18. máj 2011

@ttina mne koncilo 270 dni v aprili.. zaplatila som cca 277, teda cely april a PN som od 29.4. DNP som si platila iba sama z maxima - nakolko nerobim a PN mi vysla prve 3 dni, 9 € a dalsie dni je to uz 20€. tipujem ze PN by mi mohla pris niekedy v juni, teda dufam 🙂 si sa pytala, ze sa PN rata z DNP, tak ano rata.. urcite. keby nema zaplatenych tych 270 dni, tak na PN nejdem.. materska z maxima by mala byt okolo 670-680 € teraz neviem presne, tych 34 tyzdnov, potom 190€ ten rodicak.