icon

Termín máme júl 2011

nawal
22. okt 2010

Ahojte, pred dvoma dnami som nasla //. Termin vychadza na zaciatok jula. 😵

ttina
20. máj 2011

@martina2001 takze od dna ked nastupim na MD by som uz nemusela platit DNP?...az potom ked mi MD skonci?..a budem na rodicaku?

martina2001
20. máj 2011

@ttina potom keď sa rozhodneš že chceš využívať DNP ďalej tak áno a ani cez pnku neplatíš to isté aj materská a odo dňa nástupu, len sa potom spýtaj na sociálke či máš všetko vyrovnané a nech ti čiastkovo vypočítajú začatý mesiac pri nástupe na materskú

ttina
20. máj 2011

@martina2001 dakujem za radu🙂

zora256
20. máj 2011

@katarina194 Ahoj!
Tak Ti držím palce aby sa Ti malé uložilo do správnej polohy. 😉 A ako sa máš?mňa trápi žalúdok a občas mi je akosi zle a spala by som stále.Aj amlý sa viac rozkopal odkedy som bola v nemocnici a najmä od tých pásov čo dali na brucho na ozvy a na sledovanie kontrakcii a tak.My máme tenproblémik,že nám sa malý dosť tlačí hlavičkou dolu a tak som trošku otvorená ja len dúfam,že ešte aspoň 5tt vydrží.Veď to už naozaj nie tak veľa.Tak sa majte krásne! 😉

zora256
20. máj 2011

@dooscoby Ahoj!
mne je už aj jedno koľko bude mať kg,len nak nám vydží ešte tých 5tt aspoň a váhu by mal mať ideálnu nato aby nemusel byť v inkubátore.A nemyslím si že by mal mať viac než 4kg v našej rodine nemal nikto viac,len do 4kg a u manžela ledva mali 3kg,tak sa toho nebojíma anemám ani tehu cukrovku.Tak to bude ok.A ako sa máte s drobcom?Tak sa zatiaľ majte krásne!

dooscoby
20. máj 2011

vcera som kupila plienky pampers premium care newborn od 2-5 kg pre drobca...som dostala kupon z Tesca 2+1 zdarma tak sa vcelku oplatilo....mam sice latkovky ale budem pouzivat neskor asi az po 2 mesiacoch

zora256 drzim palceky nech to dotiahnete aspon do 38tt...hlavne klud a pokoj...ja este mam 7 pracovnych dni a potom si idem uzit matersku tak sa aj tesim...dieta v jaslickach manzel v praci juj to bude zuzo 😀 cele dni sa len povalovat

zora256
20. máj 2011

@ada222 Ahoj!
A nakoľko si otvorená?mne lekár povedal,že trošku.Aj ja mám magnézium 2-3denne.A ešte aj železo na 10dní mi dali v nemocnici.Aj tebe sa malé tlačieva hlavičkou dole?Mne najme keď sa zobudí a naťahuje sa,tak vtedy,tak ja si myslím,že preto.A ty si aspoň o 1tt dopredu.A koľko Ti má?Môj 1920g mal na poradni v pondelok a včera v nemocnici 1760g,tak ja si myslím že táto váha je pravdivejšia ako prvá,keďže je veľký na 31tt podľa lekára a na najmama je 1900g na 33tt.Tak sa majte krásne! 😉

gadget.tt
20. máj 2011

ahojte, ja som dnes posledný deň v práci, normálne si to tu užívam, a potom už len šunky doma válať budem...🙂)

pozerám, že ste sa slušne rozpísali a riešite už balenie do pôrodnice, váhu a polohu bábätka... Tak ja ešte kabelu zbalenú nemám a chystám sa tak okolo 10 júna, ale už niečo nakúpené mám, takže zopár vecí ešte dokúpim a nahádžem do tašky...

Mne dr. povedla, že pokiaľ by sa mimi neotočilo do 35 tt dole hlavičkou, tak, že posiela do nemocky na dohodnutie termínu na cisársky, bo, že žiadny doktor si netrúfne u prvorodičky takýmto spôsobom rodiť...tak hádam bude všetko OK...

A váhu neriešte, veď je to úplne jedno koľko kg máte naviac, nech si dr. hovoria čo chcú ja mám tiež + 11 kg a ešte to pôjde hore, ale neriešim, tak to má byť a hotovo... pekný slnečný deň .... 🙂

zora256
20. máj 2011

@dooscoby Ahoj!Ďakujem,aj ja dúfam,že sa potom nestane to čo niektorým,že sa otvárali skoro,potom sa to zastavilo a nakoniec ešte aj prenášali 😕 .Tak dúfam,že aspoň na čas alebo v 38tt bude ešte chcieť von ísť. 😀Ty vieš na chrbte ležať?Ja ani 5min som na sone teraz nevydržala aj ozvy mi robili naboku lebo to trvalo aj 30min,keďže im stroj nechcel zapisovať tlkot srdiečka a kontrakcie.Aj prietoky máme v poriadku tak som rada,len dúfam,že budem môcť rodiť posediačky ináč asi skapem ak by som mala na chrbte.Tak to sa nebudeš nudiť sama doma?Mne je samej tak akoby som bola opustená,najmä cez týždeň a aj v soboty mi muž pomáha otcovi stále tak len nedele som s ním,a soboty ak mama nerobí tak chodím k nej.Tak sa majte krásne! 😉

mirkaradko
20. máj 2011

@lusia30 ale hlavne je ze su miminka v poriadku :D ja som si do poslednej chvile myslela ze budeme mat chlapceka, niektory ludia mi do teraz rozpravaju ze nasa dr. sa myli, ze ja na dievca vobec nevyzeram...ale tak vo vybave zatial nic ruzove ani nemam vsetko v neutralnych farbach tak...a co sa tyka vahy ani ja ani manzel sme prave drobci neboli :D obaja sme mali okolo 3900 g :D tak si myslim ze aj nasa princezna to tam dotiahne :D len dufam, ze moja vaha uz velmi nepojde hore aj ked ma Dr. stale strasi ze najviac to pojde hore v posledne tyzdne tak uvidime...

dooscoby
20. máj 2011

zora256 ja si ten klud budem doma uzivat lebo aj ak to rychlo ubehne ten den..kym sa mala vychysta do jasiel je osem hodin a muz aj tak byva aj 2 dni v tyzdni doma plus mamka chodi cez obed vencit psa alebo sa pojdem pomotat ku nej do prace a do Tesca co je kusok od jej roboty....11.06 aj tak mame ist na svatbu do Spisskej a asi tyzden ostanem s malou u svokry prazdninovat cize cely jun ubehne ako voda
ja na chrbte uz davno lezat nemozem lebo po minute uz nie som schopna sa postavit...vzdy ked mam ist na kozu tak mam z toho hrozu ze ako sa potom odtial dostat 😀 a uz ani na sediet my odchadzaju krize
no mozne je ze este bude prenasat..tiez som pocula take skusenosti ved uvidis hlavne nech drobcek je zdravy...od cca.34 tt by ste mali byt uz za vodou bez komplikacii....mozno sa tu este budeme smiat ze budes rodit ako posledna z nas 😅

januska712
20. máj 2011

@adusased
Ahoj ani ja nechapem prečo mi ju vymazali ked som ju mala tak dlho... tiež to neriešim... mno aj dnes je celkom dobre teraz si trošku poprsalo tak sa bude hned lepsie dychatD::D a co mas noweho,???

januska712
20. máj 2011

@zora256
Ahoj inak som si myslela že sa asi neico deje ked si mi dlho neodpisowala som an teba myslela... ja som bola teiž dnes v nemocnici na krv kvoli tomu železu tak hadam mi dobre dopadnu vysledky 30,5, si mam dojst po vysloedky a 31,5,idem na poradnu tak uwidim ...a inak aj moja mala ma už akosi menej miesta ... včera som až plakala co mi hodinu tlačila do rebier na prawej strane....( tak sa držkaj a dawaj si an seba pozor....aj na malickeho....

mirkapb
20. máj 2011

@katarina194 ahojky, do pôrodnice som si pre malého nič nebrala na oblečenie, iba ortopedické nohavičky na balenie na široko, ale kamarátka rodila v decembri, a už ich nepotrebovala, teraz balia akosi ináč. No a jasné, ešte som musela mať jednorázové plienky. Čo sa mi tam nepáčilo bolo, že detičky dokrmovali pokiaľ ešte mamička nemala mliečko fľašou, buď UM alebo mliečkom inej mamičky, ale čo som čítala, tak z fľašky dokrmujú aj v iných pôrodniciach, aj ked sa všade píše, že by sa tak nemalo, ale sestričky asi nemajú toľko času, aby dokrmovali ináč.

mirkapb
20. máj 2011

@zora256 ahoj, ja si myslím, že to bude tak, že na MD nás doktor vypíše normálne v 34tt, ale nemáme nárok materskú, len na rodičovský príspevok, a ten je až odo dňa pôrodu, takže na materskej dovolenku už budeme, ale peniaze budeme dostávať až od pôrodu, aspoň mne to tak vysvetlili. Ja idem na ďalšiu poradňu 7.6. a to mi doktor povedal, že mi už vypíše papiere na MD, na ktorú by som mala nastúpiť 13.6, to mám potom doniesť na úrad práce.

adusased
20. máj 2011

@januska712 no tak dnes je to v ziline trochu o nicom, stale leje, aspon ze je celkom teplo....musim sa pochvalit, ze som bola dnes u kadernicky a konecne sa aj celkom dobre citim, 😀 som zvedava, kolko mi zasa vydrzi farba, som isla s vyzehlenymi vlasmi ako hviezda, hlavne ze cez mesto bez daznika v najvacsom dazdi, tak efekt fakt perfektny 🙂 a ty ako dnes? sa ani nic poriadne robit nedalo...

zora256
20. máj 2011

@januska712 Ahoj!
Snažím sa viac ležať a menej stáť a sedieť,ale keď aj po ležiačky zas dosť kope ale keď zaspí tak je fajn.Mračí sa hrmí u nás dúfam,že večer bude liať aspoň by zajtra bol dobrý vzduch.Dnes mi doviezli vedierko z mamaaja a podložku na prebaľovanie,tak zajtra bude aj matrac do postieľky a už by sme mali všetko a do pôrodnice,len vyžehliť vecičky a aj na doma vyžehliť a voda Lucka a už budeme ma všetko nachystané,len dúfam a verím,že ešte pekne ostane 5 týždňou min.malý pekne v brušku.A ty sa ako máš?A ako sa chystáte?Ja na chrbte nevydržím ani 5min,aj na sone som sa musela posadiť a predýchať sa a tak pokračoval potom lekár v nemocnici s prietokmi,ale našťastie malý je vporiadku,to som radalen dúfam,že budem môcť rodiť po sediačky,že ma nebudú chcieť silou mocou po ležiačky odrodiť,lebo asi umriem,proste som sa cítila na infarkt aj chbtica bolela aj ohy som mala nedokrvené,proste malý musí tlačiť na nejakú tepnu či čo.Tak sa majte krásne!

zora256
20. máj 2011

@dooscoby Tak to dúfam,že nie,to by bolo premňa horor,už aj 23.je premňa pozde a to nie sú ani 2tt po 12.7..
A vraj sa od 1.7.platí za pobyt v nemocniciach,tak by som nedbala,keby sa pítal von 27.6.najskôr a to by sme platili asi tak za jeden deň max 2dni.Ale tak ako máme súdené,tak to bude.Len nak ešte pekne ostane.A to máš dobré,keď máš takýto široký program,ja mávam len takto na výkendy.Ale tak aspoň si môžem poležať,keď už ajtak sa mám šetriť.Tak sa majte krásne! 😉

keena
20. máj 2011

@januska712 postielka je krasna a to meno na nej! 🙂 ozaj, co ten matrac? ake ma vrstvy? ja som uz vcera konecne poslala objednavku a buduci tyzden by sme si mohli pre to skocit...a asi nevydrzim a potom uz aj my zacneme skladat postielku 😀 este ti je zle, ci kupila si si ten naramok?
@zora256 no radsej sa spytaj, neviem, ci sestricka takymto veciam rozumie... som rada, ze je vsetko OK, a ze si z nemocnice spat. co sa tyka tych merani, tak to su len priblizne merania.. a tiez tie merania obvodu hlavicky, bruska a steh. kosti.. vies, ako dr. zachyti, tak odmeria... nie vzdy zachyti na tom istom mieste.. A UTZ je len pristroj a je naprogramovany, a podla toho prepocitava aj hodnoty... hlavne sa este drzte, a oddychuj, nech si maly este par tyzdnov pocka v brusku 🙂
@katarina194 aj ty mas maleho KP? nasa je tiez ☹ ale stale sa tam hemlesi, tak snad sa este do toho 36tt otoci..
@gadget.tt tak od zajtra MD 🙂 juuuj, aj ja uz chcem byt v tomto klube 😀

zora256
20. máj 2011

@mirkapb Ahoj!
Tak to neviem,mne nič také llekár nevravel,ale tak uvidím a sestra mi povedala,že sa mám spítať v sociálnej poisťovni,keď jej neverím,a tým ma vybavila raz-dva.Tak ja idem 30.5. to už budem v 34tt.Tak sa majte krásne! 😉

zora256
20. máj 2011

@mirkapb A prečo na úrad práce?
Ja nie som vedená na úrade práce.mňa prepustili v 3.mesiaci pre PN-ku.A materská sa má hlásiť do SC skade je aj PN-ka platená.Tak uvidíme.

zora256
20. máj 2011

@keena Ahoj!Tak sa aj snažím viacej ležať,ale dosť kope potom do žalúdka.ale nejako to ešte vytiahneme aspoň do 38tt,dúfam,tak sa majte krásne!A držím Ti palce aby sa Ti malá otočila.A tie merania som si aj myslela,že sú len odhady,hlavné je že všetko je u drobca ok.Aj tu vyzerá na dážď,ale akosi nechce možno vnoci,aspoň budem spať ako zarezaná.Tak sa majte krásne! 🙂

mirkapb
20. máj 2011

@zora256 ja som na úrade práce a odo mňa už minule pýtala na úrade papier na materskú, asi sa jej zdalo, že už mám veľké brucho a už by som aj mohla byť na materskej, ale som jej povedala, že ešte mi doktor nič nedal a tak mi povedala, že potom jej to mám doniesť. Tak sa jej potom opýtam, či to mám zaniesť aj na tú SP.

mirkapb
20. máj 2011

@keena tak to môžem potvrdiť, že tie merania, nie sú presné. Ja aj keď som čakala prvého synčeka, mi v pôrodnici povedali, že to môže byť +- 500 g. Keď mi robili utz, tak mal malý cca 2400 g, na druhý deň sa narodil a mal 2850 g, a za ten deň by asi nepribral 400 g. A aj teraz, ked mi doktor robil utz v 30tt, bola som presne 29tt+1 a obvod hlavičky najskôr zmeral len na 28tt+1, čo sa mu zdalo málo a potom to premeral ešte raz a už to bolo 28tt+4.

zora256
20. máj 2011

Ahoj!
A na dostávaš peniaze z PN-ky zo SC?Lebo ak áno,tam sa papier na MD musí potom poslať alebo zaniesť,lebo potom sa PN neplatí ale MD,vieš aby si potom nemusela vrátiť peniaze za PN-ku.Tak sa maj krásne!

zora256
20. máj 2011

@mirkapb Tak to meranie hlavičky mi máme 30+2,A to sme v 32tt+ nejaké 4dni.

katarina194
20. máj 2011

@keena Ahoj v prvom rade dakujem za zaradenie do tabulky a mrzi ma to predtym.Brala som to ako zle znamenie ze tam nie som. A nechapala som to.Cakame chlapca.A prosim Ta co to je KP?Ale dufam sa male otoci.Vasa este nieje? A cakate dievcatko?

katarina194
20. máj 2011

@mirkapb Ahoj dakujem no vies kazdy mi inac povie. To s tymi babatkami no nanete pisu ze moze byt mlieko az na 4 den alebo aj skor ci neskor.Ked nebude na vyber uz to nechal len na sestrickach hadam vedia lepsie ako ja.Hlavne,ze male nebude hladne. Vsak ja ani neviem ake je to balenie co ako sa bali. Snad budu sestricky mile a ochotne a ukazu co ako.

katarina194
20. máj 2011

@zora256 Ahoj to nemas nic moc ked si musela aj do nemocnice a take problemy.Hadam Tvoje male este vydrzi. Mna tiez dva dni pobolievalo brusko dostala som vitaminy. A je mi lepsie.Ale tiez sa bojim ze nevydrzim.Este ja musim aspon mesiac a pol sa snazit aby male nebolo skor. Zatial sa neotvaram a dufam,ze to bude u Teba aj u mna v pohode. 🙂 Tak sa maj pekny vykend. 🙂

katren
20. máj 2011

Ahojte kocky, nechcem strasit tie, co nemaju este nic nachystane a pokupene, ale v sukromke mame necakane uz prve julovciatko na svete....slecna je ok a narodila sa v 31tt 😉

lusia30
20. máj 2011

@mirkaradko veru to je najhlavnejsie...nech su len zdravucke tie nase drobciatka...no a ta vaha by nemusela uz stupat 🙂...ja som pri malej uz v poslednych mesiacoch velmi nepribrala...ale si myslim,ze to bolo aj pocasim...vtedy boli velikanske horucavy aj 40 stupnove...tak cloveku ani nechutilo privelmi jest...len pit a pit...tak snad uz privelmi ani teraz nepriberieme 🙂...bo ja sa uz ledva nesiem 🙂