Termín máme júl 2011
Ahojte, pred dvoma dnami som nasla //. Termin vychadza na zaciatok jula. 😵
@januska712 mno ja som velmi rada ze mne zle nebyva a ani na zaciatku tehu mi nebolo mozno par krat ked som sa prejedla ale inac vobec nic
@januska712 Ahoj!
Tak určite to zvládneme,veľa žien to zvládlo a aj bez zdravotníctva,tak to mi určite zvládneme,veď nám pomôžu,poradia a tak.
Tak dnes som volala do sp a povedali mi,na to že nemám za dva roky odrobených 270dní,že nemám nárok od nich na MD,ale žiadosť musím poslať čím skôr,abymohli poslať rozhodnutie a stým ísť na úrad práce.Fajn čo?Tak to aby som stihla,zájsť potom do toho 14-tého.júna na Veľký Krtíš a to tam vybaviť,a to ešte dúfam,že do vtedy to rozhodnutie príde,lebo mi povedali,že to potrvá,no aby človeka šľak netriafal z takýchto somarín,kvôli jednému papieru.A ešte to celé vysvetliť sestre na gynde a lekárovi,že ten papier mi majú vypísať,či mám alebo nemám nárok,lebo to tam potrebujú ináč ma vyradia z evidencie.Tak dúfam,že nebududú,taký nechápavý pondelok.
A ty sa ako máš?Už Ti je lepšie?Mňa hockedy pochytí hlad,a keď si niečo aj zobnem,tak mi je zle od žalúdka.Ale tak sa snažím veľa piť čistej vody,hoci mi baby radili nepiť veľa,lebo sa bude ukladať voda a puchnúť mi nohy,ale keď som smädná ako sahara.Ale čo už.Vydržíme,majd vyjde tá voda počas pôrodu. 🙂
Ahojte tehuľky ja už čím to mam bližšie tým sa viac bojím pôrodu veru. Neviem prečo ale vacsina prvorodiciek sa neboji lebo nevedia co ich caka ale u mna je to tak ze prave preto ze neviem co ma caka sa zacinam obavat , vy ste na tom ako zienky???
@zora256 ked si smädná ako sahara tak skús melon, možno to bude lepšie a pri melone sa hovorí že ked si dávaš melon tak nebudeš naliata vodou 🙂 tak skús...
@lenuska2103 ahoj tak co sa tyka strachu tak ja zatial ziaden nemam neviem cim to teda je som sice prvorodicka ale priblizne viem co ma asi caka..tak mozno ten strach este len pride neviem
@barca127
bože tak to ti zawidimm... co by som aj za to dala keby mne nebyvalo zle.. ale tak uz to nejako vydrzim... akurat sa beriem an prechadzku ale zacina prsta tak asi nakoniec ostanem doma:(
@januska712 ahoj tak ja som tomu tiez rada ze mi nebyva zle aj pry prvom tehu mi vobec nebolo zle tak dufam ze to tak aj ostane...ja som sa akurat vratila z cvicenia predtym som bola aj v meste na slniecku...u nas sa tiez zatahuje ale zatial neprsi asi to pride v noci uz by aj mohlo aby sa zlepsil ten vzduch teda
@zora256
Ahoj mno ja tiež nemam odrobenych 270 dni a ku doktorke idem v utorok ale ona uz ai wie aky mi ma dat papier lebo oan mi to už spominalal tak hadam to daju aj tebe neboj oni to musia vediet:D::D mno uz mi ej lepsie:D::d ale tiež som stale hladna... musim si ist niečo kupit lebo som hladna... lebo doma sme akysi vykradnutí:(:(
@barca127 mno u nas sa už dobre dycha...:D: leje ako z krhly... ja na žiadne cvicenia nechodim som tu mala sesternicu tak som si inak s nou pokecala:D::Da akurat dosiel drahy aby som išla do Kysuc aby som im robila šofera.:(( ale sa mi nechce...
@januska712 mno este ze mi enmame auto lebo by som robila sofera asi stale 🙂) ale nie isto nam auticko bude chybat ked bude mala na svete....tak moj drahy siel s kolegamy na pivko cize ja opat sama som :((
Ahojte buduce maminky, aki ste dnes mali den??Mna uz 4 dni tak boli chrbat ze si neviem dat rady...uz aby bol jul 🙂
@barca127
no aj ma tu vyhou že ja mam svoje malé auto... lebo moj drahy ma iba take velke firemne 9 miestne.. a na tom by som urcite s malinkou nehcodila... mno tak to ti werimze vym bude chybat.. aj ja som si zvykla na tu samotu doma... strasne s tymi chlapmi:D::d my sme nakoniec boli na tej grilowacke.. a dosli sme o pol noci... joooj strasne... ale aspon sa mi dobre spalo ked prsalo.:D:D
@januska712 joj ale fajne ze poprsalo hned sa lepsie dycha....ja dnes opat sama manzel siel na podnikovy futbal s gulasom, poobede by som mohla za nim ist ale u nas je teda dost skatedo aj chladno tak sa mi moc nechce
@lenuska2103 Ahoj!
Ja tiež som natom rovnako,ale tak určite to bude ok.Potom už nato ani nepomyslíme,keď tie naše miminká budeme držať v náručí,ja sa aj teším,tak mám zmiešané pocity z celého pôrodu.Aj sa veľa modlím,aby všetko dobre dopadlo k sv.Anne ona je patrónkou matiek.Tak sa držkajte!
@miskadusko Ďakujem,určite to vyskúšam akonáhle budú melóny u nás v obchode,lebo tie čo sme sadili ešte potrvá,kým budú kvitnúť a nie to ešte plod na nich.
@januska712 Tak mne sestra dať nchcela papier na MD,tak je zvedavá čo mi v P povedali,tak podľa toho by mi dať mala teraz,lekár chcel dať.Aj my sme tiež ako vykradnutý,ale tak som aj ja bola dnes v obchode.A ako sa máš?Maličká Ti kopká aj silne?Mne aj lakeť tak vystrčí najme v okolí pupka a to ma vie hrozne bolieť,ešte kolienkami sa dá,vydržať,ale tie lakte,ach.Tak sa majte krásne! 😉
@simba13 Ahoj!
Mne len žalúdok má večer obdobia,že mám kyselinu v hrdle a len s Maaloxom môžem ísť spať ináč by som sa zbláznila.Mňa chrbát a kríže len občas bolia našťastie.Tak vtedy som si zvykla ľhnúť a oddychovať,lebo to bolí z tej váhy bruška.
@barca127 Ahoj!
U nás pršalo ale nevidno a je dusno vonku,takže vzduch o ničom a je zatiahnuté ale na dážď sa nechystá,tak vám trošku závidím,lebo čerstvý vzduch by sa aj mne zišiel.Tak sa majte krásne! 😉
@barca127
mno tak to ti nezawidim že si zasa sama doma.. sice my sme boli teraz v terchowej na haluškach a sme zmokli a riadne do nitky som bola mokra... tak som rada že sme uz doma a drahy zaspal tak tiež som ako keby sama doma... nudim sa.. a riadne sa ochladilo to ti teda powiem...
@zora256
ahoj mno tak aj som nakoniec včera ani nebola v tom obchode...lebo som musela robiť vodiča drahemu a jeho kamaratowi lebo oslawowali Viliama... ale dnes ráno som sa zobudila a drahy akurat došiel z obchodu:D: tak som bola rada že som nemusela ist ja... mno moja mi inak kope a laktom ani tak nie ale skor tymi kolienkamia nohamia stale sa vystiera.. az kdesi k rebram:D:D
@malinovka333 Ahoj ďakujem za rady a neviem mi poradiť kebyže mám tričko ružové a chcem biele alebo červené nevieš čo by som mohla skúsiť?
@zora256 Ahoj tak hadam to zvladnem nejakosi. Ano mame plastove onka a zato to robi ale aj pod radiatorom a cela stena vedla.Ak nebudem ja vladat tak hadam to niekto utrie po malovke. Buď manžel alebo svorka. Hádam je aj v ich záujme keď chcú mať vnuka a manžel syna. Keď už ozaj že nevládzem nič s tým nenarobím potom. Viem,že keď sa začneš otvárať už sa to neuzavrie ale tej Zuzane to aspoň sa zastavilo dostala magnézium kľudový režim a antibiotiká a má rizikové a injekciu keby sa skôr narodilo aby sa jej dovyvýjali plúca od vtedy prešiel mesiac a zatiaľ je v pohode ešte malé vydržalo. Nevie síce do kedy ale lepšie ako by prišlo na svet v 7 mesiaci. Nič by nenarobila ani vtedy ale každým mesiacom sa znižuje riziko vraj a je lepšie kým tam je čo najdlhše ak sa dá. A ty ak si natom? Pekný výkend 🙂
ahoj, baby! no u nás je tiež škaredo, ale aspoň lepší vzduch...len von sa nedá ísť.....a ja si zvyknem väčšinou posedieť vonku na dvore v lehátku s knižkou.....tak teraz mi zostáva len net.....
@zora256 ja som bola vo štvrtok na predpôrodnej príprave, a tam nám dipl. pôrodná sestra zvlásť zdôrazňovala, že máme piť veľa vody v tomto teple, vraj je to omyl, že nohy opúchajú z toho, že veľa piješ, je to tým, že musia uniesť ťažšiu váhu a žilami neprechádza dostatok krvi, takže kľudne sa napi, ak si smädná.....aj moje nohy strašne opúchajú, aj tak pijem veľa.....a keď videla moje nohy tá sestrička v pôrodnici, hneď nám pvoedala, že akonáhle máme možnosť, tak musíme sedieť s vyloženými nohami. Práve majú v Lidl-i taký vankúš - podložku pod nohy, tak som si to kúpila, super vec..... 🙂
niektorá ste sa pýtali na odbery krvi a stery, odbery sa robia teraz opakované na krvný obraz a na infekcie a prenosné choroby a ster sa robí kvôli streptokokom alebo iným baktériám, lebo ak s nestihnú do pôrodu odstrániť, resp. preliečiť, tak sa, myslím, rodí s infúziou, aby sa bábo nenakazilo počas pôrodu, lebo tieto baktérie a streptokoky potom môžu spôsobovať rôzne ťažkosti a výskyt niektorých detských chorôb (zápal pľúc a tak...) aspoň tak som to niekde čítala. a keď ste RH negatívne, ako ja, tak Vám ešte budú brať krv na protilátky, či si náhodou Vaše telo nevytvára protilátky proti bábätku, ak je ono RH pozitívne....
baby a chystáte sa niektorá používať látkové plienky na prebaľovanie, alebo ste všetky za používanie jednorázoviek?
@januska712 mno tak u nas prsi asi od dvanastej a este stale vkuse ani to nevizera ze by sa to nejako malo menit 🙂) manzel uz je doma ale spi ten futbal ho akosi zmohol 🙂) teda aj ja som chcela ist pozriet do tej terchovej ked som to videla ale nebolo ako a s kym asamozrejme ani pocasie tak sme mali dnes naobed aspon tie halusky 🙂)
@barca127
mno moj este stale spi:D::d tiež ho to nejako zmohlo :D:D ale ten je ešte asi zo včera unaweniD:d. ja som si tiež pospala ale len hodinku elbo zasa by som v noci nespala... teda počasie je hrozne... a v tej Terchowej boli kolony no strasne ... a este ked zacvalo prsta tak to bol riadny lejak... u nas uz enpris a dufam ze uz nebude uz je dost mokro... svak prsalo od vcera vecer do nejakej stvrtej:*D:
@januska712 mno to si teda viem predstavit ten naval ludi tam...u nas uz tiez neprsi ale teda ochladilo sa riadne...manzel sa len nedavno prebudil a teraz nadava ze co bude robit v noci kedze rano stava do prace 🙂)
@barca127
ahoj no aj u nas bola riadna zima...a el teraz je už lepsie... som išla do kostola ale hend soms a vratila lebo bolo prve sväte prijmanie... a by som tam tak dlho nevydržala::D:D mno ten moj spal 5 hodin v kuse večer sa pozrel an futbal a zasa zaspal.. by som chcela jeho spanok... ja som si pospala len hodinua takmer celu noc som bola hore...(
@januska712 ahoj mno tak ani nam dnes noc moc nevysla sice som pospala ale velmi casto som sa budila, vobec sa necitim svieza teraz :( u nas je stale dost skaredo sychravo a zima maximalne takych 11 stupnov chystam sa k nasim na obed takze peso urcite nepojdem vyuzijem MHD 🙂 sice k nasim uz peso moc nechodim lebo je to do kopca vacsinou cesty a dost daleko a vy co dnes mate na plane?
renca31...pri prvom to nevyslo a pri druhom sa nakupila dake plienocky...bud tu na MK nove alebo minimalne pouzivane alebo priamo z obchodu mali akciu 4 za cenu 3 kusov....takze mam taku zakladnu sadu ale mam dost znamych co latkuju a odporucaju zacat ked babo bude mat 2-3 mesiace...hlavne kvoli tomu kakaniu moja kakala dost casto a to by bolo prania a prania a hlavne si rada ze si nieto este riesit plienky...na doma budem asi hlavne pouzivat klasicke stvorce a gumene gatky to aj rychlo schne...ja proti jednorazovkam nic nema dieta v pohode na nich odrastlo...dakto to odsudzuje ale viem ze aj z latkoviek maju deticky dermatidy takze tak....podla mna treba strednu cestu aj jednorazovky aj latkovky 🙂
ahoj maminky,neviete my nahodou poradit kde zozeniem nejaku peknu postielku??V bielej farbe alebo ceresni,najlepsie so suplikom...uz zacinam byt zufala

@barca127
mno tak aj ty si si celkom dobre pospala... newiem ale mne sa akois lepie spi nad ranom ako v noci:D::d vtedy je mala akasi kludnejsia... ale teraz mi bolo zasa zle ja už fakt newiem s coho... len som sa naranajkowala ... myslim ze to aj powiem doktorke ked pojdem v utorok na poradnu ze mi byva este stale zle.. ale že to je normlane.. lebo jednej mojej znamej byvalo zle od začiatku až po koniec tehotenstva... tak ja to mám asi tiež....:(:(