icon

Termín máme júl 2011

nawal
22. okt 2010

Ahojte, pred dvoma dnami som nasla //. Termin vychadza na zaciatok jula. 😵

maruska.s
11. jún 2011

@zora256 Aj mna to niekedy strasne boli, ale bala by som sa mu tlacit na nozky, alebo rucky...by som sa bala, ze mu nejako ublizim... No, uz nam nic ine neostava, len to dobojovat 😉

zora256
11. jún 2011

@slniecko612
@katkaajurko Ahojte!
Aj mňa bolela jedna lonová kosť ľavá aj zo dva noci ako sa rozťahovali.A vstávanie z postele je poslený týždeň umenie,to sa musím podopierať a najmä ráno na wc keď mi treba mám pocit,že už-už budem aj rodiť,lebo ma všetko tlačí a aj brucho na prasknutie.A mňa nie kĺby ale zadok na ktorej nohe spím,tak tá strana zadku ma bolí akoby som bola posilovala celú noc sňou. 😀
@maruska.s Ahoj!
Tak ja mu len jemne zatlačím lakeť dnu,a nič mu nie je,prste on tú lakeť každý deň veľmi rád vystrkúva,keď ležím na ľavej strane,tak nak si zvyká,že čo mu poviem to platí 😀 .Ale tak nejako to vydržíme,veď sme ženy.A už aj tebe klesá brucho zo dňa na deň?Ja ho mám vždy nižšie,už aj mm mi dnes pozrel na brucho a vraví,už sa to blíži,len dúfa,že počká kým mi prídu zo SP peniaze,to má byť budúci týždeň,a vravím mu,tak aj ja to tak cítim,že 20.6.nevydrží,ale tak do peňazí ešte hej.Ja len dúfam,že ma to chytí,keď mm bude doma,aby mi do záchranky pomohol 😀 ,lebo neviem ako by som tam naterigala 3 tašky a seba.Tak pekný výkend! 😉

sisanka
11. jún 2011

@zora256 ahoj a preco mas taky pocit ze to uz nevydrzis????to nejako citis ze porodis skor???lebo aj mne to hrozi,male sa uz pomaly tlaci ale mam kludovy rezim a chcem vydrzat co najdlhsie....teda aspon do jula,potom mi to je uz jedno....

zora256
11. jún 2011

@sisanka Ahoj!
Možno,že vydrží malý ale ja normálne,cítim aj bez pohybov,kde má nohy a lakte i ramená,a aj hlavičkou keď pohne je úplne už dolu aj brucho mám stále nižšie a širšie,proste to tak vyzerá,že to nemáme ďaleko,keďže som sa začala otvárať v 32tt,a teraz mi bude krčok kontrolovať dúfam,lebo po sone akosi zabudne.A aj oddychujem,veľa ležím,ale i tak tlačí na krčok,a keďže som ho mala mäkký už v 32tt,tak mu asi veľa netreba,ale tak 2tt by som chcela vydržať.A do termínu by som zato nechcelauž vydržať,lebo aj brucho sa mi dosť často napína,svrbí,páli a nie je to nejak super pocit.A chlapci sú vždy veľký,jedna známa rodila v 36tt a to dievčatko a malo 3100g a za ten mesiac by bola aj 4kg ak nie viac,a chalani sú väčí bratrancov syn mal 5kg,to by som nechcela.Tak sa držkajte!

meruska
11. jún 2011

Ahojte, vopred sa chcem ospravedlnit ze vam vchadzam do temy ja som totiz julovka ale 2010 😀
V tychto dnoch oslavujem okruhle narodeninky a velmi by ma potesil fotoaparat co sa da vyhrat tuto na koniku, ak ma teda niektora z vas chce potesit a podporit tak i jedno male julovciatko, dajte nam hlas
https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/archiv-jun-2011-mesiac-so-samsung-vyhraj-fotoaparat-samsung-v-planeo-elektro-kosice/
Velmi pekne dakujem a este raz sa ospravedlnujem ak sa tymto niekoho dotknem.

sisanka
12. jún 2011

@zora256 tak sme na tom rovnako 😉 mne sa maly tiez uz tlaci...v 34tt som bola aj v nemocnici na infuzkach...ze otvorena pre prst a pekne bolo citit hlavicku 😀 par dni som si tam polezala s nohami dohora...a teraz mam kludovy rezim,aj kvoli tomu ze prve som mala v 36tt...aj ked mieri mal fajn 2900g a 50cm...len cim dalej tym menej oddychujem,pri malom sa neda...aj ked kazdy den mi ho niekto vezme a bavi aj cely den az lezim,chcem aspon do konca juna vydrzat...som zvedava co mi dr povie na poradni v utorok....drzim palce 🙂

januska712
12. jún 2011

@zora256
Ahoj... mno aj moje bruško sa napína a mala ma asi už malo miesta lebo sa tlači stale len na ľavu stranua do rebier... aj ja by som to chcela mať už čo najsôr za sebou ale potom mi to bude aj chýbat... ja si musim zaklopať ale mne len raz stvrdlo brusko... a odvtedy nie este s tym nemam zatial ziadne problemy.. ale tiež už nemozem dlho chodit lebo ma začne bolieť brusko.

januska712
12. jún 2011

@barca127
ahoj mno tak ja som tiež vcera lenošila v posteli do nejakej pol desiatej potom som sa akosi pozbierala a začala som upratowať... poupratowala som si a postel bola zasa moja... cely den som oddychowala... a večer som nemohla zaspať malicka ma stale kopala a tlacila sa na lawu stranu...a dnes newiem co budeme robit....D

zora256
12. jún 2011

@sisanka Ahoj!
Tak mal Denis celkom pekné miery.Ale tak vydržíš.Ja neviem ani to na koľko som otvorená,lebo v 32tt som bola v nemocnici a vtedy mi lekár povedal,že mám mäkký krčok a trošku otvorený,a od vtedy mi ho ani nekontroloval,ale dosť tlačieva malý hlavou,až mám pocit na cikanie.
@januska712 Aj mňa bolieva podbruško a aj kríže,je to niekedy nazbláznenie,keď sa malý nechce upokojiť,a hýbe sa nohami i rukami a aj hlavičkou,proste hrôza,ale tak snáď 1-2tt vydržím,a potom už ajmôže von,predsa už po 37tt nie je predčasné,ale v čase. 😉 Tak sa držkajte! 🙂

lusia13
12. jún 2011

ahojte. tak nase babo vazi 1957g a ma 47cm tak sa mi zda ze to bude valibuk. aj doktor vravel ze to bude vecsie babo a ze je vraj vecsie o 2 tyzdne ako by malo byt. bola som trochu prekvapena ked to vravel lebo moje okolie mi vravi ze mam velmi male brusko na taky tyzden tehotenstva tak neviem kde sa tam vomne skryva 🙂 🙂 . a co vy ake mate parametre vasich drobcov?

danka.k
12. jún 2011

@lusia13 toto som nasla na nete: V 35. týždni je priemerná váha bábätka okolo 2300 gramov (2.3kg) a je dlhé asi 46 cm. Výška maternice by mala byť okolo 35 cm. Do tohto týždna tehotenstva by si mala v priemere pribrať okolo 11 až 14 kg.
tak nemam pocit ze tvoj bude valibuk a nechapem ani preco ti doktor povedal ze bude vacsie...

martina2001
12. jún 2011

@lusia13 ahoj, neviem ja som tiež v 35 týždni, mimčo je vačšie ako má byť o 2 týždne a ma váhu okolo 2800g, pôrodná váha je odhad na 3600g

januska712
12. jún 2011

@zora256 presne aj ja som si powedalla že mne to je jedno kedy to an man pride vsak d zajtra som uz v 36tt a snad este vydrzim ten 1 az 2 tyzdne.. ani mi nehwoor moja mala sa akurat teraz prehadzuje v brusku strasne nieco...a zajtra ma caka monitor::(

barca127
12. jún 2011

@januska712 ahoj mno tak prajem aby dnes v noci mala pekne oddychovala a nechala ta pospat, ja som vcera v noci tiez nic moc nenaspala bo aj moja bola akasi aktivnejsia a rano manzel dosiel z roboty ma zobudil a bolo po spanku 🙂 ale este som to doobedu potom nejako na gauci dospala sa mi normalne snivalo ze mi odisla uz hlienova zatka apotom ze som mala dvojicky a vobec som okolo nich nestihala bolo to take divné...dnes sme inac mali pohodovy den na obede sme boli u nasich tak som nemusela varit a teraz sme sa vratili akurat z navstevy u kolegyni tak som sa aspon odreagovala.

jamocka4
12. jún 2011

@lusia13 no my v 32. týždni vážime 1841 g a podľa všetkých meraní je o také 2-3 dni menšie,ako by malo byť

mirkaradko
12. jún 2011

@lusia13 nasa bambuka v 30tt vazila 1890g a dr. nepovedala ani slovko... a vcera som sa rozpravala so sesternicou co robi na novorodeneckom a hovori ze podla brucha to vyzera na velku babiku a som jej povedal kolko vazi tak sa zasekla a hovori tak asi nie,ze podla toho normalka...tak dufam, ze nebude moc velika a pojde vonku sup sup 🙂

zora256
13. jún 2011

@januska712 Ahoj!
Aj ja dnes idem na ten monitor,vôbec sa neteším,aj min.v nemocnici mi bolo na chrbte zle,ešte že mi tam sestrička dovolila na boku ležať asi by som bola skonala,nohy som si necítila a ťažko sa mi dýchalo.A teraz neviem či mi lekár dovolí na boku byť,až mám strach.Potom napíšem.Majte sa zatiaľ! 😉

zora256
13. jún 2011

@mirkaradko
@mirkaradko Ahojte náš vážil v 32tt 1920g a je vraj o týždeň menší,tak uvidíme dnes čo povedia.

jankkka75
13. jún 2011

@lusia13 nas drobcek v 30 tt vazil 1469g a dr. povedal ze je presne taky aky ma byt 🙂.... no a na ultrazvuk ideme az o 2 tyzdne, myslela som ze je dost velky, ale ked citam miery mirkadko, tak neviem ci sme neni maly... :(

koc1nka
13. jún 2011

ahojte babenky,nasa mala vazila v 30tt 1870g a doki povedal,ze je o 2tt popredu,teraz v 36tt mala 2870g a je len 3dni popredu,tak nechapem tym ich tabulka,ale hodim vam tu tabulku,tak porovnavajte

dooscoby
13. jún 2011

zora256 a preco ti nemozu spravit monitor ked sedis...ja som naposledy normalne sedela v kresle dakych 20 min.kym sa zmonitorovali ozvy a este sa monitoruje maternica ci je v klude alebo su tam dake kontrakcie...skus sa spytat ci by si nemohla pri tom sediet...viem ze aj pri Barborke som malokedy mala monitor tak ze som lezala na chrbte...bud som sedela alebo lezala na boku

vaha drobca bola v 35tt 2490gr....podla tej hornej tabulky by mal byt vacsi ale to je plus minus orientacne...buduci tyzden mam dalsi ultrazvuk v 38tt tak potom dam vediet

petra191919
13. jún 2011

@matilde111 to je lepšie, aspoň nemáš dilemu, my sme to tak pri prvom, prišiel muž z Talianska a vraví, že Thomas a to sa mi páčilo, tak bolo hneď vybraté, teraz je to horšie, keď sa dvaja moji chlapi nevedia zhodnúť 😀 asi budem musieť dať nakoniec obidve, len chuďa malé by vv tom malo chaos, lebo niekto ho bude volať Ryan a niekto Niki 😵

petra191919
13. jún 2011

@zora256 ahoj, tak ja mám to bruško o dosť viac ako ty a to som bola vždy chudá 😵 ale ved hadam sa stratí potom, ako pri prvom.
Tie mená veru asi budem musieť dať nakoniec dve, lebo oni sa nevedia dohodnuť, len mi je luto malého, ked ho niekto bude volať jedným menom, druhý iným a on v tom bude mať trošku chaos 😀

dankamat
13. jún 2011

@dooscoby aj my sme mali v 35tt 2485g a na Kramaroch mi povedali, ze je to super vaha na tento tyzden. A fakt je to orientacne, takze + - realita moze byt ina.

sisanka
13. jún 2011

@zora256 mne by ani nevadilo keby sa maly uz narodil...ale este nejake veci chcem postihat povybavovat do porodu tak sa setrim radsej...pri prvom porode bola moja mama a som chcela aby bola aj teraz ale prave dnes sla na mesiac do kupelov a dojde 2 dni pred terminom tak sa smiala ze mozno teraz vydrzime aj dokonca a pockame na nu 🙂 ale tak uz teraz sa citim ako taky slon tak od 1.jula asi zacinam chodit po schodoch,upratovat,umyvat okna a sexovat az maly uz ide von 😀 😀 😀

mirkaradko
13. jún 2011

@jankkka75 tak teraz ja neviem :D ale tak to je jedno ja a manzel sme tiez nepatrili medzi maly deti... ja som mala nejakych 3800g a manzel tiez nejak tak...
ale zaklad je ze je vsetko ok :D

maruska.s
13. jún 2011

@zora256 ahoj=) jasne, ze to nejako vydrzime 😉 aj ked mam trochu strach, ale musime to zvladnut...aj mne uz povedali, ze mam trosku nizsie brusko, ale neviem, ci mi az tak klesa, ze by som si to vsimla, ze zo dna-na den. Ja len dufam, ze to drobcek este chvilu vydrzi v brusku, lebo vyzera to tak, ze manzela mi poslu na sluzobku na tyzden, prave od pondelka...to mam ist akurat prvy krat na pasy...Tak mam z toho trochu strach, ze mi ho akurat teraz posielaju prec, ked ho potrebujem ☹ A ozaj, do coho si sa pobalila? To mas ake tri tasky? Lebo ja som si zabalila jednu, taku cestovnu, celkom velku 😀 ale ked neviem, do coho sa mam pobalit a neviem, ci tam nebudem na srandu s takou taskou 😎

lisula
13. jún 2011

ahoj babi. no mi sme mali naposledy v 33tyzdni 2100g. a dlhy ani neviem. uz sa tesim na malu. ale ked si spomeniem n aporod nie je mi jedno, poviem vam. som zvedava kedy na mna pride cele, ci bude manzel doma, ako rychlo to pojde... 😢 😢

dooscoby
13. jún 2011

lisula toho porodu sa bojim aj ja hoci z prveho aj ked trval dakych plus minus 12 hodin nemam dake zle zazitky a to som rodila bez epiduralu ale predsa uz vieme do coho ideme...dufam ze ako sa vravi ze druhy je lahsie tak aj bude 🙂

majkauk
13. jún 2011

ahojte tehulky moj maly mal v 35tt cize minuly tyzden 3300g a 47 cm a tiez mi doktor povedal ze je o 2 tyzdne vasci ale mne sa zda ze je vacsi aj o 3 tyzdne tak neviem,len nech je zdravy to je najdolezitejsie a tie miery su len orientacne si myslim 🙂