Termín máme júl 2011
Ahojte, pred dvoma dnami som nasla //. Termin vychadza na zaciatok jula. 😵
@akatka Ahoj akatka, ja mam podobne pocity /termin mame 6.7./ - hlavne v noci, ked sa maly hybe, tak ako by mi niekto pichal do mechura, az sa bojim, ze si cvrknem. Otvorena som vraj /minuly piatok/ nebola, takze asi to je fakt ten mechur + sa mi vsetky kamosky stazovali, ze ku koncu tehu to byva dost intenzivne. V kazdom pripade, urcite sa opytaj aj lekara, ked nemas pocit, ze je to ok. Vsetko dobre.
@keena ahoj ja na kŕče mám overený recept - keď ťa chytí kŕč pritiahni nohu s brušku (viem že to ide ťažko,ale posnaž sa 🙂 ) a ťahaj k sebe aj prsty na nohe...aspon mne osobne to pomáha - aj keď je to bolesť jak svina,ale pomáha...mna to hned prejde 🙂
@helka193 Ahoj, tak mne sa stáva pravidelne, že po kýchnutí mám mokro až sa musím ísť prezliecť 🙂 ale to cítim že mi cvrklo....ale pred týždnom som mala stresy, že mi odteká plodovka tak som išla do nemocky nech mi to skontrolujú a veru bol to moč...sestrička mi povedala,že to by som cítila zmeny keby to bola plodová voda a tá neprstane odtekať už ked začne tak tečie stále a to by sme zistili 🙂 .....odvtedy som kludnejšia..vo štvrtok idem na poradňu tak uvidím čo nové...ale v každom prípade ak nie si si istá a máš obavy zavolaj lekárovi..
Prosím Vás ak Vás to neotravuje prosím o názor. Má niekto európsky preukaz?A koľko je to niekoľko fotokópií? Bude stačiť tri alebo päť? A ako to máte prefotené? Najprv predná časť a potom zadná vedľa či ako?
@katarina194 Myslis Zdravotny europsky preukaz? Ja ho sice mam, ale kopiu tusim nepotrebujem... vzdy som predkladala v nemocnici klasicku zdrav. karticku... Kde to po tebe chcu?
@janushkabb vdaka za radu.. urcite vyskusam... tie krce su fakt strasne 😠
@katarina194 ako sa mavas?? no, co maly sa otocil, ci este stale je KP? nasa je uz dole hlavickou a teraz v piatok ideme na poradnu. no EZP ja nemam a tiez ho odomna v nemocke nechcu..
@helka193 Ja som sice z augustoviek ,ale nazeram aj k vam ,myslim ze budem na rade uz v july ,kedze termin mam 1.8 a je to so mnou vselijake ...ale chcela som k tvojmu prispevku ,ja som uz pred dvoma tyzdnami mala dost velke bolesti a teda ze sa interval skracoval ,krize ani nehovorim ,sa mi zdalo ze sa rozsypem ,zacalo ma aj prehanat ,ked som to potom povedala dr , vravela ze to bol zacinajuci porod ,ze mam ist vtedy hned do nemocnice ,ze to zastavia ,, pokusia sa ,, infuziami ...beriem magnezko 3x 1 teraz dokonca mi to zvysila na 3x2 denne ,pozerala ma a vravela ze krcok nie je taky ,aky by mal byt ...tiez som bola z toho prehanania vedla ,pri prvych som to nezazila ...vraj sa telo zacina cistit ...a ta voda ,, moc ,, mohlo to byt aj to aj to ,to som mala tiez taky pocit ,ze som mokra a na nohavickach som mala flak ,ciri ,bez zapachu ...tak som tiez myslela ze moc to byt nemoze ,ten citit ,pokial to bolo iba jednorazove a trosku ,tak este vyckaj ,zle by bolo keby ti vody odtieklo vela ,to uz treba ist do 24 hodin do porodnice ...tak drzim palce ,ale ako vidim si uz vysoky tyzden ,tak urcite aj keby to na teba prislo , bude uz vsetko OK 😉
@zora256 ahoj tak my sme po dnesnej poradni na tom asi stale rovnako 🙂 dr ma sice neprezeral odspodu ale robil utz a vsetko v poriadku...aj monitor mi urobil...male bolo sice nejake moc aktivne ale inak ok...som rada a pokracujem v kludovom rezime lebo v piatok mame ist na oslavu a rada by som sla aspon na chvilku posediet tak sa chcem posetrit teraz 🙂 bola som kupit dnes plienky a navlhcene utierky pre male do porodnice...a konecne som dostala kufricek od dr tak uz ma to chyta ked vidim tie plienky,sa uz strasne tesim na male 😉
baby ak mate pocit ze vam odteka plodova voda alebo nie ste si ista zoberte bud nohavicky alebo vlozku do porodnice a oni daju na to mokre taky papierik co vie zistit ci ano alebo nie a podla toho si vas tam bud nechaju alebo pustia domov
@dooscoby Ahoj!
Tak odsávať treba len ak má žltačku je na tom svetle,proste sa vtedy nemôže kojiť,lebo tam musí byť,ale tak dúfam,že žltačku v nemocnici mať nebude a doma môže byť aj na slnku aj byť kojený.Ani ja nemám skúsenosť z odsávaním,je to moje prvé tehu,ale čo už aj mňa naštvalo,že sú takéto niektoré sestričky,že sú za cumlíky,len aby mali ticho,ale tak ja by som malého chcela mať celý čas pri sebe,len dúfam,že tej druhej mamičke to nebude prekážať.Tak sa majte krásne! 😉
@maruska.s Ahoj!
Ani ja som na papieri nemala odsávačku,len edna rodila v 36tt,a tá mi vravela,že jej malá mala žltačku a vtedy ju treba,tak aby som si pre istotu vzala.
@keena Ahoj!
Ja tak viem že od konca 36tt sa nemá brať,ja len teraz som prestala brať od 37tt,tak mňa ešte krče nechytajú ale podbruško bolieva.
@akatka Ahoj!Ja mávam to pichanie,veru je to nepríjemné,ako keby pritom trpla močová rúra či čo,a treba aj na wc aj keď len trošku,ale musím,a dnes pri chôdzi som mala pocit,že mi ide dolu zátka ale len o kúsok,a potom to prešlo,no ja dúfam,že aspoň do výkendu ostane na mieste.Ja som sa začala otvárať v 32tt to som bola aj v nemocnici v tedy,a už som na 3 prsty otvorená,a malého už vyše 3kg-vého.Tak sa držkajte,aby ste aj vy aspoň vydržali ako my. 😉
@helka193 Ahoj!
Tak neviem ako vyzerá blížiaci sa pôrod,ale o vyprázdňovaní som už čítala,že býva pred ním väčšinou,a cervix skŕe ja mám už 4.A som otvorená na 3 prsty,a aj poslíčkov.Neboj sa,tak veď do termínu máš len 2 tt,tak sa Ti to blíži aj tak, a to spoznáš aj podľa bolestí v krížoch.Jednu moju známu deň pred boleli hrozne kríže a nadruhý deň jej odtiekla voda a aj porodila.Tak sa držkajte! 😉
@janushkabb Ahoj!
Aj ja mávam pocit,že mi hrklo do nohavičiek a tiež je to bez zápachu a prisvitné,a čítala som o tom že je to niečo ako zlienovej zátky,mne je to väčšinou potom ako malý zatlačí hlavičkou na krček,takže to je tým postupným uvolňovaním tej zátky.Je to normálne.
@sisanka Ahoj!
Tak mi už máme vyše 3kg a otvorená som u tak na 3cm,a aj lekár mi povedal,že už hocikedy môžem rodiť,lebo aj malý je už vyvinutý,tak sa skúšam ešte trošku šetriť,aby sme vytiahli do budúceho výkendu,by bolo fajn,alebo aspoň do tohto výkendu,chcem aby mm bol vtedy doma.Tak sa držkajte! 😉
@katarina194 Ahoj!Tak presne to tam nebolo písané,ale tak si prefoť zo 5x,ale asi stačí i 3krát,treba to na úrade práce v nemocnici a v zdravotke,ak dobre viem A radšej si daj najskôr prednú stranu a vedľa zadnú,tak to majú radšej na týchto úradných miestach,a možno,že nebudeš ani potrebovať,ale istota je istota.
@zora256
ahoj tak aj som bola dnes na hematologii... tak tiež si idem v pondelok po vysledky snad dopadnu dobre odtial som zasa bežala na poradnu kde mi doktorka powedala že tiež uz mam akosi nižšie ten krčok a že už aj brusko mam nižsie že sa mam pobaliť pre istotu a že dufa že to vydržim este tie dva tyzdne tak snad ano,... ja chodim an monitor kazdy tyzden...
@barca127 ahoj tak mne to dnes riadn erychlo prebehlo bola som rano o pol osmej na hematologii kde mi zobrali krv a v pondelok sa ma zastawit po vysledky a potom som zasa rychlo bežala na poradnu takze tam mi powedala že uz mam nizšie bruško aj krcok že je uz nizšie že snad to este tie dva tyzdne aspon vydrzim tak zajtra sa idme uz aj pobalit aby som to mala pre istotu nachystane,..
@akatka Ahoj praveze nikde v knizke tehotenskej som mala papier co treba do porodnice a tam to bolo napisane. Tak neviem,ci naozaj treba.
@keena Ahoj mam sa dobre celkom to ujde. Maly je uz dole hlavickou.A suseda ma strasi,ze coskoro porodim.Ona ma dve deti neviem dufam,ze vydrzi aspon do 38 tyzdna. Podla nej uz mam brusko velmi dole. V stvrtok idem prvy krat na ctg niektory to volaju ktg.Ty si uz na tom bola ci pojdes? A na prietokoch si bola uz? A ako sa mas?
@zora256 Ďakujem za odpoveď.A ty máš európsky preukaz? A koľkokrát máš prefotené? A dúfam,že obyčajný netreba len tento.
@januska712 ahoj mno ja som dnes tiez behala od doobedia teraz som dosla a mam teda dost 🙂 mno je lepsie byt pobalena ako potom sdtresovat ze co ti este treba.....panecku ja musim este tri tyzdne cakat na dalsiu kontrolu mne to pride strasne dlho a myslim ze tieto posledne tyzdne sa mi budu teda poriadne vliect asi ako na zaciatku marodky 🙂
Ahojte kocky, okrem tych priznakov a bolesti, co spominate, ziadna nepisete ako ste na tom s chutami na jedlo? Ja som zhrozena z toho, ako strasne ma chytaju /do teraz to bolo este -z mojho pohladu- v ramci normy/. A to som citala, ze v 9 mes., sa vraj neda vela jest, lebo maternica tlaci na zaludok ale ja som schopna zjest kvantum a tie chute na ovocie a zmzlinu mi zacinaju pripadat ako zavislost. Ste na tom niektora podobne alebo to nie je ok?
@barca127 Dakujem Barca za povzbudive info, ze nie som jedina. Lebo uz aj uvazujem, ze sa na poradni opytam doktora - ja som tiez pocas tehu doteraz na sladke nebola. Tak ale doktor mi asi aj tak len povie, ze sa mam krotit... kedze si tehotenske chute nevie predstavit 🙂)) Ved to - aby sme neboli ako slonikovia a nejak sa aj do porodnice "doslonikovali" na porod 🙂)))
babenky help me, prosííííííím
opúchli mi nohy (členky), teda boli už dlhšie také pripuchnuté ale dnes opuchli celkom dosť...... neviem či mám jutro utekať k dr. alebo počkať na poradňu do piatku............
je to normálne??? má to niektorá z vás tiež a pýtala sa dr.????
prosím o pomoc, mám iný stres............
@sliver Ahoj, zazila som aj ja opuchnute clenky, po troch dnoch sa mi opuch stratil uplne a odvtedy mam pokoj-klop klop. prikladam to tomu, ze som veeela chodila, s malou po Dr., poobede vysavala, varila.... stacilo nohy vylozit, nepit neumerne mnozstvo vody, napojov a skusit viac oddychovat. a do rana, ak by neodpuchli, by som sa radsej sla poradit, viem, ze Dr. by Ti nieco predpisal.... Nech to dobre dopadne a prajem dobru noc. 😉

@helka193 moze to byt aj plodovka,ale aj unik troska mocu.So mna tiez stale nieco vyteka,bez vlozky ani na krok a rano ked sa zobudim,tak sup prezliect nohavicky.Ale moze to byt aj vytok,ktory posledne tyzdne pred porodom zosilnieva.Inak o tej stolici som pocula,ze sa zena pred porodom lepsie vyprazdnuje,priroda to akosi sama vie zariadit.Inak uz mas pekny tyzden,uz je babo povazovane za donosene.Podla mna sa nam to pomalicky blizi.Ja idem zajtra na prietoky a ctg do porodnice,tak uvidim,ci sme sa pohli.