Termín máme júl 2011
Ahojte, pred dvoma dnami som nasla //. Termin vychadza na zaciatok jula. 😵
@maruska.s no hadam nam to vyde.Ale tak som presvedcena,ze budemem mat dievcatko.Ten chrbat je problem aj u mna.Mala na nakopi na jednu stranu a nehne so sebou,brusko stvrdne,potom mam taky tlak na hrudi,zle sa mi zacne dychat a potom supo bolest riadna do chrbta a do podbruska.O chvilu idem na poradnu,som zvedava.
@koc1nka presne, aj ja mam ten problem, ze ked mi stvrdne brusko, tak citim aj taky tlak na hrudi a tazsie sa mi dycha...myslis, ze je to normalne? ze to je v poriadku, nikdy som sa na to nepytala...ale je to taky zly pocit...nas drobec je tiez tak na jednu stranu vacsinou na lavu, tam je vypuceny cely 🙂 a do praveho boku mi tlaci kolienkami, ci laktami ci cim 😀
@keena Ahoj!
Tak na chrbte som tak isto,a ešte mi aj nohy sú ako keby neprúdila krv,a je mi zle,zaleje ma pot,a musím dýchať zhlboka,ja len dúfam,že rodiť budem môcť aspoň v polosede,predsa nak mám žalúdok v normálnej polohe,ale asi budem žiadať pôrodné kreslo,alebo stoličku,ale tak uvidím,ako budem natom,a možno tobude raz-dva aj poležiačky.
@sisanka Ahoj!
Aj ja poslíčkujem už od pondelka,ale včera som mala aj takmer každé 3hod.Ale tak prešli,aj mňa už občas prepadá panika,že či nie sú to už kontrakcie,ale tak brucho mi netvrdne,tak to ma upokojí,a bolesti nemám ešte veľké,iba ako keď som mávala menzes.
@katarina194 Ahoj!
Tak tie bolesti mávam,len ako pri menzese,ale nie prvé dni,lebo tie som mávala na nevydržanie,ale tak ako na 3deň,dajú sa ale sa mi pridajú aj kríže.Náš sa hýbe najviac keď si večer ľahnem,a cez deň keď sa mu čká tak potom je nervozny vtedy sa dosť hýbe.
Ahojte baby!
Počuli ste,že politici,chcú schváliť,aby tie mamičky,ktoré nemajú odpracovaných 270dnído pôrodu,aby dostávali len polovicu zo 190eu,lebo vraj len preto sú na materskej aby dostávali peniaze,že sa im nechce robiť.Nemyslia vôbec na nás mladé čo sme nemali poriadne možnosť pracovať,a počas skúšobnej doby sme otehotneli a čakáme prvé alebo druhé,nepoviem,keby sme čakali 4-5 dieťa a zaradom,ale s prvými dvoma,prečo im to tak prekáža veď 190eu nestačí ani na jedno dieťa a nie to 95eu,tak neviem čo bude s nami,ale pevne verím,že sa im to neschváli 😠 .
@keena Ahoj!
Ja som tak isto bola v pondelok robil prietoky,a ledva som čakala aby skončil 😀 ,ale tak našťastie to bolo asi tak 5min.ale aj to mi je veľa,no uvidíme,ako budeme s rodením,ale dúfam,že rez-dva budem po ňom.A možno že vtedy si ani neuvedomíme že ležíme na chrbte ale že budeme chceť mať bábo vonku čím skôr. 🙂
@salinka28 A ako sa cítiš? Všetko ok ? Ja sa teším, že sa to kráti, i keď viem, že potom mi bude za tehotenstvom smutno 🙂. Ja som ešte stále zatvorená a vôbec nemávam ani tvrdnutie bruška. V pondelok idem na ctg a som zvedavá čo mi povedia. Tak sa drž a nech to všetko dobre dopadne.
@barca127 Ahoj!Tak mm má aj viac,tak ale predsa tak keď si spomanieme,koľké idú rodiť zo strednej,tak kde majú odpracované dni?A aj ich partner ak je tiež žiak?Je to nahlavu,veď prečo by sme my ženy šli radšej rodiť ako do práce,veď každá túži mať aj potomka,a ako ženy i muži,tak oni tam hore nevedia,že aké je dieťa drahé,a v terajšej dobe vzácne,a oni nás chcú okrátiť aj o to málo.Len sa modlím,aby im to nevyšlo.
@maruska.s no uvidime,ako to nakoniec cele dopadne s nami,aky bude porod a tak.ja tu kazdu chvilu citam,kukam ako sa ma dychat,ale poviem ti ked ma chyti ten chrbat a bolest bruska tak fakt to dychanie mi zabera.Ze sa ma zacat spravne dychat uz pri tychto falosnych kontrakciach.Na ctg uz chodis do nemocnice?
Baby prosim vas, tie co uz mate matersku, chcem sa opytat, ci vam to sedi z vasim platom. Lebo terez 15-teho mi prisla prva materska a aj mi prisiel papier zo socialky, ale nesedi mi to s mojimi vyplatnymi paskami. Ked si z mojej vyplaty vyratam 60 %, tak by som mala dostat viac, ako mi priznali. Tak teraz neviem ci ja zle ratam, alebo urobili chybu oni.
@barca127 mno vsak som aj oddyhcowala aj ja som bola sama doma... drahy bol včera darowať krv tak si išiel večer doplniť cervene krvinky... tak som sa tiež nudila dnes som bola u doktora v enmocnici a powedal že je vsetko v poriadku.. inak aj mne to ide nejako pomaly to je asi fakt tym ze sa nam to blizi a newieme sa dockat:D
Ja sa snazim dychat zhlboka,ale pri mojom plnom nose z alergie a astme,tiez som rada ze aspon takto.Ja som bola na pasy v stredu a tiez idem v pondelok,ale az okolo 18.00.Ty kedy ides?
@slniecko612 ahoj,materska sa inak pocita,nie 60% z platu ale z vymeriavaceho zakladu.V nasom pripade sa berie do uvahy minuly rok,cize 2010.vypocitas to tak,ze si spocitas mesacne prijmi a vydelis poctom dni v roku,cize 365.Z toho vypocitas 60% a to je davka na jeden den,to potom vynasobis poctom dniv mesiaci.Mas normalnu matersku alebo si si platila DNP?
@koc1nka ved ja som to tak aj urobila, a nesedelo mi to. Tak som nakoniec zavolala na socialku a informovala som sa. Tak po vysvetleni tej pracovnicky mi to asi sedi. Keby som mala kazdy mesiac rorovnaku vyplatu, tak by sa to dalo vypocitat aj takto, ale mala som v roku 2010 nejaku PN-ku a mali sme aj vacsie odmeny, ktore sa precpocitavaju trochu inak.
@slniecko612 Jaaaj,tak v tom pripade sa PN odcitavala a odmeny pripocitavali.
Ahojte žienky dlho sme sa neozvali teraz sme mali v utorok poradnu tak vsetko je zatial v poriadku, v stredu sme boli na Ultrazvuku tak uz nam pan doktor oznamil ze cakame dievcatko 🙂 neskutocne moc sa tesim, bude sa volat Tamara a mame uz 2748 g a to sme len v 36 tyzdni. Do poradne uz chodime kazdy tyzden a dneska sme boli aj na pasoch po prvy krat a uz ideme chodit kazdy piatok. Ale s toho zaznamu ja aj tak nechapem ci je vsetko v poriadku.
@zora256 myslim ze na tych co vyjdu akurat zo skoly sa to tiez nevztahuje ono to ma aj dobru stranku a je to zamerane skor na tych co nechcu robit nasich spolkuobcanov ved uz sa pomaly musi zacat nieco s nimi robit pereboha lebo ked im dame vsetko tak nikdy nepojdu robit samozrejme je zle ak to bude mat dopad na tych poctivych
@januska712 ahoj tak to som rada ze je vsetko ako ma byt....som si vsimla v poslednom case ze ani oddychovat neviem stale sa do niecoho pustim lebo mi to neda a potom padam unavou uz si to budem musiet nakazat normalne...ja sopm bola dnes cvicit tak som sa aspon prevetrala...mno myslim ze teraz to pojde uz len pomaly 🙂)
@barca127 Aj ja som rada že je všetko v poriadku... mno presne aj ja sa lepšie citim ked niečo robim ale potom sa mi chce spat... a to si nemozem cez den dowolit lebo celu noc by som nespala... a ked si predstawim ze kazdy dne sa budim okolo siestej ked ide drahy do roboty tak sa radsje nejako prkonam a vydrzim do vecera... a potom si pospim aj do pol desiatej ked nemusim ist rano v doktorke.D
@januska712 mno ja by som si kludne aj cez den pospala ale mne sa nedari nejako zaspat cez den tak neviem a v poslednom case aj v noci sa dlho prevalujem kym zaspim ale mozno je to tym splnom ze teraz bol sak uvidime....inac aj ja uz mam zbalenu tasku do nemocky vcera som sa do toho dala aj ked chyba tam este kozmetika ale tu nie je problem zbalit pri odchode aj manzelovi som uz do autoserdacky nachystala vecicky na odchod domov bo on by doniesol isto tie najnepouzitelnejsie 🙂)
@mirkaradko Podľa mňa - budú zlatučké tie naše deťúrence a basta!!! 😀 😀 😀
@zora256 Pokiaľ viem, už to parlament schválil - tiež sa mi to nepozdáva 😒 😒

@akinorev30 ahoj, pôrodníka si nevyberám, takže uvidím kto mi nakoniec pripadne 😉 Možno sa tam nakoniec stretneme, aj keď sa asi nebudeme poznať 🙂